Trevlig helg!

image941

Sunny, vardagsdramatisk day!

Ännu mera sol, underbart! Lider med Stina som är höggravid men eftersom jag inte är detsamma så tycker jag att jag har rätt att njuta. Dagen har bjudit på lunch i solen, kaffe i solen, glass i solen och slutligen även middag (pastasallad med bland annat grillad kyckling, stekta champinjoner och cashewnötter) - i solen, däremellan en del plugg, än är ju inte semestern kommen även om jag så önskar allt oftare.

Fick förresten vittna för poliser idag! Råkade cykla förbi på Nylunds parkering precis när en bil backade in i en annan - och sedan smet! Jag hade hunnit parkera cykeln vid vår bil lite längre bort och tittade upp då bilen körde förbi och eftersom det var lite väl snabbt efter smällen så tänkte jag att han knappast hunnit lämna en lapp med sitt nummer eller så, så jag lade reg.numret på minnet och det visade sig sedan att en av Mattias kollegor gjort detsamma då han hört smällen bakom sig. Först hittade poliserna inte dit utan åkte förbi infarterna på båda sidor och fick sedan motorstopp mitt på vägen in (två kvinnor satt fram och bidrog inte direkt till att minska tänkbara fördomar), men efter det fick jag avge mitt vittnesmål om att jag knappast trodde att mannen i bilen missat smällen (fast det lät mer som ett högt gnekande) utan att han smitit med flit! Det var dessutom en gammal, gråhårig man i en alldeles för snygg, röd A&:a  avant...  
Jag är alltid lite smånojig när något suspekt inträffar, när jag möter personer med udda beteende eller bilar utan reg.skylt så det var faktiskt kul att för en gång skull få bevittna något som inte bara var inbillning!

Kvinnan i lyxfällan har fört över pengar från ett konto till ett annat via telefon 14 gånger på EN dag! Tror att jag måste rikta uppmärksamheten helhjärtat mot tv:n för att få veta varför!

Hungrig, strumplös och kissnödig.

Är glad för att det visade sig att dagen inte blev sådär varm och fin som vissa säkert hade hoppats på! Jag var nämligen inte en av dem och istället har jag fått massor gjort vad gäller skolarbete, stillasittandes vid mitt köksbord. Måste ha suttit sämre än vanligt för man skulle nästan kunna tro att det är foglossning som drabbat mig. Färdigpluggat för dagen är det nu iaf för snart kommer Meena och mumsar tårta med mig! Till kvällen blir det till att ligga istället - Grey´s och kexchoklad!

image940

BIlder från en utekväll

image933

   
   Idag och för ett år sedan.

Dagens tantvarning

Hamnade på en hälsokostaffär under lunchen och gick därifrån med ett par fotriktiga sandaler! Minst dubbelt så dyra som ett par på skopunkten men förmodligen mer prisvärda med sina gelekuddar i botten. Efter att ha suttit i närapå ett år känns det som att efter en åttatimmarsdag på sprinagnde fot så kommer jag att tacka mina tantigare sidor.

 fast i svart (förstås!) (bild)

A new day has come

Hälften av mina sista skoldagar för detta läsår har passerat, den andra halvan kommer imorgon. Får se om jag tvingas gå med mössa på eller om Mattias hjälp att slinga mig blivit bättre än det senaste försöket att ljusa till det!

Eftersom jag inte bloggat på ett tag måste jag motvilligt erkänna att även om Charlotte Perelli verkligen inte faller mig i smaken det minsta så tycker jag att Sverige förtjänat en något bättre placering - men den största skandalen av dem alla måste ändå vara att Frankrike (Sebastian nånting, han med långt hår som kom in på scenen i bil och höll i en stor kula) kom snäppet sämre! Den enda låt jag vet att jag minns och skulle känna igen! Har fortf inte sett eller hört vinnarbidraget, schlager är helt enkelt inte lika fascinerande som när det var EN (två om man även räknar eurovisionsfinalen) av de få gånger då man fick vara uppe så länge man orkade. I lördags åkte jag hem och sov av egen fri vilja innan de ens hunnit igenom alla bidragen. 

Fick äntligen min schwartzwaldtårta idag, med jordgubbar till och en betydligt mindre fientlig stämning än igår. Det är skönt att rensa luften ibland men att det blev på just morsdag var såhär i efterhand inget jag ser fram emot till nästa gång, barnsligt förtjust i allt som går att fira som jag är! Nästa gång blir det Mios 2-årsdag, som Mattias sa; det är genom honom man ser att man blir äldre. Skrämmande men sant, så det är väl tur att vi började i tid och bara just hinner fylla 40 innan han tar studenten!

image930

Duschen nästa om inte håret ska trilla av.

Bad-hair-day

image925

Övertygad om att jag hade dagis mest staylade unge i morse... rubriken syftar inte på honom och den ilskna blicken och de ihopbitna käkarna kom av att han inte alls ville titat in i kameran, som vanligt alltså.

Tänker inte tänka optimistiskt mer. Eftersom solen sken i morse tog jag cykeln till skolan. Klart jag hade tankar på att det minsann regnade senast igår men... Huvan på när jag skulle cykla hem men vad hjälper väl det när det både regnar och haglar?! Det blev iaf anledning nog för en varm, lång dusch och för att sedan ta kavaj och bilen till Lillänge. Håret fortsatte däremot med sin motstridighet, vet inte vad som skulle göra mig nöjd på den fronten. Besökte nya skoaffären men tvingades inse att de enda skor jag är i behov av just nu är ett par att jobba åttatimmarsdagar i - inga ballerina med andra ord. Hittade cerisa plastglas på Rusta för att matcha den turkosa strandbag jag inhandlade på Åhléns igår. Upptäckte också att det inte längre behövs ett besök på taxfree för att inhandla vit Toblerone!

Nog med text... (Kan/vill tyvärr inte lägga upp bilder på Alvins present (-er) men något snyggt blev det iaf till sist!) Badbyxorna blir något för småflickorna att impas av när Mio om en dryg månad går på Gotlands beach!
  

Max:ad

Och gott var det! Mycket, mycket folk men Mio skötte sig perfekt (säger jag som var den som köade medan M tog honom med sig för att paxa bord) i sin väntan på mat som han ändå inte var så intresserad av att äta när den väl kom.

Efter att M under veckan både jobbat övertid och haft egentid på samma ställe så hade jag hoppats på myskväll ikväll men vad händer? Jo, en blå, gammal moped från Brunflo dyker upp på Blocket och den måste ju bara ses...! Snabbt skulle det gå dessutom men det har jag ännu inte märkt.  

För en sekund fick jag för mig att jag skulle dra fram spisen och torka kanterna också men sedan insåg jag...

...att det är ju ingen flyttstädning jag håller på med utan bara en vanlig avtorkning efter att äntligen ha tagit tag i hela veckans disk.

Det regnar. Vi tycks bara ha ett paraply och var är det när man behöver det som mest? Jo, i bilen. Och var är bilen? Jo, på Nylunds, och för att gå 10 minuter dit hade jag behövt paraplyt... En ond cirkel det där. Jag har egentligen inget emot lite regn (kanske har någon liten bondetanke drabbat mig av för mycket tid på landet) men man blir ju så blöt... Tror inte att trulsarna i mitt hår blir bättre av regn men annars hade jag kanske sluppit duscha. Tänkte ägna eftermiddagen åt en stund på stan, har glömt när det senast hände och "måste" ju hitta något sött till Alvin, och en ny deodorant om någon ska vilja vistas i mitt närmsta (skulle lika väl kunna köpa en på kvantum men då minskar ju genast anledningarna att åka ner på stan). Lite plugg har jag också tänkt hinna med så det är bäst att jag sliter mig härifrån nu, lite Mio först bara!

  Mio som vill ta med sig André till dagis och Mio som själv dragit till sig alla stora kramdjur från bordet bredvid och slitit av kudden örngottet innan han somnat. Lilla älsklingen. Fick förresten inte höra hur det stod till med mobbingen, det blir idag istället.

Så har det slutat värka i venerna.

Det kan lika väl ha varit i artärerna de stack, stack och stack igår innan de äntligen fick ur mig några rör blod men bara tanken på att ett vasst, främmande föremål befinner sig i mitt annars böjbara armväck får mig att skaka, hyperventilera och vilja somna för gott. Tror att det sitter i sedan jag var liten och även om det blev bättre när jag väntade Mio så är jag väldigt glad att jag fick hålla Mattias i hans ena hand och att han höll handväskan åt mig i den andra - den hade garanterat blivit kvarglömd annars. Skulle kunna låta syrror sticka mig i varje finger varje dag men det är ju inte vad de vill! Efteråt mådde jag illa och vågade knappt böja på armarna så lunchen på Kalles (korv stroganoff) blev inte vad den borde. Hoppas nu på att proverna ska vara felfria...

Mio och jag har inte varit de bästa av vänner och Mattias har jobbat över ikväll igen. Raggmunk med lingongrädde har det dock blivit och nu sover Mio så sött så jag ska ladda för första Grey´s på evigheter (fast en fortsättning av Barnmorskorna hade inte varit fel det heller). Provcyklade förresten till det blivande jobbet igår kväll och den stora insikten blev att i detta hushåll behövs ett busskort!

En liten Alvin har sett dagens ljus

Grattis än en gång till Sandra och Johan för lille Alvin som kom igår. Länkar så att min nyfikna, lilla mamma också ska kunna se (eftersom det är en egenskap som gått i arv tänker jag inte ta strid).

Återigen känns alla "måsten" så meningslösa för det kan verkligen inte finnas något större än när en ny liten människa föds. Känner mig lite sugen själv, Mio är så söt när han bär runt på André (sin docka) och igår hade han honom med sig i sängen till och med, kanske skulle han vara lika söt som storebrorsa? Någongång så... Har namntorka för "Soran" är väl ändå ingenting att döpa en infödd svensk till (fördomar...)? Alvin är iaf jättefint men när vi väntade Mio hann vi konstatera att "Alvin-Dahlin" inte lät mycket bättre än "Elin-Dahlin" så trots att Jocke Berg låtit sin son få heta just det så blev det ingen Alvin för oss, och tur är väl det för annars hade nog inte Sandra fått sin...

Har en ärendedag idag som ska avslutas med utvecklingssamtal med sonens personal. Ibland får jag för mig att han är råmobbad av alla så jag hoppas förstås på att få höra om motsatsen. Innan dess ska jag hinna lunchdejta med Mattias och renskriva klart en massa blyertsklottrade förläsningsanteckningar, besöka hälsocentralen och helst hinna handla tandkräm med. Meningslösa ting i sammanhanget.  

(bild)image918

Otålig och rastlös och med konstaterandet att det har blivit väldigt många inlägg idag

I mig gnager det alltid. Det skaver och kliar och det mesta blir tristess. Det är ett under att jag så sällan lessnar på Mattias och vårt liv som jag faktiskt gör, men i allt annat är det så gott som femminutersgräns, så även med min design av bloggen. Våren och sommaren ska vara full av färg för det är sällan jag.

I det där med Winnerbäck och youtube kommer ännu en variant här...
Disken nästa! Sedan ska jag umgås med boktipset från Catherine en liten, liten stund, Swing it (följer med senaste numret av Hennes). Även den kan säkert kopplas till juridik på något långsökt sätt och om inte annat så känns det underbart att ta sig tid att läsa något annat än kurslittaratur för det var verkligen länge sedan nu och huvudet har redan fått sin maxdos i förvaltningsrätt för idag.

Fortsätter sörja över mjölk som kommer att spillas

då jag kommer att missa Lasses yrankonsert. Snålheten har övertaget för jag vill inte lösa in mig och sedan gå hem före tolv eftersom jag börjar alla morgnar på jobbet kl 7 och en stund dessförinnan här hemma. Har ett litet hopp om att orka stå utanför och skaka galler för att i alla fall få höra hans röst men det kanske bara blir till att sitta hemma med den nya singeln i lurarna. Strimmor släpps 26 maj för den intresserade.
 

I väntan på att få veta hur den nya singeln låter så har jag hittat ett antal gamla klipp på youtube (jag pluggar faktiskt samtidigt). "Men batteriet i min klocka har jag glömt att byta ut så den här dagen lär nog aldrig ta slut", vissa har ingen ungdom att sörja, kolla här! Men allt är förlåtet och texten bra.

Glömde...

Satt och funderade om helgen inneburit något värt att skriva om men förkastade det hela och därmed också att berätta om någon (läs: jag) som gått och fått ett arv på ca 14000kr! Inte dumt alls med en gammelmorbror utan bröstarvingar... Fast för fyra år sedan när han dog och jag fick veta att jag tillhörde generationen som skulle få ärva så skulle pengarna gå till en tv, något som i nuläget inte känns lika aktuellt, men en charter till Grekland nästa sommar kanske?! Om det inte vore för att vi vill få köket på hansan färdigt så fort som möjligt hade jag verkligen inte tackat nej till att åka redan i år, men men...

Är förresten oförvånat less på min design (igen) så bara fantasin flödat igång så blir det nog något annat än Linköpings nakna träd från i vintras.


Dagens fråga:

Var är värmen? Och som en följdfråga, när kommer den hit?
När solen ändå envisas med att skina så blir man ju lika lurad varje gång!

Friday, bloody friday

image910
Mattias och Viktor fick välja film i går kväll och för den som inte är ett skvatt intresserad av science fiction så är den inte att rekomendera. Skriver mig själv till den kategorin men en stund med Daniel Craig (senaste Bond) var inte helt fel ändå, i kombo med chips och dip såklart (som även räckte till frukost nr2 idag). Sovmorgon till 9 idag gjorde att jag förlåter Mattias för det dåliga filmvalet men tänker ändå ha ett finger eller två med i valet nästa gång.

Fastnade i familje- och äktenskapsrättsavsnitten i kurslittaraturen och innan jag visste ordet av så tog boken slut och nu återstår "bara" en tunn bok och ett litet häfte att läsa nästa vecka, sedan två veckors repetition, tenta och sedan sommarlov! Behöver förresten inte omtenta den andra delen av den förra tentan heller så om jag klarar juridiken har jag gjort ett helt läsår med godkänt i allt! Denan termin har jag dock presterat sämre än i höstas men å andra sidan har jag börjat våga lita till magkänslan så ångesten över att varken orka plugga mer eller kunna koppla av har lättat och jag hoppas att resten av utbildningen kommer att flyta på på samma sätt. Något säger mig att fokus på utbildningen kommer att dämpas en aning oavsett...

Lunchtajm!  

(Bild från här)

F..K

Finns det något sätt att på fk.se kolla hur många föräldrapenningsdagar just jag har kvar och inte bara hur många dagar som finns kvar för Mio totalt? Jag har iaf ansökt om föräldrapenning a´la lägstanivå för dagarna under gotlandsresan och i augusti. För säkerhetsskull så ska Mattias få skriva över det antal dagar som krävs och så hoppas jag att jag slipper skriva tillbaka igen om han ska ta ut fler dagar för Mio någongång och han skrivit över så att hans tagit slut... Ska inte internet göra livet lättare?! 

"Han är den enda jag känner som har vunnit en fruktkorg på rysk roulette"

Drog mössan över det som igår skulle ha kallats frisyr när jag imorse tankade bilen och lämnade Mio. Hemma igen kombinerade jag frukosten med att börja läsa men jag var så trött så det blev en timme under täcket innan jag orkade ta tag i det där med att återskapa frisyr (=duscha). Sedan hamnade jag här och tycks likt fjortisar jag fördömde i ett radioprogram för ett tag sedan, tycka att det är okej att efter några sidors läsning ha rätt att kolla youtubeklipp i några timmar... Fast i mitt, icke mognare, fall hamnar det om klipp från Parlamentets hemsida som jag ramlade in i av en slump. Hoppas att jag lika lätt ska ramla därifrån snart för annars kommer det inte att bli mycket gjort idag. 

Om någon har lust att titta och sympatisera med min dåliga självdisciplin, fast vad kan man väl förvänta sig av en dag i mitten av maj som börjar med att det snöar?!

Citatet kommer förresten från när Björn driver med Reinfeldt.

image908 Bild

Undran kring andra avenyn: hette inte Grachinjas son typ "Jårsü" från början, nu heter han ju Jarek eller så.

Vill inte kalla det för att inte ha något liv men i mitt hushåll är Andra avenyn något som alltid ses och diskuteras som ett nördigt intresse och eftersom jag är den jag är, som hänger upp mig på detaljer, så kan jag inte låta bli att undra över vem som hittat på det.

Gjorde middag som jag själv ratade så det har jag tagit igen med ett antal varma mackor nu ikväll istället! Kan ju skylla på det faktum att jag fått reda på att åtminstone den stora delen av tentan blivit godkänd och det måste ju firas. Annars händer det inte så mycket, åkte hem från skolan via Ixohouse, blev shoppingsugen men lyckades begränsa mig till en ny dagbok (allt vill jag inte skriva här), en duschtvål och en stor spade och en lika stor kratta till Mio. Återkommer när skrivandet känns mera meningsfullt, att detta är en dag som går från mitt liv och aldrig kommer åter är än så länge inget jag tänker anmärka på.


Ännu inte klokare ang tentan

Åker till Sandra och fikar wienerbröd istället, inte varje dag.
Nästa gång jag träffar henne är jag säkert tyngst igen, inte tung - men tyngst.

Maj, 12

I väntan på att betyget från seaste tentan ska läggas ut någon gång under de kommande dagarna så sitter jag här. Varvar med att emellanåt läsa någon sida i boken om Civilrätt också men fokus vill inte vara med. Tänker på syster Klara i Italien som kan sitta och sola på sin balkong och känner mig smått avis nu när hemtrakterna åter går i grått.

De fyra sista veckorna av terminen har startat och innan de nått sitt slut ska jag ha skrivit vårens sista tenta, och kanske någon omtenta innan dess. Mamma har förhoppningsvis hjälpt mig att blomfylla källarkullen och Sandra och Johan ska ha fått sin bebis. Förhoppningsvis har jag hittat en snygg keps till Mio och en ny skrivbok till mig också. Den som lever får se. 

Lördagen var fin med grillpremiär och träningsvärken gör mig påmind om att det fanns en dag igår också.

  

Rubrik?

Hemma igen. Bara att börja plugga då... Och fort ska det gå, för i eftermiddag ska jag och sonen träffa Anna för en fika, och höra om alla detaljer inför vad som stundar!

Bilder på min lilla skönhet som jag saknat så mycket under dagarna i Sundsvall. Ny t-shirt från Zara... Allt behöver ju inte alltid bara vara H&M.

När jag gick på gymnasiet berättade förresten min lärare om hur cerat (läppsyl) varit det mest omanliga som fanns i början av 90-talet, något som Mio lever lyckligt ovetandes om!

  
image904


Svl

När jag för sista gången igår gick och lade mig, vid 21, var jag övertygad om att jag skulle få stanna hemma från Sundsvall men någongång under natten bönhördes jag och vaknade pigg och allert! Inte alldeles 100 men tillräckligt för att tycka att juridik än så länge känna intressant. Lunch med chorizo i, inte dumt alls, och snart är det fika igen...

Gul sol och blå himmel...

...men här inne har jag legat i flera timmar och bara sovit. Oroligt och drömfyllt men det har iaf gett mig hopp om att jag ska hinna bli frisk nog för att  kunna åka till Sundsvall imorgon, för sista gången denna termin.

Vaknade i natt nångång med värk och stickningar i hela kroppen, som vid feber, och med ett bultande huvud. Resten av natten är ett diffust komihåg av att jag iaf till sist väcktes av M:s klocka. Som att inte allt det där med att jag totalt osminkad och med varmaste mössan för att dölja trulsarna tog mig till dagis imorse, att jag istället för att åka till det blivande jobbet med anställningspappren fått skicka dem eller att jag tvingades ställa in dejten med Sandra gett mig ångest - nej till råga på allt verkar det vara den finaste dagen hittills och allt jag skulle vilja göra orkar jag inte ens tänka på, allt jag vill är att gå och dra täcket över huvudet igen!

Tack Klara för att du hittade texten till Grindslanten!

En söndag i statsmiljö

Har börjat rota i gamla sånghäften för att göra det perfekta till mammas 50-årsfest. Vill både ha gamla klassiker som "var nöjd med..." och låtar med lite mera personlig anknytning, så har någon en aning om var hela texten till Grindslanten med Sten & Stanley från -63 kan finnas? Pop dansband 3 (en bok?) är så långt jag kommit med mitt googlande. "Det var sommar och sol, lilla Lena var glad, att få komma till stranden och ta sig ett bad..." osv går iaf texten och hos mina föräldrar finns den säkert på någon gammal kasett så att jag kan skriva av texten manuellt - men jag vill ju ha den nu!

Mio har just somnat inne i sängen efter att ha ratat vagnen (samma vagn som han vagglös somnar i på dagis) och när han vaknar så blir det Brunflobesök hos Stina och Arvid, tror jag träffade Stina sist nån gång strax efter jul! Evigheter sedan! Fast när vi blivit Bölebor har jag en känsla av att alla relationer kommer att bli nästan lika sporadiska, tyvärr... Måste byta ut de sunkiga mjukbyxorna och tova ur håret innan bara.

För en vecka sedan ungefär så fick vi en ny parkeringsgranne, en mörkblå Golf-kombi med något mystiskt fastsatt med sugpropp i framrutan. En GPS visade det sig efter rådfrågning hos M. Igår när vi skulle åka till mina föräldrar så satt ingen GPS i Golfens framruta längre och det som återstod av rutan på passagerarsidan var endast smulorna av glas jag klev i.

Behöver jag berätta hur glad jag är för mitt blinkande i framrutan och mitt val att fortsätta läsa kartor och lita till den lilla gnutta av lokalsinne som ibland visar sig, för en bil med krossad ruta är inte vad jag känner att jag behöver just nu, eller någonsin. Var finns moralen? Ligger den iatt faktiskt nöja sig med att "bara" krossa en ruta och att faktiskt låta den frontlösa stereon sitta kvar?! Låt mig lyckas fostra Mio till något bättre.

Tentan ja...

Det är ändå ingen idé att gå runt och må dåligt nu för det kan lika väl ha gått som jag hoppas. Frågorna tycks ha varit tolkningsbara och är det något jag lärt mig i denna kurs så är det att i sammanhang där man ej som skapare (tex. lärare) kan förklara sig (som om man skickar ut en enkät eller en tenta) så ska det bara finnas ett sätt att tolka på! Bortförklaringar... men nya tag ska skrapas ihop under helgen för nu återstår bara fem veckor av terminen och sedan har jag gjort ett helt universitetsår!

Firade Sara med resten av studiegruppen med lunch på M, blev lite för mätt och kissnödig. Gick sedan på stan tills jag trodde att jag skulle somna ståendes men hittade iaf två bikinidelar på Stadium efter att länge nog ha letat efter en överdel i min modell, utan att riktigt veta vilken modell det var... Nu vet jag och den som vill se mig med bikinin på får allt bege sig till Gotland v 27 eller leta länge och väl till Mjösjön. Eventuellt kan jag någongång ses i Lillsjön också men oddsen för det ligger lägre.


                    


Hittade en jacka till Mio för halva priset på HM då det av den andra bara är på ärmarna det går att se att den en gått var ljusblå och inte beige - även efter tvätt. Köpte även en collegetröja till Mattias, även den på rea, men väl i kassan slogs lite för många rabatter in och jag gick därifrån fattigare för så mycket som bara jackan kostade, inte dumt alls!

Middag beståendes av pasta- och skinksallad med vitlöksbaguetter väntar!

1 maj

image898


Så har barnet åkt på miniweekend till mormor och morfar. Tomt. Fast att ha släktingar som verkligen vill spendera sin ledighet med sitt enda barnbarn utan att man behöver be om det känns ju inte fel... Tack mamma!
En av oss vuxna som blev kvar gör allt för att förtränga morgondagens tenta, hoppas att det viktigaste har satt sig och begraver sig istället i väl vald famn med gårdagens avsnitt av Barnmorskorna och Sverige pussas och kramas. På återseende!

RSS 2.0