kuriosa

kunde inte riktigt slita mig från datorn än...

testade sidan sara skrivit om och fick veta att 67 pojkar i fjol döptes till mio. vet från scb att det finns 253 män i sverige med tilltalsnamnet mio. min mio, mio vars bröder gick på änge och hannah graffs mio bla...  det finns också 44 kvinnor med det namnet men jag känner inte till någon. på barntotal finns bara mia och moa bland flicknamnen.

men ingen kan vara så underbar som lille mio per nils dahlin som nu ligger sött i sin säng och sover!

Anders och måns

klämmer in ett inlägg till iaf...

jag har packat det första lasset i bilen och jag har skurat halva spisen!!! så j-a jag vet inte vad. inte alls ett dugg kul iaf. tänkte hjälpa mattias lite, han som faktiskt gått med på att ta köket och badrummet och som  ikväll skurat nästan alla köksskåp. men det gick inte så resten av spisen får han också ta. det är ju så mycket roligare att flytta in och jag vet att jag, precis som de två tidigare gångerna vi flyttat, mest bara kommer att flamsa runt när det ska städas. på den punkten gör mitt barnsliga jag allt för att anses söt och oduglig. önskar att mamma också kunde hjälpa till att flytta men jag får nöja mig med att hon kan komma och hälsa på när allt är klart.

ska koncentrera mig på den roligaste östgöten jag vet nu - anders johansson (som dessutom spelat ihop med lasse när de var unga) och hans skånska vän måns...

har förresten fixat tomte till julafton nu och min syster såg det som årets hedersuppdrag!

sista raderna från nu

dax att gå vidare till nästa epok. gräftågrändsepoken. imorgon förvinner internet härifrån och förhoppningsvis har vi det därnere när än vi tar oss tid att koppla ihop datorn igen. enligt mig är det lågpriotitet så låt det dröja!
har packat ytterligare två kökskartonger nu, tänk att vi har så mycket grejer! ska leva på att äta pasta (och köttbullar/pastasås) med varsin gaffel på porslinet som ändå ska slängas eller bortskänkas idag och imorgon. vardagslyx... minns när anna dejtade sin nuvarande sambo och han endast hade en uppsättning porlin för en person - och ett bestick av varje slag. ändå bjöd han henne, mig och mattias på middag. minns inte vem som åt ur en plastburk och vem som fick teskeden men det var tider det!

har bilen idag för jag och mio har varit på folkets park och tittat på billiga kläder som inte alls var så billiga, eller ens fina, men mio köpte iaf ett par roliga långkallingar som en julklapp till sin far. och jag påsklämmor... sedan kunde jag förstås inte låta bli att åka förbi radhuset och de har satt våra namn på postlådan nu! fixade till fasadflaggan som snurrat sig också, som jag tänkt göra varje gång. skulle gissa på att den åker ner ganska fort ändå för en urskinen flagga är inte riktigt vad jag har för avsikt att välkomna mina gäster med. får väl börja hålla reda på officiella flaggdagar istället, det måste ju vara värt en vuxenpoäng! eller införskaffa en republiksflagga kanske...  hus och hem gav mig iaf tips på islyktor som jag ska försöka mig på till jul. mattias kunde en annan variant också.

till syster/moster klara: mio har blivit en riktig baddare på att kramas så det finns nog ingen risk att du slipper undan! 3 veckor kvar som sagt...

återkommer...

känns lite klychéartat

men promenad med stina, coca cola, clementiner och julnumret av hus & hem gjorde min dag!

not all days can be good days...

väntar på att carro ska svara på mitt sms så jag vet om vi ska på gläntan idag eller inte. orkar inte gå om jag inte känner någon annan som ska dit.

tittar på everwood under tiden men 3an har dålig sändning idag.

är lite besviken på mattias också och det är jättemånga timmar kvar tils han kommer hem och vi kan reda ut det. vill helst bara lägga mig ner och sova bort hela dagen idag, men inte ens mio verkar vilja somna så det är för tillfället ganska kört. jag borde inte sova heller för jag gick och lade mig redan vid nio igår eftersom jag var arg och ledsen så jag har redan sovit jättemycket.

vi hittade en gåstol till mio igår iaf så nu har han fått en för tidig julklapp. än så länge backar han mest men han verkar gilla att kunna röra sig och leka samtidigt.

tror att jag blivit lite smalare och efter att ha tränat magen sist så hade jag faktiskt lite träningsvärk så några muskler har jag nog kvar iaf... tyvärr känns det inte som någon bra dag att jubla över detta, dessutom behöver det ju inte vara sant bara för att det känns så.


carro, rädda min dag!


3 dagar kvar

det finns så mycket att klaga på! men jag låter bli.

har varit hos en gammal jobbarkompis och fikat idag. hon bor så fint, modernt och stilrent, men jag skulle ändå inte vilja ha det så homestylat hemma hos mig. det viktigaste för mig är mysfaktorn och den ska jag jobba hårt på framöver!

jag har gjort en lista över "småsaker" som vi ska handla på ikea och det blev ändå över 2000kr... det dyraste på listan kostar inte ens 200...

det var gott att dricka te och snacka lite skit om gamla chefer och kollegor. en annan ex-kollega var också där. snart ska hon åka till sin kärlek i indien igen och jag beundrar verkligen att de håller kärleken vid liv trots att det kan gå mer än ett halvår mellan gångerna de ses!

tog en tur till mio och jysk också. hittade ingenting någonstans. kudden jag tänkt köpa till mio var inte alls så fin som jag tyckte i katalogen. lite sparade pengar med andra ord...

söndagsmys

vi har skjutit ihop sofforna mot varandra och där låg vi jättelänge och bara lekte och skrattade igårkväll. jag, mattias och mio. mina älskade killar! mio är så härlig när han skrattar! 
har mest bara legat där hela dagen i pauserna i städningen och fönsterputsandet. vet att jag inte kommer att vilja städa på söndag så det är väl lika bra att börja redan nu.

har bara tittat genom radhusfönstrena en gång i helgen. på fredag flyttar vi!

måndag igen - dax att bli nyttig igen då!

Liten tanke

Jag funderar ibland på om det är ett intresse att följa så många tv-serier som möjligt - eller om det bara är brist på andra intressen...

själv föredrar jag att se det som det förstnämnda, för jag älskar mina desperate housewives, cityakuten,
7:e himlen, everhill? (-grey? eller -wood? men det är inte poängen), skärgårdsdoktorn, ensamma hemma (nostalgi!)... inte så att jag förljer dem slaviskt (undantag desperate housewives) men jag vill iaf ha ett hum om vad som pågår...

Kreativt

I natt när jag inte kunde sova låg jag och funderade ihop en jättebra recention på love actually. har inte skrivit en recention sedan jag gick på gymnasiet. givetvis somnade jag sedan och när jag vaknade igen var det mesta glömt.

filmen var lång, det minns jag iaf, eller också var det alla reklampauser som gjorde det. det var väldigt många kataktärer och andra halvan av filmen satt jag mest och analyserade hur de hängde ihop med varandra. för att vara så korta sekvenser hos varje karaktär så lyckades filmen iaf förmedla känslor som berörde, men det svängde fort mellan lycka och olycka. jag skulle ge den en 4a om jag var recencent. sedan får man känslan av att englands kända skådisar går att räkna på bägge händerna, eller också gillar just bridget jones´ bägge rivaler att arbeta med den regisören.

recensionen i natt var längre och mer välformulerad...

idag har vi varit på stan och inhandlat julklappar till svågrarna (mattias bröder). varsin tröja. for en sväng på barnens hus också och jag köpte ett gosedjur till mio, en st bernhard givetvis. mattias ville ge mio en hund i meterstorlek men det blev ingen sådan idag iaf.

jag köpte tyg och har nu sytt fyra likadana örngott till soffkuddarna. behöver nog inte nämna vilken färg de är... mattias har börjat undra angående den färg jag numera vill ha på nästan allt. men vårt nya sovrum ska inte gå i brunt utan får jag som jag vill ska det blir mycket indiska och varma färger. väggarna är ju kalla och blå och jag är ju rätt frusen av mig. vill flytta, åka på ikea och bara få det som jag vill, NU!

fredagskväll

med godis och cola! måste bara invänta tv:n också... idol med markus! love actually sedan. aktuellt med lika trista nyheter som vanligt just nu. har ännu inte sett wallander...

köpte en jättefin brun/svartrandig polotröja till mig och två bodys till mio, en helbrun med musse och en randig i brunt och blått. har fått "prins mio-napparna" också. beställde i färgerna lila, röd och orange för att han ändå mest har "killiga" kläder så det kan ju vara kul att bryta av med något annat. ändå antog en tant idag att han var en hon. det är sånt som händer alla andra men jag har inte varit ute för det förr.

gick förbi radhuset, tömde postlådan på all blöt reklam och drömde lite... där finns tom glasåtervinning! bara en vecka kvar nu! men vi kommer nog att sova här till lördagen också för vi har ingen flytthjälp på fredagen, och dessutom har vi ju bara kvällen på oss. första advent kommer att bil årets längsta dag för detta är trots allt den största lägenhet vi haft - och då ska den städas ur! vill inte ens tänka på när vi ska flytta nästa gång...

Wallander

Jag vill se wallanders hemligheten - men inte på bio. jag vill inte betala massor för cola och en liten popcorn, jag vill kunna säcka i mysbyxor och sitta med fötterna i soffan... prassla med godispapper och framför allt kunan prata med min älskling under tiden! minns inte vilken reklam som påpekar vissa av de aspekterna, leasy kanske. vill se filmen iaf.

Mellanrum

hade världens gräl och var uppe alldeles för länge i natt. allt känns mycket bättre nu, det är ju som det är med att rensa luften ibland.

gick till stan idag igen med "mina" mammor. ärenden på östersundsbostäder (vi har skrivit på kontraktet nu!) och telia. sedan blev det fika på tehuset och julklappar på indiska också. nästa år när jag troligtvis pluggar, mattias är pappaledig och vi har mio halvtid på dagis så får vi nog prioritera bort julklappar till vänner, syskon och föräldrar, men i år ger jag gärnet! pyssel, pyssel, pyssel och lite shopping! på lördag ska vi ut på stan hela familjen! jag vill köpa en kudde med krona på också, på mio - till mio.

söderlund och bie ikväll, kaffe och te, pepparkakor och havrekakor, lovely!







Good good

fick min motion med en promenad till stan med mammorna. mina skor plaskade regält nästan från början. kommer sakna dessa promenader när hösten kommer och jag förhoppningsvis börjar skolan igen. har dillat in på biskvier och ätit både en stor och en liten denna vecka. fika på stan tre dagar i rad nu. skyller fortfarande överskottet av mage på graviditeten men den känns tyvärr lite väl avlägsen snart... men mattias klagar inte så då ska inte jag göra det heller! jag vet att skulle jag bli riktigt less så skulle jag göra något åt det.

vi skrotade forden idag så nu är det bara att skriva på kontraktet kvar. kanske imorgon... har packat lite till också och det känns som att snart finns inte så mycket mer att packa som inte används. det borde ju våda gott... måste på telia också för de vill koppla in telefon på nya adressen dagen innan vi ska flytta in. så mycket måsten, måste boka tid för besiktning av denna lgh också.

såg en ny serie ikväll, en dans på rosor (eller nåt sånt) och den verkade riktigt bra för livet är ju faktiskt inte så där rosenrött som vissa väldigt gärna vill framställa det som. vet inte hur mycket jag svor och hur många gånger jag bad mattias fara åt helvete när vi var på skroten... han tar liksom för givet att jag ska förstå vad han tänker och många gånger är det nog tvärt om också. våra irritationer på varandra håller sällan i sig särskilt länge som tur är och när vi kom hem och fick lite raggmunk i oss och hade vår bebis att skratta åt så blev allt bra igen.

längtan

längtar till jul och skriver listor för fullt. vem som ska fixa vilken mat (vi, parenteserna och svärparenteserna), vad jag önskar mig, vad mio "önskar" sig (vad han bahöver) osv. såg ut en bra julklapp till mattias idag iaf men den är för stor för att lyckas gömma i flytten så jag får köpa den sedan. 

längtar efter att flytta och lägga all energi på att inreda och få det precis som vi (jag) vill! skriver även sådana listor för fullt, vad som ska vara i vilket rum, vad jag vill förändra, vad jag vill köpa nytt... jar visst fått listmani. är så glad för bättre boende än därnere skulle vi i nuläget inte kunna hitta, eftersom vi lagt tankarna på att köpa något på hyllan. skönt att inte vara bunden på samma sätt när jag ska plugga och så.

längtar efter att få gå och lägga mig och bara vara, intill min älskade och prata och drömma oss bort och somna alldeles för sent, som vi tyvärr gjort de flesta kvällarna nu på slutet. fast egentligen, det är väl bara att göra... god natt!

tisdag

att aldrig religion -ller-icke-debatten i öp tycks ta slut. nu är det tydligen för att vi inte lever kristet som vi kör i diket också.

har varken skrotat bil eller skrivit kontrakt idag... måste få skrotningsfullmakten påskriven av pappa eftersom det är "hans" bil och hon på östersundsbostäder som skulle skriva kontraktet har vab hela veckan. lyckligtvis ska någon annan göra det istället så det ska vara klart tills imorrn om vi vill.

visade upp guldklimpen för anna och kollade in hennes nya mobil och det blir nog en k750i iaf.

har packat 5 kartonger kök nu ikväll men det är fortfarande massor kvar! 10 dagar också och det är så svårt och veta vad man kommer att sakna under de dagarna... mattias tycks iaf fatta att han också ska hjälpa till nu! tack för det! han har köpt en sprakande-eld-dvd också så inte mysfaktorn försvinner helt nu när värmeljusen är nerpackade.

hade det varit för en månad sedan hade jag kunnat glädjas åt ett nytt avsnitt av desperate housewives ikväll...

bra början med fisk både till lunch och middag

har köpt after shave som en julklapp till mattias för att jag alltid vill att han ska lukta som vid den första förbjudna kyssen i trapphuset på hovslagargränd. köpte också en spegel till mio och ramar för idag fick vi fick porträttfotona på mio och han var urgullig! barnbidraget har också spenderats på ett par jeans för halva priset på vero moda. barnen var inte lika glada som jag och carro när vi strosade runt i värmen och köade till provhyttarna. mio skrek sedan hela tiden på tehuset och smittade liksom de andra bebisarna... vet inte riktigt vad det var, kanske fick han precis som jag huvudvärk av den inte helt rökfria luften på vero moda.

imorgon ska vi skrota forden och skriva kontrakt för vår tredje gemensamma lägenhet. åren har gått fort sedan jag mötte min kärlek.  gick förbi radhuset idag igen och bättre hyresrätt kan man nog inte få. längtar så!

insåg just att babyboom snart börjar och det vore ju kul att se för en gångs skull!




jag har stått och tittat in genom fönstrena...

...till det som snart bilr mitt (och mattias) radhus! vill helst flytta idag! vardagsrumstapeterna var inte alls så illa som jag mindes och valvet såg inte alls ut som hej-kom-och-hjälp-mig, inget valv är väl vackert men det var liksom inte det värsta jag sett. kökstapeterna får vi nog byta i sinom tid men skåpknopparna (som nu är i slitet guld) känns mer akut. ska köpa svarta gardinstänger också under mitt ikeabesök som planeras i början av januari. ska kanske ha hissgardiner i köket, i beige eller nåt. har tänkt ut ungefär hur det ska se ut överallt under julen men i januari kommer den verkliga pärsen för det är nog bara till vardagsrummet jag har gardiner som jag vill använda. och jag vill ju att allt ska hamna på rätt plats och bli snyggt redan från början. hatar att behöva vänta på pengar och tid och sånt för att få nåt som jag vill! men det blir liksom inte som jag vill...

det som ska bli mios fönster är fem plankor och sex mellanrum brett, ska räkna ut vad det är i centimeter och köpa det där tyget som jag sett på åhlens men glömt hur det såg ut - så kan han få en gardin i julklapp! jag älskar att ge (och få) massor av paket!

måste ut och plocka ur allt personligt ur forden nu innan det blir mörkt. sedan ska jag rulla gardiner och dukar ner i en stor sopsäck.

Förkylning

har blivit förkyld igen. flera dagar sedan iofs men nu är jag hes också. får skylla mig själv om jag blir sämre men nu har jag sett fram emot att gå på badhuset hela veckan så nu ska jag också göra det! men jag tror inte att jag ska simma så mycket. mest sola och bubbla bubbelpool. ska ta med mig lunch också och är det inte alldeles för halt så kanske jag vågar gå hem sen igen. kan gå förbi radhuset då också...

jag har packat ner det mesta av prylar i både vardagsrummet, sovrummet och Mios "rum" nu, böcker, cd-skivor, dvd:er, fotoalbum, tavlor och fotografier, ljusstakar och prydnader... och allt står i bortre halvan av vårt sovrum så det är verkligen bara ett sovrum nu- något annat får man inte plats till därinne.

jag vaknade flera gånger i natt och trodde att mio skrek men jag hann lyckligtvis aldrig ta mig ur sängen innan jag insåg att de inte var hemma. sedan sov jag till 9 så nu borde jag vara utsövd för hela kommande veckan... synd att man inte kan ladda så. även om jag saknar och längtar efter dem så känns det jätteskönt att mattias fixar att ta hand om mio själv. han har inte ringt en enda gång och undrat över något, men det hade jag inte väntat mig heller...

Packningsdags

Lånade lite kartonger hos mamma igår så snart ska jag sätta igång med packningen. ska bara smälta in att mattias och mio åkt till hans föräldrar. det känns lite tomt och ovant. ska sova ensam för första gången sedan jag vet inte när. de kommer tillbaks imorgon kväll, inte alltför sent hoppas jag! fimorrn ska jag passa på att gå och simma och sånt som är svårt att få gjort när mio alltid är med.

Försökte oss på pirates of the carabean - dead mans chest igår. mattias lyckades riktigt bra... själv vet jag inte riktigt om det var filmen som var dryg och inte speciellt bra eller om det bara var för att jag hade bara flytten i tankarna! ritade iaf olika förslag på möblering av sovrummen och lämnade johnny depp helt i sitt eget öde. sovrummen är ganska avlånga och det finns liksom ingen given plats för dubbelsängen så jag vet fortfarande inte riktigt hur vi ska ha det. men huvudsaken är ju satt vi får ordning nere.

insåg idag att vår nya bil har chokladbrun klädsel, så vackert! dammsög den och förstår inte varför jag inte sett det tidigare! vi tillbringade förmiddagen på nylunds med tvättning och sånt av bilen. jag målade fälgarna! mattias har också fixat sånt där jag aldrig skulle ha nån koll på om jag inte hade honom, att man måste byta olja och filter och utföra motortvätt ibland bla. tur att vi har olika intressen så att allt blir gjort!





VI SKA FLYTTA!

Om bara två veckor ska vi få flytta! så det blir ingen jul på blåhammar... men väl i radhus på gräftågränd! måste låna kartonger (anna, jag vore väldigt tacksam...), byta adress, flytta telefon och bredband, ringa jämtkraft.... aaahhhhh, var ska man börja! måste kolla upp vad flyttstädning skulle kosta också för jag vill inte städa! och leja flytthjälp och nån som kan passa mio och... men till jul ska vi iaf ha fått i ordning på nedervåningen så vi kan få en riktigt mysig jul! första advents myset är väl bara att glömma men det är inget jag sörjer. vi ska flytta!

Snart kommer änglarna att landa!

Det blev ingen tur till änge idag, bilen har skjutit nån kopplingsslang och när den väl var lagad så lyckades vi aldrig lufta den... ett sånt där fel som inte går att förutse och därmed inte kan vara något som förra ägaren kände till men ändå trist att det ska bli krångel på en gång. Men det ska vi fixa ikväll! så imorgon mamma, kommer jag och dricker kaffe!

Har istället letat fram den egenkomponerade julskivan från i fjol. första låten om "famij vanilj (som) vill fira julen snäll och söt, men en bittermandel göms i deras gröt" och sedan Elvis, Just D, Adolphson och Falk, Lundell m fl. Alla de som hör min jul till!

"Fru hjärter dam står stel och sjunken ner i dyn, och hon väntar på ett stjärnfall i skyn, inte för att hon vill önska sig någonting, nej hon önskar ingenting, men hon vill se att det som glittrar mest ska falla". 

                                                                             (underbara Lasse, inte ens vid jul behöver man byta ut honom)

Glöggpremiären hade vi i förrgår och igårkväll smakade jag och Mattias på jul-te´t jag köpte på tehuset när jag var där igår med några av de andra underbara mammorna i min närhet! (Stina och Carro) så nu är julen absolut igång...

...men mitt i julstöket så fick vi igår besked om att vi kanske ska få flytta dit vi vill iaf! trodde det var kört men kanske inte. underbart läge och lagom stort. vet inte riktigt hur man inreder ett gul-och-vit-randigt badrum men utmaningar är väl aldrig fel... hoppas i så fall på att få flytta innan jul för det blir ju mer plats där för släkten...

Dagen efter kvällen före

Ni undrar vad jag haft för mig för spännande igår som inte haft tid att blogga.

Jag svarar: "ja, ni vet, jag fick ju ögonbindel här hemma och helikoptern tog oss till åre/vemdalen/idre fjäll/sälen/what ever. där blev jag visad till ett bås med baddräkt, vit, fluffig morgonrock och flip flops. sedan väntade massage, lerinpackning, bubbelbad och massor av tilltugg. sedan trerätters och drink i baren. därefter den skönaste säng jag någonsin legat i..."

Eller också inte.
Sanningen att säga så hade jag huvudvärk hela kvällen igår så vid 9-tiden, efter senaste usa-avsnittet av desperate housewives, stoppade jag i öronpropparna och somnade direkt. OCH jag fick sova ända tills Mattias klocka ringde vid 6.20, och inte ens då var Mio vaken! men han fick mat iaf och sedan sov vi till 9. så skönt!

har hitatt tapeten jag vill göra fondvägg av nu också. det blir en chokladbrun och jag vill bara att den där praktikanten ska byta däck på flakbilen på nylunds så mattias kan köra hem en spånplatta åt mig!

Jag lägger ut min önskelista (det jag kommit på än så länge) här också, utifall någon intresserad råkar läsa...

*Ny mobil, fast det vet jag ju att mattias kommer att köpa åt mig så jag vet inet riktigt om det räknas.
*Boken "9 och en halv månad" av Annika Lantz,
*Boken "Nobels testamente" av Liza Marklund,
*Rostfri kaffebryggare med termoskanna
*Rostfri brödrost, haha!
*Matberedare
*Biobiljetter och barnvaktstid,
*En ordentlig kokbok
*Och som vanligt en massa mysiga heminredningsprylar och sånt... (chokladbrunt är den finaste färg jag vet just nu)

Lägger ut Mios önskelista också...
*gåstol
*leksaker
*kläder i stl 74
*lära-gå-vagn, lite tidigt kanske men men...
*större bilstol, men den måste gå att ha både bak- och framvänd.

Välkommen hem lillasyster Julia

Jag hoppas att allt känns bra nu när ni kommit hem igen. hoppas att du är full av iver för att börja träna och se hur duktig du kan bli! klart att det kommer vara kämpigt men detta är ju din chans att förändra ditt liv! vi kommer och hälsar på imorgon, Mio och jag.


min tes

jag är av den tron (och vetskapen i mitt fall) att är man van vid att ha någon/något till hands hela tiden får man aldrig tillfälle att sakna det. ser därför fram emot att kunna ta bilen till beijers imorgon, nu när vi varit billösa i en dryg vecka. ser därför också fram emot att kunna ge mattias och mio varsin kram när de kommer hem från affären igen och jag är nyduschad och inte luktar spya, när jag fått sakna dem lite.

Min dag ljusnar!

vi ska köpa bil ikväll! som jag hittat! och mattias är hemma nu och vi ska snart äta och mio är lugnare. många och men allt känns plötsligt bättre! pengarna kommer väl in så småningom...

tragic

blev nyss totalt nerspydd av mio, bara att byta bägge tröjorna och jeansen. och stackarn spydde även ner sina egna kläder... han är allmänt gnällig (på väg att bli förkyld igen?), dessutom har jag mens och inget tålamod. mattias kom hem!

och hittills har vi bara tjänat 700kr på att sälja delar av forden och det får man ju ingen ny bil för. = mattias kommer fortsätta åka buss hem från jobbet minst veckan ut och inte komma hem före 16.45. kom nu! 

Så j-a mycket hundskit!

Längs gångvägen hem från torvalla centrum och till oss ligger det minst 15 hundskitshögar. tror hundägarna inte att man behöver plocka upp "sin" skit bara för att det är vinter eller? helst skulle jag se att de tvingades täcka över kisset i snön med vit snö också! men men...  jag ska hålla mig inne resten av dagen så.

annars började veckan bra. besök på gläntan, roligt att det börjat en mindre bebis än mio. yngre ska väl tilläggas, för mindre finns det redan sedan innan. mio är mjuk och kramgo, imorrn är det vägning igen, han väger säkerligen över 8 kg nu.

kollade igenom ljusstakarna, stjärnan, minigranen och alla ljusslingor igår inför första advent. allt fungerade så när som på en ljusstake, men det var bara att trycka på strömbrytaren... mattias hade packat ner allt förra året på sitt eget lilal sätt (rullat in allt ömtåligt i nu mycket skrynkliga dukar bla) så adventsljusstaken (den med levande ljus) hade krossat en av hans el-ljusstakar i plast så den slängde vi. det var ändå den fulaste och jag tror inte vi hade den uppe alls i fjol ändå - och den skulle defenitivt inte ha använts i år! tur i oturen att det inte var den vita...
har planerat vilka gardiner som ska hänga vart också, vill att det ska vara första advent imorrn eller nåt! då ska vi baka pepparkakor och dricka glögg, klä granen och lägga dit de julklappar jag redan slagit in - mest till mio från tradera. vi ska alltid ha den traditionen vi startade i fjol om att klä granen på första advent då allt annat pynt ändå åker upp, för bara någon dag efter jul är man ju less iaf och då är det illa tycker jag, om granen bara stått uppe några dagar. ska bli kul att fira här hemma också men det blir till att möblera om lite så att alla 9 eller 13 personerna ska få plats...

maten igår var lyckad, hela dagen faktiskt, och hade det inte blivit så hade jag nog sörjt att jag inte var på stefan sundström på storsjöteatern (eller gamla?) där winnerbäck var hemlig gäst.


World trade center

Såg world trade center igår så nu känner jag mig skrämmande liten och maktlös här på jorden.

maten på eastern var underbart god men som alltid så äter man för mycket och vill helst få ur sig allt på en gång igen sen... jag skämtar inte när jag säger att jag såg ut att vara i femte månaden på vägen hem. kunde iofs dra in magen en bit men det var liksom för jobbigt. bytte om till mysbyxor och slappade i soffan resten av kvällen.

ska försöka hinna sy in ett par jeans som jag haft insydda förr men som jag sprättade upp under grav nu innan vi ska ner på stan och fars-dags-fika på domus. sedan blir det smarrig middag (om jag lyckas) med fläskfilé i smördeg (tack sara för tipset!), färska champinjoner och pommes strips. tror att jag ska göra någon toast med räkor till förrätt pckså, men imorgon är allt som vanligt igen och vi ska äta pölsa... gott det också men kanske inte lika exklusivt...

ska lägag ut en bild på mio sedan när han har sin fina hjärta-pappa-tröja på sig! hoppas på att kunna ta fler bilder där inte hela tröjan är så blöt av dreggel.

Ska äta på eastern!

Har tiggt åt mig både skjuts och barnvakt av pappa. skjuts till coop så att vi kan handla upp oss några veckor framöver och barnvakt så vi ostört kan gå och äta på eastern! skulle ha ätit lunch ihop igår men mattias blev skickad till landön så det gick ju inte. äter dessutom mycket hellre på eastern, som vi senast gjorde i våras någon gång när jag var väldigt gravid och inte fick i mig ens h'lften så mycket som jag önskat, än på en halvdan mansdominerad lunchrestaurang i odenskog... 

är iaf mycket piggare idag än igår, lite dov huvudvärk av för mycket baileys men jag höll mig vaken genom hela mamma, pappa, barn! ville se den filmen när den kom men nu kändes den mycket mer verklig än vad den troligtvis gjort då.

måste skriva inköpslista snart. 

hade tänkt mejla mina forna vänner också men de har väl adressen hit så jag kan ju lika väl skriva här...

Anna, jag väntar fortfarande mms... fast du väntar väl på leverans antar jag. själv är jag inne på en w810i nu, inte min typ av utseende men den verkar ha allt jag vill.

Anna-Karin, det känns lite sent att fråga om hemresan gick bra, men modevisningen kanske? jag hade iaf väldigt roligt på olearys trots att kvällen slutade tidigare än vad tom jag tänkt. mattias dricker alltid så mycket så tidigt så han blir nöjd så fort sen...

Sandra, jag hoppas att du har roligt i vemdalen med våra forna gymnasievänner. du är ju nästan den enda jag lyckats hålla fast vid, alltid när man träffar någon av de andra så blir det ett "klart vi ska hitta på nåt" men sen blir det aldrig av. trist, men nån gång kanske... fast när det gäåller dig hoppas jag mest att du ska hitta tillbaka till din gamla kärlek, i mina ögon ska det liksom altid vara ni.

Malin, jag hoppas att ni får lägenheten! låter skönt med något större. jag har din blogg i mina favoriter men jag har nog aldrig kommenterat något. jag har börjat trivas här igen men visst vore det skönt med något där mio åtminstone kan få ett eget fönster... läset att du kommer "hem" också, du får jättegärna höra av dig om du vill hitta på något då!

Måste nog skriva den där inköpslistan nu för annars blir det bara det jag har i huvudet, te´t som luktar jul, toapapper och pålägg...


Vissa nätter slår rekord

lillasyster julia är nyopererad. allt verkar ha gått bra men jag glömde fråga mamma hur det gick att flyga för första gången...

Mio somnade som vanligt igår kväll nångåg mellan 8 och 9. sedan hörde jag inte ett ord från honom förrän kvart i 6! då fick han nappen för att jag var för trött för att orka gå upp. sedan sov han ända till nästan 8 och då var det jag som vaknade först! tyvärr ingen drömnatt för det för jag gick och lade mig alldeles för sent, pratade alldeles för länge och vaknade alldeles för många gånger, men jag känner mig utsövd trots det! hoppas det håller i sig, om inte annat så kommer ett av stadens caféer att få celebert besök fram emot eftermiddagen och kaffe/te brukar ju råda bot på den värsta tröttheten...

måste på stan och handla fler scrapbookpapper om jag ska kunna offra korten i mitt album i väntan på de som fortfarande bara ligger på datorn för att göra fler sidor åt mio. måste fortsätta leta stållinjal också, och fråga ut nån kunnig om mobilen jag tänkt önska mig. ska leta nya barnvakter också, och köpa fler värmeljus... borde också fara på bla fresks och kolla efter tapet till fondväggen, men tyvärr har vi ju en icke körbar bil och då tar ju sådana ärenden så mycket längre tid... borde handla upp skafferiet lite också men det får vänta till helgen så vi kan vara två.

mio har lärt sig att smacka på sina händer, första gången såg vi det inte men det lät som om han höll på att kvävas. nu blandar han dock smacket med sitt "kom-och-hämta-mig-gnäll" så jag får väl göra det...

Husdrömmar

Har finally ritat av huset jag haft i huvudet ända sedan den gång jag och Mio ensamma gick in till stan. har iofs bara kladdat på ritpapper men det är en bra början, att överföra det till millimeterpappere får bli bli ett projekt i helgen när jag kan rita ostört.

Just detta hus började när jag och Mio ensamma gick ner på stan och vi vid odensala hc mötte en vinröd saab 95 kombi och jag började fundera över vad jag skulle göra för en bingolottovinst på x antal miljoner kronor. det behövde just inte vara bingolotto men alla vinster är egentligen lika osannolika eftersom jag aldrig spelar...

Jag vill ha ett gammalt hus, senast byggt nån gång på -30. skulle jag behöva slå ut väggar skulle jag göra det för att få ett gemensamt kök/matrum och vardagsrum, det rum där man  vistas mest. när jag var yngre och ritade hus ville jag ha så många rum som möjligt och kunde absolut inte tänka mig att kombinera de tre men jag har visst bytt smak sedan dess. det finns ganska mycket i tidskriftsamlaren med alla mina husritningar som jag skulle rata idag men de är ändå ingenting som någonsin kommer att slängas!

Mitt första drömyrke som liten brunflobo var snickare och kunna bygga egendesignade hus. senare insåg jag att det inte var bygga husen jag ville, utan att rita dem. när jag var sex år och farmor hade planer på att bygga hus för att vi skulle flytta in i hennes så beställde pappa egna husritningskataloger åt mig. mamma slängde dem i flytten. om mina betyg och min motivation bara räckt till en arkitektexamen... men att hobbyrita är ju inte helt fel det heller, en dag kanske vinsten ramlar över mig och jag kan hitta mitt drömhus. måste bara börja spela först...

Förändring

jag har uppenbarligen nydesignad blogg och med ett nytt namn. mottot har funnits där i åratal men jag har aldrig sett "vår" mening som ett sådant tidigare.
har uppdaterat mina intressen och leverne, igen.

har alla lars winnerbäcks skivor inklusive lite illegalt material från de tidiga åren. skulle tveklöst döpt mio efter honom om jag bara ansett hans namn lika vackert som texterna han skriver. hörde "elden" på radion och blev såld. hela våren i nian var vacker, thanks to him.

vem skulle kunna sätta ord på känslor som han?

"den vackraste stunden i livet var den när du kom
 och allt var förbjudet
 och allt som vi gjorde den stunden vill jag göra om
 för det ekar i huvudet
 och det blod som jag trodde var stilla
 det fick du att rinna
den uppgivna röst som jag nyttjat så illa
fick du att försvinna..."


sedan blir kärleken så olycklig, men inte min. den vackraste raden, fast i en annan låt, är egentligen den om "inga jordskalv där vi bodde, ingen frös och ingen svalt, men det skälvde när du rörde vid mig, du var sjutton, jag var sexton och jag skolkade från allt,  jag ville bara va´med dig"

det verkar vara en nostalgisk kväll ikväll. som 17-åring blev jag kär fast jag inte borde och hela min värld rasade samman, men vi byggde upp en ny tillsammans och Mattias jag älskar alltid dig.

"vi skulle klara vad som helst, vi skulle aldrig säga nej, och vad du anförtror åt mig ska jag anförtro åt dig".

Linda Skugge

Innan vi formaterade datorn senast läste jag Linda Skugges blogg dagligen, den låg på "favoriter". Idag kom jag att tänka på henne igen, för första gången på flera veckor! så nu ligger den på favoriter igen. hon är tydligen oroad över att bebisen inte får tillräckligt med mjölk. jag är så glad att slippa oroa mig! idag har vi gett 200ml ersättning vid varje mål och mio har varit jättenöjd och sovit jättebra på dagen! jag ångrar aldrig att jag slutade amma! vid nästa barn ska jag inte ens börja. får helt enkelt fundera ut något annat sätt att tappa grav-kilona men det är det värt, då kan vi bägge vara hemma halva veckorna var ända från början också.

Jag har bytt krukor (med varandra) på nästan alla mina krukväxter idag. Billigt och bra för att få fönstren att se lite fräschare ut! Några fler julkort fick jag också till nu ikväll. annars har jag mest umgåtts med anna och min fina bebis hela dagen, druckit te och snackat skit.

den vackraste bebisen!

Mio 4 månader (nästan)

nästan 4 månader gammal

här i torvalla är det full storm idag, och glashalt så jag vet inte riktigt om vi ska våga oss ut... ska iaf börja med att dricka te med anna när hon kommer (får bli min frukost). sedan skulla jag behöva göra några fler julkort också för jag har kommit på folk jag tidigare inte tänkt på som förtjänar en hälsning! jag hoppas bara att mio sover bra idag så jag hinner det, i natt var han vaken och skrek av och till i en timme. det har aldrig hänt förr och jag gissar att det beror på gröten. till sist skickade jag upp mattias och jag fick sova ut (om jag hade kunnat) för han gav honom frukosten också! jag har en ängel till pojkvän och utan att gå in på detaljer så hade vi riktigt mysigt i går kväll med bla bad, levande ljus och choklad!

egentid

lite egentid igen då, mio har precis lagt sig för natten och numera somnar han så gott som varje kväll utan att man behöver ge honom nappen en enda gång! mattias har gått ut i garaget en sväng och jag ska snart titta på anna pihl. sedan tänkte jag ta ett varmt bad! årstiden gör mig så kvällsfrusen. en kopp av mitt te som doftar jul ska jag också ha. sedan ska jag värma upp sängen tills mattias kommer...

tidigare ikväll låg jag och mattias på sängen och åt glass och pratade med mio som stod i hoppgungan och "marcherade". jag har ett sånt härligt liv just nu! ska fundera ut lite bättre sovrutiner för mio på dagarna också, det kan jag göra i badet, för han är så trött så tidigt på kvällarna. hungrig verkar han också vara så jag tror att vi ska utöka alla mål till 200ml nu, då tar ju nan1 slut fortare också så vi kan börja med 2an...

nu börjar det!


Mio äter gröt!

Mio äter gröt!

litet konstaterande

hjälp! hela dagen idag har jag gått med ostylat hår (och kort, ostaylat hår ger de värsta bad-hair-days jag kan tänka mig!) utan att bry mig nämnvärt. hade iofs mössa varje gång jag gick till tvättstugan men det känns som ett skrämmande steg närmre mina mamma-fördomar... skärpning elin!

Me and my friends

Me and my friends
denna bild tillägnas anna (3a fr v), min äldsta vän!

bad feeling

usch, det känns som att det blev så fel med anna så nu kan jag inte riktigt koppla av. och som alltid då så skriver jag av mig det hela. sedan inser jag för det mesta att det inte var så stort och allvarligt...klart jag blev irriterad när de bara försvann och det var första gången på så länge som vi skulle gå ut ihop och anna-karin var hemma och så, men nu är det lugnt. jag har viss förståelse för att de gick hem men när något stör mig är det skönast att skriva av det. jag hoppas hon vill hitta på något med mig och mio på tisdag!


min lilla mys-mio har ätit gröt för första och andra gången idag! han har inte riktigt hittat tekniken för att svälja men får han dricka lite mjölk efteråt så åker det mesta ner... vi ska prova varje kväll nu och om en vecka eller nåt så ska vi börja med potatis. nu ska han bada och det vill jag inte missa, hoppas jag kan koppla av...


Helgen summeras

krogen var riktigt kul ett tag! bra musik och både anna-karin och mattias var danssugna. trist bara när vi pratat om detta i flera veckor och skaffat barnvakt och allt, att inte alla gick med ut. särskilt efter en bra förfest! inte helt oväntat tyvärr men den värsta irritationen har lagt sig nu. min kväll var som sagt bra, tyvärr slutade den med att mattias gick utan att berätta det så då försvann partylusten och jag surade hela vägen hem i en bmw med bältena åt fel håll.... sen sov vi till 11.30 och så länge var det nog flera år sedan jag sov sist så vi vaknade med varsitt leende.

saknade mio som bara den igår så det dröjer nog innan vi lämnar bort honom igen.
istället fick jag lyssna till svärmors klagomål om mina slöa knivar och hur fel mitt sätt att paketera kött var. är tacksam över att få köpa billigt kött men mitt mål kommer aldrig någonsin vara att kunna alla oxens delar och hur man tillreder dem. tacka vet jag köttfärs! men jag har ändå lånat en lergryta och en ordentlig kokbok av mamma så någon stek ska jag väl försöka få till framöver, dock inte idag för idag blir det köttfärspaj! är så glad att jag har en kille som också fixar det där med matlagning, hur står man annars ut?

nu ska jag lägga merparten av min energi på familjen ett tag så nästa gång vi skaffar barnvakt hoppas jag blir för att se wallander på bio om några veckor. idag lagar mattias bilen för vi blev inte helt oväntat bromslösa igår... tur bara att jag inte körde själv när det hände!

one year ago

För ett år sedan idag så testade vi positivt på grav.testet! tänk vad fort tiden har gått! vi har flyttat från brunflo, fått barn och till helgen är han så stor att vi ska börja med gröt! nu ska jag mumsa min favoritchoklad som mattias hade köpt till mig! jag kunde inte bry mig mindre om hur festtoppen sitter imorrn...

nutid

har vuxit med mig själv den sista tiden. det känns jättebra!

känner mig nästan alltid snygg numera och jag trivs med vår lägenhet och hur den är inredd. jag tycker inte längre att det är deprimerande att inte ha något att göra för nu ser jag till att hitta på något istället. jag och mattias har det bra och vi har ett underbart barn! ekonomin är ok och vintern känns inte längre hopplös.
men framförallt så blir jag inte längre avundsjuk och deprimerad för att alla andra verkar ha det bättre!  jag vet att det inte är så, så det finns liksom ingenting att sakna!

om mindre än en timme kommer mattias hem från jobbet och fram tills dess ska jag titta på 7e himlen och ge mio mat.

Har ju som sagt...

Har ju som sagt...
upptäckt det där med ramar på mobilen...

den sötaste jag vet!

den sötaste jag vet!

På pappas jobb

På pappas jobb
liten mio, fast traktorn inte heller är så stor...

Mio på gläntan igår

Mio på gläntan igår
satt själv jättelänge! säkert en minut...

jag

jag
när jag fortfarande var "långhårig"

När mio var liten...

När mio var liten...
har äntligen tagit mig tid (för kunskapen har jag) att lägga in bilderna jag haft på mobilen sedan i augusti så nu kommer lite fler miosar!

Filmen var bra

wallanders blodsband alltså. efter mastermind har de flesta varit si sådär. såg mastermind med mattias på ordenshuset i brunflo. jag var gravid och dagen efter åkte han till skåne och jag var fortfarande skitskraj! men nu går det bättre, i natt hade vi tom persiennerna i köket uppe för när jag väl matar mio där är det ju morgon och med snön utanför ser man ganska bra så jag behöver inte tänka att någon står och siktar på mig med gevär...

pysslar sista scrapbooksidan nu, sedan är fotona  slut. kommer att få scanna in vissa bilder från vårt vanliga album för allt verkar vara försvunnet från skivorna. sörjer inte särskilt för de bästa bilderna har jag ju ändå men det blir lite mer jobb.

funderar på att leta mer julklappar till mio på tradera också...

onsdagskväll

ville blogga men jag fick (kunde) inte logga in... och sedan formateringen har vi inte ens word. bara word pad... emn men...

ska se blodsband (wallander) bara mattias kommer in.


jag funderar över skillnaden mellan en sonyericsson walkman och en med "bara" mp3. frågade min bror men jag fattade inte riktigt, eller om han inte fattade. jag fick inget bra svar iaf. och klara visste inte heller.


mio har som sagt upptäckt sina fötter så när han låg i sängen och vi (men inte han) hade tänkt att han skulle sova och vi sedan kom in hade han dragit av sig 1,5 strumpor och dragit upp ena byxbenet på låret! på gläntan idag var han världens ängel också som lät mig trycka två bodys i lugn och ro medan han satt i en matstol bredvid och var nöjd! hoppas det går lika bra nästa vecka för då ska (vi) jag göra en fars-dags-tröja till mattias så om någon som känner honom läser detta - håll tyst!


nu har mattias kommit in igen!


Mio leker med pappa

Mio leker med pappa
mina favoritkillar! jag är så kär!

Min älskade mio

För en vecka sedan trodde jag att mio var så fantastisk man bara kunde bli! med sitt skratt och joller och när han visar att han är glad med hela kroppen! men han blir bara bättre och bättre för varje dag! åh vad jag älskar honom!

idag upptäckte han sina fötter, har dragit lite i byxbenes förut men idag var det fötterna! och han skrattade för fullt åt sin egen spegelbild! att vara bebismamma är det absolut bästa jag varit med om!

nu ska vi snart på gläntan och göra klädtryck.

RSS 2.0