Summering av eftermiddagen

Intervjun gick bra. Mycket bättre än väntat i alla fall. Vill helst inte tänka på när jag var på anställningsintervju senast... Till min fördel ligger väl att jag kan fortsätta jobba när folk är sjuka osv även efter sommaren och till min nackdel ligger väl att jag vill vara ledig Gotlandveckan och att det tydligen fanns de som sökt och som hade erfarenhet från specifika detaljer i arbetet (jag vill inte säga för mycket så Stina och andra som vet, kommentera inget som avslöjar var jag varit). Ändå kan inte så många haft erfarenhet för av ca 35 sökande var jag en av fyra som kallats till intervju. 25% chans med andra ord och om två veckor hoppas jag att jag vet!

Det skulle förmodligen vara ett jätteroligt ställe att vara på och en nyttig erfarenhet (från annat än vård) men efter intervjun svängde jag in på Nylunds och under fikat så kom det på tal om att det behövdes folk på Mattias' närmsta chefs sambos jobb (hängde ni med?!), ett ställe jag länge också velat jobba på, längre än jag vetat att hon jobbar där, men liksom aldrig kommit mig för... Idag är jag tydligen modigare än vanligt i alla fall för jag åkte dit, låtsades vilja handla och såg till att hamna i kassan där hon stod. En pratstund och en promenad med henne och hunden senare så lovade hon att prata med kollegor/chefer och återkomma om en vecka eller så! Dessutom hade varken hon eller en annan kollega hört att någon annan varit där och frågat!

Det blev mycket text det här. Hade programvaran till mobilen fungerat på den bärbara så hade jag kunnat lägga in en bild från min favoritplats i Brunflo, hamnen, för så mycket kan jag avslöja som att det första jobbet ligger där (fast inte i hamnen...). Som det känns just nu så hoppas jag nog lite, lite mer på det jobb jag inte varit på intervju på, och det beror inte på att det ligger i stan. Jaja, nu är det helg och vitlöksbaguetter väntar!

Idag är det visst fredag i alla fall

   Jag gillar tentor där man slipper vänta nervöst i 15 arbetsdagar på resultatet! Hoppas att uttrycket "jag klarade den" är förmedlat även om bilderna är aningen tillgjorda...  Nu väntar fyra smått nervösa timmar innan anställningsintervjun och jag hoppas förstås på att den ska ge samma utfall! Fast först ska väl bror komma så att det kan kännas legitimt att starta kaffebryggaren.

Stadsbesöket igår gav bara Mio ett par solglasögon (hittar ingen bild på dem) men jag gick iaf både dit och sedan upp till Mattias i Odenskog. Vi hämtade  och middagen blev kyckling, ris och jordnötssås, något jag längtat efter ett tag. Första gången jag gjort sådan sås hemma och jag tror tyvärr att jag (äntligen?) hittat något som Mattias inte tyckte om.

Nya ÖoB öppnade igår också och sådana fans är vi inte att vi stod och hängde på låset när de öppnade, men vid 18-tiden var vi några av alla dem som stod och trängdes, eller som fortfarande satt i bilen och letade parkering... De bjöd alla kunder på varsin ask  och jag hittade en  för bara 49kr! Dessutom verkar den fungera... visar i alla fall detsamma som hos svärmor och något kilo tycks jag mirakulöst ha tappat den senaste tiden.

Ikväll Böle och imorgon förhoppningsvis äntligen  ... Jag som varken badat bassäng eller badkar sedan flytten hit i slutet av juli...

Fast jag kanske hinner skvallra något om hur intervjun kändes innan dess...


Längst därinne känns det som fredag

Kollar på Björn Gustafsson tills inget mer finns att se. MissLi och Magnus Betnér. Den sistnämnda för att komma i stämmning inför nästa lördag kanske. Tror att det är dax för Böle och premiärbadet när Mattias kommer hem så jag blir nog besviken när jag inser att det är minst två dagar kvar. En dag av väntan och en dag av uppvärmning. Tiden går så långsamt men jag vet vad skelettets aktiva och passiva del är, något jag i morse inte ens visste fanns. Den aktiva delen är musklerna. Dt får bli stan nästa nu. Det ryktas förresten om Sverigeturné i höst för den bildsköne. (Lånad här.)

image683

Sådär ja

Inte där än men på väg och lite roligare ser det väl ut?! Idag är ju en pluggdag, haha. Den största tiden har hittills spenderats i Paint, jag som aldrig lärt mig något riktigt bildbehandlingsprogram... Nåja, lite har jag skummat igenom och lite till har jag iaf tänkt ta mig för. Sedan ska tentaångesten lindras med en promenad till stan och helst hem igen också. Mio behöver ju ändå minst en yttertröja till. Vaknade 7.30 och tänkte ta en joggingtur men de oplogade vägarna och den snöfyllda vinden gjorde att jag accepterade mina ursäkter tills vidare.  Det är bara att inse att sista dagarna före tenta är ett litet helvete för att all text känns bekant och därmed kan jag inte riktigt ta mig igenom den även om jag inte alls är fullärd egentligen, men i och med att morgonens tenta ska göras hemma framför datorn med böckerna bredvid så tycker jag att det jag kan borde räcka...

Letar bakgrund med vårkänsla.

Det går inte alls just ikväll (men kolla gärna in husbloggen som känns väldigt lyckad). Ni får hålla tillgodo med lite nya bilder så länge...

 Äntligen har ju barnet fått hår nog för lite variation!  Jag.  Olycksplatsen för Mattias fot. Fotot är taget från där skotern lättade och där den står landade den. (Mattias var förstås tvungen att hoppa iväg med sparken sedan han återhämtat sig lite, för att se hur skotern klarat sig!)  Fönstret närmast kameran krossades av den där foten som kom ikläm men som nu nästan är helt återställd. Fotat från där skotern landade.  De diffusa bildelarna jag tänkte ha gissningstävling om förut. Jag gissar att det är ramlager men det skulle lika väl kunna vara lagren som hör till vevstaken någonstans...  Innan bilstolen kom på plats så fuskade vi lite när vi åkte "mellan husen" på grusvägen i Böle där hastigheten är låg och mötena obefintliga (ingen ursäkt men det värsta är att han nog sitter fastspänd mest för att inte smutsa ner...) Mio på McDonalds smaskandes köttbullar och pommes med mjölk i muggen...

Ska jobba vidare med bakgrunden imrogon efter att jag lessnat på tentapluggandet, eller före...

Läget just nu

Hög på koffein och med vetskapen om att jag efter tentan på fredag ska på anställningsintervju!

Litet ego tänker att det kan inte ha varit många sökanden medan stora ego ska försöka leva upp till deras förväntningar. Hur som helst så känns halva segern vunnen i och med att någon funnit intresse i lilla mig!

Tack

För fina och omtänksamma kommentarer.
Imorgon blir det skolan med gruppen så inga timmar att slå ihjäl här hemma då inte. Egentlig borde jag inte vara förvånad över mitt beteende för likt inför tidigare tentor så lider jag över att jag inte längre finner ro eller ork till att plugga men heller inte kan ta mig för något annat. På fredag är det iaf över för denna gång och tills dess ska jag försöka hitta annat att skriva om... Som att Härnösand beslutat att de vill försöka bli Norrlands huvudstad (följdfråga: hur liten får en stad egentligen vara?) eller att jag hoppas att bror Joel kommer imorgon så att vi kan pjöja igenom allt Björn-Gustafsson-relaterat på Youtube eftersom ingen av oss står ut med melodifestivalen (men jag råkade slå på tv:n mitt i en repris och där stod han!) men aldrig slutar skratta åt hans "ah men duuu rå" med målbrottsröst.

Ska gå och umgås med honom nu som citat "makes my world stop" (Callie i Grey´s om George i de dagens reprisavsnitt) och som aldrig kan bli annat än min McDreamy!

Antingen har jag väldigt lite att göra eller också precis tvärt om men ingen lust med vad jag ska.

Rätt svar: det sista.
Om någon jag känner idag har ovanligt många sidvisningar på sin blogg så står iaf jag för åtminstone 5-6st än så länge...

En granne kom just och ringde på för att låna telefonen och ringa comhem om nytt internet och det är väl det mest exalterande än så länge. Jag tjuvlyssnade (förstås!) och fick både höra förnamn (hade gissat på ett annat på samma bokstav efter vad som står på hans ytterdörr) och personnummer (men det är glömt nu). Ingen berömmer min lilla snygging eller mitt fina hus (badrum) och inte några sms från älsking som bryter av i de olika ångestsymtomen (som jag inte lider av utan bara läser om, än så länge).

De nyrakade och brun-utan-sol:ade benen kanske kunde förgyllt men vem ser väl dem när två lager av byxor försöker värma... eller när man är ensam hemma någon timme för länge om dagarna.

"Jag ser dig fortsätta nu med varsamma kliv, jag ser hur dina drömmar sakta lossnar från mitt liv"

 Saab 9000 T16 -88 till salu. Besiktad men avställd. 175hk (turbo) som ger det man vill ha! Bra bil till billigt pris men lite småfix finns för den som vill (krångel med c-lås och innerbelysning, olåsbart bagage, farthållaren defekt mm)... Cd-spelare med fjärrkontroll och klimatanläggning. Intresserad? (eller känner någon som är?) Vi ska sätta ut den på Blocket också, "ska bara" först...

Annars ja, den nya bilen är i bruk nu, därav försäljningen av den gamla. Den verkar bra (uppfyller mina viktigaste kriterier - den går, accar någolunda och är skitsnygg!) och besviken hade jag blivit annars.


   Min lilla snygging har trimmat magrutorna och är redo för beach -08 på Gotland med shortsen han fick av Anna och Kristoffer i julas. Hans mamma däremot... nåja, jag har ju iaf gått hem från dagis idag och i rätt bikini så ska väl även jag ha en chans! Det gäller bara att hitta den där bikinin...
Mio vill förresten inte höra talas om att han skulle ha något koppel av småtjejer (och kanske killar) efter sig så när jag pratar om det sätter han upp handen i ett stopptecken! 

Tenta på fredag och läget känns farligt lugnt. Tror att jag åtminstone lagt det viktigaste av folkhälsosjukdomarna (stroke, hjärtinfarkt, KOL mfl) på minnet av intresseskäl, lite värre är det nog med kroppens funktioner (celluppbyggnaden, muskler och skelett osv). De psykiska sjukdomarna känns tyvärr inte lika intressanta och fastnar därmed inte som magnet mot kylskåp men ett litet hum finns väl där inne någonstans och än återstår ju några dagar. Om jag kunde slita mig härifrån...

Jag har köpt en duschtvål med scrub och en brun-utan-sol-lotion och livet i stort känns harmoniskt och fullt acceptabelt. Både Kent, Lars Winnerbäck och Miss Li på Yran (förutom Mange Schmidt och Säkert! vars duetter jag faktiskt vrider upp volymen för) och jag har äntligen mejlat (peppad kom jag bara till en telefonsvarare...) om jobb på det där stället där jag så gärna vill vara. Tittar mig oroligt över axeln för att se när välmåendet ska vändas till vemod igen, men tills dess!

Rubriken kommer från Winnerbäcks "tidvis" (Daugava) men har ingenting med texten i övrigt att göra, vilket väl märkts vid det här laget...

Fredag igen. Nyplanterade blommor och färdiglästa böcker.

image667

 Det sista är inte riktigt sant men jag tappade tråden och då fattar jag ju ändå inte mer av att fortsätta trilskas.

Funderar på om jag ska leta mig någon lunch eller inte och isf vad och när. Jag vet att jag borde men jag tänker att eftersom jag dumt nog lät de relativt fula men halkvänliga stövlarna stanna i Böle så har det inte blivit några särskilt seriösa promenader denna vecka, mest till bilen och så... fast en gång stod den iaf på M:s jobb och inte bara här utanför! Jag ska ta tillbaka stövlarna så att nästa vecka kan bli vad den borde och jag ska börja med Omega3, sen får det vara bra. Att jag tycker att kvinnor ska ha lite att ta i är ingen dålig ursäkt för att känna mig nöjd utan det är bara så jag känner. Däremot kunde jag nog gillat mig själv mer om jag för tillfället haft en brunare eller åtminstone mindre blek nyans på min hud...

Pepe farväl

 Kanske äter jag just nu min sista Pepe. Favoritglassen från förra sommaren låg, när jag sist var på Kvantum, för sig själv i en egen frysbox med en text som upplyste mig om att den har utgått ur sortimentet och "ta 3 för 20", så jag njuter nu ordetligt när jag nu är inne på den sista.  

Hela dagen har spenderats vid datorn, undantaget några turer till tvättstugan. Fast fråga mig nu om hjärtinfarkt, bensår eller åderförlalkning och jag hoppas kunna svara! Tycker att jag lär mig bra av att sammanfatta skriftligt men tänk om jag lärde mig att sitta "som man ska" också! Tenta nästa fredag. Två arbetsansökningar har jag skickat iväg också, inför sommaren, men eftersom jag fortfarande inte hunnit skriva ihop ett bra CV så fick jag använda mig av det från Arbetsförmedlingen med deras förtryckta yrkeserfarenheter så hyser jag inget större hopp.
Jaja, nu måste jag gå och snygga till mig (bortbjuden på middag!) och vika ihop de mängder av tvätt som vi hade just idag.

Eftersom jag ändå tog mig ork till att lägga in bilder så...

image662

Den nya bilen, nytvättad och körbar! Fast det sistnämnda gäller inte nu längre förstås...

image663

 

Även om det kanske inte är så speciellt eller anmärkningsvärt i andras ögon så är det där med bil ganska viktigt för oss och en modell som denna har vi nu väntat på ett tag. Klart att inredningen kunde haft en annan färg än beige och att framstolarna kunde varit elektriska med minne men det är bagateller som jag kan vänta på tills nästa byte...

Och att "angöra en brygga" stod på för full volym i väntrummet

Har nyss hämtat M från sjukhuset där han efter en remiss från HC på Hammarn röntgat foten efter en olycka som officiellt gällde bobåkning (snowracer) men inofficiellt bestod av en modell större med motor och där gasen hängde upp sig vilket resulterade i närkontakt med en ladugårdsvägg och en krossad ruta. Det gick bra iaf, ingenting var brutet men en regält blå svullnad har han fått. Nångång ska det ju hända nåt som han kör... ironiskt nog var detta i svängen under vår "fåsbottenbro" där det inte går att ta det annat än lugnt.

Turbon är lagad på 9-5:an men nya fel har uppstått. jag tänkte göra en gissningstävling med ett par bilder men jag orkar inte så jag skvallrar om att det handlar om ramlager och vevstakslager (delar jag inte visste fanns före igår) men som förhoppningsvis åtgärdas nästa helg. Sedan ska alla våra tre 80-tals Saabar bort och vi ska slappa och åka runt och glida i vår sexiga 9-5:a! 

Sundsvall imorgon, skjutsen går 05 så det blir en tidig morgon. Det enda positiva med det är väl att onsdagens 06.30-uppstigning kommer att framstå som sovmorgon...  


Några ord och bilder från mig

Borde börja plugga nu, har en hel del som ska sammanfattas idag innan jag ska till Carro och sedan till Böle. Men jag vaknade kl 7 med känslan av att luften inte ger mig tillräckligt med syre och det sitter i. Jag har te på kallning (mjölken var slut) så jag hoppas att pirret och mattheten i kroppen går över när jag lyckas dricka det.

Lite nya bilder... och det är numera inte det lättaste att få hela barnet med på bild.

   
   
  Tulpaner från mamma som vi fick igår(bild 1), rosor till mig från M (bild 2) och den rosalila orkidé som M fick av mig. Superdålig kvalitét på kortet, jag har zoomat från sängen...
Kan hålla med om att alla ♥ dag kan vara en riktig pina för de ensamma men för mig som haft turen... är det en anledning att le och se söt ut i flera veckor för att M verkligen inte ska kunna glömma hur värd jag är blommor och choklad åtminstone en gång per år... och i år fungerade det! Trots att mina enda uttalade önskningar var massage och att få rysa, vilket jag efter lite tjat också fick.
  Mina älskade hjärtan! Inte sängkläderna alltså...

Känner mig lite, lite piggare, efter en klunk, eller också är det bara inbillning?! Måndagen går bort från pluggsammanhang eftersom M fortfarande inte har slut på komptid, så vi blir i Böle då också. Bilen måste ju bli klar och helst huset också. Men det innebär att jag måste jag ta itu med artikeln om smärta inför föreläsningen nästa vecka och den fungerade som ett regält sömnpiller sist jag försökte! Dessutom har jag anmält mig till ytterligare en kurs (i akademiskt skrivande) som jag tänkt läsa parallellt med mitt program nu i vår... Skärpning vad gäller disciplinen! 

Tack och bock! 

För nära, kära och den som är villig att ta åt sig. Men mest för Mattias och Mio, jag älskar er!

image650
(bild hittad här)

Lycklig i det lilla

Solen skiner och jag har köpt en alla-♥-dagspresent till mitt största hjärta. Hoppas att han ska uppskatta den lika mycket som jag! Och den som läser husbloggen behöver kanske inte vänta tills imorgon för att begripa vad det är... 

Har varit på skolan och insett att det bara är två veckor kvar till första tentan (av två i samma ämne) så imorgon ska vi i gruppen börja sammanfatta böckerna. På fredag kommer jag till dig Carro, messar innan som sagt.

M är i Sundsvall och jobbar så jag och Mio blir förmodligen ensamma ikväll. Pyttipanna och långdusch.

Jag funderar lite på nya glasögon också... Ser inte så bra utan och det är tydligen två år sedan jag skaffade de nuvarande.

Så!

Jag har skrivit mina kommentarer.
Jag har läst klart i genusboken (om det känns som en upprepning så är det för att det är tredje momentet med samma bok nu) och uppdaterat min planering.
Jag har försökt läsa in mig på en artikel till föreläsningen på tisdag men jag hann knappt börja innan jag lessnade igen. Nya tag på torsdag kanske?
Jag har gjort ett kort till Noah.
Jag har till och med gjort ett kort som ♥ ska få på torsdag. 

Så nu dricker jag te och surfar.
Ska byta mysbyxorna mot jeans, hämta Mio, äta middag och sedan åka till Sandra med godis och glatt humör (vad annars kan man när hon har en bebis i magen)! 

Snart fredag igen och Böle och den nya bilen! 

Jag är så fruktansvärt kritisk och fruktansvärt konflikträdd.

Jag läser andra gruppers "paper" för att komma med kommentarer men jag har så svårt att ta åt mig av innehållet när det saknas citattecken, punkten, justerad radlängd och annat som för mig just idag förefaller obegripligt bland universitetsstuderanden. Det är ju vi som ska bli de bildade! Ja, jag vet att bildandet för alla inte automatiskt innebär ett inbyggt rättstavningsprogram och att jag inte besitter sämre kunskaper bara för att jag inte alla gånger kan uttrycka mig på bästa sätt när det gäller tal, men GAHHH!!!! vad svårt det är att tänka positivt på det just nu! Därför har jag tagit lunchrast och hoppas att den där gruppen jag hittade alldeles nyss fortsätter kännas lika hoppfull som under inledningen för att bara komma med negativ kritik är ingenting som jag vill stå för när vi alla möts i samma klassrum i Sundsvall nästa vecka.

Annars ja, solen skiner men jag har inte tid att gå ut... Imorse släcktes dock gatlamporna när jag och Mio gick till bussen så nu är det ingen tvekan om att vi går mot ljusare tider! Jag tror att min slöa vinterenergi håller på att omvandlas och jag ser verkligen fram emot att snart få plantera om alla krukväxter igen! Och göra ett "välkommen till världen Noah"-kort. Och göra en ny "Saab-tröja" till Mio, och, och, och...! Ändå väljer jag mer eller mindre frivilligt att lägga energin på grupparbeten av kvalitet sämre. Nåja, jag ska försöka bättra mig, kliva ner från min tron och skapa förståelse.

Det är väl lika bra att det är dålig kvalitét på bilderna..

...för den upplysta variantet av lilla/gamla kyrkan är nog något av det fulaste jag sett! Turistbyrån däremot... Rådhuset tog vi oss inte tid att titta på så där fattas åsikt men hade jag varit nykter hade jag nog krävt att vi stannat och tagit del av det också. 

 
  

En del av skidskyttestadion i lördags och lilla jag.
Vi försökte oss på det där med familjefoto häromdagen också, det gick sådär... (har lånat sjal av Tant hoppas att det var ok)

image649

Den värsta femårsdagen någonsin

Kanske kommer det bilder ifrån i lördags, fast inte på skidåkarna förstås...
Inför herrarnas tävling bytte vi läktaren mot spåret så även om jag inte skulle känna igen någon så har jag sett Ole Einar Björndalen (och alla andra som jag inte vet eller bryr mig om namnen på) på bara någon meters avstånd...

Hade en trevlig dag men förmodligen inte lika trevlig som för pappa som tydligen intervjuades av norsk tv. 1,5 timmars köande för en halvvarm hamburgare men vädret var helt ok och sällskapet likaså.
Whisky i Lugnvik, mintshot på Bishop Arms, lite dans på O´learys och några öl däremellan, men gårdagens bakfylla känns ändå inte helt befogad. Vaknade vid sex för första spyan och vavade sedan sängen med toaletten fram till tre. Mattias vad underbar med Mio hela dagen och efter att ha fått behålla lite middag så orkade jag till sist vara ett någolunda sällskap till den franska filmen "Säg det inte till någon" och mammas snoddaskakor för att fira den femte årsdagen sedan vi blev tillsammans! Så på min lista för gottgörande står Sandra och Johan eftersom vi tvingades ställa in middagen, och älskling förstås. På listan över vad som inte ska göras om den närmsta tiden står förstås alkoholen...

När lillebror sjunger hejaramsor i stil med "kaffesugen, tjalalalala..."

Besöket (läs: lillebror Joel) ligger i sängen och verkar allmänt uttråkad. Följdfrågan lyder: är det dig eller mig det är fel på?! Fast innan han lade sig så höll han igång med diverse film/tv-citat, något som alla vi tre äldsta syskon tycks ha ett medfött intresse till och som det därmed aldrig kan bli för mycket av!

Mio sitter här bredvid och läser i stora motorboken, "åh!" och "buuuuuu" (=han härmar motorljud) är hans repliker för dagen.

Gaygalan igår gav mig smak på en ny film som kommer, Patrik 1,5 om ett homosexuellt "Svensson-par" som vill eller ska adoptera ett barn, efter vad jag har förstått. Skådespelar gör Gustaf Skarsgård och Torkel Pettersson ohc jag hoppas att den kommer att kännas som ett givet biobesök!

image643 image644
 
Bilderna hittade här och här.

Ännu är det inte tillräckligt sent för att "råka" komma till M:s jobb så pass tidigt att en kopp kaffe känns som det enda rätta, men om en stund så...

Jag är iaf inte sjukligt deprimerad...

Mina dagar börjar så bra.
Inte alla men generellt.
Sedan går det utför.
Inte alla dagar förstås men idag och igår och så vidare.
Jag har läst att för de sjukligt deprimerade så är morgnarna värst, alltid något...

Jag har köpt mina alvedon (reliv) och min likör, till "tant" Klara kan jag bara säga att jag tittade på Baileys mint men valde istället den med mer procent. Skidskytte är inte alls min grej och just nu känns det som att jag inte vet vad som är det.

Jag tror att humöret skönk när jag insåg att de snygga täckbyxorna på rea i stl 164 inte riktigt rörde sig som jag ville och det var ju inte för att stå still som jag tänkte köpa dem. Egentligen behöver jag inte alls några nya täckbyxor och jag hade ändå tänkt prova mammas och eventuellt låna dem. Fick dessutom höra en sån där sak som får en att tro att man aldrig ska kunna sluta le av Meena när vi fikade så jag vet inte riktigt varför humöret vände så tvärt.

Sitter nu här i ♥ jeans och tycker synd om mig själv för att alla mina egna byxor känns så fel. Kan inte riktigt bestämma mig för om jag borde låta bli grädden till middagspannkakorna eller om jag borde ta dubbel dos och tröstäta.

Snart dax att hämta Mio och efter att M sedan skällt på mig för att jag lånat hans byxor som han alltid gör (jag skulle bli smickrad om han klädde sig i mina kläder, om det vore så att något hade passat och inte gjort honom till transa... appråpå det så är det ju gaygalan ikväll!) så kanske han kan få mig på andra tankar.


En dag av ett liv

Pappren på 9-5:an kom idag och jag öppnade brevet trots att det inte var addreserat till mig... Min ursäkt är att jag visste vad det var och att jag faktiskt äger precis lika mycket av bilen som M, förutom om han dör då, då blir det nog lite kinkigt... man skulle ha varit gift. Förut har alltid pappa stått som ägare (för lägre försäkring och glesbygdsavdrag) och då har ju inte arvsrätt och sådant varit aktuell eftersom bilarna varit "hans" men det tål att kollas upp hur vi måste skriva något juridiskt giltigt om det eller om den ingår i sambolagen. Hur gör ni andra?

Fika med Meena och hennes man om några timmar, oj, det är visst bara en och en halv kvar. Varför blir det alltid så många måsten när man sätter sig framför datorn trots att det bara var några sidor (läs: favoritbloggarna) som skulle kollas?! Jag som tänkt hinna läsa ytterligare något kapitel (jag har ju faktiskt en skola att sköta också och trots att det brukar lösa sig till sist känns det som att "alla andra" (vet om en) har hunnit läsa igenom många fler av böckerna). Imorgon kommer bror Joel efter lunch också så jag borde ligga i om jag ska följa min planering...

Inköpslista inför stadsbesöket:
Mintlikör, att blanda med varm choklad under skidskyttet på lördag (i vissa situationer kan ett visst mått av alkohol faktiskt vara nödvändigt, pappa...)
och alvedon, om jag visar mig vara väldigt törstig under lördagen, sporten värre än jag förutsatt eller om Mio kommer hem väldigt tidigt på söndag.

Det var nog det...

Gårdagens Roomservice

Bilder från Roomservice. Kvinnan som bodde där blev nöjd (mannen också, fast inte lika tydligt) och tyckte att det var det bästa de någonsin gjort, och det är väl huvudsaken men jag är beredd att tycka precis tvärtom. Jag tar soffan med mig och går. Tapeterna ser fruktansvärda ut tillsammans, stackars inredaren som jag klagar men alla kan ju ha en dålig dag (vecka) så jag väntar tills hon gjort något mer innan jag stämplar min åsikt.

  

Idén med tapetvåder istället, eller som ett komplement till, hela väggar gillar jag iaf starkt, särskilt som ett alternativ till gardiner (vilket de inte gjorde i detta rum, men änså).

Jag törs nästan inte ens titta

Roomservice har en ny inredare.
Hon blandar tapeter i diverse mönster, färger och strukturer.
Lätt underdrivet så är jag enbart mycket skeptisk...
fast nästan halva programmet återstår så än finns det hopp!

Med en framtid som modell?

image636

image635

Och äntligen med en frisyr som går att stayla! Ärligt talat så vet jag inte varifrån Mio fått sin långdragna skallighet (förlåt älskade barn för mina dramatiska uttryck) men det är ju bara att hoppas på att han i gengäld får behålla kalufsen under sina kommande hundra år eller så.

Huvudvärk på givet ställe och minnen från dagens föreläsning om hur man skriver cv så nu slits jag mellan hopp och förtvivlan om att nånsin få ett jobb, eller ens/åtminstone bli kallad till intervju... Har även läst om social fobi och känner att jag nog tillhör de 18% som uppskattas lida av det. Toppendag med andra ord!

Det visade sig också...

image634

...att när ♥ intervjuades på radion idag berättade han det där med att jag tycker att vi ska åka på bröllopsresa innan vi gifter oss för att han ska hinna bli ren under naglarn ... Jag har lyssnat på honom nu så leendet är ännu större!

I min strävan mot det där med "Svensson"

  
Efter några timmars tidig sömn klev jag, ♥ och Bertil upp kring midnatt igår, satte oss i bilen och började vår färd mot varmare bredder. Även om det inte var målet med resan så var solen och de gröna gräsmattorna som Linköping bjöd oss ett kärt återseende och en förhoppning om att vårsolen snart ska leta sig hit. Så vitt jag vet har jag aldrig varit i Linköping förr men Lasse som så vackert formulerar sina minnen från staden i sina texter gjorde att ett stygn av nostalgi ändå satte sig vid synen av Gamla Tanneforsvägen och Stångån.

Åtskilliga ihopsparade tusenlappar och en fruktan för döden senare (svarta vägar, många långtradare, lite färre poliser och överlastat ekipage...) så fick vi, nästan precis ett dygn och max en timmes sömn efter att vi for, till sist återse vårt kära hus igen. Vi och målet för resan, den nya bilen!
  
En grågrön Saab 9-5 för den som inte ser... -99, 192hk fast för närvarande inte riktigt kry då det bolmar ut vit rök ur avgasröret, därav hemresan på trailer. ♥ tar hand om motorn och dess tillbehör och jag ska ge mig på en stortvätt av insidan, sen så! Besiktad är den iaf så det går snabbt när den väl börjar rulla ordentligt igen. 31:a mars ska jag köra studiegruppen till Sundsvall så jag hoppas förstås på det bästa... Och att vår 9000 (också Saab förstås) snart får sig en ny ägare med all den entusiasm vi med tiden tappat.

Beiga bälten har aldrig varit och kommer aldrig att vara min grej men i förhållande till all annan "lyx" så är det nog något som jag kommer att lära mig att leva med.

Nu väntar pölsan, potatis och rödbetorna!

Dagens kärleksförklaring

Radio Jämtland var tydligen på Mattias jobb idag (vet inte vad det handlade om för jag fick veta det först i efterhand) och han fick önska en låt så då önskade han "Drömmen om Elin" åt mig! Jag lyssnade ju som sagt inte men det känns ändå allra längst därinne och resten av dagen kommer jag att ha ett leende på läpparna!


Söndag i stan

Så har bröderna Dahlin enligt sms fixat sina skoterkort men jag klurar fortfarande på vem som inte fick alla rätt på teoridelen... De kommer väl snart hem så jag kan fråga.

Mio och jag trotsade kylan och tog en promenad till stan för att fördriva tid. Varm choklad och banan på Domus, en tvålkopp och en längre duschslang till huset.

Middag hos svärisarna om ett tag och med tanke på vilken resa vi förmodligen ska göra i natt och imorgon så känns 13 mil bagatellartat som aldrig förr, sedan säger jag inget mer!

Efter en svängom i staden

  

Frukost: kaffe och smörgås.
Lunch: kaffe och smörgås, fast på Törners med ovan (mina föräldrar och min son för den som inte ser eller vill kännas vid eventuella likheter). En liten kaka slank visst också ner...
Middag: kaffe och smörgås? Nej fy, bägge kaffekopparna(s innehåll) har jag tvingat ner för det sociala i sammanhanget. Kanske har jag druckit så mycket att jag börjat känna smak från olika sorter? Hemma köpte ♥ fel och kom hem med kokkaffe som vi fortfarande inte bryggt upp. Fast Törners kaffe brukar rinna ner lättare än så, kanske har jag blivit gravid?! (Ett litet hopp tänds med släcks igen när jag kommer på att jag idag fått det största beviset på att jag inte är det...) Nej till middag blir det tacos, med ♥ och hans bröder som allihop spenderar helgen med att ta förarbevis på skoter. Själv ska jag äntligen sortera alla framkallade foton i någon sorts kronologisk ordning och fylla det påbörjade albumet och fortsätta i det nya jag köpt idag.


I framtiden?

image623

God morgon!

image622

RSS 2.0