Om sommaren

Jag och mina älsklingar har nu bokat sommarens semester!
En vecka på Gotland med mammas 50-årsfest, bad, sol och sand mellan tårna. Ingen av oss har varit på Gotland tidigare så det ser vi fram emot.

image621 En båttur och en liten stuga vid Fårösund.

126259-619

Det återstår nu att hitta någonting att fördriva alla andra sommarveckor med... Renovering blir det förstås men de veckor som Mattias jobbar borde ju jag också göra det. Vill verkligen ha något att göra men så kommer tankarna på att "vem skulle vilja ha mig" och istället för att tänka om så slutar jag tänka helt och hoppas på att det ska lösa sig ändå.

Tillsvidare

Ny design igen.
Det blir lätt så när man äntligen klarat vad man borde och tycker sig förtjäna belöning.
Ska byta ut fotot mot ett svartvitt senare om jag orkar stayla mig för det. Annars blir det en annan dag...
Snart dax att sätta igång med chili con carnen och sedan kommer gubbsen hem.


Så Dålig Disciplin!

Halva dagen har gått, jag har drömt om solen och om huset jag ska flytta till med min blivande man, men mera då?

Ingen-jävla-ting.

Det är väl ruset över att återigen har insett hur bra mitt liv passar just mig som gör att jag har så svårt att få tankarna att stanna i den engelska artikel jag ska ha läst när jag kommer på skolan imorgon. Bara jag ätit upp lunchen så ska jag stänga av både den ena och den andra datorn (den ena ligger all bra musik på...)! Sedan ska jag tvinga mig själv att läsa för trots den förkylning jag tror snart kommer att bryta ut så vill jag verkligen hinna gå ut en stund medan solen står högt!

En ansiktsmask med doft av persika


Emellanåt behövs ett skräp i hjärtat som kliar och stör för att man sedan man gnuggat ut det ska upptäcka hur bra man ser igen. Hoppas att jag gnuggat ut allt för denna gång.


Tvivel, Lars Winnerbäck

"...Jag blir oinspirerad och ledsen av kraven och stressen
Jag har frihet i blicken, precis som du

Här står livet i farstun, så nära inpå
men det är nåt som gnager ändå

Det kallas tvivel, det där som stör
Det kallas för en klump i magen och ett konstigt humör
och jag ser hur du tänker på nåt
hur du längtar dig bort
som en fågel i bur
En obehaglig distans
en konstig känsla nånstans
Det känns tomt - eller hur?

Som ett kliande, svidande skavsår är den tomhet som kvarstår
när du somnar om natten, precis som jag
utan mening på jakt efter ruset, genom dunket och bruset
Du lever för skratten, precis som jag

Vi är som flugor i smöret på nån annans kalas
Vi proppar i oss och vaknar som as

Här ligger ångest och prylar i drivor, jag unnar mig skivor
Dom hjälper mot ledan, precis som du
Jag har tid, jag har lediga dagar, där jag sitter och klagar
och längtar till fredan, precis som du..."

MIO!

Nu är det ingen tvekan om saken: Mio kan säga sitt namn! Det bästa av barn!


"Det är svårt att vara nere med en ballong"

Nalle Puh


Caroline och Daniel har fått sin bebispojke och jag har en dejt med vad jag gissar är Östersunds hottaste 2-veckorsbebis i eftermiddag!

Önskar att det där med att klä av sig igen, slita ur hårsnodden och bara krypa ner under täcket igen, var legalt.

Får man sjukskriva sig för att inga kläder matchar varandra, för att ögonlockens svullnad ännu inte lagt sig eller för att luggen ligger fel?
Den präktiga moralen säger stopp och vill att jag ska tänka på resten av studiegruppen som isf skulle slita ensamma med grupparbetet. Suck.

Somnade alldeles för sent och vaknade alldeles för tidigt. Däremellan hade Mio en vaken stund (skrev jag timme så skulle jag ljuga men inte alltför långt därifrån...). Utvecklingssamtal på dagis klockan sju och jag som hade hoppats på kaffe blev besviken. Glömde iofs besvikelsen snabbt när lativen om Mio radades upp. Att jag och Mattias tillsammans lyckats skapa ett barn som i motsats till våra egna barndomar inte alls är blyg, försynt eller rädd för att ta plats känns som att meningen med livet blivit uppfylld! Så länge han är trygg i sig själv och går och lägger sig i dockrummets docksäng, men säger stopp när andra barn vill lägga på honom täcket, så spelar det ingen roll hur lite jag sovit.

Trodde jag ja... Sedan blev jag nekad gratiskaffe och en titt i dagens tidningar på Mattias jobb - av Mattias själv. Han sa sig vara rädd för vad övrig personal skulle säga om de såg att jag var ledig men att han ändå tagit ledigt för utvecklingssamtal... Som att inte två föräldrar tillsammans kan vilja gå på sitt enda barns första utvecklingssamtal! Ibland undrar jag vem jag valt att dela livet med!? Det var väl den typen av funderingar som satte stopp för planerna om att somna i tid igår också men ännu är inte hoppet helt ute för att jag ska komma på andra tankar om jag överlever denna dag!  


Minnen som redan hunnit bli gamla men grafiskt bevarade. Solen lyste och snön var mjuk.

   

   

  

Söndag?

M har kompat idag så vi stannade i Böle en dag längre och därför känns dagen som en given söndag. Vi har slappat och tagit det lugnt. Äntligen har jag fått tag i boken som inget förlag ville sälja så nu kan jag klottra så mycket jag vill på sidorna.

Har lite bilder från helgens skoterutflykt på mobilen men jag får se när jag orkar lägga ut dem. Det slutade iaf med korvgrillning och varm choklad men började långt därifrån... två trasiga skotrar av tre.

Har tagit hem skivor med gamla bilder och sett hur min mage såg ut innan jag blev gravid. Suck... "Så går en dag från vårt liv och kommer aldrig åter".

Likt någon av dessa kanske...

image598
image599
image600

(hittade på Lilly.nu)

Torsdag 24/1

Jag har en aningen för varm men väldigt pigg liten Mio med napp hemma hela dagen idag men ändå har jag läst klart boken om depressioner (när han sov) så jag anser mig ha lyckats kombinera de två. Tänker bara inte låta det bli en vana så imorgon när boken ska sammanfattas blir det dagis igen, om inget drastiskt händer. Tills dess ska vi fortsätta leka med duplo (jag bygger - Mio river) och ha skoj!

Jag har tänkt om och insett att jag vill ge Mio allt - utom ett syskon - den närmsta tiden så här blir inga barn gjorda! Istället har jag och ♥ börjat prata om och planera bröllopet igen! Även om jag gärna skulle ha gift mig redan igår så står sommaren -09 fast, däremot kanske redan i mitten på juni istället för juli. Det vi är inne på just nu är ett enkelt sommarbröllop utomhus. Lika patriotiska som att gifta oss i vårt vardagsrum kommer vi inte att vara men inte så långt därifrån... Omgiven av blomsterängar, familj och vänner i den miljö där vi valt att låta våra (-t) barn växa upp känns mycket rätt. Vigsel i Fors kyrka (Bispgården) och fest hemma på vår gård? Har inte en aning om vad det kostar att hyra partytält (för sol kommer ju inte på beställning...) och utemöbler i massor så det kanske blir till att tänka om när vi väl kollat upp det, men tills vidare... Dessutom förutsätter våra planer att köket är färdigrenoverat  och husfasaden ommålad.

Solen sken så mysigt förut men då var vi inte redo för gårdens lekpark. Nu när vi är det så snöar det... 

Insåg just att den mystiska rök som spridit sig i lägenheten de senaste minuterna kom från potatiskokningen som inte längre var en kokning utan en mycket bränd stekning! Någon gång ska ju vara den första även när det gäller att lyckas med sånt... Det blir visst en fiskgratäng med väldigt lite mos...

Ännu en intressant skoldag

Jag är inne i en älskar-att-lära-period. Har idag hört massor om sjukdomar, anatomi och fysiologi och ingenting känns ens svårt, bara som sånt jag alltid vetat att jag ska veta. Vet däremot inte om all energi går åt till det eller om något allvarligare gör att all ork sugs in i något obestämbart högst upp i magen redan på eftermiddagen och inte kommer åter förrän vid läggdax. Mio har feber, förmodligen pga vacinnationssprutan han tog för en vecka sedan. Mattias tycks aldrig vara på topp nu för tiden så vi ligger bredvid varandra i sängen och mal gott-och-blandat med kort datum på extrapris och ser fram emot fettoprogrammet på tv ikväll (kanal 5 20.00 tror jag). Jag vill verkligen veta hur någon kan fortsätta att göda en människa som blivit för fet för att varken kunna handla eller laga varken nyttig eller onyttig mat. Även om det inte är huvudsyftet så hoppas jag på att få veta hur denne "någon" mår nu sedan människan dött pga sina 400kg!   


 

Citat från ett barn i en bok nånstans som läraren citerat: "skelettet är till för att hänga köttet på"...


Dagens kuriosa

Långvarig alkoholkonsumtion behöver inte bara leda till det gamla vanliga: ett beroende, grym abstinens och balanssvårigheter, utan i värsta (?) fall kan man drabbas av subduralhematom. För alla icke icke-rehabstuderande läsare (dvs. alla utom Marianne) så betyder hematom "blodansammling" och duran är en del i huvudet. (Sub betyder "under" om man ska vara petig.) Man får alltså en blodansamling i huvudet som bara blir större och större och på sikt tvingas hjärnan neråt eftersom hematomet behöver dess plats. Hjärnan pressas då ner i den förlängda (rygg-)märgen som sköter andningen, täpper till och man kan därmed inte längre andas.

En karamell att suga på!
Själv ser jag fram emot fler nya och intressanta lärdomar imorgon!

Dagens lunch: havregrynsgröt (fast åtminstone med lingonsylt och mjölk)

Det är smällar man får ta när man väljer att fota, blogga och plugga istället.
image590
Mio var så här fin i fredags när vi var på stan med moster Klara som numera blivit italienare!

Nostalgi mm.

Även om jag inte slaviskt kommer att följa guldbaggegalan ikväll så ger den mig alltid ett sting av ljuvlig nostalgi.
Filmintresset är inte längre lika stort och jag vet inte ens vilka filmer som är nominerade men jag minns 2003. Jag och Mattias hade ännu inte blivit tillsammans även om känslorna börjat komma så smått. Jag var bjuden på middag hos honom (för att efter en förlorad vadslagning smutsa ner så mycket disk som möjligt för att sedan diska rent igen) och efter en portion makaroner och korv, i sällskap av även Kristoffer om jag inte minns fel, fick jag min vilja igenom och det årets guldbaggegala kunde börja. Mattias hade sett en enda film, grabben i graven bredvid, och därav så minns jag inte längre några andra men vet att jag hade sett fler.
Ikväll är det alltså dax igen... Det återstår att se om Mattias även denna gång väljer att ge mig massage istället för att ägna tv:n all uppmärksamhet!



Och till något helt annat...

Efter att jag för någon vecka sedan konstaterade att jag inte riktigt trivdes i min lägenhet så har jag nu, billigt och enkelt, gjort att jag trivs lite bättre (M trivs bara jag finns där...men att heminredningsintresset mest är mitt är inget jag sörjer).  Köket ser mest ut som sedan någon gång i höstas då jag kamoflerade det beiga alternativet till kakel och istället satte dit svart plastfilm. Diskstället är dock för en gångs skull tomt  och kryddhyllan är städad. Jag har låtit alla te-burkar som förut tog upp hela översta hyllan få en alldeles egen hylla (vilket de förtjänar!): . Den hyllan, som en släkting till Mattias gjort, kommer att passa jättebra i Böle och därför fick den följa med dit men eftersom allt tar sån tid har den hamnat här nu tills vidare...  Hyllorna från IKEA är uppsatta och fyllda med lite smått och gott, ett av mina gråtande barn - ett loppisfynd, favoritböcker, värmeljusstakar, Mios scrapbook, mm. På Åhléns heminredningsrea hittade jag i fredags en snygg vaxduk som passade utmärkt (tycker jag, Mattias tyckte mest att det var ett aningen bättre alternativ än att låta det slitna gamla köksbordet från mina föräldrar vara synligt)  så nu har jag blivit löjligt petig med att min te-kopp ständigt ska ställas på något av dukens fat!
Sänghörnan är oförändras men förtjänar ändå en bild tycker jag . I Mios rum/datorrummet har jag satt upp en variant av fönsterbelysning (den gamla var tydligen inte Mio så nöjd med eftersom han slog sönder den) i väntan på en bättre lösning, knytit upp gardinerna och fixat lite med krukväxterna (och snart ska jag plantera om dem igen!) . Jag skulle gärna tapetsera om där men tror inte att det är värt det när man har småbarn, bor i hyresrätt eller har gett sitt barn ett totalrenoverat rum i ett hus...

Förutom att plantera om blommorna ganska snart så funderar jag på att ge byrån som tv:n står på en ansiktslyftning, fast inte denna dag...

Innedagar på skolan imorgon och på onsdag, så idag läser jag vidare om depressioner (har kommit till den sista delen, om behandlingar), tvättar och klurar på vad jag ska bjuda Anna och Kristoffer på för middag ikväll, det lutar åt kycklinggryta och tagliatelle.

Bebissugen!

Kan inte låta bli att titta på Saras bebis och längta lite själv!
Tänker att eftersom skolan ändå går relativt bra så kanske... Men Mattias påminner mig om alla krämpor, om hur snygg jag blivit (fast det tagit sin tid), att huset åtminstone skulle haft både fungerande kök och badrum, helst skulle vi ha bott där på heltid och inte i en trång lägenhet, att bilen är för dålig, att vi ska gifta oss först... och kanske har han rätt, men jag tänker ändå att så länge kärleken finns där så ska ju inte materiella ting få avgöra. Alla tankar på mitt dåliga tålamod eller samvetet som säger att jag inte ens leker så pass med Mio som jag skulle önska är borta men lite hoppas jag ändå på att de kommer tillbaka, att jag kan nöja mig med att träffa andras bebisar och glädjas med dem tills det om några år kan bli våran tur igen!

Annars har jag klivit upp löjligt tidigt för att läsa om vinterdepressioner, och andra depressioner - fast dit har jag inte hunnit än. Boken som var slutsåld överallt (eller åtminstone på de två ställen jag orkat leta) har jag nu lånat och har tänkt att på de 14 dagar jag får ha den, lära mig så pass att jag kan webtenta på den. Eller också inte men det är en början iaf.

I helgen ska jag (eller M) laga dörrhandtaget i bilen. Jag älskar egentligen just den bilen men med alla skavanker vi inte orkat bry oss om så är det svårt att minnas sånt. 

Åter till depressionerna för resten av dagen ska spenderas med syster Klara som åker/flyttar till Milano i helgen. 

Och vad hände...

Jo, jag missade Gynning.
Hade inte en tanke på att fortsätta tv-kvällen efter andra avenyn så jag satte igång Grey´s istället och det var först sedan jag lagt mig som jag kom på det! Men, men... det kommer väl fler avsnitt.

Inga hål hos tandläkaren så pengarna jag avsatt för det skulle kunna gå till en ny munkjacka. Behöver en svart långärmad tröja men jag vill nog hellre köpa en brun ändå... eller kanske både och...  Fast innan det blir något tripp till stan ska medicinboken malas lite. Rapporten är skickad nu iaf.

Kvällens tv-tips (?)

image582
(lånad från...)

Såg just att det är ikväll som Carolina Gynnings eget program 
"I huvudet på Gynning" har premiär i Kanal5 kl 21.00.
Jag diggade hennes högljudda insats i BigBrother, i Förkväll och i hennes bok
(fast inte fullt ut sättet som den skrevs på).
Hon gör konst som jag skulle kunna ha på väggen
och hon fick en vackert staylad lägenhet i Roomservice,
därför tänker jag ge henne ännu en chans.

Ingen bloggning idag...

Känner att det inte är någon idé att blogga idag för vad skulle väl närmelsevis kunna vara så stort som att Sara och Janne fick sin bebis i natt. Grattis igen till Billy, och lyckönskningar förstås!

Fast jag måste ändå skriva, för min egen skull, att jag tog 130 i platespottingen på parkeringen till Ica i Brunflo på väg till Stina och Arvid. Nu kan jag ju alltid gå tillbaka och kolla hur långt jag hunnit i år, inför nästa årsskifte. Några blivande legister på parkeringen gled efter en bil som skulle åka därifrån också och jag lovar att de inte kände den som körde. Så mycket udda beteenden det finns. De hade iaf crousanter (stavning ?) där på Ica som jag älskade när jag var gravid och bodde där. Ljuva nostalgi.

Magnus Betnér

♥ har fått sin födelsedagspresent från mina föräldrar, och jag får följa med, så den 8:e mars blir det Storsjöteatern!

 

image580
 
(bild från aftonbladet)


Det är ju inte Björn Gustafsson eller Jonas Gardell men jag har höga förväntningar!


Jaha ja.

 

Helgen är över och det har tyvärr inte varit den bästa av dem även om den också haft sina stunder. För lite mat och för lite sömn fast efter den sena McDonalsdmiddagen när vi nådde stan igen igår så kom allt att bli bättre igen.

En Sundsvallsresa blev det som planerat i alla fall. Eftersom jag gav Mio lite nya kläder på 1,5-årsdagen, fast mest för att han var i behov av dem, så ville inte Mattias vara sämre utan Mio är nu en lycklig ägare av en el-motorcykel. Själva har vi äntligen fått badkaret på plats så för er som inte läser husbloggen:

Jag har börjat känna att det under hösten och vintern hittills varit lite väl mycket fokus på huset och att planera och drömma där så nu ska jag ta tag i lägenheten också. Har köpt lite hyllor och äntligen en skohylla att sätta upp här. Ska jag leta lite nya blomkrukor och annat småkrafs också. Passar på nu innan allvaret når ifatt nästa vecka... 

Nu kan och ska jag bara koppla av! Minst till på måndag.


Tentan rättad, publicerad, GODKÄND och lite till!




För mitt stora M och mitt lilla.

Winnerbäck, mindre vacker för varje gång men med texter som... Vann i alla fall en grammis för årets låt med "Om du lämnade mig nu", fast det har väl inte undgått någon! Maia Hirasawa ska här lyssnas mera på idag, trist att hon inte vann något bara. Kent förtjänade också varje vinst och lika glad är jag för Salem.
2007 tycks med andar ord ha varit ett bra musikår.

 
För ett och ett halvt år sedan, nästan alldeles ny liten Mio med så skrynkliga händer
och idag när han busar bakom gardinen.

  
Kunde inte låta bli att fira honom med lite nya kläder, den blå koftan är från Klara och t-shirten gammal, men resten...

Rapporten känns i stort sett klar men den ska få ligga och dra sig lite till på onsdag.
Tentan är fortfarande inte rättad.

Igår kväll var jag döende, drack en 3,5:a (fast jag inte gillar öl) och tittade på 2 och en halv män i brist på annat, och för att M skulle känna medlidande och välja mig framför datorn. Sedan blev jag blek och snurrig, men sällskap fick jag... NCIS och en dusch, sedan blev det sängen och i morse fick jag sovmorgon så efter 12 timmars sömn är jag med igen!

Lite bilder från ♥ födelsedag.
    
   

Jag håller inte på att bli slagen på det femte kortet... det är bara prövning av att spänna musklerna i den nya tröjan. Förutom den så fick han romantiskt badsalt av mig och en ansiktsscrub och en duschtvål av Mio. Spa-tema eftersom vi snart kan börja använda vårt badrum! Istället för att tända 23 tårtljus som förmodligen skulle brinnan ner innan alla hunnit tändas så blev det en salig röra av lika många vanliga ljus varav de flesta syns på tredje fotot.

Böle ikväll igen, med Viktor som lägligt erbjöd sig att följa med. Vet inte om hans avsikt var att jag ska slippa bära badkar eller ej men så blir det...

I natt jag drömde...

...att både Carro och Stina hade fått sina barn. Stina först. Båda fick pojkar och ingen visste vad de skulle heta. Stina hade bara 3 kg kvar att gå ner. Bägge pojkarna var kopios av sina bröder. Alldeles nyss läste jag studiehandledningen inför medicinkursen, vi har 8 böcker som alla ska läsas och läras, nästan hela. Jag önskar att det också var en dröm. Hur som helst tänker jag inte hetsa upp mig över det nu utan fortsätta koncentrera mig på rapporten, medicinkursen är ju faktiskt dubbelt så lång som alla hittills så det kanske låter värre än vad det är. Dessutom är det just det medicinska perspektivet jag sett fram emot mest med hela utbildningen! 


Dagens...

Ord: Annullering. En av böckerna jag beställt från Bokus har annullerats och tydligen betyder det att jag inte kommer att få den... Har provat med Adlibris istället nu (som jag alltid beställt från tidigare då jag köpt nytt men tog Bokus denna gång pga en snart ogiltig bonuscheck från medmera) och hoppas på bättre lycka där!

Tv-tips: Grammisgalan där alla som ännu inte upptäckt Winnerbäck ges en chans! Tv4 20.00 ikväll.

Tvång: att efter lunch ta cykeln till M:s jobb, stjäla bilen och åka till Universitetet för att skriva klart rapporten inför gruppgenomläsningen imorgon. Här hemma blir det ju bara bloggande i sunkiga mysbyxor...

För 7:e gången nu älskling!

image555

Skannat foto från morgonen på min 18-årsdag. Jag är osminkad och har ofixat hår men älskling Du ser så nykär och lycklig ut ändå. Idag fyller Du 23 och jag får fira dig för 7:e gången. Första gången kände vi knappt varandra, ditt kök bestod av tre stolar och ett litet bord där jag, du och mitt ex satt och drack multivitamin och Du fick en leksaksmotorcykel. På din 18-årsdag fick jag dig att köpa massor av kakor som vi svullade i köket som då även bestod av en soffa och ett gäng gemensamma vänner. Sedan gick det en månad innan vi kysstes för första gången i trapphuset, flyttade ihop och sedan dess gör Du mig till den lyckligaste, varje dag. Det finns ingen annan och jag vill dela alla dina kommande födelsedagar och alla dagar däremellan med Dig!

image554

Grattis, grattis, grattis! Jag ska göra din dag till den bästa. Älskar Dig!

Årets första måndag

Om man bara går efter sidorna så är rapporten fulländad men går man efter innehållet så återstår en del.
Hade detta varit min andra, tredje, fjärde... uppsats så hade jag vetat ungefär hur mycket som ska refereras för att det ska framgå att jag använt mig av litteraturen och jag hade vetat hur man skriver en inledning med bra övergångar mellan ämnena (vilken jag egentligen tror att jag vet nu också, bara inte idag). Nu vet jag inte det men jag har bokat in en dejt med gruppen på torsdag så jag känner mig relativt lugn.

Nyårslöftet om att ha en (1!) nyttig månad går som det gör när helgen gav både Fia med hutt (fast jag vann= drack minst och kom först i mål), godis framför "Reine och Mimmi i fjällen" och fika när Sandra och Johan kom och hälsade på. Dessutom finns det både fudge och knäck kvar i kylen och... Men jag deppar inte, i år ska jag försöka se till det positiva, säga ifrån mer och värna om mig själv. Det är löften jag inte tänker bryta!

Dagens roligaste var förresten när jag hittade en av böckerna till nästa kurs för 200 kr när den kostar 388 ny. Dessutom var säljaren väldigt trevlig!

Mio lade sig när han vaknade vid 09.40 (!) i lördags morse i en kuddhög i vårt rum och lekte och pratade med sin plastskruvmejsel, hans pappa var inte lika glad för det.

  
 
 

Det är ingen klagan, mer av ett litet konstaterande

Jag längtar bort. Vill inte bo i lägenhet längre. Vill inte ha betongväggar klädda i tapet som någon annan valt för längesen. Vill inte ha ett trångt litet duschrum där det alltid är vatten på golvet eller ett kök där bara min egen närvaro gör det fullt. 
Inte ens en bostadsrätt, kamoflerad i en stil som skulle vara min, skulle få mig att vilja stanna men jag vet ett - mitt hus. Så långt från allt som stör mig, så nära att bli vad vi vill. Så efterlängtat just nu.

Minns, ingen klagan, bara en känsla.

Ska göra helg från rapportskrivandet och fara till Sandra med alla gamla gravidtidningar. Ler fortfarande bara vid tanken på att hon ska få en egen bebis! Har hört henne längta i flera år och ingen annan barnlös har väl brytt sig så mycket om Mio som hon!

Fast först ska dagens promenad få bli en snabbis på stan i jakt på present till ♥ som fyller 23 på tisdag.

Även jag har börjat året med ny frisyr

image542image540

             

          Även om inte familjen gjort detsamma så får de också vara med på bild...

I väntan på att håret ska torka, tänderna borstas och sminket flyga på av sig självt.

Även om klockan inte ens är åtta så har jag hunnit med att överraska mig själv idag. Mitt nyårslöfte lite mer specifiserat innebar att januari skulle bli en supernyttig månad (för att vara jag iaf) så när Mattias klev upp vid sex för att ta Mio till dagis så gick jag också upp. Inget ovanligt än så länge eftersom jag hela hösten gjort detsamma men själv varit den som lämnat då det ändå bara handlat om två dagar i veckan, vilket det är slut på nu. Eftersom det alltså inte var "min dag" så iklädde jag mig bland annat sport-bh och röd toppluva och begav mig ut på en liten joggingtur istället! Kan inte påstå att jag kom särskilt långt eller joggade speciellt mycket av tiden men jag tog mig iaf ut! Några lika ambitiösa rundor till så är ju januari slut sedan...

Idag ska intervjun genomföras. Hade förmodligen varit mer nervös nu om det inte vore för att Klara är den syster jag kännt sedan jag var två. Ändå var vår relation absolut inte den bästa eller ens i närheten under den tid då hon kanske hade behövt mig som mest. Det är just det jag ska fråga ut henne om, så helt lugnt är inte läget.

Monsteran är nybeskuren också eftersom den började vandra iväg mot ett tippsäkert läge, så nu hoppas jag på en liten till av den nya!



image538


På smällen!

Inte jag alltså, men jag såg filmen igår. Lite väl lång eller också började vi bara försent, men bra var den iaf! Lite smårealistisk (vilket inte förlossningarna i de filmer jag ser brukar vara) eftersom hon inte födde på första värken eller kunde krysta när hon ville.

Idag har allvaret börjat igen. Skolan. Jag håller på att göra i ordningen intervjufrågor inför morgondagen och samtidigt, precis som många andra också verkar syssla med i dessa tider, så laddar jag upp foton för framkallning. Lite lite sugen på att designa om bloggen (igen...) också.

Det har iaf börjat bra...

Festen igår var kalas! Fler bilder finns i Sandras blogg.

Dagen idag startade för andra gången (kom i säng vid 04.30) vid 11 i god kondition och nu efter både Ronja och Jönssonligan så känns det bara bättre!

Men det bästa av allt är att Mio snart kommer hem igen!

image522


   


image526

RSS 2.0