Trodde jag ja...

Men jag tog mig inte bara iväg för träning, jag körde ifrån en vit 740 i backarna upp till Bispgården också. Jag är inte helt säker på att han i bilen bakom förstod att det var tävling men han hann ifatt mig så snabbt att jag bara var tvungen att visa att bruttor i kombibilar minsann kan vara allt annat än som om de kört Skoda Felicia (det finns ingen bil jag har så mycket långsamma fördomar om som de, på andra plats kommer Citroen ZX och på tredje BMW, men av en helt annan anledning).

Nu tror jag däremot att det är slut med skryt för ett tag, erfarenheten säger mig att det flyt som jag haft idag inte kommer oftare än tillståndet "tropisk sommar" i Norrland...

Sista händelsen daterad mars

Har lite oväntat lunchat med kommunchefen på tu man hand. Visst att det var i personalmatsalen på kommunhuset och visst att jag var den enda som satt där när han kom, men ändå! Först mötet med den stora "fasa" som gjort att jag varit så rädd över att röra mig fritt i den nya hemkommunen och sedan detta, nu ska jag bara ta mig iväg för att träna för första gången på kvällstid också.

Och solen står som högst

Tänk att något jag gruvat mig så mycket för skulle bli så otänkbart lätt, enkelt och bra. Nu är ingenting omöjligt längre!

Jag sitter här i "mitt" egna rum och sammanställer rehab-akter, inte dumt alls... Ska inte lägga praktiktid på att blogga men jag behövde skriva av mig lite av min lättnad även om jag inte vill skriva vad det handlar om.

Summering mars:

* Jag har för första gången ever börjat med regelbunden träning och efter en månad masar jag mig fortf iväg 3ggr/v. Faktiskt så går det liiite lättare för varje gång.

* Jag har exprimenterat med min kost och har efter en rivstart nu landat i "lagom är bäst" med mer grönsaker och mindre kolhydrater (och sötsaker givetvis) än tidigare.

* Jag har (gissningsvis mycket beroende av ovan nämnda åtgärder) gått ner ungefär 1,5 kg och står nu någonstans mellan 59 och 59,5.

* Sist men inte minst har jag också påbörjat min "karriär" här i länets östligaste regioner genom min praktikplats (tillämpade studier) i kommunens gula tegelbyggnad. Har bland annat hälsat på kommunalrådet.

Gissar att året inte kommer att innehålla fler månader med samma förändringsgrad, men man vet ju aldrig...

Stor fråga för en Svensson

Varför sitter Hans Rosenfeldt som programledare i kvällens Parlamentet?

Äntligen!

Så har jag tagit mig tid att lägga husbloggen som länk i "menyn" till vänster i denna blogg, och vice versa.

Liten blir stor

Viktor har upptäckt att saker går att ta! Lite spretigt än så länge, men han är helkoncentrerad så snart agerar han nog som om han inte gjort annat, och det blir svårt att tänka sig att det fanns en tid då han inte ens kunde det...



Yrkesskada?

Om man nu kan ha några trots att man inte ens har något yrke... Studieskadad klingar hur som helst inte lika bra.

Jag läser iaf mycket om individens egna ansvar för sin egen hälsa/ohälsa, belastning av socialförsäkringssystemen och annat som gör att jag automatiskt numera rynkar ögonbrynen för folk som inte bara bryter mot skylten med "lastzon, parkeringsförbud" genom att parkera alldeles utanför entrén vid "min" Ica, utan som alls inte tycks ha fattat nyttan av vardagsmotion. Till på köpet lämnade den till synen fullt rörlige mannen (som handlade samtidgit som mig tidigare idag) kvar sin son i bilen med en Fanta i handen. Men kanske är felet egentligen mitt och att jag inte passar så bra i glesbygden, för här tycks folk bry sig allt mindre om det mesta i min moral... 

Jag försöker iaf leva som jag lär för jag har haft så mycket foglossning under mina graviditeter att jag numera förstår att nyttja min betydligt mer mobila tillvaro som icke-gravid. Utöver vardagsmotionen besöker jag fortf gymmet 3ggr/vecka och utöver "joggingmaskinen" och att träna mage och armar har jag nu också vågat mig på löpbandet mer och mer. Jag tycker fortf inte om att svettas eller att bli andfådd men det blir faktiskt lite mer motiverat för varje gång då jag märker att jag orkar mer och mer.

Egentligen var det inte alls detta jag tänkt gnälla om utan jag tänkte bara lägga ut en bild på hur mysigt jag hade i fredags kväll!
För en gångs skull var det inte ens min idé att fota! Eftersom vi saknar taklampa bestod rummet av många fler värmeljus och mer mörker än vad som syns. Bilden kanske inte ser så märkvärdig ut i örvigt heller men vi har i vanliga fall ganska lågt vattentryck (självtryck) så denna mängd skum går absolut inte att uppnå "på naturlig väg", men i fredags var då första gången vi med hjälp av skarvsladd och portabel jordfelsbrytare startade massagefunktionerna i vår jacuzzi. jag badade tills jag blev alldels yr, trots nån klunk öl då och då... Mattias hade vett att gå upp i tid.


Idag har vintern kommit åter, grabbarna städade medan jag var på gymmet, senare idag ska vi träffa en liten bebistjej (och hennes föräldrar) och den närmsta tiden ska jag fördriva med lite kaffe och diggilistan i bakgrunden. Imorgon börjar praktiken på allvar.

Varför visar inte TV4 några filmer på lördagskvällarna?

Även om det inte är första gången jag funderar över varför man lagt filmvisningen på söndagskvällarna så känns det iaf ikväll helt ok med tanke på Eart Hour. Här ska jag ha tevattnet kokat och stearinljusen tända om si sådär trekvart. Det där med att ställa fram klockorn får vänta tills det blir dax att tända lamporna igen. Taklampan i hallen gick förresten lägligt sönder just idag.

Jag försöker instifta lite nya rutiner här hemma, och gemensamma värderingar. Mer och mer har börjat kännas lite för meningslöst ett tag så jag hoppas att vi börjar sträva mot samma mål nu. Jag försöker få oss att fundera över vad som är värt att bråka om och vad som bara är bäst att blunda för, för det blir ju lite lättare om man inte motarbetar varandra hela tiden - inte minst för barnens skull.

Prisa skatt-återbäringen

Det verkar som att alla får tillbaka på skatten i år. Kanske är det ett sätt från det statliga för att få igång ekonomin igen... I mitt hushåll får vi runt 10t och det räcker ju både till fickpengar i Grekland och nya sommarfälgar till 9-5:an. Jag vill ha originalfälgar av nedan nämnda slag men eftersom de ska på om bara några veckor så får vi lägga ut av renoveringspengarna så länge och (jag) hoppas på att hitta några på lämpligt avstånd (de på bilden fanns i Småland).


Jag är lite allergisk mot dagens barnprogram där namn som Ink-onken figurerar, men något jag fastnat för är Amigo så snart ska jag bänka mig med min äldste son, som för övrigt börjat fråga efter glass, saft, skorpor och annat mindre nyttigt i tid och otid. Tack och lov är det än så länge bara undringar och inte tjat.

Det roligaste med att åka bort är nog ursäkten det ger att skämma bort sina kära med presenter när man kommer hem igen.

Denna gång blev det en bok om "Vill och Vill Inte" till Mio, ett gosedjur till Viktor (han har faktiskt bara ett sen innan!) och (bara) godis till Mattias, plus erbjudandet att spendera en helg i Sundsvall med bara mig senare i vår. Gå hand i hand i affärer utan barn och äta gott på den indiska restaurang som Marianne fick mig att prova häromdagen. Tror att han nappade på det.

Efter avslutad skoldag igår så åkte jag ensam till Birsta och det var inte dumt alls. De firar ett år sedan nyöppningen med massor av extraerbjudanden och "apkrokarna" till barnkammaren blev ett sådant fynd. Viktor fick som sagt ett gosedjur, en rosa flodhäst som han somnade gott intill i förmiddags. Själv hade jag redan innan bestämt mig för att leta tyg att sy förkläde av och på IKEA hittade jag verkligen ett passande!


Jag har nu ungefär 1000 frågor och tankar kring arbetsmiljö, hälsoarbete och preventiv rehabilitering till min praktikplats och även om jag inte tror att svaren är de som forskningen tycks föredra så ser jag fram emot att på allvar få se hur det går till att syssla med rehabilitering i verkligheten! Att se om det är något för mig (fast känslan av att just DEN arbetsplatsen inte är min "typ" sitter i) och oavsett jag kommer att jobba inom branschen eller inte så är jag glad att jag går den här utbildningen för jag har lärt mig så mycket om mig själv. Att ges så många tillfällen att granska mig själv och fundera kring varför jag lever som jag gör har gett mig en enorm motivation till att förändra en del av det jag tidigare bara suckat åt. Utbildning är verkligen inte dumt alls och vårt land ger oss ju den chansen nästan gratis...

Helg nästa.

Imorgon bär det av till Sundsvall igen.

Min studiegrupp har varit och hälsat på och vi har förberett oss inför morgondagens seminarie. En viss skeptism uppstår numera allt oftare när jag tar fram kameran. Det tycks finnas en rädsla för att bli "uthängd" i bloggen men jag tycker om att fota och fotar så mycket mer än det som hamnar här. Jag försöker att respektera att alla inte är lika positivt inställda till publicitet, dock tyckte jag att denna bild såg så kul ut att jag inte kunde låta bli... Hoppas att hon bakom "tanken" på diademet inte misstycker! För oinvigda så ska vi i vårt seminarie spela upp sketcher i ämnet ledarskap och vad som kännetecknar ett gott resp. mindre gott sådant.


I övrigt har dagen bjudit på ett intressant möte på primärvården där representanter för kommunens största arbetsgivare fanns på plats för diskussioner och information kring bland annat rehab-kedjan. På måndag börjar praktiken på riktigt, men först Sundsvall som sagt. Skola, en tur på stan och IKEA för att inhandla fler kaffekoppar nu när vi bestämt oss för att ha dopfikat här hemma.

På återseende.

Oj då!

När jag nu gick ut i köket igen så fann jag alla mina dokument öppna på skärmen igen! Tyvärr brann inte elden... men jag får väl försöka jobba mig varm istället.

Det går mig lite emot!

Läget just nu: Medan jag förgäves försökte göra upp eld missade jag antagligen någon förfrågan från min dator om att få installera uppdateringar och starta om sig, för alla program stängdes ner (powerpoint och några worddokument för jag höll på att förbereda mig inför seminariet på onsdag) och min dator är verkligen inte världens snabbaste på att starta om... Så nu är jag fortfarande frusen och dessutom ofrivilligt förvisad till Mattias dator för en stund men han har inget office så jag kan inte fortsätta med det jag borde heller. Bra start på veckan det här...


Rallybrudar

Första och främst: jag är mycket stolt över att själv ha demonterat och sedan även lyckats montera ihop min symaskin igen efter att det tog TVÄRSTOPP mitt i en raksöm. Vet fortf inte vad som hände men jag var iaf tvungen att skruva isär några delar innanför undertrådsspolen och efter några felgissningar över hur delarna egentligen satt ihop så fick jag leta fram instruktionsboken. Då gick det genast mycket lättare och jag kunde sy färdigt! Min första tanke och handling var att som vanligt ropa på hjälp (har man en mer tekniskt lagd sambo än vad man är själv så går ju det mesta mycket bättre när han får fixa saker) men Mattias var ute med barnen och hade alls ingen lust att rädda mig och nu i efterhand känns det ju mycket bätter att ha gjort det själv!



Men, det var inte det jag skulle blogga om utan att vi för första gången testade att hyra film via internet igår. Rallybrudar (bild lånad här) var filmen och vi var medvetna om att det var en chansning eftersom vi bara har mobilt bredband som alls inte är lika snabbt som ett stationärt. Oavsett så skulle det iaf bli billigare än att åka på macken utan att ens veta om den filmen fanns inne, plus att bara hyrpsiet är högre än på internet och därutöver kostar det ju bensin. Vi började titta iaf och i början skrattade vi åt de lagom långa pusspauserna som uppstod då och då men efter ett tag insåg vi att de slutat och minst halva filmen visades felfritt. Lagom många pruttSaabar och skämt om att huvudpersonens rallyintresse nog skulle växa bort om hon bara gifte sig med sin pojkvän och födde honom några barn (!) och ett om att inte köra rally med Opel eftersom de inte går att köra på grusvägar. Helt ok film med andra ord och om jag någon gång "får" en egen veteranbil ska den helt klart vara/bli rosa.

Lördag







Idag har vi varit "på byn".

Den större av dem, den som börjar på H och där vi åtminstone besökt 6st av butikerna i utbudet.
Vi började på Kinashoppen där det är utförsäljning. Där fyndades en cerise vinflaskeklänning för 25kr. Sedan besöktes järnaffären där jag länge stod och tittade på en muffinsplåt för halva priset, men jag tyckte ändå att den var lite väl dyr så vi gick därifrån med bara ett "lock" till utsuget i timmerväggen från köksfläkten. På blomsteraffären njöt vi endast av alla dofter och sedan gick vi på Brödbiten och avnjöt varsin räkmacka. Mio åt en smörgås med ost istället och inann han hunnit äta upp hade vi träffat ett par bybor härifrån också. På vägen till affären slank vi in på Kupan och där fyndade jag en till synes utmärkt muffinsplåt ör bara en tia! Men å andra sidan gjorde vi av med nästan 1200 på mat för de kommande två veckorna innan vi åkte hem igen, så särskilt billig har dagen inte varit om man slår ihop alltsammans.



Till middag serveras bakad potatis med champinjonstuvning och sedan blir det tv-kväll med Amigo och i brist på annat även Let´s dance. Grisrosa, gräddiga drinkar för oss vuxna och kanske popcorn för sonen. Trist att min första tanke kring popcornätandet var att "vi ska ju ändå städa imorgon"... 

"Pollenchock och stjärnfall i salongen"

Lite nya kläder, två pass i solariet, solsken och snöfria vägar har fått min tillvaro att stiga med ganska många procent, åtminstone känns det så just nu. Vårsolen har varit efterlängtad. Då min bil inväntar barnbidrag (bränsle) fick jag ta Talladegan till dagis idag. Har inte testat den så mycket förr för däcken har inte riktigt lämpat sig för vinterföret och min körstil men idag var det minst sagt kul! 200 hästar-nånting, 3" avgassystem och en gammal cd med Gessles "här kommer alla känslorna" som brändes till semestern 2004 då vi åkte 2-takt till Göteborg (och tillbaks).

Även om jag gillar att skriva så gör sig det mesta bättre med bilder till.

 
Mina och Mios nya stövlar. Tretorn för honom och KappAhl (!) för mig.
 Viktors hörna är "färdig" (för denna gång) och han är uppenbart ganska nöjd! Snart ska han nog få flytta in också för vagnen börjar bli lite trång. Drygt 6 kg bebis på 58 cm numera.
 Eftermiddagen av idag. Kaffe och varm choklad i solen, en stunds motorstudier och sedan en sväng för samtliga av oss på den minimoto (med nybyggda stödjul för Mios skull) som min kära investerat i, men bara en av oss vurpade och det var inte jag!

Och lite bilder från helgen i Änge, det kommer dock inga på det färdiga resultatet av Mattias snögubbekonst för den blev liksom inte barnvänlig...

 Mina arkitektiska sidor byggde förstås en duplomodell av vårt hus, med flyttad trappa och hallen full av garderober (sånt som ska göras på riktigt så småningom)! Uppmanar pappa att byta frisyr också, eller att spara ut den han har tills det inte längre ser så komiskt ut...

Imorgon kommer pengar så frysens innehåll av kött ska blandas upp med annat smått och gott! Och är man ändå på Hammarn kan man ju passa på att ta en fika tillsammans också... (Det finns ett fik i Bispgården med men varje gång taanken kommer på att åka dit så är det ju så nära hem.) En räkmacka utan macka kanske?! Är inte lika sträng med kolhydraterna längre men som förr ska det minsann inte bli! Snart bara 4 månader kvar.

"Jag talar ut"

Satt med lillebror och tittade på "den rätte för Rosing" igår. Bra program där, kanal 5 (ironi, of course). Fick genom radion i morse veta att jag tydligen godkänt användarvillkor för denna blogg som innebär att jag ej får syssla med förtal, så närmre än så tänker jag inte uttrycka mig kring programmet som jag aldrig kommer att lägga min tid på att se igen.

Mina nätter i stan är avverkade och med den där förtalsklausulen i bakhuvudet tänker jag enbart kalla min far för bekväm och inte lat, men på grund av honom har jag sovit på ett resårlakan i fel storlek på tre lagom stora soffkuddar men som ständigt glidit isär de senaste nätterna eftersom resten av soffan inte fått prioritet på att tas till stan tyvärr. Både den och andra anledningar gör därför att det ska bli skönt att om några timmar få sätta sig på bussen hem. Innan dess ska jag dock både hinna jobba lite med min diskussionsdel, sola och inhandla ett par tjusiga gummistövlar att ha när hela vår gård snart förvandlas till en enda stor lervälling. De senaste dagarna har lite shopping gett mig två linnen, en kortärmad skjorta, en kofta och en Nike-fleeceträja för omkring 340kr, samtidigt som jag nästan sparat det dubbla! Ljuvliga reor!

Schlagern

Jag höll på låt 6 och 11, och vilken låt vann? Jo, 11:an. Tror att dte är första gången jag kunnat stoltsera med att ha samma smak som de flesta andra. Följdfråga: är även det ett tecken på min stigande ålder?

Låten var väl inte någon schlager precis men finns "riktiga" schlagers nu för tiden? Hon var helt klart minnesvärd iaf. Den absoluta favoriten är Lasse Lindh som just nu spelar live i p3 på min mobil, men den smaken är jag nog ganska ensam om eftersom han aldrig kom till final och jag inte heller hörde låten förrän efteråt.

Och om mina älsklingar läser detta så ser jag fram emot onsdag, (fast även att hinna med mig själv fram tills dess)! Ni är absolut värda att längta efter!

Solen skiner och det är helg.

Jag har varit och tränat (för första gången inför "publik" - en annan som tränade samtidigt) och sitter nu och väntar på att det ska bli lunchdax. Sedan bär det av västerut med ett vernissage på Hammarn som en bybo deltar i och sedan ett snabbstopp i stan för inköp av vit högblank inomhusfärg och blöjor. Sedan åker vi till mamma och pappa i Offerdal och hälsar på tills imorgon. Det blir Viktors första besök hemam hos sina morföräldrar. Eftersom vi saknar SVT1 och 2 så kanske jag faktiskt får se melodifestivalen också, delfinaler och andra utdragna tillställningar är inget jag saknat men just ikväll tittar jag gärna.

Imorgon kväll väntar middag på stan med Anna (födelsedagstradition) och därefter tre heldagar i stan för att göra klart grupparbetet. Ska även hinna träffa Meena och sola lite, så om jag inte bloggar har jag mina skäl...

!!

Måhända att det är fredag den 13:e men idag blev första gången någonsin som jag på egen hand, från början till slut, lyckades tända upp i vedspisen!


Tecken på ålderdom?

Min första tanke när jag bläddrade i spring/summerkatalogen från H&M var att "vad skönt att det verkar vara så mycket fula kläder" (eftersom jag ändå knappast har några pengar i överflöd) ... Är det jag som håller på att bli gammal och landsbygdsanpassad till det som tycks vara "modernt"? Har jag bara inte förstått att det faktiskt är fint med sådana kläder som fortfarande hänger kvar nere i mammas källare och som hon hade när vi var små?

Jag vet att det brukar ta ett tag innan man anpassar sig, accepterar och på något sätt börjar gilla det man från början tyckte sig avsky, både i modeväg och annat, men varken midjekorta, hålstickade cardigans, blusar (axelbandslösa, jag trodde faktiskt att det hette linnen då!) i färgen "ljus kitt" och i lätt transparent kvalitet med många volanger eller stråväskor/flätade skärp kommer att bli något av mina få inköp till sommarsäsongen. Och dessa leopardmönster, har alla pantertanter man alltid tittat snett på blivit avgudade igen?

Nåväl, några plagg till önskelistan fann jag också... (bilder härifrån)
modernt eller ej men jag har insett mina begränsningar och varken hög midja eller stuprör passar till min kropp.



 

Snart dax för lunch.

Jag ska göra klart diskussionsdelen till grupparbetet, "ska bara" först... Den är förresten ganska klar, tillräckligt med text och referenser, men justeringar i meningsbyggnader och styckesindelningar och sånt blir det varje gång dokumentet öppnas, så det känns inte så brådskande. Tyvärr är jag lite rädd att jag blivit lite för kaxig mot mig själv också så att jag tror att jag skrivit ett bra arbete redan och därför inte känner för att jobba med det så mycket som jag borde. Jag skulle vilja städa istället, nästan så att jag känner för att putsa fönster, men idag är det ju sådär äckligt kallt igen och dessutom borde jag pasas på att skriva nu när Mio har veckans sista dagisdag.

Födelsedagen igår blev lyckad, Mattias gav mig inga pengar/presentkort eller ens något grattiskort överhuvudtaget, men... Han sade sig vilja följa med mig när jag ska köpa jeans, både som smakråd och plånbok, så jag hoppas bara inte att han pekar på första bästa för att det ska bli klart nångång! Han hade inte gjort bara en utan två tårtor, den ena med bara grädde, maränger och godis och osm han ansåg var lämpad för GI-diet... och hade jag hållt mig till bara grädden så kanske, men igår åt jag allt. Idag tänker jag däremot inte äta annat än möjligtvis lite grädde av det som återstår... Svärföräldrarna kom och åt av tårtan de med, och efter att vi ätit jättegod pizza på hotellet så kom även Bertil och uppvaktade. Dagens avslutades sedan med bland annat massage och ett telefonsamtal från lilla mamma.




De första timmarna som 24-åring



För 24 år sedan och alldeles nyss.


Eftersom jag är av åsikten att allt som kan firas ska firas så lyxar jag förstås till det ordentligt när jag äntligen har födelsedag!
De barnsliga sidorna växer inte bort trots att ålderdomen nalkas mer och mer för varje gång. Min 24:e (eller räknas det som den 25:e?) födelsedag började bra med en mysstund med Viktor som också firar 2-månadersdag. Mattias och Mio gjorde under tiden i ordning frukost och kom sedan och sjöng för mig. Dagen till ära finklädde jag sedan mina småkillar och fick dem att snällt ställa upp på syskonfotografering.  Viktor har skjorta och jeans för första gången, bägge ärvda från Mio och som fortf är lite för stora, men men... Mio som är på dagis nu fick använda en av sina nya t-shirtar istället. När Mattias skjutsade upp honom lade jag en ansiktsmask och placerade mig i badet med ett stort glas citronvatten och bra musik. Viktor sov snällt hela tiden. Nu är jag bodybutterinsmord, klädd, sminkad, kaffedrucken och portad från köket där Mattias håller på med någon slags tårta...



Förnyelse förnöjer

I eftermiddags fick jag ett ommöbleringsinfall och som alltid så går jag inte att stoppa i sådana lägen. Idag gällde det barnkammaren. Tyvärr satte hungern in ganska omgående och ungefär samtidigt hittade Mattias sitt halvtrasiga modellflygplan som legat och samlat damm uppe på garderoberna så länge att jag trodde han hade tappat intresset för det. Tyvärr hade han ju inte det, och ännu mer tyvärr så var han som skulle laga mat... och trots att det nu är flera timmar sedan vi åt och trots att jag tom åt några blodpuddingsskivor till baconen så har inte orken kommit åter ordentligt. Slutförde nästintill projektet men laddaren till skruvdragarbatteriet är spårlöst borta så hyllan jag tänkt sätta upp ovanför Viktors säng får vänta ett tag (fast som det dessutom är Mattias som kommer att få skruva fast eftersom han inte godkänner mina försök). Jag är iaf ganska nöjd över att ha fått Mattias godkännande och hjälp med att flytta garderoberna trots att vi varje gång säger att det ska vara den sista eftersom den varit fallfärdig mer eller mindre sedan vi bodde i Brunflo för många flyttar sedan. Nu står den iaf på en sådan plats att Mios säng istället fått den längsta väggen och därmed kan stå ända intill väggen för första gången, utan att någon fönsterbräda eller dörröppning sätter stopp. 

 Efter och före...

Hade tur och kom över en halrisig bukett vita tulpaner alldeles gratis på affären, men eftersom de i mina ögon är ganska vackra ändå så får de hänga med ett tag.

 Jag har förstås nya, fina bilder på barnen också!


Den 365:e dagen som 23-åring.

Så ska både Gina Tricot och Vero Moda öppna butiker i/på ex-Domus i höst. Inte dumt alls... Lagom till födelsedagen imorgon har jag önskat mig pengar till ett par jeans men de får nog inhandlas på någon av de "gamla" affärerna, eller i Sundsvall. Jag har önskat mig massage också, och det ryktas om att jag ska bjudas på middag på pizzerian. Efter den senaste tiden med minimalt kolhydratsintag så vattnas det redan i munnen. Och tänk vad gott med tårta! Jag har gjort det jättebra som lyckats hålla mig bättre till denna diet än vad jag lyckats hålla mig till någonting tidigare, men det finns ju ändå en gräns...

Jag har varit och tränat för tredje gången, det går bättre och bättre. Blodsmaken är borta och jag har ökat på tiden på "joggingmaskinen" med hälften, så nu ska jag sluta plåga mina läsare med detta i inlägg efter inlägg. Och detsamma gäller nog dieten får jag hoppas.

Karln är på ingång så det är väl bäst att börja med pluggandet istället...

Inkommen efter vad som skulle bli en liten, liten joggingtur...

...men det blev inte ens det, haha! Jag kände inte att jag hade tid för  promenad men "har man inte tid för motion måste man förr eller senare avsätta tid för sjukdom" så lite jogging kändes just då mycket mer effektivt. Efter 20 minuter var jag iaf inne igen och då hade jag både flyttat bägge bilarna och försökt skotta snö från förstubrons tak, förutom att jag tagit mig småjoggandes bort till transformatorn och halvvägs hem igen - sedan gick jag och det gick nog ungefär lika snabbt/långsamt. Lite bilder från igår istället, när Sandra, Johan och Alvin var och hälsade på.




"Nej, lite kaffe på det här så..."

Jag skriver på en egen diskussionsdel till ett grupparbete som ännu inte är färdigt. Faktum är att vi (åtminstone jag) inte riktigt förstått vad arbetet egentligen handlar om, olika infallsvinklar och sånt, så det går lite hackigt och mitt resonemang flyter inte alls lika bra som jag skulle vilja. På något sätt så är det ändå ganska roligt och jag gillar ju att skriva men inte blir det bättre skrivet av att jag bloggar istället... men efter kaffepausen så kanske! Det ska inte vara färdigt förrän om två veckor heller så "än är det ingen fara". Om jag bara kunde sluta tänka så!

Kvinnornas dag...

... men imorgon börjar en av männens 364 igen. Förstår denna dags betydelse för alla de kvinnor som lever i förtryck och inte ges samma värde som männen men för mig personligen känns den lite onödig, särskilt som att den ligger tre dagar innan min födelsedag. 

 Imorse, 8 veckor efter Viktors födelse och efter åtminstone 4 dagar av extremt lite kolhydrater så har jag nått mitt delmål! Och igår tog jag mig iväg till gymmet igen, och förutom att jag denna gång hittade en radio så genrepeterade "alltförbyn-gänget" bakom väggen intill. Blev inte lika slut denna gång och ingen träningsvärk har heller visat sig än.

Sandra med familj väntas och jag har bakat en kaka med farinsocker, rågsikt, grahamsmjöl, olja och frysta bär. Lite nyttigare och lite mindre god - men åtminstone ätbar!

Ingen dag är den andra lik

För idag tog Mattias fram symaskinen för första gången!
Och jag kan inte låta bli att tänka på den där systemkameran som jag ger mig själv i belöning den dag jag nått mina mål, tills dess fotar jag med den kompakta digitalkameran så mycket jag kan...

 
 
Lillaste, sötaste feten...!


Och de andra.


Kvällens lilla projekt

Fritt fram för den som vill att gissa vems som är vems...!



Har förresten denna bild från tidigare idag på en liten son som är sin pappa upp i dagen, åtminstone vad gäller sovställning.


Idag:

Mannen jag konstigt nog fortfarande lever tillsammans med sade att jag är "tjock och fet" i ett försök att få min del av glassarna i frysen för att jag ännu inte tagit en enda av dem. Jag vet ju att det inte är sant men det var ett värdelöst arrgument och ännu har jag inte fått någon ursäkt.  Flera plagg har blivit missfärgade i tvätten och allt som låg med i den maskiner stinker, ännu har inegn av oss kommit på varför. Dessutom är bilen jag så snällt lånade ut igår nu mycket fullare av skräp och tommare (finns ens det ordet?) på bensin än innan, tack för den!

Men... jag har iaf träningsvärk i magen så nu behöver jag inte längre vara fundersam över att musklerna skulle ha förtvivnat till ickeexistens. Låg vaken i natt med knän onda av ansträngning men det är ingen klagan utan bara konstateranden. Fortfarande motiverad.

Annars händer inte så mycket just för stunden, jag ska snart börja med middagen, stekt lax i gräddsås med smak av sweetchili, pasta för karlarna och sallad för oss alla står på menyn. Jag är nu inne på tredje dagen utan kolhydrater i överflöd och ska prova några dagar till för att se om jag kan hamna på rätt sida om 60-strecket av det. Helst innan söndag när Sandra och Johan kommer och hälsar på för de skulle visst ta med fika... men jag har inhandlat både farinsocker och rågsikt i ett försök att baka något nyttigare också. Det är väl tantvarning på att tycka att det är kul att ICA har 10% rabatt på sina I♥eco-varor men de är snygga och förhoppningsvis lite nyttigare så jag bunkrar upp...

Och så sover nu äntligen de båda så sött

Fast Viktor kommer snart att vakna igen för att äta sin kvällsmat, få på sig pyjamasen och bäddas ner i vagnen. Sen så... Jag köpte hårfärg igår men då Mattias nu i eftermiddag välunnat åkt till Sundsvall (i min bil) med sin bror och dennes kompis så får det nog vänta tills imorgon. Istället hoppas jag kunna ägna "en plats i solen" (Liza Marklund) en stund innan dagen är slut. Jag förhandlade mig till en kort, kort powernap medan Mio såg på barn-tv intill, innan kvällsfikat så nu har jag åtminstone återhämtat en del av de krafter jag gjorde av med tidigare idag. Mitt mål med träningen har numera bytts från att ha handlat om en snyggare kropp till att jag om några månader ska kunna skratta åt hur lite jag orkade med idag! Sanslöst dålig kondis här då...

Mio ville förresten att jag skulle sjunga Bolibompalåten nu ikväll och sedan skulle ville han förstås att jag skulle sjunga den om och om och om och om igen...


Mattias dator har inget fotoredigeringsprogram men det är i första hand Viktors härliga lår och inte hans ögon som jag ville få dokumenterat...

Usch och fy!

Hata är ett väldigt starkt ord men det är ungefär vad jag känner inför att träna, och har alltid gjort. Efter att ha plågat mig själv en stund hade jag både blodsmak i munnen, illamående, skakiga ben och flimmer för ögonen... men det är väl det vissa ser som tjusningen med det antar jag. Tänker inte ge upp såhär lätt men nästa gång ska jag ha fylld vattenflaska innan jag åker för åtminstone det mesta av blodsmaken går att skylla på det.

Nu ska jag hjälpa mig stressade älskling som både sköter matlagning och skrikiga barn och som snart ska iväg.

Solen skiner inte alls så starkt som igår när det var vår i luften, jag var i stan och Sandra bjöd på fika.

Jag skrev in mig på gymmet idag!
För mig som aldrig tränat förr så är vissa av maskinerna ett stort mysterium men jag får väl snegla på andra... Tydligen finns ett 50-tal inskrivna medlemmar men jag var ensam när jag var där och tittade. Förstod iaf tillräckligt för att kunna träna ben, armar, mage och kondition så i eftermiddag ska jag göra min premiär. I stan igår köpte jag ett par slimmade träningsbyxor så att jag ska slippa träna i några sunkiga mjukisar. En sport-bh äger jag iaf men jag kan ju inte påstå att den är särskilt välanvänd.
Om drygt fem månader blir det Grekland, vi får väl se om träningsmotivationen håller i sig tills dess!

Jag ska ge mig på att laga fylld paprika till middag idag (paprika är något jag efter nästan 24 år försöker lära mig äta) och Mattias har gulligt nog köpt bröd med lågt GI efter att jag börjat prata om att dra ner på kolhydraterna för ett tag. Tänk så mycket mer sporrande det känns med någon som står bredvid och håller tummarna för att man ska lyckas!


Jag vill flytta


Hit!

Temperatur ute: -3,3. Inne är det för tillfället 19 grader varmare...

Viktor sov mellan 21 och 06.30 inatt, oavbrutet! Så fast vi vuxna kollade klart på Beck var vi inte särskilt trötta när barnen gjorde morgon och såhär tidigt var det längesen jag var duschad, klädd och nyäten senast. Har nu bänkat mig vid köksbordet med dator, böcker, högar av papper och någonstans under allt det även en penna. Jag har tänkt mig få till någon sorts ordning bland allt som jag samlat på mig av tankar och reflektioner till grupparbetet och den enskilda diskussionsdelen. Mattias har dämpat musiken men han har fortfarande inte bytt låt utan lyssnar på något om att inte kapa falukorv med motorsåg när man har druckit sprit... inga barn hörs heller så det är väl bara att sätta igång med pluggandet medan ro är.

Första söndagen i mars

√ En sommarjobbsansökan skriven
√ Sommarkurser sökta
√ Handpenningen på greklandsresan betald
√ Huset dammsuget
√ Deltagandet i årets vägföreningsmöte genomfört
√ Tvätten tvättad och hängd

Dagens nödvändigheter är avklarade men fortfarande är ytterdörrshandtaget spårlöst borta. Det har alltid lossnat vid var och varannan öppning men när vi lagom lulliga kom hem i fredagsnatt så lossnade både handtaget och pinnen som det ska sitta på och vi har ingen aning om var delarna tog vägen sedan. Men det som göms i snö...




Eftermiddagen har spenderats med duplo i Mios rum. Mattias byggde sonen en skoter (första bilden på Mio) och jag ett traktorgarage som också blev brand- och polisstation (andra bilden). Jag med mina arkitektintressen ser verkligen fram emot den dag vi kan börja inhandla smålego (förutom priserna då) men vi har sagt att vi ska vänta tills Viktor vuxit ifrån sitt undresöka-allting-med-munnen-stadie. Han har nyss hittat händerna så det tar nog ett tag... Mio är iaf jätteduktig på att hjälpa lillebror att stoppa in nappen och han är väldigt noga med vilken av napparna i burken som det ska vara också.

Fransyskan som Mattias så gärna ville laga i lergrytan till middag är i ugnen och doftar ljuvligt av vitlök så här ska mumsas!

Angående rubriken så minns jag mycket väl att just denna dag var den enda på hela året då man fick varm choklad framför tv:n som liten, eftersom Vasaloppet knappt innebär ens pisspauser för min far (det var givetvis mamma som kokade chokladen). I år har jag dock fortfarande inte en aning om vem som vann, mest för att vi saknar SVT:s tv-kanaler (förutom barnkanalen), men jag har inte heller lidit nämnvärt av att inte veta... Tids nog.

RSS 2.0