Partaj del 1




Happy halloween


Satte för första gången en kniv i en pumpa i helgen och resultatet blev ju inte alltför pjåkigt...

Ikväll är det fest. Minns inte när jag senast var på fest så jag är laddad redan nu, men på systemet igår ville jag bara lägga mig ner och gråta en skvätt för jag ville ha vin men tydligen finns inget vin med mindre än 0,5% alkohol och det är det inte värt. Tänkte satsa på Falcons 0,0%iga öl istället men den var slut på Coop som är det enda ställe jag hittat den på... Har två burkar hemma iaf men jag ska kolla på mataffärerna i centrum sedan. Lunch på stan med Sandra om en timma och så ska kvällens kostym kompletteras med känselspröt. Mattias vet fortfarande inte vad han ska vara men han har sparat sitt helskägg i flera veckor nu "utifall det kommer behövas". Vi är lite oense i frågan om hur snyggt det är men jag lät honom iaf ta på sig både den andra halvan av vårdnaden och faderskapet om lillebror imorse.   

Ska ringa och höra hur det går för Misen hos mommo.

Out of focus

Flera av mina grannar har här i veckan kommit hem med pizzakartonger vid denna tid. För sent för lunch och för tidigt för middag... hmm...

Jag är så sjukt rastlös men sitter ändå fortfarande osminkad och i mjukisar framför datorn/högen av böcker och papper till tentan utan att få någonting gjort. Jag diskade medan lunchen lagade sig själv och jag har faktiskt lyckats få skrivaren att skriva ut två papper från den bärbara datorn (har egentligen inga installerade drivrutiner) med en sammanfattning jag gjorde igår över begrepp och vad som står var i bok/pappershögen (eftersom allt får medtagas på tentan så kan det kanske vara bra med någon struktur över dem). Har även uppdaterat mig i hur det går i den livliga diskussionen i min klass över ifall webbasserade föreläsningar eller "live" är bäst, att de orkar för det gör inte jag. 

Har faktiskt lyssnat på Lars Winnerbäck och Mellissa Horns låt "som jag hade dig förut" minst 20 gånger också.

Tänkte ha åkt och solat för jag kan behöva lite ljus men jag vill åka på Barnens hus också, och hämta Mio tidigare än vanligt så vi hinner steka raggmunk och äta innan pappa kommer och tar honom... men mest av allt borde jag läsa ännu mer förstås, suck.


Vill inte bara klaga



Så här kommer fem plus med att vara gravid (utifrån min syn sett förstås):


1. De underbara sparkarna från den lilla människa jag fått chansen och förmånen att tillsammans med mannen i mitt liv skapa och sedan bära på och ruva på i min kropp.

2. Blickarna från dem man möter, att vara gravid är ju trots allt för de flesta något vackert (även om man själv inte känner sig så alla gånger).

3. Alla de nya influenser som hormonerna skapar, som att göra en youtubelista med låtar som "17 år" med Veronika Maggio och "inget att förlora" med Mange Schmidt och sedan både dansa och sjunga till medan man diskar. Cravings drabbar inte mig men att åtminstone kunna smaka på sura godisar utan att grimasiera är ju inte fel!

4. Skälet att skylla allt på, allt onyttigt jag äter, den alldeles för lilla motion jag ägnar mig åt, den trötthet som gör att jag inte längre är särskilt social och som har gjort att tv-tittande blivit ett av mina största intressen...

5. Väntan på den bästa av julklappar och att få ge Mio någon som förhoppningsvis ska finnas där för honom i alla lägen, och som han också kan finnas för.

Men med klagoanden på ena axeln så kommer även 5 minus :

1: Foglossningarna. Att inte kunna vända sig i sängen, gå i vanlig takt eller längre sträckor, sätta på sig skorna stående... Att känna sig som en fånge i sin egen kropp och hindras till så mycket.

2: All acne som drabbar mig. Nu för tiden ser man ju knappt ens 14-åringar med finnar men mina är så svåra att sminka över.

3: Psyket. Att stunderna av depression blir så djupa och att jag aldrig kan hänga med när det gäller att lyssna för att jag ständigt glider in på annat och glömmer bort vad jag hör (och läser - vilket ju är mitt "jobb"). Fast ändå mår jag bättre och känner mig inte alls lika ensam och oförstådd som förra gången.

4: Tröttheten, fast den senaste tiden har jag blivit allt piggare (igen).

5: Att ständigt behöva tänka på vad jag stoppar i mig så att ingen alkohol, farlig medicin eller bakteriefylld mat slinker ner.

Ännu en morgon och världen är vit

Tog en sväng till OnOff igårkväll och nu hade julkorten kommit! Mattias försökte förgäves att sladda med "min" bil eftersom det snöade och därför borde vara halt, men antingen så var det inte det eller också är det underbart bra vinterdäck som vi skaffat oss. Jag hoppas förstås på det sista för jag insåg lite panikartat att skulle jag få sladd och landa på taket när jag kör så skulle kombinationen av stor mage - stor ratt, göra att mina chanser att ställa ner (upp) fötterna vara minimala! Åtta veckor kvar och jag vill inte ens tänka på vilken invalid jag skulle bli om jag med mina foglossningar (ännu ingen märkbar effekt av akupunkturen) skulle halka till bara så lite, även utan bil... Men det känns ändå lite mysigt med snö! I år ska jag inhandla och griljera skinkan tidigt, göra godis och baka pepparkakor och allt sånt tidigt så jag inte riskerar att missa något om jag hamnar på BB i jul.

Nu till studierna, tenta om en vecka. Case management, grön rehab, supported employment, samverkansmetoder, utvärderingssätt, framgångsfaktorer, friskfaktorer...

Fick förresten till 12 eller 13 julkort igår kväll och det där med att göra alla likadana sprack direkt, jag är helt enkelt för kreativ...! Ikväll åker Mio till mommo och moffa så då blir nog resterande kort gjorda.

Julkänslor, here I come

Exakt två månader kvar tills Nilas beräknade födsel (har inte hittat något annat namn att öva vidare med så jag håller fast). Besökte BM för att få akupunktur i symfysen (blygdbenet) idag då jag ständigt väcker Mattias med mina stånkanden och stönanden när jag ska vända mig i sängen, och eftersom det som sagt är två (långa) månader kvar så tar jag varje chans jag kan vad gäller lindring. Det var egentligen en parentes, för...

...jag är imponerad, inte ens Stina har skrivit om snön! Själv fick jag så enorma julkänslor att jag blev tvungen att slå in den hittills enda julklappen! Ville dricka glögg ocså men på "min" affär så finns än så länge bara Blossas alkoholhaltiga. Däremot så ska fotona till julkorten vara klara idag så jag ska svänga förbi OnOff innan dagishämtningen och hoppas på att jag ska kunna börja scrappa ikväll! Känner också att jag missat en del av Mios uppväxt genom att Mattias fick lämna honom i morse och vara med om hans reaktion då världen var vit. Han hade visst börjat prata om att "åka goter" men eftersom snön praktiskt taget redan försvunnit så ska jag se till att vara med om nästa gång! En klen tröst...

Kommer nog snart att få frosta av frysen här hemma för igår kväll (ensam hemma sedan Mio somnat) så gjorde jag dubbel sats av chokladbollar och frysta chokladbollar är bland det godaste jag vet så nu har frysen öppnats både en och två gånger för mycket... Fast det värsta är att jag försökte locka hem Mattias genom att berätta om min bakning och när han sedan väl kom så fick han bara två och väntar sig därför fler ikväll. De får alltså inte ätas upp innan dess...  

Ett inlägg för dagen

Med mindre än ett dygn gamla (nya) däck så hade jag hoppats på att det skulle räcka med att stå bredvid och se söt ut medan räcerbilen fick sin årliga inspektering med godkänt resultat, men inte då. Ombesiktning för ett parkeringslyse som inte lös och för något fel på stickkontakten till dragkroken, förmodligen att den saknar lock. Bägge felen hade funnits redan i fjol men det var förstås inget som säljaren informerade oss om... 


Hoppas på ett bättre resultat när jag om en stund ska testa att göra köttfärslimpa för första gången. Det ambitiösa i mig gjorde igår en 8-veckorsmatsedel och idag inhandlades vad som saknades för de två första veckorna, förutom det allra färskaste då förstås. Ett problem mindre att bära runt på... Tror förresten att tentaångesten börjat sätta in men jag vill vända den till min fördel och inte gräva ner mig i de krav som kursens mål ställer på mig utan se det som en utmaning. Fast det just nu känns så mycket lättare att dra täcket över huvudet och gråta en skvätt istället för att få den gravidkorkade hjärnan att försöka analysera, redogöra, "ge relevanta exempel på" eller urskilja något i någon av de rehabiliteringsmetoder jag vid det här laget borde lärt känna ganska väl, men kanske en stunds vila och ett "sova på saken" gör det hela mer greppvänligt imorgon?!



Familjens medlemmar under den gångna helgen, den första i nya kläder men alldeles för stora skor, den andra i (alldeles för) stor mage och den tredje bara allmänt goodlooking, om än i lite för långt skägg.

Tillägg till föregående inlägg


"Isking"

Det är så häftigt att få vara med om ett barns uppväxt och när det handlar om ens eget barn så blir det ju bara ännu häftigare! Mio snappar just nu upp och härmar massor av ord och uttryck, som idag när kom han in och ropade efter "isking" (=älskling) och precis som när Mattias kan stå 10 meter bort på en folkfylld affär och ropa detsamma så var det mig han menade. Sånt som får en att smälta.  

Är annars i en svacka som jag inte tänker dela med mig av så jag återkommer när jag repat mig...

Stort beröm till mig!

Har vågat ringa om "praktikplats" nu och av alla myndighetsmänniskor i Ragunda kommun som jag hittills varit i kontakt med så var detta den absolut trevligaste (och den enda trevliga öht som jag kan minnas)! Nu ska jag bara vänta och hoppas på att de hon fört ärendet vidare till är lika trevliga så att jag får vara på Arbetsförmedlingen och studera hur deras arbete och främst deras arbetslivsinriktade rehabilitering fungerar i praktiken, inte minst med tanke på att det finns 56 st i kommunen som enligt uppgift kommer att förlora sin sjukersättning några månader innan jag tar examen... Men ringt har jag iaf gjort så nu ska här firas med banan, kaffe och kaka!

Tillägg en stund senare: Fick tydligen en släng av blodad tand för nu har jag jag även ringt familjerätten (fast rutinsamtal då man vet man vill gör mig inte alls nervös på samma sätt) och bokat tid om en vecka för påskrivandet av faderskapet!

Morgongympa för gravid

Gick till bilen.
Körde med Mio till dagis.
Gick in och lämnade Mio.
Gick ut igen och körde vidare mot den billigaste av tankomater (utan att göra reklam).
En femhundring och ett telefonsamtal senare (träning av simultankapaciteten) körde jag vidare till M:s jobb.
Stod och tittade på medan han fyllde glykol och bytte en lampa till ett av lysena i bagageluckan inför besiktningen på måndag.
Fick en puss och körde sedan hem igen och där väntade frukosten.



Har tänkt att jag under dagen ska ta ett seriöst tag i det där med att söka "praktikplats" borta i ingenmansland (Ragunda) inför kursen i arbetsplatsförlagda studier. Vet av erfarenhet att fredagar inte är pluggdagar i så jag ska luncha med mamma och sedan beta av den långa listan av ärenden på stan istället - men dit är det ändå några timmar kvar.
Insåg i morse att av de av Mios kläder som inte ligger i tvätten så är det inte längre många ärmar eller byxben som når ner, han är ingen ´92:a längre så garderoben behöver en uppdatering. Själv ska jag ge mig i kast med halloweenutstyrseln och att inhandla pyssel till julkorten som ska komma på måndag.

En släng av pedagogik

Är jättetrött och även om det i sig inte är särskilt ovanligt nu för tiden så har jag trots det inte ro att sitta stilla och vila så istället har jag ägnat mig åt något så pedagogiskt som att låta Mio vara med och baka kaka. Ingenting i det hör till vanligheterna i min familj så givetvis har jag fotat! 
 


Och en bild på Mio och "Jolven" från igår.

Okej, om jag ska vara ett bi...

...så ska jag förstås vara den tjockaste av dem - humlan. Men då är frågan, hur f-n fäster man gadden?
(För humlor har visst gadd, den är bara mindre synlig pga den ludna kroppen men jag planerar att vara en slätrumpad humla...)


(bild)

Onsdag (och den sämsta rubriken på länge)

Nog för att jag är 31-veckorsgravid och nog för att jag säkert gått upp åtminstone 6 kg vid det här laget (vågen står så långt in under sängen och de grymma foglossningarna som drabbar mig så fort jag försöker sära/lyfta på benen gör att jag liksom inte kommer åt att hämta fram den, kanske lika bra det) men varför måste det innebära att mina svarta (vanliga) jeans knappt längre går att dra upp över lår och rumpa?! I kombination med att han som sköter tvätten i den här familjen allt oftare lyckas boka tvättid när han sedan inte är hemma och kan tvätta gör att plaggen jag har att välja på krymper för varje dag. Har iaf tvingat på mig ovan nämnda jenas idag för även om jag inte känner mig särskilt snygg utan mer som en stor och fet gris så ska det f-n inte behöva synas!

Åter till övandet framför spegeln inför morgondagens seminarie och opponering...

Trodde förresten att jag lyckats fynda en av de dyrare böckerna till nästa kurs billigt på blocket men det visade sig att jag bara kommer att tjäna ca 30kr mot att köpa den ny (och affären var nästan klar när jag upptäckte det)... Fast 30kr är ju mer än ingenting iaf.

Lilla jag har bjudits på fest.

Anna och Maria vill att jag ska vara med och leka och jag vill så gärna infinna mig i någon sexigare förklädnad än som äldre man med regäl ölmage (och tuttar). Så vad är sexigast, en fet kossa eller en fet gris?
Nej, skämt å sido så vet jag att Sara hade samma problem i fjol och slutade som städtant/hemmafru men jag funderar på att kanske vara
√ en kvarleva från the 80´s (har lånat en knallgul lång t-shirt av Klara som aldrig känns "rätt" till vardags och som dessutom snart blir för liten),
√ en hon-djävul (min standardmaskering på halloween)
√ eller bara att sminka magen till en pumpa och låta resterande jag vara svart och neutral.
Andra förslag? Ska ta mig en repa på stan med mamma på fredag så jag ska kolla lite extra då. Har aldrig burit peruk tidigare så det känns lite lockande men är det prisvärt för en kväll? Insåg just att om jag inte hittar kurslitteraturen till nästa kurs begagnad så kommer 1200kr att läggas dit...

Jag har tagit ett kort!

Årets blivande julkort alltså.
Det blev varken på Mio iförd tomteluva eller framför kakelugnen men efter en reducering av hans på bilden röda ögonen och en konvertering till svartvitt så ska det bara skickas på framkallning innan jag kan börja klippa och klistra! Ambitionen är att lyckas bemästra tröttheten och ta tag i pysslandet under de kvällar jag annars bara slöar bort i sängen framför tv:n, vi får väl se...


För första gången i mitt (vårt) alldeles egna kök.

Fast inlägget kommer knappast att publiceras härifrån för det där med internetanslutning går inte lika snabbt som så mycket annat ändå gjort nu på slutet (kolla in husbloggen eller förstå att det bara återstår exakt 10 veckor tills julhelgen är över och datumet blivit 28/12, som är vår BF).

Sysslas (Panduros) nya katalog har gjort mig både jul- och pysselsugen och det finns ju inget som säger att de två inte går att kombinera... svårare är det däremot att få Mio att förstå att ett fint kort på honom i tomteluva skulle vara den bästa kombinationen just nu. Tog några kort på honom i går kväll när jag sydde gardiner och han "hjälpte till" men förutom att han inte bar tomteluva så blev han så enormt lik min mamma och lillebror August att det vore plagiat att skicka sådana till släkten. Ser konstigt nog (?) fram emot att ha två barn att försöka fånga i rätt ögonblick till nästa års version. Mio har förresten inga som helst problem med att säga "Nilas" om lillebror och han har till och med rättat Mattias när han envisats med att fortsätta kalla magen för "Jonas" så namnet Nilas ligger regält på plus just nu.


Nej, kaffe och bulle kanske vore på sin plats?! Snälla gäster igår som inte doppade slut på allt...




Mio så lik ovan nämnda delar av släkten som det bara går och på den andra bilden inte fullt så lik. Han provar för övrigt mina tofflor. En bild från symaskinspremiären i köket också.


Kan man shoppa sig lycklig?

Jag har iaf gjort ett försök. Gav upp allt vad pluggande heter för det är bara att inse - fredagar är inte pluggdagar och särskilt inte när det börjar nalkas eftermiddag. Gjorde mitt ärende på Östersundsbostäder, konstaterade att Living gått i konkurs och fortsatte sedan mot diverse andra inredningsaffärer innan jag tomhänt betredde Åhléns. Där hittade jag däremot både tyg till köksstolarna i Böle och en present till min karl - för har man ett så snyggt kök som honom så förtjänar man minsann något snyggt att ställa där i (även om den fyndades för halva priset och det nog är jag med min kärnfobi som glädjs mest)!  
Den jag hittade är inte precis den på bilden men hyffsat lik.




'Regält' verkar förresten vara ett av få ord som jag inte ens ser att jag stavar rejält fel... Tack Marianne för påpekandet!

Önskar nu alla en trevlig helg, oavsett den kommer att spenderas i drömmars hus - som för mig - eller ej.

Och en timme senare



Timmarna går riktigt långsamt just nu men ändå får jag inget gjort. Fattar inte vad jag läser och kommer mig aldrig för att ens gå på affären, trots att jag lovat mig själv att handla något litet fredagsfika. Vill bara åka till Mio och busa och leka och kramas och pussas. Bilden på honom är tagen för snart ett år sedan och sedan dess har håret hans vuxit vill jag lova och tur är väl det för gissa vem som alltid vill ha sig lite vax eller spray när jag varje morgon skapar frisyr?! Men nu är det ju en vecka sedan han hade chansen senast.

Har ni sett reklamen på tv för crimemedicine.com där de säger sig sälja medicin på internet? Jag blev (förstås) väldigt skeptisk redan första gången jag såg den (för inte ens tv3 kan väl tillåtas sända en reklam med sådant budskap, trots alla meningslösa fetto-program) för det finns ju verkligen inga garantier för att man får hem det man beställt - och börjar man sedan äta av något som lika väl kan vara torkad målarfärg så säger det sig ju självt att vad som helst kan hända. Har kollat in hemsidan nu iaf och det visade sig mycket riktigt vara information för hur Apotekets försäljningsmonopol på läkemedel bör behållas och om en del av allt det som kan hända dem som beställer från alla oseriösa hemsidor som tydligen finns. Sevärt.

Det dominanta belöningssystemet

Har läst igenom grupprapporten ännu en gång (deadline på söndag) OCH ringt dagistanten på Ragunda kommun eftersom vi ännu inte ens fått någon bekräftelse på vår dagisansökan än (fast för fattiga kommuner kanske sådant blir för dyrt?), så nu vill det dominanta belöningssystemet jag dras med att jag ska unna mig en stunds slösuftande/bloggande i väntan på lust och energi till resten av alla "måsten". Sagt och gjort.

Gårdagens show var underbar. När jag letade efter bilden till gårdagens inlägg så hittade jag ett blogginlägg där det klagades på Måns Möller och även om han kanske var den sämsta (=minst bästa) så förtjänade han inte den kritiken. Frågade Mattias på väg tillbaka till bilen vem som var bäst och han svarade Soran, vilket jag är beredd att hålla med om, mycket för hans parodi på sången som Björn Gustafsson sjöng om Carina Berg på schlagern, fast som nu handlade om Björn. Stackars Nilas, så många sammandragningar som jag fick av alla skratt!

På dagens agenda står ett besök på Östersundsbostäder för att hämta en ansökan om andrahandsuthyrning och en titt över hur fonderna står till nu när våra garderobsdörrar bytts ut, samt att inhandla vad som krävs inför morgonens middagsbjudning och resten av helgen. Sedan ska jag åka "stattbil" (lastbil) med M och något som hans pappa köpt bort till Misen också!

Tonight´s the night


(Bild)

Ska det förändras så ska det väl göras regält?

Därför är bägge bloggarnas designer pillade på.
Kom på skolan och det var strömavbrott vilket gjorde att jag plågats av julkänslor hela dagen. Och en längtan efter Mio som växer sig allt starkare. 2 dygn kvar nu. Tänker inte låta det bli någon vana att ha honom borta så länge.
Vill göra designen julröd men jag vill tro att jag hinner ändra mig igen på tio veckor så jag avstår.

Roomservice,
Grey´s Anatomy,
Generation fett... det går minsann ingen nöd på mig trots att jag är ensam. I graviditetens dagar är tv-tittande i allra högsta grad ett eget intresse och inte en brist på andra.

Nu kom mitt stora ♥ hem och ska slåss om uppmärksamheten.

BråttomBråttom

Behöver sällan aktivt stressa nu för tiden men jag känner att sitter jag här mycket länge till så kommer jag inte att hinna infinna mig på skolan till kl 09 som planerat. Grupparbetet blev klart (?) igår så jag gör ett försök att fördriva resten av veckan utan den påtalande ångest som skulle kunna komma om jag bara sitter hemma och känner att det är för tidigt att börja med tentaläsningen men för sent för att komma på något annat, som att vara social...  

Spelade Geni med M, lillebror J och Viktor igår kväll och jag kom faktiskt tvåa - trots det där graviditetssyndromet att ALLTID tappa fokus, att Desperate hann börja (och jag har ju missat de senaste två avsnitten) och att flamsandet satte in regält. Stackars Nilas (jag övar) så mycket som jag skrattade. Joel vann.

Är sugen på att börja shoppa julklappar men i år SKA jag bara handla till Mio och Mattias, och möjligtvis/förmodligen något till familjen eftersom vi ska fira där (om inte BB). Köpte den allra första julklappen, ännu en bok med traktorer till Mio, häromdagen och eftersom han inte kan läsa så törs jag skriva det här... Det ska dock bli den enda bok av denna typ för han har dem egentligen i massor men denna var billig och så liten i formatet att den kommer att passa bra i bilen - och han älskar dem ju.

Lite tonårsnostalgi hinner jag visst med.



BIlder från CDon.
Badrummet nästa!
Känns skönt att veta att jag iaf stoppade i motorvärmaren igår.

Lillebror Nilas?

Det där med namn...

Nils är fint men har en stavelse för lite.
Nisse är också fint men med ett par i grannbyn vid namn Nisse och Mia så känns inte Nisse och Mio som någon höjdare.
Neela är ett fint namn, men på engelska och på en tjej.
Noel har jag tidigare presenterat för Mattias men det dissade han snabbt eftersom min bror heter Joel.
I någon serie på tv som jag inte ser finns tydligen en pedagogisk mamma vars son heter Silas, det är också fint men inte tillräckligt.
Så igår kom jag plötsigt på det!
Frågade förstås Mattias och han svarade med ett "mmm" bortifrån sin datorvärld (skyll sig själv!)

 Efter att ha kollat i statistiken hos SCB kan det konstateras att "det finns 101 män som har förnamnet Nilas . Av dessa har 79 namnet Nilas som tilltalsnamn/förstanamn." Kanske kan lillebror bli den 80:e? Nilas Olov Jonathan. Det är iaf vad som ligger högst på (min) listan just nu.

Är jag den ende som jublar över all måndagens reklam?

Att jag jublar kanske är att ta i men jag ser det som ett trevligt avbrott i pluggandet, att få fika lite och gå igenom Coop, Jysk, Rusta, Elgiganten, Bauhaus, mfl. Har en teori om att det bara beror på att jag är hemma när berget av reklam dimper ner för när vi kommer hem på söndagskvällarna och helgens hög ligger och väntar så är jag inte alls lika pigg på att ta itu med den...


Mio lämnades kvar i Böle igår, hos farmor och farfar sin. Det var planerat sedan flera veckor och än har jag inte kännt av någon större skillnad men jag antar att det kommer för det är ju ändå längre till fredag än vad jag någonsin varit ifrån honom förut. Fast det är väl som med tidsskillnaden mellan Nangijala (stavning?) och den vanliga världen i Bröderna Lejonhjärta kan jag tro, att jag upplever tiden som mycket längre än vad han gör. I brist på annat så får jag väl fördriva tiden med youtubeklipp på min senaste komikerupptäckt; Hasse Brontén, och på torsdag väntar ju Björn Gustafsson och Soran Ismael mfl, live!

Har letat fram bilder på mig och Mattias från när vi var små för att jämföra vem Mio egentligen är mest lik, bara för kul. Egentligen är jag mest spänd över hur syskonlika Mio och lillbror kommer att bli men det är ju inget som går att jämföra i nuläget så...

 
På den första bilden är jag yngre än vad Mio är nu och på den andra (jag till vänster) är jag drygt 3 och min fina mamma fyller 30. Mattias fyller 2 på den första bilden av honom och den andra har jag ingen aning om hur gammal han är på. Personligen tycker jag nog att Mio är mest lik barnjaget av mig själv, han har min näsa och mina öron (stackarn).
Vad tycker ni andra?

Söta som barn var vi väl iaf bägge två, så han har det han brås på...

Lillebror, du längtas

 V 30, med kläder. V 25 och 30 utan.


Trots att både Torvalla och Odensala MVC säger sig följa det rekomenderade programmet över när besöken ska ske så har nästan inga besök skett under samma vecka både med Mio och denna gång och det gör det lite svårt att jämföra.
SF-måttet ligger nu i v 29+ på 28cm och med Mio låg det på 26cm i v 27+ och på 29cm i v 31+ så jag antar att magarna är ungefär lika stora nu, lillebror ligger iaf mitt på kurvan och hans hjärtljud på 140 slag/minut. Min vikt ligger fortf ca 10kg under förra gången men jag har gått upp 5 nu och väger 64. Blodtrycket var återigen lite lågt på 100/62 men HB:t ligger på 123 och det är en positiv ökning. Jag mår relativt bra och min kropp tycks göra detsamma, även om diverse känningar av fogarna, den allt större kroppsvolymen och alla de härliga (och inte fullt så härliga) sparkarna gör det oundvikligt att inte minnas mitt tillstånd.

Jag bor så snyggt.

Det stämmer väl inte riktigt men med tanke på hur vårt hus sett ut den senaste tiden (och alltid...) så är känslan sådan. Synd att det är så långt för alla att komma och hälsa på. Ville bara göra mig hörd för en kort sekund.

Snabbis

I bilen ligger en lampa på fot, en byrå och Mios dockvagn. Min fina fönsterlampa i poslin åkte än en gång i golvet för att vi använde den som lampa i ett annars becksvart kök så nu ska den lagas (igen) och ställas i fönstret - där den hör hemma.

Jag på skolan men ska snart kasta mig i bilen och åka till Böle för att fortsätta lådskruvandet - och träffa Mio som var en liten febertuss i söndags kväll när vi lämnade honom hos hans farmor.

Eventuellt väntar internetlöst liv till på söndag kväll.

Mattias har just lämnat mig

Han har tagit 59-hästarsbilen (en effektökning med 36% gentemot original) till Böle för att imorgon besikta ännu en av Saabarna i våra (hans) ägor, den blivande vinterbilen - för som gravid anser jag att jag minst ska ha rätt att fritt nyttja den bästa bilen och han verkar nästan tycka detsamma. Önskar givetvis att jag fortfarande kunde gå eller åtminstone cykla men i den diskussionen har ljumskarna en annan åsikt, och jag har på känn att även ryggen kommer att ta parti för den onda sidan ganska snart igen. I min ensamhet tittar jag på Design Simon och Thomas som tyvärr inte handlar om kök ikväll, eller kanske tack och lov eftersom vi nu har inhandlat det mesta och inte har råd med nya idéer.

Med den list- och planeringsmani jag ständigt drabbas av så har jag också paxat planeringen av vilken kökslåda/vilket skåp som ska innehålla vad (Mattias hade inga som helst invändningar) så jag varvar tv-tittandet med några skisser över detta, ska snart blanda in även en kopp te i simultankapaciteten.

Infann mig förresten med Mattias på ett av Försäkringskassans informationsmöten för blivande föräldrar idag. Kvinnan som föreläste läste verkligen innantill och gav bara svar på sådant som frågorna från början inte alls handlade om. Förutom vetskapen om extra pensionsrätter eller en ny jämställdhetsbonus i form av skatteavdrag, men som ändå inte gällde mig eftersom jag inte jobbat i fem år eller planerar att ta ut 60 dagars föräldrapenning efter att Mattias tagit ut 60 av sina, så är jag inte klokare än innan och vet därmed inte mer kring hur en ogift, blivande pappa kan ta ut föräldrapenning direkt efter de 10 första pappadagarna. Så ovanligt kan det väl ändå inte vara att oavsett om man ammar eller inte, avstå föräldrapenningen ända från start för att man är egenföretagare, distansstudent eller av annan anledning inte behöver vara betalt "ledig"?! Det tål att forskas vidare i, till att börja med ska Mattias få fixa ett aktuellt arbetsgivarintyg och höja sin SGI och i slutet av månaden får vi (han) skriva på faderskapet.

Vet inte hur många gånger under detta inlägg som jag varit alldeles för nära att trycka "ctrl+s"... någon har suttit lite för mycket och arbetat i word den senaste tiden.

Ny vecka

Började dagen och veckan med en tur till JRSmotor i Lugnvik för att min kära sambo skulle få sin bil effektmätt (och också fick), åkte sedan hem igen och bänkade mig här (fast i ett worddokument), vi får väl se var veckan slutar... Ska iaf ge järnet med grupparbetet imorgon och sedan ta med mig allt kursinnehåll och bege mig till Böle där resten av familjen då redan är, för att se hur studielivet med familjen hemma fungerar - kommer ju att bli min vardag så småningom.

Nu börjar nog Joel vakna, dags att sätta på kaffe!

Om si sådär 7 timmar till...

...blir det Böle nästa.

Och om jag länkar till dagens inlägg i husbloggen (klicka här) så kanske det förstås att jag inte har någon ro till att få så mycket skrivet här...

Är ensam hemma med Mio, vi har ätit riktig gröt och ska bege oss till affären så snart jag kan slita mig härifrån. Under tiden går Mio omkring med två nyckelband runt halsen och leker att nycklarna är verktyg som han lagar leksaksbilarna med. Tror att vi ska åka en sväng till de stora vitvaruhusen i eftermiddag, något måste man ju göra för att få timmarna att gå och särskilt mycket plugg tror jag inte att det blir idag.

Som svar på en kommentar: ja, det är självhäftande plast som jag satt på datorn, är alldeles för snål för att köpa något "riktigt" skin. Jag fick tom beröm från min sambo trots hans skeptis innan (som alltid när jag kommer med för simpla idéer).

Kafferep med liten Älskling




Finally!

 

För en tia ungefär så har jag pimpat min dator, vad tycks? Själv är jag ungefär lika nöjd som med mitt nya, korta hår! Och med att Internet allt oftare har börjat fungera här hemma igen, idag går det ju tom att ladda upp bilder!

 och  har en ensamkväll ikväll och äter gröt.
Mio leker med sina koppar och fat och jag får vackert smaka, "ät mamma!". För en stund sedan åt vi resterande hamburgare sedan igår men han tycks ha glömt det nu... Dagis har stängt imorgon så jag misstänker att det blir några portioner låtsasgröt även då.

 
En salig blandning av nya skor och stövlar från när de låg ute på tork efter att ha imprengerats. Alla är ju svarta egentligen men i svartvitt format ser de mest gråa ut tyvärr. Är fortfarande nöjd med dem och inga skador har skett... fast så har ju två av paren inte använts än heller...

Ännu ett grattis levereras härmed till syster Klara som fyller 21 idag!

3 månader kvar till flytt

Trots att både Roomservice och Grey´s fått varsin egen påminnelse inlagd på mobilen så hade jag svårt att komma till ro för att bara sitta stilla och titta så jag började med att städa mina och Mattias garderober (ett effektivt/bitchigt sätt att städa undan de av hans kläder jag tycker mindre bra om) medan jag tittade på köksrenoveringen i Roomservice och när Grey´s sedan slutade hade jag även skissat på vårt hus´planlösning för att fundera ut bästa möjliga möblering nu när vi snart ska bo 4 st på 90kvm, och även få plats med allt tänkbart förrådsmaterial vi äger på dessa kvadrat. För även om vi nu i över ett års tid bott på knappt halva den ytan så har vi ju vetat att det varit temporärt (och vi har under tiden även haft huset fullt) men nu blir det ju liksom "på riktigt" igen. Var gör man tex av kläder när nästan inga garderober finns och ingen lust till att köpa nya finns eftersom vi ska satsa på en regäl klädkammare när övervåningen inreds. Jag kom i alla fall fram till att det hörn vi skapat förråd av i det som är vardagsrummet/vårt sovrum (och just nu även kök) går att göra mera trivsamt om allt det som nu ligger i sopsäckar packeteras ordentligt i de tio likadana flyttkartonerna som vi faktiskt har, och om man sedan ställer tv-möbeln snett framför så kommer förhoppningsvis inte det hörnet att kännas som en lika självklar del av rummet som i nuläget, för att nämna något. Lillebror Joel ska ju hyra vår lägenhet så i nödfall får vi väl ockupera förrådet här också.

Tog mig även en funderare kring alla mina älskade krukväxter utifall det fanns några som jag skulle kunna lämna kvar till Joel då jag misstänker att våra fönster kommer att bli regält fulla ändå, och jag kom fram till att alla utom en av de vi har här i lägenheten vill jag verkligen, verkligen inte skiljas ifrån... De är som bebisar för jag tycker att det är så mycket roligare att ta skott och  plantera än att köpa färdiga så de flesta har jag själv fött upp och följt för varje kvist, så jag gissar att det får bli välfyllda fönster!



Stövlarna vill inte bli visade på bild idag heller... Än så länge har jag bara använt ett av paren då de andra måste imprengeras först och den flaskan tycks ha försvunnit. Nu ska jag ta nya tag i studierna, idag är det en artikel om ledarskap för ett hälsosamt arbetsliv som gäller innan det blir dax att dejta på referensarbetsplatsen igen lagom till lunchtid.

Terapi

För själ men inte för plånbok.

"Hamnade" på Skopunkten och en bra stund senare gick jag därifrån med två par svarta stövlar, varav åtminstone ett par bör gå att använda i vinter, och ett par halvhöga kängor med både snörning och dragkedja som alltså går att snöra ut om fötterna sväller - allt i svart. Jag har nu trotsat han där nere som aldrig tidigare låtit mig vara nöjd med de svarta stövlar jag tagit med mig hem utan antingen förstört dem eller ändrat på min smak nästan med detsamma.

Med tanke på att jag förra veckan betalade 399kr för det par jag sedan fick lämna tillbaka så är ju inte 748kr idag särskilt farligt heller, men det är ju ändå 748kr mindre än vad jag hade i morse... fast å andra sidan klarar jag mig förhoppningsvis fram till våren nu.

Bilderna vill inte laddas upp! Nåja, Sandra kommer iaf att få se något av paren ikväll... gissningsvis de svarta, släta "skinnstövlarna" (helt utan sula för halt underlag) som förutom färgen nästan är identiska med de bruna jag lånat av mamma men som alltid varit några nummer för stora och därför inte kunnat användas så mycket som jag önskat.

Ojdå, IDAG kom nya(-ste) IKEA-katalogen med posten...

Det är så lätt att som osminkad och blek se regndropparna sakta rinna längs fönsterrutorna och liksom inte orka rycka upp sig MEN jag ska kämpa på med det ett tag till. Dricker lite kaffe och hade altandörren öppen en stund för att andas in lite av det friska. Läser på en viss studie för tredje gången nu, fast för första gången i pappersform sedan det visat sig att all litteratur får medtagas till tentan. Gjorde slut på nästan alla mina innestående utskrifter i skolans system igår av nämnda anledning.

"Och du får bli mitt spöke om du vill,
snälla vänd inte ryggen till igen,
snälla möt min blick en allra sista gång,
innan du lämnar min kropp som blivit för trång"

Kents December i en inspelning från nyhetsmorgon 1997 går på ständig repeat sedan jag letat efter något helt annat på Youtube men kom fel. Gillar alla de "gamla" låtarna så mycket mer, Blåjeans, Berg- och dalvana, Utan dina andetag... Håller väl på att bli gammal för hur mycket har jag inte alltid dömt ut mina föräldrar för deras uråldriga musiksamling (även om mamma imponerar med Lasses skivor emellanåt)?! Fast det är skönt att inte vara 17 längre, att ha hittat hem och blivit medveten om vem man är, och att man duger som den - och att ha samma kärlek kvar sedan dess att dela alla minnen med!




Slarv fel

Såg att gårdagens inlägg fick sig en hel dos av sådant jag annars avskyr, stavfel, slarvfel och liknande, för att jag hade så bråttom. Det värsta är ändå särskrivningar och några sådana lyckades jag (vad jag sett) iaf inte med. Bland allt mitt kursmaterial finns tom åhörarkopior, skapade av universitetslektorer (i detta fall en adjunkt, om jag inte minns fel) med särskrivningar, vart är vi på väg? ("På semester, älskling", som mamman svarar i Sunes sommar efter att pappan haft ett liknande utlägg i något ämne jag inte minns)

Tänk om jag kunde hänga upp mig på riktigt viktiga saker här i livet istället, som börskrisen och sånt, men nej då, att störa sig på intellektuella handikapp är och förblir min lott i livet...


RSS 2.0