Jag kan inte hitta kameran!

image166

Mio är festklädd inför Williams kalas men någon bättre bild än denna lyckades jag inte få till med mobilen, den tar så långsamt! Mattias hade kameran igår och påstår att den ligger någonstans bland allt som är packat, men var?! Det finns några resväsor och ca ett 10-tal påsar att välja bland. Har gett upp letandet och börjat acceptera att den inte kommer att komma fram till kalaset... Det är bara att hoppas att den verkligen är packad så att vi åtminstone kan dokumentera de förändringar som sker i vårt hus. Inte för att Williams kalas inte känns viktigt utan för att Stina finns...

Den 10:e juli blir det vår tur att hålla kalas! Tills dess önskar jag alla nära och kära en jättebra sommar!

image167

Måste nog byta ut shortsen jag satt på mig idag mot några av jeansen jag packat i hopp om att aldrig behöva använda dem då dessa veckor skulle likna bilden ovan... tyvärr verkar inte makterna fattat detta än.

Ibland känner jag att tiden går för fort... men bara ibland

image162

Är det sommar så är det

Imorgon åker vi! Vill hinna göra en midsommarkrans till sonen innan firandet börjar på fredag och då blir det förmodligen tight om tid om vi skulle fara på fredag morgon.

Blomsterängarna, lugnet, stillheten, dofterna... Semester med de jag älskar mest!
På söndag kommer mamma och pappa och hälsar på också. Äntligen ska de få se var vi valt att sätta vårt bo.

Hemvägen 27/7

Det blir en riktig yr-helg i år för i kombination med fest, musik, hångel och bakfylla så ska vi också flytta! Och flyttstäda som väl är det värsta som finns?! Men så har vi ju en redan inbokad barnvakt som förhoppningsvis också kan hjälpa till litegrann.

Östersundsbostäder ville inte låta oss ha radhuset kvar några extra dagar utan att få betalt men att ge oss den nya lägenheten tidigare hade de inga problem med! Vi tackar och tar emot!

Även om det delvis känns som en motivationslös flytt så kommer vi ju åtminstone ett stenkast eller två närmare vårt slutliga mål!

Adressändringen, flyttning av strömen och avflyttsbesiktningen är fixade. Skönt att stöka ifrån sig så mycket som möjligt innan semestern! Telefon- och bredbandsflytt överlåter jag på Mattias och kontrakten ligger här på köksbordet och bara väntar på att han ska komma hem!

Grattis Sara som verkar ha ett så fint foster i sin mage!
Har själv en bild på min fina Mio, 22mm stor (eller liten...)!

Lider med mina växter i huset som jag inte kommer att kunna vattna på två veckor när vi flyttar men jag sätter mitt hopp till svärmor!

En blombukett på köksbordet rikare

och livet känns lite lättare igen. Tror däremot att jag är skengravid för jag känner foglossnigssmärtor för varje steg jag tar! Förhoppningsvis är det bara någon kvarglömd träningsvärk/ansträngningsvärk efter helgens bravader.

Saknar Böles blomsterängar där arterna är minst dubbelt så många!

Sönderstressad

På torsdag får Mattias semester och drygt två lediga veckor i vårt hus väntar. Det är det positiva...

Jag har så lätt att jaga upp mig och sedan så svårt att varva ner. Allt som borde komma med till Böle på fredag, Mios födelsedag, Idre-resan och flytten alternerar just nu i mina tankar och det sistnämnda verkar aldrig riktigt vilja släppa taget.

Vi har pratat igenom den tid som är kvar innan den 1:a augusti stundar och planerar att låna med både King-Cab och släpvagn från Böle nästa gång vi åker mot stan. Tror att jag skriver mest för att känna att jag har någonstans att läsa om jag skulle glömma något... Sedan har vi minst 5 semesterdagar på oss att flytta "hem" allt som ska till huset och det kommer att räcka, ändå kan jag inte riktigt tro på det... Har dessutom börjat packa lite redan nu. Sedan återstår 1,5 veckor och de kommer att räcka för att packa färdigt och börja flyttstäda, önskar bara att jag ville förstå det!  

När vi för bara ett halvår sedan flyttade hit var ju inte tanken precis att vi skulle vara på väg härifrån redan, men Herrens vägar är ju outgrunderliga (eller något liknande), om man nu väljer att tro på honom. Jag väljer iaf att tro på att vi kommer att vara en mycket lycklig liten familj den dag vi kan låta Joel hyra halva vår kommande bostad för att själva flytta in i VÅRT EGET HUS!  

Ska ta tag i nedvarvandet nu med en promenad, och ännu en titt på tapeterna i bilen...

Grattisannonsen

Har nu fixat grattisannons i tidningarna till Mio. Usch vad svårt att välja bild, det blev inte alls den vi tänkt oss från början...  Har fått 1-årskontrollstid också, i augusti eftersom vi är borta så mycket innan. Nu väntar sista unga föräldrar.

Är eg för trött...

...men lite bilder från de senaste dagarna känns ändå på sin plats!

image156
"Lille"-bror Joel har slutat 9:an. Ska mejla bilder, kanske imorgon...

image157

image158

image159
Mattias har tagit fram sin gamla Saab.

image160
Mio har "provåkt" (bilen saknar bland annat motor) densamma.

image161
Bertil har provåkt sin skoter (det är ju bara en vecka kvar innan vi går mot vintermörkret igen!) och jag filmade (och fotade...)

Godnatt kamrater!

Det närmar sig nu!

Nu är vi nummer 3 (av 337) på lägenheten på Hemvägen. MEN den godkännande kontrollen har börjat på en av de andra 2:orna i samma område som vi tidigare anmält intresse till!

Med största sannolikhet så blir vi Odensalabor den 1/8 för med en hyra på bara drygt hälften av vad vi betalar här så har jag svårt att tro att vi inte skulle bli godkända...

Matdags nu.

Så söt!

image155

Med mammas koncentrationsförmåga och pappas intelligens...

Är det svårast att rocka med en stor rockring eller en liten?

Ytterligare några avsnitt Grey sedda.
Därimellan en cykeltur till Ixo house. Trevligt varuhus dit jag kommer att återvända igen. Inte bara för att jag sett ut mammas present. Hittade Williams också för den delen. Och en duschtvål. Och vad Mio ska önska sig från sin mormor och morfar på 1årsdagen, bara hälften så dyrt som någon annanstans (just nu har jag faktiskt glömt var).

Jag köpte en rosavit rockring i hopp om att kanske kunna träna höfthullet lite. 80cm i diameter. Tänkte liksom att jag inte skulle kunna komma i den mindre storleken. Väl hemma insåg jag att jag inte ens är 100cm i omkrets, ringen är 2,5meter. Jag kan verkligen inte rocka och det beror nog inte bara på ringens storlek är jag rädd.

Vi har fått nytt filter i köksfläkten fast hela fläkten är visst lite trasig också.
Hittade Dammågränd 7 på hemnet och insåg att Östersundsbostäder visst redan börjat sälja ut dessa radhus. En 3a för 750000 kr. Själv skulle jag aldrig köpa detta avlånga kök. Vore nästan lite bra om de ville sälja rubbet nästan omgående och istället måste ge oss något annat, en tvåa på Hemvägen tex... Ligger fortfarande 2a.

En tur till Fresken väntar så snart Mio vaknat och ätit, själv lever jag än så länge på kaffe idag.


3.16

Har sett det värsta avsnittet av Grey´s Anatomy ever.
Ens nära och kära betyder så mycket mer än man tror.
Mattias. Mio. Familjen. Vännerna.

Dagens verb

Handla. Flyttkartonger (om Coops extraerbjudande inte är slutsålt...), mjölk, blodpudding och barnmat.
Titta. Efter en rockring och ev present till William, ixohouse är ännu inte besökt så vem vet! Kanske kolla tapeter också.
Hoppas. Någon ska miljöbesikta radhuset och jag hoppas på att inte råka vara hemma just då. Hoppas även på att få bli 1a igen på 2an på Hemvägen...
Räkna. Måste kolla upp föräldrapenningsdagarna igen för jag har inte tänkt på att Mio snart fyller 1! Tror ändå att jag tar ut 3 sgi-dagar och 2 lägstanivå/vecka så allt borde väl vara ok, men det skadar ju inte att kolla lite extra.

Underbara grannar

Drömde inatt att jag fick trillingkillar, en Theo, en Aron och en ännu namnlös... Helt ovetandes var jag innan jag födde också.

Kom hem från Böle igår och grannarna har vattnat alla våra uteblommor! Tack!

Grillfesten i lördags blev jättelyckad, all mat räckte, potatissalladen var god och jag känner fortfarande hur det vattnas i munnen när jag tänker på de grillade champinjonerna med vitlöksolja!

(klicka på bilderna så blir de större...)

 Mio hade sin egen fest nere på gräset (det är inte han som har druckit ur flaskan, förstås...)

Vår egenkomponerade tipsrunda vanns av  Bertil (19 år och för tillfället singel, om någon är sugen...), otippat och duktigt...

 ...men svärmor blev bästa luftgevärsskytt.  (lägg märke till vad de pallat upp geväret med...)


Bröderna Dahlin, Mattias, Bertil, Emil.

 Och sist men inte minst lilla jag.
 

Lite bilder ifrån i fredags

image146

image147

image148

Studenttitt idag då.

Idag blir det lunch i det gröna i goda vänners lag. Ett försök att tillfredställa saknaden av min egen student... 3 jävla år har gått! Ytterligare 3 årskurser har lämnat PC via utgången vid gympaslaen till en ljuv framtid. En dag varje år önskar jag att jag var en av dem, den dagen är idag. Alla andra dagar är jag glatt nöjd med mitt familjeliv långt ifrån ständiga fester och trånga ettor, men just idag...

Tror att Mio somnat så jag slipper tänka på det på stan. Han har så svårt att somna i vagnen då det alltid finns så mycket att titta på, måste vara riktigt trött innan det händer. Sover mycket längre inne i sängen också.

Jag har samma omlottklänning som vid Klaras student i fjol, gravid i v 36 ungefär. Känner mig aningen smalare nu...



Är redan hungrig vid tanken på all god mat (grillspett) vi ska grilla imorgon vid vårt hus och sedan avnjuta tillsammans med hemlagad potatissallad (om jag lyckas...) och diverse drycker. Har bjudit in familjen-in-law och en släkting till dem också.

Mio säger mamma igen!

Efter en period med väldigt mycket pappa så har nu Mio börjat säga mamma igen!

Gårdagen ja, vårt val för nationaldagsfirandet blev först och främst crousingen i Kaxås. Panikskruvande för Mattias kvällen innan för att byta generator och däck och änså höll vi inte på att ta oss iväg! Bilen blev alldeles för varm men det berodde antagligen på att generatorn laddade för mycket för kokande motor slapp vi. Rännhola Rockers i stereon och Mio på sitt allra bästa humör. Sedan somnade han för att vakna lagom till själva crousingen, en tur till Änge och tillbaks men med alldeles för långt avstånd mellan bilarna vilket inte gjorde att själva crousingkänslan infann sig. Anser heller inte att en crousing ska gå i 70... Men roligt hade vi ändå!

   

image144



I Svea park blev det sedan cola med skinkstut (för varmt för kaffe...) som tack för uppvisandet av bilen och när mina föräldrar och syskon kom njöt vi alla tillsamamns av jordgubbar och glass.

Vi skippade prisutdelningen (ansåg att vi inte skulle ha någon chans till vinst trots att Mattias hittade en ivrig spekulant till bilen som blir till salu efter den 14:e juli) så vi for hem och insåg att vagnen visst gick in i bagaget - om man plockade av alla hjul (hur gjorde folk för 37 år sedan?!) och sedan bar det av ner på stan. Ännu mera glass, på domus, mums!

Även anna och Kristoffer fick sig ett besök och senaste Beck en titt, fast det hade underlättat med en textad version.

Plikten kallar...


Fortfarande sol och vi har en osedd Beck-film.

Promenaden i värmen och att ingen av oss fick upp Mios puréburk i badhusparken tycks ha tagit kål på mig för jag är så slö! Vilade på eftermiddagen och huvudvärken försvann faktiskt. Men både mina baguetter och glassen smakade ljuvligt och det är sommar och till och med slöheten känns lättare att leva med än om det hade varit isande vinter.

Stina, jag glömde ju fråga hur 7:e himlen slutade i söndags?!

Ska gå ut (eller cykla, för det kändes lättare) och titta till Mattias som byter generator för att kanske ta med sig sin lilla familj till Kaxås imorgon på crousing. Annars blir det fika och må gott på stan, härligt med en helgdag mitt i veckan!

Tips från Stina

Så nu har jag kollat http://www.mats-andersson.se/ för att se vilka kändisar som fyller (fyllt) år samma dagar som jag och familjen.

Resultat (ett urval):

8 januari (Mattias)
Elvis (visste jag redan)
David Bowie
R. Kelly
Sean Paul

11 mars (jag):
Tommy Nilsson (visste jag redan)
Jonas Karlsson
Martin Svensson (yeah yeah wow wow)

10 juli (Mio):
Neil Terrant (ena halvan av Pet Shop Boys, visste jag redan tack vare en snäll syster som hoppades att jag skulle föda just denna dag bara därför)
Jessica Simpson
Helen Sjöholm (som för övrigt låg etta på svensktoppen den vecka då Mio föddes.)

Lovely day

image137

image138

image139

image140

Det är dagar som denna som man kan tänka sig att vara föräldraledig för alltid. Först var vi på unga föräldrar och nästan alla var där. Jättegoda pajer och glass med jordgubbar till efterrätt - mina första jordhubbar för i år. Mio sov som en ängel så han var jättego´ under badpremiären hos Alicia och Sara efteråt. Vi vuxna nöjde oss med att sola (jag hade solskyddsfaktor 25 där jag bränt mig) och jag tror ärligt inte att vi hade fått plats ens en av oss utan att allt vatten skulle hamna på gräsmattan istället. Sommarens första piggelin också, och nästan andra med eftersom Mio hade lite väl svårt för att äta sin...

Hamburgetallrik utomhus till middag efter lite kompletteringar från willys. Lyckan hade varit total om jag bara inte hade glömt fronten till bilstereon inne och tvingats lyssna på det låga ljudet från mobilens mp3.

Har nu ambitiöst värmt minibaguetter med vitlökssmör (första gången jag köpt färdigt- och sista) och pillat i både hamburgebiff och ruccola att äta till lunch i badhusparken imorgon. Underbart förslag Stina! Träffade förresten grannarna nyss och de cyklar mot Brunflo just nu, skulle gjort detsamam om det inet varit för tvätten.

Det finns en förklaring till gårdagens inlägg...

...och den ser ut såhär...  Efter en dag (igår) som mestadels bara bestått av kallprat vid utemöblerna och små promenader runt ägorna. Anna-Karin kom på besök och det var mycket trevligt!

Äntligen har det vackra vädret kommit så jag tänker inte klaga, men för att citera Lasse Lindh så; "satan vad ont det gör"

 Min Saab-älskande kille och jag, och Mio, tog en tur till ett lika vackert Bergsåker och Birsta i lördags och drömde oss bort med alla gamla jenkare. Även IKEA gav lite nya drömmar... och god mat.

Kvällen gav ett besök vid "Jöns-Bengts" och en slurk ur hälsokällan som sägs ge ett friskt år framöver. Korv, fruktsoda och tipspromenad (fast vi hann åka hem igen innan resultatet tillkännagavs...) och ett helt gäng med framtida ortsbor/grannar. En söt liten tant tittade på Mio och sade att vi måste göra fler av de där Dahlinarna för de blir ju så fina!

Haha Carro och Stina

Ingen tid för uppdat nu, ska gå och mysa med mitt hjärta. Vi ser ut som hummrar bägge två. Haha!

RSS 2.0