Det "lugna" livet på landet

Skulle vilja hänga ut mannen (som jag tom suttit och fikat hos) som igår kväll voltade av vägen där asfalten blir grusväg, två småbyar bort från Böle, i en hastighet uppskattad till 140 (70-sträcka) och som efter vad alla rykten säger var regält berusad, men jag avstår. Nog för att mina färder inte alltid sker i laglig hastighet men jag skulle aldrig, aldrig, aldrig sätta mig i bilen och ge mig ut i trafiken berusad (har testat på en grusplan en gång för att veta säkert att jag inte skulle kunna hantera det). På denna väg kommer mina små, oskyldiga och djupt älskade barn att cykla.  

Inte nog med ovan nämnda utan när vi idag kom till stan konstaterade vi ganska snabbt att grannen fått två av sina bildäck sönderskurna och minst en bil längre bort på parkeringen var också drabbad, tänker inte tjata om moralen men var finns den? Vad blir bättre av att folk slutar bry sig om sina medmänniskor?



Lillebrors lapptäcke på plats i vagnens liggdel. I graviditeten har jag idag gått in i den vecka (24) då foster som fötts kunnat räddas, han är ca 31 cm lång och väger ca 600g, alldeles för liten för att födas men stor nog för att det nu ska vara jobbigt för mig att böja mig ner eller sitta framåtlutad. Hans svettkörtlar har nu också utvecklats!

Insåg just att jag tittar på programmet om mamman från Arboga (eller Arvika, jag lär mig aldrig), moralen som sagt.

Renovering

Det är vad som sysselsätter min tid, men det går framåt och jag vågar drömma lite smått om att få ställa innehållet från de fula flyttkartongerna som stått i vårt vardagsrum i ett års tid nu i skåp istället. Alla vitringlas i vitrinskåpen, alla fina burkar på hyllor i skafferiet, allt jag inte ens minns att jag har... Glöggservisen! Och inte minst drömmer jag om att få plats att laga mat, att använda så många slevar man vill för att sedan bara sstoppa dem i diskmaskinen och låta den göra sitt. Ingenting är alltför långt borta nu!

Snart ska svågern bjuda på hotellmiddag som ett avbrott i takmålandet, så går det när man själv bjuder på egenhändigt stekt korv och pulvermos i tunnbröd med massor av tillbehör och han sedan säger att han själv inte kan laga mat att bjuda tillbaka på...

Idag var förresten andra gången på bara en vecka som jag i ÖP:s dödsannonser hittade en jämnårig som jag kännt till vem det varit. Betyder det att oddsen för att jag själv ska dö i förtid minskar?

Fredag idag då. Sista officiella semesterdagen.

I Stinas blogg finns bilder från gårdagens besök, Johanna är så söt, tänk att Mio varit så liten en gång - och att lillebror kanske blir det om ett tag. Fortfarande återstår massor innan vi vill att han ska komma (ett helt kök och nästan en hel skoltermin bland annat) men tiden kommer nog ändå att kännas alltför lång om alla dagar ska vara fyllda av foglossning i blygdbenet (men fogarna i ryggen har jag inte känt av på flera veckor!), och svårhanterliga ljumskar. Det finns så mycket jag vill kunna göra och så mycket som jag inte kan låta bli att göra ändå tyvärr. Men, men, allt kan ju vara för sista gången och de mysiga stunderna när bebisen slår sina volter vet jag att jag kommer att sakna så det är väl bara att försöka acceptera att var stund har sin charm.

Jag har spenderat dagen med att sy ett lapptäcke till lillebror och nyss bryggt mig kaffe hos Bertil (som Mio numera kallar för "Ärtis") eftersom Mattias ändå är här och skruvar i hans traktor just nu. Tror att vi ska ta våra ingredienser till middagens tunnbrödsrullar hit också sedan för ännu har vi ju varken mer än en spisplatta eller diskmaskin... sedan återstår att se vad helgen har att bjuda...


Som sodastreamad o´boy

http://www.youtube.com/watch?v=Y5HM-Alwyw8 Ingenting för mamma.

Kollar annars på klipp på Kristoffer Appelqvist från serien 100% som gick någongång på fredagskvällarna när vi bodde på Blåhammarvägen och som inte fick mig att sluta skratta eller Mattias att sluta skratta åt mig för att han inte förstod vad jag skrattade åt... men är det fredagkväll och man har småbarn och därför är ganska övertrött så...

Gud, jag måste vara lika trött nu för jag skrattar så tårarna rinner.
http://www.youtube.com/watch?v=0Z6DtFnfEok&playnext=3&playnext_from=QL om någon annan vill (eller kan, beroende på humor) förgylla en regnig dag.

"If I used to love you, it ain´t nothing like I´m loving you now"

Mattias har sovit borta i natt, eller hemma eller vad man nu ska kalla det. Vi har iaf sovit i varsitt av våra hem och även om jag sovit lite bättre nu när jag kunnat ta den plats och det täcke jag vill så får jag nog vänja mig vid att det där med att ligga bekvämt är över för ett tag. Messade med hon som väntar bebis tre veckor efter oss och hon kände sig lika drabbad hon.

Spelar Kents senaste som ett alternativ till att låta tv:n stå på och det är alltid lika kul att välja Generation Ex och se hur förvånad Mio blir över att jag inte verkar bry mig om att det ringer - för det gör det ju inte, men det är annars min ringsignal på mobilen just nu.

Börjar bli less på detta regnande nu, te gör mig så onödigt kissnödig och jag inbillar mig att det är vädret som gör att kroppen känns så öm och orkeslös. Har iaf varit på dagis för att lämna täcke, filt, stövlar och extrakläder inför måndagen och där lekte de utomhus, ännu ett skäl till varför jag aldrig kommer att bli "dagisfröken".

Nej, nu väntar ugnsstekt korv med massor av ost och stuvade makaroner till, mums! I eftermiddag ska jag äntligen få snusa på Stinas lilla Johanna också!

Liten dos av nostalgi

Eftersom jag i höst någongång haft denna blogg i två år och bloggat om inte dagligen så iaf varje vecka, så kände jag för att kolla upp vad jag skrev för exakt ett år sedan. Sagt och gjort...


Dagens status:

Jag är kreativ idag. Det började med att jag gick lös på Sandras sluttande blombräda och har sedan fortsatt med byrålådsknoppsdekoration och snart väntar en pappersmodell av vårt sovrum i Hansan.
Det började nog eg igår så jag hoppas att det håller i sig.

Mio och min lillebror, som för övrigt börjar gymnasiet idag, spelade bandy häromdagen. Älskade barn! 

  


Ovan detta svävar en noja över kilon som inte finns men heller inte borde och en rädsla av att snart inte räcka till. Och som Johan Hemmingsson skrev; sådant man trodde var kroppsdelar men som i duschen löstes upp och försvann. Smuts. Jag och min småförkylda (dagis...) Mio ska ta oss en dusch. Tshhüss!



Läser och konstaterar att jag numera inte har några kilon att noja mig över iaf. Är man gravid så får man vara tjock, vilket jag inte i nuläget är men heller inte skulle bry mig om ifall jag blev - förrän lillebror är ute och kilona ska bort igen förstås, men då har jag ett fullt fungerande kök som förhoppningsvis inbjuder till seriös matlagning och två barn att dra runt på i djupsnön så det ska väl gå det med! 55-60 nånstans är en bra vikt "i landet lagom är bäst" tycker jag.

Mio har vuxit på sig, konstigt vore det väl annars. Idag är det inte bandybollar han äter utan de små, små däcken till polisbils95:an som han fick igår...

Om en timme kommer Meena så en eftermiddag full av te och kakan som inte smakade dumt alls väntar!

Hittar inte de rätta orden och kommer aldrig att bli bra som varken fotograf eller motiv.



 Har sovit jättedåligt med både känningar av foglossning i blygdbenet och den "vanliga" värken i magen och ljumskarna men efter att med Sandra, Johan och barnen ha promenerat för första gången på så länge så var det nästan värt det! Vill så gärna kunna fortsätta att röra på mig och inte bara för blodtryckets skull. 

I Sandras blogg finns en bild på Mio som potentiell storebror som ger Alvin nappen och en på mig som potentiell tvåbarnsmamma. Övning kanske ger färdighet eller nåt, men eftersom Mattias kommer att få dra det tyngsta lasset så har jag inte brytt mig om att fundera på hur det ska gå.

Har bakat en kaka men eftersom jag oftast använder ugnen till korv eller pommes frites så höll den på att bil bränd då jag av gammal vana ställde temperaturen på 250 grader... hoppas att den ska gå och äta iaf för jag har promenerat i regnet för att köpa ägg.

Går alla barn igenom en fas då de frågar "gö ju mamma?" minst en gång i minuten trots att de mycket väl ser att man tex sitter och äter? Eller är det bara jag som får tålamodet testat genom sånt som egentligen är ganska sött?

Fyndade förutom t-shirten på korten ovan även ett par skor på Triconor med 70% rea.

 

Skäl för en chokladbit till kaffet

Det hade inte behövt regna men de senaste dagarnas ihärdiga solgassande från en nästan klarblå himmel kändes som en besvikelse då jag sett fram emot snålblåst och mössorna på. Det är likadant när man ställt in sig på vår och det varje år kommer ännu ett snöfall. Nu vill jag ha höst och inget annat. Ge mig skolstart, blommor som går ner i vila, levande ljus och en ständigt tillgänglig kopp te. Och så den där koftan att gömma sig i som jag ständigt tjatar om...

På Fresks igår studerade vi ett ekkök med nästan identiska luckor och handtag som det vi snart ska beställa från IKEA (för bara drygt hälften av priset) och i skåpet under diskbänken, som inte ens var ett skåp utan en enda djup låda, fanns förutsättningarna för en källsortering av värsta sort så nu idag har jag gjort vad jag kunnat för att få vårt sådana skåp här i lägenheten att åtminstone efterlikna någon liten ordning så nu behöver man inte längre skynda sig att smälla igen dörren efter varje öppning innan det sluttande reklamberget kommer i rörelse... Nästa projket borde bli att komma ihåg att köpa glödlampor med tjock sockel och låga watt att sätta i fönsterlampan som nu stått svart hela sommaren, och att posta moderskapsintyget till försäkringskassan, vet någon förresten till vilken adress det ska ske?

Det blir allt svårare att ta fina kort på Mio nu när han är så medveten om vad som är på gång men några bra blev det iaf till sist där han poserar i sin "ta 3,betala för 2"-tröja från Lindex. Jag är lite emot kläder med mycket tryck som sedan bleks alldeles för tidigt i tvätten men denna tröja är grön i grunden så jag hoppas att det ska gå lite bättre, om inte annat så behövde lillebror verkligen de svarta och gråa velourbyxor som blev resterande del av erbjudandet (de minst fem par vanliga mysbyxorna, minst tre par byxor med fot och minst ett par finare byxor räcker ju liksom inte alls när man för första riktiga gången kommer att bo med egen tvättmaskin...), eller också inte, men pengar är väl till för att spenderas emellanåt?!

Strax dax för ett besök hos Sandra och Alvin i nya (och riktigt snygga, att döma av bilder jag sett) lägeheten, det bär mig emot att dra på regnskyddet på vagnen för att ta bussen när det skulle kunna vara så enkelt som att bara sätta sig i vrålåket här ute... men då har jag ju å andra sidan inget val när det gäller tanken på att promenera hem sedan.
 


  

BM-besök och shopping

Mattias har via en kompis fått filmer på sin älskade Saab utlagda på youtube, så jag länkar väl, om någon är intresserad...

Började dagen idag, den första vardagen efter semestern, med att Mio vaknade när M åkte på jobbet, ca 06.30. Konstigt nog så var jag inte trött utan njöt av en lång frukost innan jag tog Mio med mig och åkte till barnmorskan. Redan ute på parkeringen så fick jag springa ifatt sonen som var på väg åt ett helt annat, bilfyllt, håll och det hela resulterade i att jag för resten av dagen haft ont i nedre delen av magen/ljumskarna och fått gå med små, små steg. Är det inte det ena så är det det andra... fogarna är ju rätt okej nu för tiden. 

Lillebror verkar må bra iaf, hjärtslag på 148, samma som vad Mio alltid låg ikring. SF-måttet (från blygdbenet och till naveln, för den oinvigde) låg på 21,5 så magen är inte längre större än förra gången då jag var 24 cm i v 25, och slutade på 39. De senaste veckorna har jag kännt mig matt och svimfärdig efter att ha stått längre stunder och efter att blodtrycket tagits så har jag nu förklaringen (jag trodde att det var järnbrist), det ligger mycket lägre än vad det brukar (94/61 nu mot ungefär 110/65 annars) så nu är jag rekommenderad motion (eftersom vila sänker trycket) och att dricka mycket, lättare sagt än gjort då man blir kissnödig bara av att tänka på ett glas vatten och med vetskapen om att foglossningen bara ligger i vila/blockad och förmodligen kommer att komma åter med samma styrka som förr om jag inte tar det lugnt - men jag ska iaf försöka mig på både och! Två kilo plus totalt i vikt så nu ligger jag på 61, att jämföra mot nånstans mellan 67 och 70 förra gången. 

Det blev sedan en eftermiddag på stan för mig, Mio och den nypimpade vagnen (även om den ena tärningen slitits bort och täcket jag sytt kändes för varmt, men å andra sidan ligger även det bruna skinnet på plats nu) så både Mio, lillebror och Mattias är nu lite kläder rikare men tyvärr hittade jag inte den perfekta koftan till mig som jag hoppats på. Det mesta fyndades på rea eller som "ta 3 betala för 2" och Mio fick tex ett par jeans på Kappahl för 49kr och strumpor för 10kr/par på Lindex, sånt gillar jag!

   
Nu ska husbloggen få en efterlängtad uppdatering av bilder!

Lika som bär, vilka bär som nu är mest lika...

Hade till och med ställt klockan för att inte missa säsongens sista avsnitt av "det sociala spelet" - mitt första nånsin, eftersom både Jonas Gardell och Kristoffer Appelqvist skulle medverka, två av mina topp-5. Den sistnämnde hade skaffat svarta, rektangulära glasögon och vem liknar han inte? Jo: 

  
  
Tyvärr hittade jag ingen bild med glasögonen på men vissa likheter går ju att ana ändå och resten är väl ganska lätt att gissa sig till?!

BIlder hittade här och här, om någon skulle bry sig...

Jag är tillbaka i stan igen och alla älskade krukväxter ser ut att må gott. De nygifta har varit och hälsat på och jag har fört över av den tacksamma lönen (för en annars fattig student) till både ett och två andra konton. Under hösten ska det förutom allt med anknytning till kök också inhandlas nya vinterdäck och en tvättmaskin (och helst även tumlare) och eftersom jag är av typen att jag spenderar av vad som finns så ligger sparkapitalet säkrast någon annanstans. Nu närmast ska pengar spenderas på kurslitteratur så det är väl lika bra att få det gjort...

Och The Refreshments sjunger om "a bottle of whisky".

Svärföräldrarna är i Turkiet sedan snart ett halvt dygn och själv har jag min sista eftermiddag i Böle för denna gång. Lite lider jag av känslan av att klättra på väggarna så förutom alla måsten som en löning innebär så ska jag och Mio imorgon gå på stan! Men innan dess så blir det det första ordinarie bm-besöket sedan inskrivnigen. Vecka 23 idag.

Hela huset har storstädats nu på förmiddagen och om bara fyra månader är det julafton.


Glömde det där med nageltrånget också...

...men å andra sidan finns många fler av "våra" köksskåp på hemsidan än i katalogen, även om priserna höjts en aning, så allt hopp är visst inte ute ändå!

Ser mig i spegeln, det är en dålig dag

Huvudvärk på väg och internet går segt (men igår kväll lyckades vi behålla den trådlösa uppkopplingen från svärisarna och ända hem till vårt vardagsrum!). Det har regnat och är blött, jag har halkat med bilen och gjort djupa spår i gräsmattan. Håret är enormt torrt och strävt efter att jag slipat i köket och bara borstat bort det värsta dammet efteråt. IKEA:s köksplaneringsprogram är inte uppdaterat och varken utbud eller priser stämmer. Suck...

Dagens bästa? Det skulle väl kanske vara att jag vägde mig i morse och fortfarande ligger flera kilon från inskrivningsvikten jag hade när jag väntade Mio, vetskapen får mig knappast att känna mig snyggare än vad jag gjorde då men det gäller väl att se det positiva? Datorn hängde sig förresten mitt i meningen alldeles nyss så det är verkligen inte min dag...

Om en höst på väg

Min kropp har för längesen återgått till sitt vanliga blekfeta jag som bara längtar efter en tjock och stickad tröja att gömma sig i.  Det där med att vara gravid på hösten kanske inte är så dumt ändå, bara jag hittar en sådan tröja. Mörka kvällar med tända ljus och en rykande kopp te. Sista hösten i stan. Har jag tur så gör tillståndet mig oberoende av långkalsonger eller stängningsbara jackor. Satte bilder i album häromdagen från Gotland bland annat och även om det bara är dryga månaden sedan vi kom hem så känns det långt borta nu.

Snart börjar allvaret igen, på "att göra listan" till nästa vecka står bland annat att beställa kurslitteratur och att skicka iväg böcker som jag fått sålt sedan avslutade kurser. Måste ladda ner e-legitimationen till denna dator också så att jag kan kontrollera att allt är i sin ordning med studielånen och så att jag så småningom kan skicka in studieförsäkran, tillvägagångssätt som glöms bort från termin till termin.


Det är alltid lika kul med Klaras kommentarer... Därför kommer här en bondbild från dagen då oxen kom och en på en av de fyra som jag hoppas på att få dela hus med när den officiella inflyttningen sker.

Och nya IKEA-katalogen kom till sist!

Sitter vid svärföräldrarnas köksbord, dricker av dagens första kopp och känner hur sidorna i katalogen, en efter en, öppnas för allra första gången. Har hittat en jättefin bokhyllekombination jag inte förut sett som skulle passa så fint i det där vardagsrummet som någon gång komma skall... Är nyligen hemkommen från ett besök på Hammarn där alla punkter på listan nu prickats av; mera putsbruk till området under fläktkåpan som inte längre ska vara kaklat, strösocker till svärmor i utbyte mot lite hemkokt saft, telefonnummer till ansvarige på kommun för dagisplatsansökningar samt en fika (min och Mios första) på byns konditori. Hejade dessutom på kommunens kommunalråd, hon rökte.

Från och med den 1:a februari hoppas vi att en plats på Småfolkets förskola ska stå och vänta på Mio.

Då man öppnar en ny spackelhink och inser hur gammal och torr den gamla faktiskt var.

Jag lever. Bloggar sällan men lever och har det bra. 9 dagar kvar här på landet, idag kom oxen och korna blev som i sången om Hönan Agda. Vi renoverar och har utan att känna att vi inte hinner med annat hunnit längre än vi vågat hoppas på, och en inflytt likt allt annat som väntas kring juletid känns för tillfället fullt möjlig. Just nu skos hästen.
So long tills nästa gång.

Mina vackra, nygifta vänner och mer än så


    
   

BIlder från gårdagen då förstås. Bra dag, mycket bra fest med god mat, bra musik (även om jag tyvärr var alldeles för trött och öm i ryggen för någon dans) och trevligt sällskap. Nästa gång hoppas jag en aning på att det ska vara min tur...

  

Kortet och presenten från oss med en delvis glasserad lerskål för synen, en massagekaka för känseln, en cd-singel (Om du lämnade mig nu med Lasse) för hörseln, ett gotländskt kärleste för smaken och en lustgivande doftolja (för värmeljuslyktor) för lukten.



Halvtid av graviditeten imorgon (eller iaf 20 fullgångna/genomlidna veckor). Lika länge till och sedan får Mio sin (förhoppningsvis) älskade lillebror. Jonathan känns färdigövat nu, Mio har än så länge lite svårt för att säga det så han säger bara "Jonas", inte bara därför tror jag att det kanske gör det sig bäst som bara ett mellannamn.

En bild av mig och en i de nya jeansen och en på lillebrors björnoverall. 

  

Vecka 5, 10, 15 och 20...
   

MItt liv på landet går vidare och som det går att läsa mer om i husbloggen så går renoveringen framåt. Vi trivs, badar (inomhus) och slåss om att dra hårdast i vårt nyinköpta dubbeltäcke (felköp men inget dumt sådant, skulle ha varit Mios enkeltäcke), Svärföräldrarna är fortfarande på semester så jag har ostört bänkat mig framför tv4:as underhållningsprogram medan M leker motorlekar med sin bror.

Efter en dag av shopping

Sitter i mysbyxor och med en början till fransk manikyr på naglarna för första gången sedan studenten vad jag vet (men ska ens bästa vän gifta sig imorgon så kan man ju kosta på sig sånt, har även en ansiktsmask som ligger och väntar). Väntar på att M eller hans bror ska vakna så att vi ska kunna välja ut någon film att slå oss till ro vid för en stund. Hittade ett par mammajeans på HM i Sundsvall igår och trots att de var dyra har jag dem alltså inte på mig... fast mest för att inte töja ut dem nu när vi lever med sparsamma tvättmöjligheter ett tag. De sitter snyggare än jag trodde att mammakläder kunde så jag hoppas på att kunna ha dem resterande 20 veckor! HIttade även en tunn vit kofta på vero modas slutrea för 65kr med knappar enbart över tuttarna så i den ska magen kunna växa mer än fram till imorgon. Har även inhadlat plåster så att de vita skorna jag fyndade för några veckor sedan ska kunna bäras men det bästa av allt var att besöket på Cubus igår resulterade i en brun, jättemjuk och lurvig björnoverall till bebisen med fleecefoder och öron till och med! Att fota den kan inte nog beskriva hur mjuk och mysig den känns så jag hoppas att bebisen inte växer ur storlek 62 i första taget...

Nybadad men inte längre naken

Böle då då. Har tagit mitt första bad på flera månader (har ju knappt varit här i sommar) och det var både vad jag och foglossningarna behövde. Ironiskt nog så fick jag akupunktur igår men avsade mig fler behandlingar på ett tag eftersom vi ska vara här och jag dessutom mår mycket bättre i fogarna - men det var innan möhippans rännande på stan och innan dagens ihopskruvning av spjälsäng och städning av skräpiga golv. Sitter nu med laptopen hos svärisarna och nallar internet medan Mattias sitter vid deras dator eftersom de själva åkt på semester just idag.

Mio har fått sällskap i sitt rum av lillebrors spjälsäng även om den mest kom fram för att vara en förvaringsplats för vagnens liggdel och bilstolen tills vidare. Mitt i all längtan så blev det dock inte bättre än att jag nu packat upp alla Mios "gamla" kläder i storlek 56 och 62 så att de ligger i byrå och garderob och bara väntar. Eftersom Mio är född på sommaren så behövs komplettering av tjockare tröjor och strumpbyxor (och känner jag mig själv rätt så kommer jag nog att hinna skramla ihop en del annat också... Det är ju trots allt nästan fem månader kvar). Jag hoppas att  vi hittar något litet och sött åt honom redan imorgon då IKEA- och Birstabesök väntar. Mio ska få ett storpojketäcke och något snyggt påslakanset, själv har jag insett att väntan på att jag ska växa i de gamla mammabyxorna kommer att bli alltför lång samtidigt som få av mina vanliga byxor numera passar så jag ska försöka hitta mig något att ha däremellan. 

Några bilder från möhippan för min underbara Anna igår då (men "sidan kan inte visas" så det blir inga fler):


Bride to be

Möhippan för Anna avklarad. Hon blev vid 11-tiden hämtad och fick sy sig en egen kreation att bära för resten av dagen med kravet att minst 20 av alla de tyger vi letat fram skulle användas, hon lyckades och blev över förväntan snygg (bilder kommer!). Sedan bar det av ner på stan där hon fick klippa kalsonglappar (tvättråd), samla in äktenskapsråd från äldre människor och sälja kondomer för att få ihop pengar till den kofta hon tidigare pratat om att hon ville ha, i snitt såldes de för 9kr/st men vad gör man inte för den goda sakens skull?! Alla uppdrag lyckades och hon fick sedan skriva en dikt till sin blivande man som vi spelade in och ska spela upp för honom vid tillfälle. Mycket skratt och (för henne) alkohol men också hot om att vi nu satt ribban (eftersom hon är den första av vännerna ut till giftemål) och att det bara kommer att bli värre för den nästa (och gissa vem som ligger "bäst" till... De andra drog sedan vidare mot Bodaborg men jag avstod och istället ska här nu packas inför de tre veckorna i Böle som startar imorgon. Jag har under dagen insett att Han med stort H bland annat är just Han för att jag alltid längtar efter att få dela de upplevelser jag upplever utan honom med honom. På återseende!


The fynd!

Hade sån tur att när vi i torsdags fick konstaterat att det bara rör sig om en bebis även denna gång så kollade jag blocket efter en babytravel kombivagn och fick träff direkt! I rätt färg och dessutom prissänkt! Liggdelen använd i 4 månader och sittdelen inte alls, så idag har vi varit och hämtat den och den bilstol av samma modell som den vi hade till Mio som samma säljare också tillhandahöll för en billig penning. Vagnen kommer att få fungera som sittvagn till Mio under resten av sommaren och hösten för efter att ha svurit över hur foglossningen knappast blir bättre av allt knixande med den fyrhjuliga vagnen så har jag fått min vilja igenom. (Vagnen är inte dubbel på bilden, det är bara spegeln som förvillar.)

  

Känner även att jag måste lägga ut en bild på Kristoffer från gårdagens svensexa (utan att ha frågat om lov)...


Otålig!

M kom hem 03.24 och efter det har jag ingen klar uppfattning om ifall jag nånsin somande om. Kristoffers svensexa var tydligen lyckad iaf. I min djupaste bitterhet (skyller på hormonerna)ser jag förstås orättvisorna med att det inte var jag som "fick" sova med öppen mun, doftandes surnande alkohol, men men... min tid kommer, eller nåt.

Vill att arbetsdagen ska ta slut för då ska det fyndas bebisattiraljer innan det vaknas middag hos mina föräldrar där MisenFisen spenderar dagen. Nåväl, bara 1,5 timme kvar...

Jag slutar imorgon, så vad fan?

Bloggar på arbetstid.

Winnerbäck var underbar, såg inte ett skit men stämningen och de vackra texterna till mareld, stockholms kyss, elegi, hugger i sten, om du lämnade mig nu och tvivel, mfl träffade alldeles rätt och det kände nog alla utom recencenten från ÖP (som jag för övrigt tyckte mig se gåendes från området efter bara några låtar) som var där. Trots att jag kom hem vid 23 så har detta varit den tröttaste arbetsdagen på hela sommaren, kanske är det vetskapen av att det imorgon tar slut som gör det.

Ensamkväll ikväll som det verkar så jag ska passa på att vända på sängen så att min sida hamnar utåt och gör det lite lättare för den strandade valen att ta sig ur den nattetid...

Fredagskväll

Dagens namnförslag: Jonathan. Egentligen lite för långt men ack så fint (så länge man inte kallas för Jonte!) och ett namn som funnits i mina tankar sedan högstadiet från och till och som hur som helst SKA finnas med på något sätt, om inte annat som mellannamn. Mattias har ok:at det också. Gårdagens förslag var Viktor men eftersom Mattias har en kompis vid det namnet skulle det antagligen bli lite för rörigt.
 
Övriga familjen fick semester idag, själv har jag 16.25 arbetstimmar kvar och drygt 42 totalt, men sen så...!

Winnerbäck nästa...

RSS 2.0