Den sista dagen

God Jul Fru hjärter Dam och Fröken Svår och Gott Nytt År till all er sorg och era sår.

Känner mig själv ganska sorglös idag. såriga sprickor runt nästan alla naglar tyvärr. Är lite kluven till om 2007 har ambitioner att bli ett bättre år än detta men jag hoppas givetvis. 2006 var ju året som visade prov på den där gränslösa kärleken alla pratar om - i mitt fall Mio. Det var också året då vi trots våra fördomar blev Torvalla-bor och efter flytten hit ner till Gräftå så har jag för avsikt att stanna här ett tag. En fördom friare!

Mina nyårslöften inför 2007 blir att åter igen hålla vikten, äta nyttigare, motionera mer... och att hålla hårdare i pengarna - så att jag åtminstone vet var de tar vägen. känns som vilken nyårsafton som helst med andra ord.

Ikväll blir det 3-rätters när Mio lagt sig. skagentoast, ädelostfyllda köttbiffar, champinjon- och baconfräs, pommes barbeque, ännu okänd efterrätt, drinkar, smirinoff och skumpa.  Innan dess ska jag försöka få ordning i mitt dressing-room så att jag hittar något att sätta på mig. Det är ju inte nyårsafton varje dag.

Är lite ivrig nu, vem vet vad framtiden har i sina gömmor...

Vemodet har liksom lagt sig

syster Klara har återvänt till den stad hon numera kallar hem och jag har åter igen insett att mina vänner nog inte förrän tidigast när de själva får barn kommer att inse glädjen och arbetet med dem. de om några borde väl veta att det här med att skaffa barn alltid varit min stora dröm. vissa reser till andra sidan jorden och vissa klättrar i karriären - men detta är mitt livsprojekt. ingenting kommer någonsin att bli som innan Mio igen men jag har det så mycket bättre nu!

med lite planering så går det mesta att genomföra och det där med planering har ju liksom alltid varit lite av min grej. så därför ska inte halkan få hindra resan till ikea imorgon. hoppas jag.

samvetet

tycker inte att jag borde ha dåligt samvete över att jag i höst kanske inte kommer ha så mycket tid till övers för mina vänner. tycker framför allt inte att jag har någon anledning att ha dåligt samvete redan  nu. ändå har jag det.

jag har tänkt plugga i tre år. under tiden ska jag inte bara klara mina kurser utan också hinna  umgås med min son som är härligare att vara med än jag någonsin trodde var möjligt! och jag ska hinna njuta av att få vara med den livskamrat jag har valt. sköta vårt hem och hushåll ska jag också lyckas fixa (mattias ska inte förväntas eller behöva göra mer än vad jag gör nu, när han då är pappaledig). kanske räcker inte ekonomin till utan jag kanske måste jobba extra ibland också. givetvis vill jag också hinna träffa mina vänner. jag vet inte hur det kommer att bli men jag antar att jag inte kan engagera mig till 100 på allt och då är det vännerna jag är oroligast för. ni betyder jättemycket men inte längre mest och det hoppas jag att ni förstår!

usch att jag alltid ska vara så nojig och oroa mig så långt i förväg. gör andra det?

snö


försöker förstå hur en av mina vänner känner sig. tänk om det varit min bror.
jag finns iaf här om du behöver mig!

annandagen

nyligen hemkommen från mitt och stora M:s 1:a biobesök sedan fredagen innan mio kom. dessutom har jag fått snagga honom idag så jag njuter! filmen var casino royal men jag blev besviken på att den inte var som alla de gamla goda bond-rullarna. det var en bra film men helt klart inte en bond. q var ju inte ens med! och bond som alltid brukar sätta jobbet främst. mysigt med känslan man bara får på bio iaf.

klara gjorde ett bra jobb som barnvakt! synd att hon inte kan anlitas fler gånger. london calling tyvärr.

mellandagsrean med ovannämnda resulterade i sex nya tröjor till mig, en ljuslykta till sovrumsfönstret och en almanacka till hallen. tror aldrig jag köpt allt jag provar förr men efter helgen ska ju klädkammaren inredas på nytt så då skulle det kännas bra att inet bara vilja gömma undan allt... längtar efter att få renovera vårt sovrum också, tapetsering till att börja med. ska ta tag i det till veckan.


mio och moster
utan att fråga moster om lov


kampen mellan kvinna och man

leds fortfarande överlägset av mig - både som man och kvinna... inga men.


så är julen över

gårdagen var full av gemenskap, värme, mat, skräp, sura miner och allt annat som hör julen till. jag fick min mobil trots allt! oinslagen men ändå gömd och med skattkarta till. fick ett spel också, kampen mellan man och kvinna. det var kul men jag vet inte vad mattias tänkte när han köpte det för jag vann ju inte helt oväntat överlägset! ikväll byter vi roller och ser hur det går!

hushållet är nu en kaffebryggare, en brödrost, en matberedare och en pelarborr rikare. mio fick alldeles för många paket. kläder, kramdjur, leksaker, pengar, böcker, en stol...

så idag har vi julgransplundring. ingenting att plundra men det känns skönt att få bort granen. resten av julen får försvinna efter ikea på lördag.

imorgon börjar mellandagsrean...

bara en dag återstår

väntar vänner som gillar glögg och som jag för sista gången ska byta julklappar med. försöker snygga upp här och har nu mest bara köket kvar. tyvärr är det ju där allt som egentligen inte har någon egen plats har en förmåga att hamna. det känns skönt att all julstress och stök snart är slut för jag har liksom syrebrist nu. svårt att andas och hela kroppen pirrar som vid mjölksyra.

mattias är på stan och handlar de sista julklapparna. han tycker vi har nog fint hemma som det är men jag har tyvärr högre krav. jag har visat honom parfymen som jag skulle må gott och lukta gott av... känns lite dyrt med tanke på den halva mobilen jag kommer få (den halva jag inte betalat själv) men från mio kanske... huvudsaken är att han ger med hjärtat. vi har förresten 2årig förlovningsdag idag.

har fått så mycket färre julkort än vad vi skickat men det är kanske så det ska vara. det sägs väl att det är roligare att ge...

om mina vänner tycker att jag blivit dålig på att svara på sms så är det för att jag numera använder mattias gamla sony ericsson som är seg och långsam och svår. tänker ta igen det sedan.


önskar alla nära och kära en riktigt God Jul!


Ännu en dag närmare

inga vänner, bara min syster, har uppdaterat sin blogg. och hon sitter ju ändå här på mitt hallgolv och sminkar sig mot spegelväggen som jag vid tillfälle ska flytta upp till min "walk-in-closet" och istället sätta upp en inte lika stor spegel med ekram. drömmar.

hon kom igår iaf, "bara" fyra och en halv timme sen. tydligen alldeles för blöt start- och landningsbana i london. vi fikade londonkakor och mina pepparkakor och idag blir det nog fika på stan. bara elva dagar kvar av detta år nu. nästa år ska som alltid bli ett nyttigare och mera ekonomiskt år. kan väl kanske fixa januari iaf...

snön är borta igen. jag har gjort bordsplacering till på söndag och ska spröjsa pepparkakor som placeringskort.


imorgon kommer min syster hem!

ser henne inte som någon lillasyster längre, vet iofs inte om jag någonsin gjort det - annat än att jag vet att jag är äldst, men nu är hon enbart syster iaf. och hon kommer hem för att fira jul, här, i mitt radhus. älskar känslan av att vara vuxen. efter att hela min uppväxt ha drömt om familjelivet så är jag mattias evigt tacksam för att han har gett mig det.

det ska iaf bli väldigt kul eftersom vi inte setts sedan i augusti. mindre kul att lämna bort mobilen jag vant mig vid men någon gång i mellandagarna får jag väl förhoppningsvis en ny - fast mattias har börjat hota med att det ska bli en födelsedagspresent istället... jag fyller år i mars. men välkommen hem då klara! och efter att ha träffat mio igen får vi väl se om du längtar london igen...

efter glöggmys med stina, carro och boysen så har även jag fått mera julkänslor. tror jag ska ta mig en repa på stan imorgon och se om jag kan hitta mig något att ge till mig själv i julklapp, en tradition för god för att brytas! ska iaf köpa mig ett par regäla strumpbyxor som smiter åt där jag tycker mig behöva det. har tappat 18kg sedan mio föddes nu men det finns ju ingenting som inte kan göras bättre...

boken penetrering är vidrig men jag måste läsa ut den snart så jag kan låna nobels testamente istället.

enligt en av mina gamla dagböcker hade jag en gång en vän som tyckte att jag pratade för mycket om mattias. tycker inte att jag behöver försvara mig utan jag fortsätter prata. är stolt över honom och det vi har!

Love

Love

julgodistips!

clementinklyftor doppade i vit choklad. mums!

tack snälla sara

för att jag får låna ditt internet lite.

att vara utan internet hemma (vi tillhör visst de 2-3% som får vänta uppemot en månad) har lärt mig att ta vara på tiden jag annars skulle suttit av som klistrad vid skärmen. tror inte att vi skulle hunnit så långt med att packa upp och inreda och fixa och så annars.

snön har äntligen kommit. så vackert. lätt pudersnö som jag snart ska hem och sopa undan lite med vår alldeles för korta och relativt nyinköpta sop som mattias olyckligt bröt av igår. det ska tydligen töa om några dagar igen så den vita julen är fortfarande inte säkrad.

jag mår så gott! att mattias hade semester förra veckan var ett stort + och han har varit helt underbar med mio! han sitter nu förresten, mio alltså. klara kommer hem på onsdag och imorgon ska jag bjuda mina mamma-vänner på glögg! att jag inte kommer att få min julklapp från mattias på julafton (mobilen) gör egentligen inte så mycket.

det är visst nån som är tillbaka

men bara tillfälligt. inget internet hemma än men med några timmars väntan på stan och en sovande bebis så... har för första gången sedan jag fick barn lånat mig en bok; penetration, unni drougge. ville låna nobels testamente eller 9 1/2 månad men de fanns förstås inte.

för att ha blivit radhusbo för mindre än en vecka sedan så tycker jag att vi hunnit jättelångt i inredningen! men det som inte syns är fortfarande en smärre katastrof och får så vara till efter ikea.

var på jamtli julmarknad en sväng idag men det kändes konstigt utan snö. god skinkstut däremot! och jag hade världens underbaraste bebis, skönt med tanke på att gårdagen inte var något jag vill lägga på minnet. för lite sömn, mens, yrsel, illamående.... ett tag trodde jag att jag var gravid igen, och mitt tålamod var inte långt.

ska baka pepparkakor i helgen! ganska skönt att vara utan internet faktiskt för annars är det så lätt att bli sittandes där. har bara tyvärr noll koll på min ekonomi till följd av det hela...

RSS 2.0