NU gör jag helg

Inte en helg som alla andra utan en helg utan lilla älskling. Kommer att längta som sjutton till söndagseftermiddagen men så tycker jag att det ska vara ibland.

image326

Kul att både min och Mattias första tanke till hur en barn- och festlös kväll ska spenderas var "middag på Eastern", så det är vad som ska bli. Och klädshopping till Mattias och frukost på sängen imorgon till mig. Sedan väntar den diffusa tillvaron med Viktor, en bubbelpool och några glas gott.

På återseende!

Jag har läst tills jag trodde att jag sov.

Först diskussioner om böckerna med studiegruppen på fm och sedan traggel ur ett häfte om socialföräkringssystemen i tio olika länder. Mitt snygga kollegieblock i A4 (körde bara med A5 innan) med en rödhårig mangatjej på (extra dyrt barnmotiv från coop...) har säkert fått tio fint skriva sidor sedan igår, och några till som inte längre är så fina efter Mios framfart - dock läsbara. Ytterligare tre böcker ska jag gå igenom (men som jag redan läst igenom once) och anteckna kring men jag funderar seriöst på att göra helg nu. Tentan är ju inte förrän om en vecka... Ca 1 minut efter att jag skickat in den kommer jag att börja ångra att jag inte pluggade mer, men jag kunde inte bry mig mindre nu!

image325

Tänk att jag haft så stor lycka och tur att denna lilla människa valde att bosätta sig i just min mage för att sedan komma ut och bli såhär tjock och go! Och nu har det gått ännu ett år...

Min snoriga bästis

image324

i sin nya mössa för höst- och inte så kalla vinterdagar.

Daugava, som jag väntat

Släpps idag. 
Efter en flod i Riga eller så.
Winnerbäck.

image323

Själv har jag fortfarande inte riktigt kommit mig för. Inte för att släppa skiva eller så, letar ju sångröst än.
Borde öppna de travade bäckerna och suga in vad som står och det blir nog så vad dagen lider.


Kära vänner

Jag kommenterar lite strött i era bloggar, räcker det för nu? och er som inte bloggar har jag iaf i tankarna och i det lite för dåliga samvetet.
Önskar att dagarna hade fler än 24 timmar och dagarna i veckan var fler än 7. När dagarna blir kväll och jag inte pluggar så vill jag helst av allt bara förenas i en stor kram med mina killar och låta det vara så. Det går nog över och om inte så får ni väl våldgästa mig eller nåt. Jag vill höra om era jobb, om jobbiga ok-kunder, se era magar växa och beundra era nygjorda tatueringar...

(Efter ca 1 minuts skrivande så blir det aktuella internet-fönstret inaktivt och jag måste klicka igen för att fortsätta skriva så om texten försvinner beror det på det...)

Tänkte egentligen bara skriva av mig lite om genusseminariet idag som inte alls gick som jag tänkt pga för dålig förberedelse och en tro på mig själv som just då bara inte fanns där. Gillade dessutom inte mitt ämne till anförandet men nu ska fokus läggas på tentan istället, detta var ändå inte betygsgrundande.

Carro, för jag antar att det var du som kommenterade utan namn sist, vi ska inte ta in på hotell utan bara på intern-fest på något företag med egen bubbelpool i Svensta. Och solarium, vilket jag kanske ser fram emot mest...

Dagens fråga: var är Mios tomteluva?

Glöggen på/vid/i/hos Hansan är slut men min jullängtan har bara börjat. Kanske är det läge att försöka sig på att fota årets julkort. Som fotona från förra helgen med Mio i korgstolen vid kakelugnen kanske, men iförd bla tomteluva och gärna med en liten Lovis intill. Önskedrömmar...

Grattias Julia på 14-årsdagen idag och grattis Bertil på 20-årsdagen imorgon!


Måste ta tag stödanteckningarna till seminarierna nu om det ska bli någon Nina Frisk senare och bowlinghallen med folk från klassen imorgon kväll. Ser fram emot helgen med kinamiddag och en lördagskväll i bubbelpool med bubbeldricka (eller bara vanligt vin) någonstans i Svenstavik. Mio ska få åka till mommen och moffen och hälsa på lite.

Genus i tanken

M formaterade, efter allt mitt tjat om att ha en "felfri" dator när tentan kommer, om datorns ena hårddisk men ALLT försvann. Duktig som han är så lyckades han få tillbaka det mesta men precis som väntat så försvann ju favoritlistan på internet så jag är dåligt uppdaterad överallt just nu... Och i tidsbrist som jag är så det är ingenting jag tänker ta igen den närmaste tiden!

Bara Open Office installerats klart (4% klart just nu!) ska jag bearbeta seminarieanteckningarna till på måndag och sedan blir det Böle igen. Kanske borde jag inte ha ägnat hela lunch/eftermiddagen igår till shopping men det lät som en bra idé just då... Stövlar, handväska (som rymmer A4) och en halsduk på rea rikare blev jag iaf.
Gillar för det mesta min disponering av att sköta datorarbeten i början av veckorna och bokläsning mot slutet så att vi kan åka till Böle redan på tordsdagarna men just idag känns det lite stressat för jag vill åka men Open office står fortfarande bara på 4% och i Böle finns ju ingen dator.

Var på en underbar föreläsning om genus igår! Jag tror jag har hittat mitt kall. Att jobba förebyggande mot rehabilitering genom att hjälpa företag med genusfrågor, det vore nåt det! Jag vill öka folks medvetenhet i jämställdhetsfrågor men därefter tycker jag att det är upp till var och en att gära sina egna val utefter sin egen vilja och trivsel.

¤  Fick tex höra att inom sjukvården var unga mäns (medelvärden av alla de som mönstrade) blodvärden norm, vilket resulterade i att kvinnor med hjärtinfarktssymtom ansågs friska för att deras värden passade normen. Sedan gick de hem och dog... Idag vet man bättre tack och lov! 

¤  Flickor fostras generellt till att läsa Frida när de är 14 år och killarna fortfarande läser Buster och liknande.

¤ År 1854 kunde ogifta kvinnor över 25 år ansöka hos domstol om att få bli myndiga (!). Några decennier senare var detta möjligt för kvinnor redan när de fyllt 21 år...

¤ År 1927 fick kvinnor börja läsa vid de statliga läroverken.

" Så sent som förra året gick en hel drös med män ut ur Kommunals fackförbund då förbundet gick ut och sade att "i år ska vi satsa på kvinnorna"!

¤ Bland jourmalister/författare och kock/kockerskor är könsblandningen störst, nästan alla andra yrken definieras i folkmun som "manliga" eller "kvinnliga".

Nej nu kan jag inet sitat här längre, då kommer vi aldrig iväg...


Så var det det där med "Allt För Byn" ja...

Spenderade natten med Mio hos mamma och pappa och jag vet nu att den dag jag väljer digital-tv så kommer det inte bli Boxer.

Hade sett fram emot första avsnittet av serien från där "bergen alltid är lite blåare och dalarna alltid lite djupare", Hammarstrand, Ragunda. Mest för vyerna och omgivningarnas skull men varken de eller gubbsen gick att urskilja från den enormt hackande tv-bilden som Tv3 gav. Det värsta var nog ändå ljudet och det sägs att kanal 5 stundvis är likadan där ute på vischan! Mina måste-kanaler!

image322
(Bild från ÖP, twajs)

Mio och jag vinkades hej då redan i den stora hallen på dagis idag och det tog max en sekund från det att personalen och han vänt in i lekrummet tills att han slutat gråta! Jag har annars försökt förlita mig på personalens ord om att han tystnar på en gång och nu var det jätteskönt att få höra det med egna öron!

På dagens agenda står att sammanställa intervjun med Julia så att den går att framföra på seminariet på måndag/tisdag, att vidareutveckla mina funderingar om genus r/t mitt gamla sommarjobb och slutligen att ta mig igenom den absolut tråkigaste boken hittills. Imorgon däremot, då blir det sovmorgon med Mattias och sedan stan och fika med Meena!

Datorhaveri?

Nog för att sommaren var kort men lite mer än såhär hade jag faktiskt väntat mig av hösten! Imorse när jag drog upp gardinerna så regnade det inte, det snöade! Nu har det iofs nästan slutat men för min del får hösten gärna bestå åtminstone en månad till så att jag hinner hitta ett par vinterstövlar och kan köra ensam utan onödiga nojjor om halka när jag ska till Sundsvall nästa gång.

Borde verkligen fundera ut något till genderseminariet men dagens stora fundering, som började redan igår, handlar om hurvida man får behålla hornen som trofé om man kör ihjäl en 20-taggare?!
Nej men ärligt, en situation då jag bilvit särbehandlad för att jag är kvinna eller för att jag inte är man, eller någon jag känner... Jag är ganska säker på att jag fick mitt första sommarjobb på Hällebo servicehem, fast jag sökt gräsklippning i första hand, pga att de ville slippa ge killarna vårdjobb, men vad har jag isf lärt mig av det?!

Jag blir nästan lite orolig av hur mycket datorn börjat surra på sistone, jag har ju webtenta om drygt två veckor och vill absolut kunna göra den här hemma!


image320
image321

Nu till studierna.

Mina känslor av idag

Mareld

Det är sensommarsverige,
jag är på väg härifrån
jag kan inte förklara,
jag stänger av telefon
ner faller löven,
och bladen blir mull

jag kanske åker till island,
jag kanske super mig full
jag är för fattig för london,
jag är för tyst för L.A
det finns en anda i Dublin,
men den är skadlig för mig
jag glider ifrån allt,
var var jag en gång
jag förlorar mitt fokus,
vad drömde jag om
jag har lånat av banken,
jag har säkerhetsdörr
jag skulle aldrig få säga,
att det var enklare förr
jag ser mig i spegeln,
det är en dålig dag
Är det honom jag känner?
Är det han som är jag?
Det blåder osunda vindar,
det gör mig dämpad och sval
ja det krävs så mycket mygel,
för att verka normal
det här är tusen butiker,
med vässade klor
det kommer trötta idéer,
från strama kontor
men det är sällsamt vacker,
här kommer hösten igen
det är kallt som i stenhus,
det doftar av regn

jag läser en tidning,
jag ser vad det står
men det är inget jag bryr mig om,
ingenting jag förstår
dom som skriver dom ljuger,
allt är tvärt om
dom skulle mörda för pengar,
skandalen är dom
jag såg ett dreglande lejon,
stå på toppen och sa
jag ger bara folket,
vad folket vill ha
rör mina händer,
du måste förstå
jag orkar inte förklara,
försök att se det ändå

det gnager ett sinne,
det är som overklighet
i varje blinkande fönster,
en korupt profet
och jag har vart i templet,
där månglarna står
dom sa allt är till salu,
jag sa kom älskling vi går
Kunde ställa mig naken,
jag skulle mena en del
men ett dreglande lejon,
skulle ta det helt fel jag
hade massor av idéer,
jag hade vägen klar
jag hade tusentals frågor,
och tusentals svar

tyst ligger vägen,
i rödbrun rost
det är som mareld i havet,
som allhelgonafrost

Lars Winnerbäck förstås.

Det tål att sägas igen: min största kärlek!

image313
Kanske går den nya jackan att äta!

image314
Eller också kan man bara vara söt i den!
Skorna fick förresten bytas upp en storlek så att tjocksockarna ska få plats hela vintern.

image315
De nya handskarna var däremot ingen höjdare, svårt att greppa något i dem.

image316
Overallen verkar si sådär men är väl heller inte gjort för att bäras inomhus i 20 grader PLUS.

image317
Skönt att strumpbyxorna iaf klädde go-låren perfekt!

image318
Och att de inte går att ta av...

Snart läggdax för Misen-fisen nu och sedan ska jag raka benen! De mansliknande smalbenen som jag fått i brist på skarpa rakblad till rakhyveln är inte direkt klädsamma! Har förresten fått bukt på skolnojjorna och "allt je skä jära, de jär je i måra"...

För att döva samvetet kanske?

Det finns så många egenskaper som iofs gör mig till den jag är men som jag ibland inte klarar av. Kontrollbehovet. Ängslan. Prestationskraven. Punktligheten. Präktigheten. Nojjigheten.
Det sistnämnda får mig att vilja spy här och nu, eller om det beror på att jag inte vant mig vid de nya p-pillren.

Jag tycker att fem timmars direkt eller indirekt pluggande borde göra mig nöjd men inte idag. En ständig noja över att inte ha gjort det jag tror att jag borde trots att jag nått dit min planering velat. "Bara" tre böcker återstår och tentan är först om drygt tre veckor. Mitt inre vill liksom inte kännas vid de fyra böcker som jag faktiskt gått igenom den senaste veckan plus den resarch jag gjort inför gruppuppgiften. Jag gör ständigt nya högar bland böcker och papper för vad jag tycker att jag har förstått eller inte men nu vill jag glömma dem för resten av dagen för efter klockan fyra är jag inte längre student.

Kan man lämna sitt inre och bara få vara för en stund?
Vill absolut inte ha medömkan för jag ser det patetiska ändå.
Kan bara inte få det dit jag vill men jag vet att jag kommer skratta om jag läser detta igen framöver. Är väl förhoppningsvis bara ovan vid skolbänken och att tvingas till disciplin.

Mattias jobbar över och inte mig emot, när han väl kommer hem är han ju ändå ledig till på måndag. Önskar att jag åtminstone en dag lyckades koppla bort alla "måsten" och bara kunde vara med honom och Mio. Min lilla Mio som imorse klamrade sig fast vid mig redan när jag skulle ta av honom jackan på dagis och som grät hejdlöst när jag sedan gick men jag vet att det går över lika fort igen och jag lyckas faktiskt nästan koppla bort det under dagen. Snart ska jag hämta hem honom igen och blir det som jag vill så är han på sitt bästa humör för att mannekänga framför kameran i sina nya kläder ikväll!

    

Parfym brukar vara ett av få ting där jag bryr mig om märken men viktigast är ändå utseendet på flaskan och därefter doften. Idag har jag hittat en billig, fin flaska med mysig doft och eftersom det ändå är min halvårsdag så har jag unnat mig att köpa den, bära den och fota den!

Dagis nästa!

Det är nästan så att du kan komma nu vinter, men bara nästan.

Efter 4 timmar data och textskummande så fick jag nog och gick ut.

När jag sedan kom hem igen var jag (Mio) ett par vinterstövlar, ett par handskar och ett par strumpbyxor med älgar rikare.

Höstjackan jag vunnit på tradera åt honom kom idag och den gråsvarta vinteroverallen som svärmor köpte redan förra året är hemtagen. I helgen fick Mio även ett par dunsockar som han kan ha när han sover ute på dagis så nu är det bara en tjockare mössa med knyte/knäppe som fattas. Har iofs en som Mattias haft men jag tycker att den känns lite stor. Vinterrustningen har med andra ord gått mer smärtfritt än vad jag väntat mig! Ska försöka vinna en större fleecedress också men det är inte akut och det är inte en andra overall heller eftersom vi ännu inte sett om behovet finns.

Nu hoppas jag bara på ett par vinterstövlar åt mig själv eftersom jag tyvärr inte hittade några när jag för första gången någonsin var i Birsta utan karl och barn förra veckan!

Om disciplinen bara vore på sin plats

Det är svårt att veta vilka sidor som borde bli lästa och vilka rader som borde bli lagda på minnet när man inte varit med förr. Bröllopstorget däremot... trots att bröllopet ligger evigheter bort.

För att koncentrera mig på skolan lite...Till ett av de kommande seminarierna ska jag tänka ut en situation jag varit med om då kön/genus spelat roll, vad som fick det att spela roll och hur jag kan använda den erfarenheten i mitt arbete med rehabilitering.
Jag som brinner jättestarkt för könsfrågor kan verkligen inte komma på någon bra sådan situation som jag upplevt!
Jag har gått försökt gå igenom skoltiden, arbetslivstiden och småbarnstiden och det enda jag kan komma på är när jag och Mio var på stranden i somras. Mio hade en ljusblå solhatt (och blöja) och hon på filten bredvid hela tiden pratade med sin dotter om "han" och sedan, när jag satte på honom hans tuffa rosa t-shirt sa hon till sin dotter att "nu sätter hon på henne en rosa tröja så det var nog en hon ändå". Jag har inte en aning om hur den situationen, eller om den öht har, hjälpt mig i mitt arbete med rehabilitering.
HJÄLP! Skapa mig en situation eller friska upp mitt minne eller vad som helst! Inom rehabilitering behandlas män och kvinnor väldigt olika men jag har aldrig behövt rehabilitering och testat på detta i praktiken. Någon som har?

Skulle behöva återgå till mitt nu...

Skulle något annat kunna få mig att varva ner på samma sätt inför tentan morgonen därpå?

image307

Eftersom den rehabiliteringsansvariga i kommunen...

...änså är okontaktbar så tar jag paus i min första riktiga självstudiedag. Jag har iaf börjat med gruppuppgiften och insett tjusningen med att äga sina egna böcker och över-/understryka så mycket man vill. Mina sidor går numera i rosa!

Tyvärr har jag inte tänkt behålla de tråkigaste böckerna så hur ska jag få dem lite roligare?


Än så länge ligger motivationen på topp, jag hade glömt hur roligt det var att lära sig saker, och åtminstone en bok kommer jag att ha gått igenom innan dagen är slut.  Det gäller att passa på när Mio är på dagis och Mattias på jobbet, snart är det ju onsdag och de hemma igen... Tur att vi bor på två ställen iaf så att jag kan skicka iväg dem om det blir för livligt...

image306

Jag träffade Carro på parkeringen vid dagis och blev faktiskt lite avis på hennes fins mage. Nu när Mio är i en sån härlig ålder så vore det inte helt fel att ge honom ett syskon... Men utbildning och ett beboligt hus är ju inte fel det heller så det får nog vänta, men längta kan man ju alltid... Lilla Nemo. Dessutom vill jag gifta mig. Nu. Synd att man måste vara två om så mycket och att ivern ibland är så stor.

Är inte kombibilar jävligt sexigt ändå!?

Kände mig malplacerad och i behov av att hävda mig när jag igår backade ut min Saab 9000 (TURBO, även om dekalerna fortf saknas) -88 från universitetets parkering i Sundsvall och det var nog det som fick mig att maxa turbon och köra om så onödigt många (nya, fina, blanka, sexiga) kombibilar på E14 hem. Slutligen lade jag mig på plats bakom en svart passat, njöt av mitt lösviktsgodis från Bräcke och bara hängde med. Min bil utsöndrar adrenalinkickar som inget annat jag haft men det är ingen kombi.

Kom sedan hem till mina underbara killar och fick se allt nytt som Mattias hunnit lära Mio på bara tre dagar! Ta en pall och klättra upp i dubbelsängen, klättra upp i vagnen, sätta ihop duploklossar... Ett tag trodde jag att jag varit borta mycket längre än så.
Jag behöver iaf aldrig tvivla på att jag gett mitt barn en pappa som alltid kommer att finnas där på bästa möjliga sätt. Eftersom jag kommer att vara i Sundsvall en del de kommande åren så känns det så skönt att allt flyter på även när jag inte är här, även om blommorna såg lite väl törstiga ut idag...

Kalasbyxor underst idag. Tänkte cykla till campus när jag ska träffa studiegruppen men nu regnar det så jag vet inte längre. Utb verkar iaf jättebra, jätteintressanta föreläsningar och massa skojig info, men hur är det med självdisciplinen? Har gjort mig ett schema för hur jag ska dela upp allt och förhoppningsvis klara tenta nr 1. Innan dess ska jag också hinna med en personlig presentation, två seminarier och ett grupp-pm... och allt annat som inte har med skola att göra förstås!

I lördags hade vi den första husfesten som till slut kom att innehålla en hel del hårvax... Jag vann iaf som vanligt kampen mellan kvinnor och män med lite halvklent motstånde från bröderna Dahlin och Viktor.

    

Sittandes på campus Sundsvall...

...vid en dator med trög mellanslagstangent. Jäkligt kaffesugen men bara LInda är klar vid datorn intill så...

Utb känns bra men jag känner fortf inte att jag har kontroll över allt jag kanske borde och det gnager.
Ska träffa studiegruppen på hemmaplan imorgon och välja ämne till den första gruppuppgiften.

Ikväll får jag återser mina ♥ som jag saknat enormt!


RSS 2.0