Hemma efter 3 nätter i Böle.

Trött, skitig och med bara en bula i huvudet. Mio har två. Han har provat på kattmat för första gången också, men han fick det inte längre än in i munnen...

På hemvägen körde vi förbi en poliskotroll och hade de haft kamera hade nog jag varit åtskilligt mycket fattigare för jag var helt inne på att det fortfarande var 110. Nerför hela Torvalla hade vi ytterligare en pikébuss bakom... Inga sommardäck har vi heller men det blir ju inte olagligt förrän imorgon, haha!

Ska hoppas på att ett bad kan göra mig till den jag borde vara just nu!

Grillpremiär, sol (-arie...) och regn

Vår grillpremiär för att fira att lånen är så klara de kan bli startade förstås i storgräl...! Jag och Mio satt på Mattias jobb och väntade, vilket han visste, ändå var han totalt försvunnen när han skulle sluta klockan fyra. Och fortfarande totalt försvunnen kvart över fyra så då for jag hem med ett trött och hungerskrikande barn plus all god grillmat! Nästan hemma ringer han och lägger på för att jag låter så sur. Sedan visar det sig att jag förutom hans mobil (hade den som barnvakt när jag handlade och Mio sov i bilen) har hans jacka med hans bilnycklar i "min" bil så han får krypa in genom ett olåst bagage och tjuvkoppla sin egen för att ta sig hem. Just då tyckte jag att han förtjänade det... Vi blev iaf sams igen ganska fort, mina aggressioner började liksom gå ut över det rutiga köksgolvet till husmodellen som jag målade alla svarta rutor till istället. Maten smakade ljuvligt men som vanligt när det är gott så äter man alldeles för mycket! Glädjs åt att ha en matlåda till idag också, får se om det blir lunch eller middag för idag vet jag att han kommer att vara sen - och att han har "min" bil... I gengäld kan vi åka till Böle redan imorgon förmiddag!

Tror att solariet igår inte bara gjorde min hy en nyans friskare utan även lät min uppsvällda mage smälta bort!

Idag regnar det, eller om det möjligtvis är uppehåll just nu, men jag har iaf tänkt mig en repa på stan. Vill hitta någon snygg tröja eller piké till Mattias att ha på Oskars dop och släktträffen. Klart han kan göra det själv men jag tycker ju att det är så mycket roligare! Måste köpa nya rakblad till rakhyveln också för nu har jag skjutit upp det så länge att minst varannat strå blir kvar...
Bara en trapp och kakelugnen i kammarn fattas innan Hansans nedervåning står klar så det vore kul att hinna med när Mio ska sova! Fast det är ju tyvärr inte än på någon timme...

När Berga blev för trångt

Mattias har varit i Uppsala på kurs igen och jag tror att vetskapen av att sova ensam med Mio gjorde att jag sov extra dåligt, i kombination med att han vaknade flera gånger och när han väl somnat så hittade Lovis något spännande att leka (läs: väsnas) med. Mio har sovit halvtaskigt hela dagen så det kanske kan vara en tredje tand på g, fast ingenting känns än.

Jag vågade bjuda Anna på fiskgratäng trots att jag mådde så illa under eftermiddagen att jag bara kryddade på måfå. Ingen krydda luktade liksom aptitligt... Men det smakade bra och illamåendet gick över!

Husliga jag bjöd syster/moster/veganen Klara på bulgur, gul lök och broccoli till lunch. Själv blandade jag i bacon också... Syster Klara som flyttar till Norge och ett ödsligt men lyxigt hotell i Norge nästa vecka för att pröva lyckan.


Vi ses runt 10 imorrn då Stina! C skulle visst träffa någon annan...


"Och jag beundrar dem som alltid hittar hem och som aldrig går för långt, och jag kan avundas dem som inte tycker att lilla Berga känns för trångt.
"                                      LW


Måsar

Så skönt att läsa om folk som kallar sig måsar och som bara låter skiten rinna ur en, dock inte bokstavligt.
Så skönt att bara ta åt sig av det som stärker en.
Så skönt att kunna leva här och nu med de som verkligen betyder något.

Det fanns en vän för mig.
En vän som jag litade på och såg som en av de bästa.
En vän som lät en liten namnlös anteckning i en bok blossa upp till en konflikt stor nog att dela en hel skolklass.
En vän som gjorde mig till ett av gruskornen hon sedan satte foten på.
En vän som gjorde tredje ring till allt den inte borde ha varit.

Jag har varit arg, jag har skyllt allt på henne och jag har snudd på hatat.
Jag kommer aldrig att förlåta eller glömma men jag har gått vidare.
Jag har mognat och försökt se på saken ur hennes ögon.
Jag låter henne leva lycklig i sitt liv för här lever jag mycket lycklig i mitt.
Jag kastar inte längre hennes skit.

Jag försöker också vara en mås.

Tack Stina

För de streckkoder som tillsammans med de jag samlat de senaste månaderna nu ska ge mig 3 nummer av mama! Jag lovar att du ska få låna och läsa!

Tack också för att jag fick testa din våg och se att min kropp bara till 20% är fett! Och  tack Sara för den supergoda dumlemuffinsen som förmodligen fick %en att stiga... Men jag vill inte ägna mitt liv åt viktnojor så det bjuder jag på!

Glömde ju att vi invigt Mios cykelstol och cykelhjälm igår också!  Tänk att storlek  xs nästan kan vara för stort...





Snygg naken

Ett urval av vad gårdagen innehöll:

* "Sovmorgon" till 7.50.
* Husdrömmar, och Sandra tvingades se dem nästan allihop!
* Alldeles för många jeans som inte längre sitter som de bör, eller som sitter som jeans gjorde för många år sedan.
* Jättegod sallad - och vitlöksbröd!
* Bråk med karln om varför han också blir sur och tyst bara för att jag är det. Haha!
* En tur (då jag faktiskt körde nästan 100 meter - utan motorstopp) i Mattias "pärla".
* Bad med Mio som fick testa sitt nya schampo med jordgubbsdoft, till allt hans hår...
* En tur till Clas Ohlson för att kolla priser på elektronik.
* Alldeles för få soltimmar (måste snart sola igen!)
* Lunch beståendes av kaffe och lördagens rester av godis.
* Veckans avsnitt av 7e himlen och Snygg naken.
* En mysig och ganska tidig kväll.


Moonraker


Tillbaka i den stil som allt en gång började. Bara, bara inredning i alla tankar.

Försök till avkoppling. Dax för kaffe och toffifee. Känner jag min James rätt så kommer han inte att vänta.

Till alla er som alltid vill skratta bort...

...mina kommentarer om att Mio håller på att få hår: image105
min suddiga lilla farbror grym!


Jag har fått min tandblekningssats nu! Skönt att bloggar går ut på att skriva och inte att prata...
Första skenan smälte när jag skulle värma för avtrycket och de andra blev inte riktigt bra så det återstår om jag måste försöka göra om dem eller om detta ger resultat!

Är avskriven tills vidare från af nu iaf. Ett problem mindre! Stina tyckte det lät läskigt att bara komma att ha 18 dagar föräldrapenning (+75 lägstanivå) kvar när året är slut men 18 dagar är ju ändå över 3 veckors semester!

Har glömt att lägga in bilden sedan Mio var på Mio så här kommer den! image104

Skönt att det är helg igen! Ikväll ska här handlas gott och ev en cykelstol till Mio. Cykelhjälmen fick han förut idag!
Imorgon är det byggvaruhusdag!

Mio har fått en stoooor leksak!

image99

image100

image101

image102

Rena aprilskämtet!

image97
Dagens väder. Det kändes så fel att ställa ut sommarblommor idag så jag var tvungen att ta ett foto av det. Idag som alla gator och parkeringar här omkring ska sopas rena från vinterns grus...

Hela dagen känns ganska fel. Mötet på arbetsförmedlingen gjorde mig illamående så därför sitter jag nu och stoppar i mig polar-te-kakor som en sen lunch... Jag blev ombedd att söka som sommarvikarie inom kommunens vård och omsorgsenhet vilket känns som en jobbgaranti för en sån som mig så nu har jag pusslat om i föräldrapenningen och insett att ett överkomligt fattigare liv skulle kunna ge mig en garanterat ledig sommar!

Så nu blir det så istället, föräldraledig tom 31 augusti och sedan tar Mattias över! Förhoppningsvis intar jag också skolbänken då så jag vid nästa föräldraledighet har ett ssk-jobb att kombinera ledigheten med och inte ens behöver tänka tanken att snylta på arbetslöshetsföräkringen för mina egna omoraliska syften...

Har ställt oss i kö på en tvåa vid kvantum med inflyttning i augusti för nu när vi vet att vi snart har vårt alldeles egna hus med tomt och trädgård så känns inte lägenhetslivet lika skrämmande längre. Den som väntar på något gott... Hyran skulle bara bli hälften av vad vi betalar nu och med amorteringar och bensinkostnader så skulle ju inte detta skada precis! Den skulle dessutom kunna gå att behålla när vi flyttar ut på landet, lillebror Joel skulle till och med kunna få eget rum!

Har tagit ett kort av min krypande lill-gris! image98

Mio sover fortfarande!

Måste snart titta till honom så att han inte har somnat för gott... Vet inte varför han har kommit på nu, när jag vaknar senast halv åtta, att han ska sova så länge! Dessutom sov han hela natten fram till halv sex, åt och somnade om igen. Men eftersom han nu börjat så hoppas jag åtminstone att det håller i sig över helgen...!
 
Skulle ha träffat Sandra idag men vi sköt upp det till söndag så jag tror att jag och sonen ska ta oss en sväng till kool möbler, arbetsförmedlingen och växtvaruhuset istället. Lite uteblommor skadar ju inte såhär års!

Nu törs jag inte låta honom sova längre...

Vi funderar inte på syskon - än...

Jag är alldeles för ego för att orka med två småbarn just nu. Fick låna en grind av Carro så nu sitter sonen och leker i sitt rum så att jag kan sitta här! Har äntligen beställt tandblekning och postat blanketten till försäkringskassan där Mattias avsäger sig lite dagar til mig. Jag borde iofs redan ha nallat av hans dagar men ingen har sagt något...!

Är lite fundersam över hus sommaren kommer att se ut också nu när arbetsförmedlingen tänkt sig att man ska söka jobb DÄR 30 timmar i veckan! En arbetslös har rätt till dagis i 15 timmar/vecka... Klart jag kan och ska söka de jobb jag behöver men det kan jag lika väl göra hemifrån! Dessutom ska jag ju "bara" gå på a-kassa i 3 månader innan jag ska börja plugga...

Det har varit en gläntan-dag idag. Därför svarade jag adrig när du ringde Sara. Jag viste förresten inte att det var kaffe jag behövde igår, hade jag vetat det hade jag bett om det! Mio och hans vänner, William och Arvid, kröp omkring som jag vet inte vad under sångstunden. De var precis de där storkillarna som vi i höstas satt och väntade på att de skulle bli!

Tänk att vi snart inte har några bebisar kvar utan bara småbarn! Fast från min sida är det (nästan) enbart med förtjusning jag tänker så för jag älskar mitt barn mer för varje dag som går! Allt nytt han lär sig är så häftigt att se! Skulle aldrig vilja byta liv med någon annan! Även om varken jag, karln eller sonen är änglar alla gånger. Min mesiga karl vågar tex inte säga ifrån idag trots att han redan jobbat sina två kvällar denna vecka och sonens andedräkt ska vi inte prata om! Själv skulle jag behöva äta för att behålla mitt goda humör - men vad?!

Jag är inte gravid


En kombination av att man alltid lessnar på sitt hem när man vet att man ska flytta och att Mio sprider allt omkring sig som aldrig förr gör att vårt radhus inte längre känns sådär trivsamt och mysigt som det har gjort.

Alicias kalas var ett stort plus! God tårta, jättegoda bullar, många härliga ungar... Tyvärr kände jag av en lätt huvudvärk innan vi gick hemifrån så jag orkade inte riktigt vara så social som jag hade önskat. Åkte på apoteket och köpte migräntabletter och sedan fick jag ett infall av att Mio möbler kanske var stället för mig en stund som denna - och det var det - för där fanns kaffe! Beroendet har tydligen satt sådana klor i mig att en daglig kopp kaffe numera är ett måste för nu känns allting mycket bättre! Att Mattias jobbar kväll känns också ok för efter Mios separationsångest har nu världens härligaste och underbaraste kille dykt upp på ett helt nytt sätt! Han kryper omkring och pratar och leker men av hela hans rum verkar just dörren ut därifrån vara det intressantaste... Ska köpa trappgrindar på lördag så tills dess har symaskinen fått en ny plats och funktion - som kloss utanför dörrspringan.

Om orken håller i sig så ska de första gardinerna till hansan tillverkas ikväll - av det tyg jag fick av svärmor för evigheter sedan men som nu äntligen kommer att passa in!

Ja, just det, angående rubriken. Var lite orolig ett tag men efter ett test kan jag inte längre skylla tröttheten på graviditet. Så snart renoveringen och flytten är överstökad välkomnas även oplanerade bebisar men idag andas jag ut av lättnad!


Hipp hipp hurra, för Alicia idag!

Mindre än två timmar kvar till kalaset och tidningsgrattiset sitter på kylen!

Både idag och igår har jag fått väcka Mio efter åtta för att han ska hinna sova fm innan lunch, han som vaknat redan vid 7 i månader nu. Iofs hörde jag att han var vaken en bra stund efter att Mattias gett honom vällingen vid 6 men jag tog en öronpropp och somnade om. Tydligen gjorde han också det...

Jag har skrivit ett kontrakt med mig själv om mera motion, frukt varje dag och bara en godisdag varje vecka. Det har börjat bra för jag har redan gått till willys, handlat lite, ätit en banan och sedan tagit bussen hem. Hittade tyvärr ingen 028... måste ligga i för dit vi ska bo och vägen slutar kommer inte bilar i onödan precis!

Det var förresten inte bara jag som var trött efter gympan igår:

Jag minns varför jag älskade Ally Mc Beal

Jag minns varför jag varje måndag under högstadieåren satt som klistrad på en hård pinnstol i föräldrarnas kök och drack te. Barry White och the Biscuit, det finns inga ord. I samma veva började tv4 med reklampauser i entimmesprogrammen och klyschan om att det var bättre förr fick ännu en gång ut sin rätt. Idag lyckades jag ett avsnitt igen. Gammal kärlek rostar aldrig.

Idag startar tv med digitala sändningar här i vår lilla stad. Mor och far sitter där med svt1 och väntar på en ny antenn till boxern...

Gympadag idag igen då. Inte heller min tredje outfit fick mig att trivas. Den var dessutom värre än vanligt (gympan alltså) så jag fasar för morgondagen... Anar dessutom att det blir en tidig kväll ikväll!

Unga föräldrar resulterade helt oväntat i ett besök på det dagis som Mio förmodligen hamnar på. Fick ett sting av dåligt samvete då allt verkade snudd på juvligt!

Om någon vill veta mer om min pappa; läs http://andidontwanttolivethislife.blogspot.com

Måndag morgon

image95

Så här glad är man (tydligen) när man på egen hand lyckats riva ut nästan alla skivor ur cd-stället!

Unga föräldrar nästa!

Grattis Mattias

Vars veteran-Saab som stått sedan -69 (eller möjligtvis -79)  idag klarade besiktningen felfritt! Så nu är "familjebilen" alltid tillgänglig för mig igen. Fast just nu är jag liksom inte körbar, värktabletterna för rygginflammationen gör mig jättedåsig! 

Så jag har gått med Mio till Odenskog, lunchat med Mattias på Kalles och sedan gått vidare till fresks och lillänge. Handlade bla ingridienser till tacogratängen som A-K bjöd på, fast den jag ska laga blir inte vegetarisk -  inte denna gång iaf...

På bussen hem träffade jag Sara och Mio Alicia... image93

image94

Lägg märke till att de håller varandra i handen!

Måste laga mat nu så vi kan komma iväg till Böle så fort som möjligt sedan!


Ängedag

Min bror (han som ej vill vara med på bild, mellan mina systrar) 

 image90

har vunnit en Tommy-Salo-gubbe på tradera. Han har också en mobil utan autofokus så här kommer några bilder till dig Joel...   


Ängedag som sagt. Nästan alla var väl osams med alla där ett tag, men i övrigt helt ok. Mio har lärt sig att sätta sig själv från liggande, allt har gått så fort nu sedan han började röra på sig!

Jag har sjukt ont i ländryggen sedan igår (ironiskt nog sedan vi var och provade sängar som ju borde vara bättre än den vi har...) och värktabletterna gör mig jättedåsig. Vill bara somna tätt intill i Mattias famn nu men han är ute och jag ska försöka se lyxfällan... 

Mio var jättesnabb och kröp upp på bordet och roffade åt sig en syltkaka idag! Mums!image92

Ljuva påsklov

Mamma och barnen (syskonen) är lediga så jag och Mio kan/ska åka dit och hälsa på! Bara han somnar så att han kan vakna igen...

Jag har blivit fast i Greys anatomy och ser numera både reprisavsnitten lagom vid middagsdax och de nya avsnitten, tex igår. Stör mig på att ingen säger saker rätt ut på en gång, det är ju folk de känner som de ska prata med! Fast hade de gjort så hade väl alal blivit lyckliga lite fortare och serien slutat lite tidigare så jag är nog rätt nöjd ändå.

Det är lite tomt och ensamt här hemma. Tror inte att jag skrivit att vi glömde Lovis hos svärisarna i söndags! Tänkte på henne precis hela dagen utom när vi skulle åka. Mattias kom på det efter någon mil men vi orkade inte vända. Stackars katt! Den enda lilla ursäkt jag kan hitta på är att det var åratal sedan hon var med oss dit senast och att det därför inte kändes naturligt att tänka att hon var med... Usel ursäkt! Men redan imorgon kanske vi får återse henne igen! OM svärisarna har städat, annars tänker jag inte åka dit en minut tidigare än vad jag måste = sova hemma minst till på lördag...

Det tog bara ett halvår

men jag har äntligen hittat hur man tar bort det där med att få alla nya kommentarer på mejlen också, så nu är det fritt fram att kommentera även i husbloggen! Bättre sent än aldrig...

http://www.bolebos.blogg.se

Jag har skapat mig ytterligare en blogg.
En blogg bara om vårt husköp och dess renovering! Fast jag antar att inläggen blir fler nu innan vi börjat än under tiden...
Nya bilder på köksmodellen finns!
Om inte rubriken blir en länk så är adressen: http://www.bolebos.blogg.se (böle-bos blogg...)

Mios vagn har punktering och jag är hög efter två koppar kaffe men vi tog oss ner på stan och med (bara) en pumpning på babyproffsen så tog vi oss också hem igen - med Alicias födelsedagspresent! Scrapbookgenen i mig kom fram när jag gjorde ett kort men jag har inga foton och jag kan inte göra ett dopkort till kusinbarnet Oskar för jag vet inte vad han ska heta mer än Oskar... Nåväl, dopet är ju inte förrän den 12 maj.

Stina förresten, hur går det med ert hus?

Kom på att...

image88
...jag ju kan lägga in en bild på de köksskåp vi valt, askome ask från ikea. ska bygga om den gamla köksmodellen och läggai n igen också! när jag får tid...

Jisses, det låter som om ytterdörren blåser upp HELA TIDEN!

Ska våga mig ut med Mio i blåsten och åka ner på stan en sväng. Alicia fyller ju 1 år om bara en vecka! Då är det 48 veckor sedan jag såg henne första gången!

Sitter annars mest bara och planerar för jag har nästan bara renovering i huvudet just nu och vill att köpet ska bli klart så att vi "får" alla våra pengar och kan börja!

Jobbar  lite med budgeten till köket. Skåpen är så gott som bestämda men jag kollar vitvaror och sånt, fast innan det blir dags att köpa (senast i sommar hoppas jag!) finns det säkert massor av nya att välja på. Funderar på om jag tycker att det är viktigt att alla är av samma märke men jag tror inte det. Fläkt och diskmaskin blir iaf från IKEA och till resten hoppas vi på kompisrabatt på elgiganten...

Vi tror att alla väggar i kammaren ska få bli ljusgrå. Hittade ingen passande fondvägg igår (men jättemånga som skulle passa - någon annanstans...) och det är ju lätt att sätta upp senare, när vi bott in oss och sett vad som skulle passa! Vita väggar skulle nog göra att kakelugnen ser gul ut...

Mio får förmodligen dagisplats på smörkransen förresten, bägge ställena vi önskat är fulla men eftersom vi ändå flyttar om något år och smörkransen ligger nästan lika nära så känns det ändå ok. I Bispgården finns bara ett dagis att välja på...

Lill-Mio har blivit 9 hela månader!

Nu har han varit här längre än den tid då vi väntade på honom!

Han har blivit ett sånt härligt litet barn!
Det bästa, enligt oss förstås...

Det händer nya grejer hela tiden, nu för tiden står han upp i sängen och skriker när han vaknar på nätterna, för han har ännu inte lärt sig att lägga sig igen. Däremot böjer han sig ner efter saker och ställer sig sedan igen!
Han kör med någon blandning mellan att simma och att krypa och på så sätt tar han sig iaf någon meter åt gången. Sedan vill han ha hjälp med att sätta sig igen.
Han ställer sig själv vid gå-stolen och vill allt som oftast stå vid möbler och leka. Han går jättebra bara han har något att hålla i. I helgen har han gått mellan från en person till en annan och faktiskt tagit 5-6 steg själv varje gång! Utom de gånger då han bara lutar sig framåt, haha!

Han säger bababababa och blir jätteglad så fort Mattias dyker upp! Han är heller inte lika mammig nu längre men fortfarande har han förstås sina stunder!

Han är det bästa som hänt!

Så om bara 3 månader...image87


Allt går så långsamt!

Men vi ska iaf köpa hus! Det är bestämt nu, så vi har fömodligen flera års jobb med renovering framför oss. När nedervåningen är färdig så flyttar vi dit! Bara de kära svärisarna kan börja städa ur någongång för jag vill börja idag! Ska gå på fresks och beijers och kolla tapeter.

 image83
Huset ser ut såhär. Framför huset ligger Mio och sover, sedan står Mattias bror, han själv och deras far.

Köksfönstret till vänster och på vänster gavel. Efter mycket möblerande insåg vi tyvärr att vår idé med diskbänken ut från väggen kommer att göra hela rummet alldeles för trångt så nu har jag ritat om det - igen...

image84
Fjösbyggnaden ser ut såhär och på fotot nedan är bagarstugans gavel och den fina men ej användbara jordkällaren.

image85

Sedan finns det en bod och en vedbod också. Och man kan faktiskt se hela två grannhus från gården!

För övrigt så visade vågen på 1,5 kilon under målvikten idag och Mio har blivit jätterörlig! för att vara han...

Långfredag

Har lämnat lilla m hos mamma och pappa nu. Han var helt underbar i över två timmar och skrattade och lekte och var inte alls sådär mammig som han oftast är! Jag kunde gå fram och tillbaka som jag ville, till och med gå på toaletten i fred! Kanske håller ångesten äntligen på att gå över...

Mattias har äntligen hittat godispåsen som jag ställt undan på en stol under bordet. Han har letat från och till hela tiden då jag var borta.  Vi köpte över ett kilo igår och nu är det bara botten kvar... fast jag har hjälpt till en del jag också!

Ikväll ska vi till Anna och Kristoffer på kombinerad inflyttnings- (bara 1,5 år försent) /renoverings- och födelsedagsfest. Grattis Anna-Karin!


Dagens middag som snart är klar: bulgurröra med bacon och (frysta) franska örter!

Glad påsk alla nära och kära!

image82

Min morgon

image76

innan jag på fjärde tänkbara affären i stan hittade träfärgpennor! Fick dessutom lämna vagnen och bära Mio nere på media på Åhlens så rygginflammationen som jag kände av redan igår känns mycket mera nu, skönt med långhelg!

Mitt första drömyrke var snickare.
Sedan kom jag på att det var rita och bestämma hur husen skulle se ut som jag ville göra! Jag vet inte hur många pappersritningar och pappmodeller jag gjort genom åren och kanske har jag äntligen gjort en som kan bli verklighet!

Klev upp samtidigt som  Mattias klockan 6 imorse och började bygga upp ovan modell! På söndag ska vi åka dit och fota överallt och planera ännu mer. Svärisarna ska få se alla mina ritningar och idéer! Jag är så glad att jag mätt upp hela det huset för att göra en ritning för flera år sedan som en kul grej för jag hade klättrat på väggarna nu annars! Har ju ännu inte varit dit sedan köpet bestämdes... det är väl iofs inte defenitivt bestämt än heller men backar någon så är det då inte vi...

Efter snabbisen till stan så blev modellen av mitt Hansan (huset heter så) -kök iaf klar:

image77
Hörn 1. Det svarta "hålet" till vänster är dörröppningen till skafferiet och det till höger ut till hallen. Dörren leder in till kammarn.

Vilket golvmaterial vi vill ha i köket har vi inte riktigt kommit på än men jag hoppas förstås att det ligger ett gammalt trägolv under den nuvarande plastmattan... Det skulle göra sig så bra till vedspisen och spegeldörrarna!

image78
Hörn 2. Funderar på att höja upp diskmaskinen så att man slipper böja sig för att plocka i och ur men IKEA hade inga bra lösningar på detta så tils vidare står den på golvet... Fortfarande samma svarta hål...

image79
Hörn 3. Matplatsen.

image80
Hörn 4. Kammardörren igen. Det ser lite snett och vinnt ut men i verkligheten ska ju inte ytterväggarna gå att vika ner...

Jag har vägt för- och nackdelar mot varandra i över en vecka nu men nu känner jag mig ganska fast i den här planlösningen. Egentligen är ju köket så dumt planerat, kanske för att kök inte var så avancerade för 100 år sedan... Vet förresten inte när huset byggdes, måste ta reda på det!

Nästa steg blir att "bygga" skafferiet där det ska bli schack(?)rutigt golv!
Måtte denna husdröm slå in!

Borta bra men...

Vi har haft en jättebra helg i Göteborg!
Vackert väder, god mat, nya kläder, nya skor och gott sällskap!

Såg även Thomas Di Leva på kaféet där lördagens lunch intogs. Han hade lila klänning.

Fast det hela började med att mina älsklingsjeans sprack bak på ena låret. Jag hade sett att de varit nötta men trodde det skulle dröja längre innan de raserade helt. Såg det som en möjlighet till förrändring så nu har jag både köpt leggings, en kort kjol och ett par rutiga capribyxor/shorts. Men här är ju så kallt! Var tvungen att köpa nya skor också då de gamla helt plötsligt fick en grop under ena foten... inga slip-in som planen var men det ger ju bara anledning till ännu ett par om någon månad... Fast roligast är ju ändå att handla till Mio! Så nu har han fått kläder till släktträffen som stundar.

Det blev lite felkörningar (ska aldrig mera använda eniros vägbeskrivningar om jag inte också har en karta!) och 6 nummer i min regestreringsnummerslek (efter hemkomsten letar jag nu efter nr 25) innan vi kom fram. Mysigt vandrarhem men utan öronproppar hade jag nog inte haft samma åsikt...

        image67

Mio fick en keps efter lite diskussion om hurvida den skulle komma att matcha skorna... men han ser riktigt ut som en liten människa (och inte en bebis) i den så Mattias fick som han ville. De två provade också den stora stutsmattan utanför Anna-Karins hus och slutligen blev även jag indragen...

 De nya skorna...    som gör att man kan stå själv tillräckligt länge för att bli fotad!   

  "lik moster men söt ändå"    I de nya tuffa jeansen! Storlek 92 så de hänger nog med ett tag. Än så länge uppvikta för att passa en liten crousingkille!

image72

Med Anna-Karin i Brunnsparken.

image73

Mattias och hans glass på "lejonet och björnen". Mycket, mycket gott!
Sedan blev det tacogratäng och natchos hos Anna-Karins Niklas. Också jättegott! Synd bara att Mio sovit för lite på dagen och att jag fick migrän för jag hade gärna stannat längre!

  Utsikt över Göteborg från en hög kulle någonstans vid Olskroksmotet...

  image75

Mio står och väntar på att få åka hem igen.
Det blev dock både Coop bygg, Bauhaus och Ikea innan det bar uppöver. Vi kollade på kök till huset (Ikeas askome?), provsatt soffor och äntligen fick jag äta deras benfria kotlettrad som jag varit sugen på så länge! Har aldrig tidigare gått igenom hela Ikeas nedervåning på bara 20 minuter men så blev fallet. Bara sängkläder, en orkidékruka, ett kramdjur till Mio och lite glödlampor... Det är ju inte lika kul att handla nu när vi vet att vi ändå inte kommer att bo kvar här längre än nödvändigt.

Mycket bilder...

Gårdagens slutsats; det jobbiga med att köra fort är alla de som inte gör det...
och efter mindre än 9 timmar var vi hemma igen och vardagen kom åter.

Måste till Östersundsbostäder för vi har äntligen fått garage!


RSS 2.0