Friskförklarad

Meena åker till Indien på tisdag. Själv sitter jag här på ett skitigt verkstadskontor och snikar dator. Stan är kall och jag lite bakis. Den spetsade cidern till middagen igår slutade med alldeles för många glas. Fast trevligt hade vi, jag, Mattias och Viktor.

Förkylningen har lugnat sig men i flera dagar låg jag bara framflr tv:n med den ena såpan efetr den andra, och växelvis med nyponsoppa, te och välling i koppen. Lyckligtvis har inte Mio drabbats än och jag hoppas att han slipper.

Vårt sovrum har fått nytt golv och jag har "gjort" en fondvägg i tegel i vardagsrummet. På måndag kommer tapetserarna så snart kan jag börja inreda vårt alldeles egna sovrum!

Tar tillbaka allt jag sa...

...om att det var kallt i fredags. idag har vi -19.
Tillägger att jag avundas alla utan bebisar att klä på och bädda in.
 
Livet går ännu en gång vidare och jag har inte missat alltför mycket trots att jag är datorlös. Förkyld har jag blivit och för första gången ska jag inatt vara ensam med Mio för karln ska till Uppsala på kurs. Lyckligtvis kommer han åter redan imorgon kväll. Sent tyvärr. Om jag orkar ska jag göra mig en sats chokladbollar för jag har hört att de är bra mot halsont. Eller om det bara var som jag tänkte...

Tack än en gång Sara!

fredag i kall stad

stadsbesök. satan vad kallt det är! tog bussen när jag inte längre stod ut.
funderar på att ljusa håret.
annars flyter dagarna även utan datorn. sysslabesök väntar...

So long

Eftersom vår dator en längre tid haft fel på cd-brännaren/läsaren och jag har en karl med tummen i... så ska vår dator iaf nu äntligen lagas. så den ska på visit till Tyskland med start imorgon.

Därav min tänkbara frånvaro den närmsta tiden... måste lägga in mina räkningar nu, och kolla hur jag ligger till på tradera.

So long!


Regnig morgon

Men det var inte regnet eller den enorma blåsten som väckte mig, nej det var ryggen. För första gången sedan innan jag blev gravid har jag ätit av min starka ryggmedicin och det blev mycket bättre! Måste ha legat konstigt eller sysslat med någon konstig aktivitet igår som jag nu inte längre kan komma ihåg.

I min playlist ligger just nu Markus Fagervalls och Timo Räisänens album i blandad följd. Fick dem igår men har ännu inte tagit mig igenom dem hela. Ärligt talat har jag lite svårt att ens höra vem som sjunger vilken låt utan måste tjuvtitta lite nu och då. Läste att medelålders fruntimmer tydligen får ökad lust av den förstnämnda och blev inspirerad, inte av lusten men av att höra hur hans musik egentligen låter nu när han inte längre valt låtar själv utan fastnat i det kommersionella nätet. Tacka vet jag "sing and song-writers" men de har ju inte alltid samma ögon som borrar sig långt in i hjärtat, tyvärr.

Hoppas nu på att blåsten avtar så att det blir promenix med mammorna!

Väntan

Jag väntar fortfarande på Mios kläder. Jag väntar på att all snö ska smälta bort, att sommaren ska komma, att Mio ska fylla 1... Att det ska vara så svårt att leva i nuet. Men jag försökte iaf när jag tog en promenad hem från unga föräldrar, där jag för övrigt väntade i över en timme på att det skulle komma fler än bara jag och Mio. Det var jättehärligt promenadväder med sol och på radion fick jag lära mig att Ängelholm är landets klamydiatätaste stad, fast sedan dementerade någon och sa att det var Sundsvall, så jag blev nog egentligen inte klokare.

Har bokat tre nätter på något vandrarhem i Göteborg som jag glömt namnet på den sista helgen i mars. Får inte Mattias ledigt får han väl ta ut tillfällig föräldrapenning eller något. Fast jag måste länna mitt kontonummer som säkerhet eftersom vi inte kommer att komma i tid, och boka garageplats!

Igår tog vi våra nästan sista slantar och åkte på Mc Donalds. Just då kändes det lättare än att komplettera de råvaror som hade behövts för att klara veckans matsedel men är man hungrig så går det som bekant inte att tänka riktigt klart... så nu får vi inprovisera fram till på fredag när barnbidraget kommer, och leva på kärlek! Nästa månad ska jag ta tag i mitt nyårslöfte och verkligen skriva upp så jag vet var pengarna tar vägen. Dessutom blir det matkassa igen för nu på slutet känns allt bara så felprioriterat.

Skillnaden på att titta och se

Hade mycket trevilgt igår kväll. Jag och Anna tittade på hela Let´s dance men jag såg inte Lasse Brandeby dansa en enda gång. Inte för att han inte gjorde det för jag vet att så inte var fallet men att bli förälder har gett mig egenskapen att kunna titta utan att se. Hade iofs trevligt sällskap så det är absolut ingenting att sörja. Varför Anna heller inte heller såg honom dansa kan jag nog bara ursäkta med sällskapet som sagt, och all den nostalgi som välde fram när vi samtidigt slog upp alla gamla skolkataloger och ägnade resterande av dygnets timmar åt gamla högstadie- och gymnasieminnen.

Imorse stod vågen på 59,6! Vet inte hur många år sedan det var sist! Mitt midje- och höftmått har också minskat men jag är långt ifrån nöjd. Idag tar jag dock paus och åker till mamma på julgransplundring...


Dagsläget

Tänker på dig idag, Sara.

Idag kom en rökluktande man och satte fast en radonmätare i min fina vardagsrumslampa! Sedan lade han en på Mios bokhylla också eftersom vårt sovrum ska utrymmas snart. Om 2 månader kommer förhoppningsvis någon som inte luktar lika illa och hämtar dem.
Då är Mio 8 månader. Shit! 2/3 år. Han har kommit på att det inte är så roligt att sova hela tiden. detta innebär att han inte vill somna när han ska och sedan vaknar han alldeles för snart igen, med följden att han idag varit ett väldigt gnälligt barn. Tills alldeles nyss då han vägrat sova men helt plötsligt tog emot nappen, lade sig på sidan och nu verkar sova för fullt. Sov länge Mio!

Skönt att det är fredag och att Mattias slutar jobba om bara tre timmar. Sedan blir det middag med Anna och Kristoffer och massor av popcorn till efterrätt! Har faktiskt övervägt att titta på let´s dance men helst skulle jag göra vad som helst annat så jag hoppas att någon annan i sällskapet har högre tankar om kvällen!

Har inte fått Mios nya kläder idag heller och det skulle behövas för jag har plockat bort nästan allt som inte längre passar och det blev liksom inga tjocktröjor kvar. Annars har jag (nästan) infört klädstopp för oss bägge nu för jag vill gärna ha lite reskassa när vi ska till Göteborg. Nu när jag skrev det så kom jag på att det är ju påsk när vi tänkt åka ner och då är nog det mesta stängt så jag ska nog prata med de berörda om att kanske byta helg. Dessutom är vandrarhemmet jag sett ut fullt och det var det enda med tillgång till spjälsängar. Ett har vi iaf bestämt och det är att det blir ännu en Saab-resa ner. Men denna gång en 28 år nyare, mindre törstig och mer regntät en... inget ont om vår Göteborgsresa veckan mellan studenten och lumpen för den var full av campingar, muséer, Liseberg, regn och kärlek men med den familj vi nu skapat oss skulle det inte gillas av alla...

Läste i ÖP att föräldrapenningen sänkts, även om jag fortfarande är positiv till Reinfeldts sätt att få saker sagda på ett sätt som den förre statsministern definitivt inte hade så är jag glad att jag röstade grönt. Trodde att jag skulle vara äldre än 21 när jag suckande skulle säga att det var visst bättre förr... (men inte bra)


Är du lycklig nu?

Harri Mänty har hoppat av Kent - läste jag i ÖP... Måste återuppta den dagliga scanningen av aftonbladet.se. har inte riktigt fattat om Bradgelina ska ha barn igen eller ej.

Jag har tagit en ensam promenad här i gårdarna ikväll. Gräftå-Arå-Dammå-Arå-Gräftå... Längre vill jag inte gå i mörkret, jag bor ju trots allt i Torvalla och tänk om fördomarna visar sig vara sanna.

Känner att det var längesen jag kunde koppla av ordentligt och bara tänka på mig själv, men efter promenaden kändes det iaf lite bättre. Jag älskar att vara med Mio men det kan bli för mycket även av det goda. Har iofs sovit bättre de senaste nätterna men jag ser verkligen fram emot att få träffa Sandra och förhoppningsvis gå på badhuset på söndag, utan man och barn.

Efter föräldragruppen idag försökte jag åter igen att prata med Mattias om hur vi är mot varandra och hur vi vill att Mio ska bli, graden av eq och sånt, men som det sades på en annan träff någon gång så talar män och kvinnor olika språk. Jag talar, han lyssnar och allting fortsätter att vara precis som förut, kanske är det därför jag älskar honom så mycket!

Han sa förresten igår att vi är som två pusselbitar - och då syftade han bara lite på hur bra våra kroppar tydligen passar ihop när vi ligger sked med mig bakom... -jag är lycklig nu.

Tradera

Så har jag blivit fast i Tradera igen då... hittills har jag vunnit 2 annonser men den ena bestod av 6 plagg, till Mio alltså. egentligen borde jag vänta tills barnbidraget kommer men vad spelar det väl för roll om man har mat på bordet så länge man är snygg?! (obs! ironi)

Mio har druckit välling för 1a gången och det rann ner lika lätt som mjölken. skönt. jag har fått ont i huvudet, skulle gissa att det beror på köksluckorna. i hopp om friskare luft åkte vi till barnens hus och hittade faktiskt vad vi sökte, ett bälte för att kunna fästa bilstolen i framsätet så att inte Mio blir mos när stolen trycks upp mot baksätets ryggstöd vid en eventuell krock. nu har han vaknat. good bay!

Ett halvår gammal...

...har min Mio hunnit bli precis idag. det har gått galet fort! tyckte det var alldeles nyss som jag fick honom på mitt bröst och jag var så chockad över att han faktiskt lyckades komma ut! men så mycket som faktiskt har hänt med honom!

Mio har hittills firat sin stora dag med kyckling-och-couscous-gryta för första gången. fick känslan av att han inte riktigt såg det som en festmåltid...

och JAG fick en present i form av 8 timmars skön sömn! vi gick iofs och lade oss så att vi somnade före 22 men sedan vaknade inte Mio förrän kl 6. ändå somnade jag om sedan och sov en timme till... bara det blir ljusare ute så ska jag vänja mig av vid att sova så mycket men än så länge är det ju så mörkt så länge!

Måste på fresks igen för jag kan inte hitta lappen där jag skrivit upp tapetnumren. bara 3 veckor kvar nu! och Sara, vi har bara fräschat upp luckorna med samma kulör - fast osliten. det gick ju tyvärr inte att ta bort speglarna utan att förstöra hela luckorna...

Tvättstugedag

Feberyrade (drömde och trodde jag var vaken) mellan 8 och 9 fast utan feber. under tiden satt Mio i sin säng och lekte eftersom han vägrade sova. sedan gick vi upp och dessförinnan hade billackeringen ringt och berättat att luckorna var färdiga! redan!

Mio och jag fick gå ensamma till stan men vid pc kom bussen så lägligt... vi fikade mysigt på törners och sedan blev det fika igen på Mattias jobb, dock utan honom. jag snodde bilen och hämtade luckorna, lackade om bänkarna, fixade tvätten och gjorde fiskgratäng.  är riktigt nöjd med köket, så mycket roligare att laga mat då! undrar hur länge det består...


Förlåt pappa men jag tycker att Annika Lantz är underbar!

Nu har det vänt igen. hade jag varit nyförlöst hade jag kunnat skylla på hormonerna. nu skyller jag på Annika Lantz.

9 och 1/2 månad av ovannämnda är sjukt kul! jag läser högt för Mattias så gott det går när man redan läst samma stycke en gång tidigare och skrattar åt poängen redan från början.

Ett exempel. Annika och hennes man har fått sin son och han visar sig ha ett blåsljud på hjärtat. De tröstar sig med att det hade mannen också och han blev ju normal iaf. Nästan iaf, tänker Annika och tänker vidare på hur han den senaste veckan har beställt en kompost och 250 kompostmaskar på postorder. med Annikas formuleringar är allt givetvis mycket roligare!

Så denna bok står nu, tillsammans med alla Harry Potter-böcker och Sagan Om Ringen-triologin på dvd, på den lista över sådant jag hoppas att arvet efter den avlägsne släkting som dog för över två år sedan och som jag ska dela med minst ett 50-tal andra tremänningar ska räcka till.

dagen summeras

idag har jag satt mosaik på en del av kökskaklet. det är väl det enda som gått bra. tänker inte lägga ut bild förrän vi fått tillbaka luckorna, om ca 1,5 veckor. ska köpa ekfärgad plast också, och sätta på köksbänken.

tänkte att eftersom mattias fyller år och han glömt lunchen hemma så gick jag med den till hans jobb. bara det att han befann sig i servicebussen på väg till hammerdal.

fikat med maria och meena gick iofs också bra men mio som är hes, väldigt gnällig och nu ikväll har lite feber var förstås gnällig även då. jag har mens så mitt tålamod rinner ur mig i samma takt som.. ja, ni fattar.

mattias frysta tårta skulle visst inte tinas 1 timme utan 5! för att skynda på det hela satte jag allt mitt hopp till micron, men i några minuter för länge... marängerna från igår var jättedegiga och kaffet från i morse alldeles för kallt. det nya blev alldeles för lite till mängden så det blev halva koppar.

sådana här dagar vill man bara sova bort!




spindellederna dansade för mig inatt

känner mig inte så trött som vad jag fasade för när jag inte kunde sova i natt, men det kanske kommer. fick sova till 3 för sedan hade mio en vaken och skrikig timma. jag hoppas att det är tänderna och att de kommer fram snart!  till sist satte jag i en öronpropp och lade mig på det andra örat och även när jag lyssnade så var han tyst. skönt, så sedan sov jag två oroliga timmar till innan jag grattade mattias med falsk sång och filtallrik på sängen. sedan åkte vi och lämnade in köksluckorna på lackning. tyvärr gick inte speglarna att ta bort utan att folien förstörs så jag måste acceptera att för alltid ha dem där. mattias tycker ju att det är ganska fint iaf... alltid något. tror att jag ska göra om kaklet lite åtminstone, annars blir allt så vitt.

drömde om spindellederna från modellbilen och att killarna från vår värmlännska fanclub skulle flytta in här bredvid. ett tag blev jag slagen med ett blått baseballträ också, fast jag vet inte av vem. för tydligen fanns det en billyft här utanför där jag ställt min saab för att kolla något och fast jag sade att jag var färdig så började en av killarna i den mörkblå stylade 240:n att slå mig! den senaste tiden har jag sovit jätteryckigt och oroligt.

ska ta mig en promenad till bibblan idag för äntligen har min reserverade 9 och en halv månad kommit in! om jag orkar och mio vill så ska jag kolla in rean på body shop också. vi sålde mios gamla bilstol efter mindre än tre timmar på blocket igår.

ikväll blir det tårtkalas!

Den internetfria helgen

Under fredagens gräl som sträckte sig lite för långt in på lördagen och gjorde oss lite för trötta hela dagen igår gömde jag modemet i en av de hastigt uppsydda fållarna i en av panelgardinerna i vardagsrummet.

Detta innebar att vi fram till nu när mattias efter nästan för mycket hjälp hittade modemet igen inte haft internet utan tvingats utföra andra sysslor, som att äntligen byta ut Mios bilstol mot den större och lägga ut den gamla på annons, städa, bygga modellbil, bada tillsammans alla tre och tävla om vem som kan skjuta mest vatten på de andra genom att fylla badankorna med luft istället för vatten - och inte minst att gå på utflykt!

126259-72


Så med Mattias dragandes mig i den "stora pulkan" och jag dragandes Mio i den lilla så tog vi oss iaf halvvägs bort till nedre Torvallas/Östra Odensalas "berg". Den sista biten fick jag gå själv och det var inte ens från början min idé att jag också skulle bli dragen. Att dra Mio upp för hela backen var svettigt och tungt. Att själv åka stjärtlapp ner tog ca 30 sek. Mattias åkte på 12. Ingen av oss vågade prova pulkan.


126259-73


Vi drack varm choklad och åt mjukt tunnbröd. Mio drack sin mjölk och sedan tog vi den lite lugnare backen mot baksidan ner och gick hem igen.

Mattias fyller år imorgon. jag har gjort kuponger på middag, egentid, massage, skumbad hemma och ett besök för familjen på storsjöbadet. helst vill jag åka till holiday club men med Göteborg i påsk (om vi hittar någon vandrarhem eller annat boende som inte är fullt eller för dyrt) och släktträffen i maj så känns det som att det räcker med att göra utflykter med kortare avstånd. men vem vet...

jag har köpt en parfym till ovanstående också, och från Mio ska han få en modellbil som han pratat väldigt om den senaste tiden.

Nu har jag suttit här tillräckligt!



Äntligen lite snö igen

Så idag blev det pulkpromenad för Alicia och Mio.


126259-70

Vissa blev lite trötta efter ett tag.

126259-71


Men om vädret tillåter och jag och Mattias blivit sams (minns inte ens varför vi tjurar längre) imorgon så blir det ännu mera utflykt - med varm choklad!

Ska ta itu med modellbilen, ska bara, först...

det kommer så mycket annat i vägen hela tiden. kanske för att jag inte sådär helhjärtat är inställd på att sätta mig och försöka måla och bygga ihop den där bilen när jag vet att mio kommer att behöva mig stup i ett, att det snart är lunchdax, att jag sedan måste på östersundsbostäder, köpa mattias födelsedagspresent... dessutom läser jag den röda vargen igen och den är fångande. jag har åtminstone ingenting inplanerat för helgen och jag har plockat fram kartongen så jag hoppas att inspirationen kommer...

hade jättetrevligt med anna-karin igår kväll! spelade spel (och kvinnorna vann förstås) åt chili con carne, kex med ost och drack kaffe. till påsk ses vi igen i göteborg! ska kolla upp boenden och eventuellt tåg när jag kommer mig för.

annars blev det inte mycket gjort igår. inte ens någon pormenad. tog bilen till blå center och köpte en påse ris och en banan. den längsta jag sett...


idag måste jag göra en ny film på mio när han går (och håller sin pappa i händerna) också, den förra filmade jag åt fel håll... nu ligger han uppe i sin säng och skrattar för fullt! den där härliga ungen! tänk att han är min och att jag nästa vecka haft honom hos mig i ett helt halvår!


Ok Stina, här är mina svar...

Vad gjorde du 2006 som du aldrig gjort förut?
Fick se siffrorna 80,0 på vägen - men bara en gång! Genomgick en graviditet, födde fram världens härligaste unge, blev förälder...

Vilka länder besökte du?
Förutom Sverige blev det iaf ett Norgebesök.

Vilket datum från 2006 kommer du minnas, och varför?
10 juli, då Mio föddes.

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2006?
I don´t feel like dancing och boten anna.

Vad gjorde du på din födelsedag?
Fick en ny sockervaddsmaskin av min älskade. åt sockervadd. fikade med familjer och vänner, fast i omgångar.

Vad hade gjort ditt år mycket mer njutbart?
finns nog inget som kommer upp i klass med Mio men kanske att fler förstått glädjen av honom och unnat mig det.

Hur höll du dig från att bli galen?
den frågan hoppar jag över.

Vem var den bästa nya personen du träffade?
Mio. tror att han är den bästa jag någonsin träffat, men det återstår förtås att se...

Uppnådde du det du tänkt dig under 2006?
Ja

Förhoppningar om 2007?
Att jag ska ta tag i det där med att börja plugga. att vi ska fortsätta trivas lika bra med att vara vår lilla radhusfamilj. att mio ska lära sig miljoner nya saker!

Vilka fler vill du ska svara på dessa frågor?
Carro (fast du har väl redan fått den uppmaningen av Stina...)
Klara
Sara
Malin

medvind

det gick lättare än väntat att välja tapeter. efter att ha ratat de flesta fanns liksom bara en bra komination kvar. det blir en fondvägg bakom sängen men varken i brunt eller lila. vad det blir vill jag inte skriva än.

chansade och ringde billackeringen också - och vi ska få lämna in luckorna redan på måndag! här går det undan... så på söndag ska vi ta bort de vedervärdiga speglarna. det känns så rätt att bo här!

jag väntar på att sandra ska bli färdig hos frissan och på att mio ska vakna igen. under tiden finns ju alltid ensamma hemma...




inte alla bimbos är blonda

synd att det är så svårt att utföra underverk för idag har jag varit en bra bit på väg.


vaknade och visste inte alls vad jag skulle hitta på idag. nu sitter jag här med ömmande ben och rygg.

först ringde jag och bokade tapetsering, det blir om 4 veckor. 4 låååånga veckor. sedan tänkte jag att det skulle bli lika enkelt att fixa lackering av köksluckorna - men icke! kö till april. ska prova några fler ställen imorgon för så länge vill jag verkligen inte vänta. hos parkettsliparen fick jag inte ens svar.

har köpt färg så ikväll ska jag måla spegeln och ramarna som ska hänga runt omkring. har också fixat alla skarvsladdar som inte ville få mios fönsterlampor att lysa. köpte en ny...

har också varit på östersundsbostäder och krånglat. de har blandat ihop våra sovrum och deras fonder men nu blir det förhoppningsvis rätt så att vi inte behlver lägag emellan något till tapetseringen eftersom vårt rum är det större. sedan kan vi byta golv också om vi vill! klart vi vill men inte riktigt än.

slutligen har vi lånat tapetkataloger och ska förhoppningsvis lyckas enas. har ju för avsikt att bo här ett tag och då ska man ju trivas!

ska lägga ut lite bilder på de senaste dagarnas stök så småningom...


nytt år, nytt inlägg

Mio missade 12-slaget. För söt för att väckas, eller bara en dålig ursäkt av oss för att vi var såååå trötta själva och att behöva lägga honom igen skulle innebära att vi inte skulle få möjligheten att stupa själva kl 00.05... vilket vi nu gjorde.

Maten var väldigt god och fyllan började bra, innan vi bägge blev tvärtrötta vid 22-tiden och sedan degade framför after darks show i tv4 i hopp om att mer smirnoff ice skulle få oss att piggna till. ha! vid 12-slaget hade jag redan borstat tänderna och vi skålade i vatten... så skönt att bara vara fjorton trappsteg från sin egen säng!

Ska inte säga att jag hade tråkigt för det var det absolut inte, men det blev väl inte riktigt vad vi hade tänkt oss...

Mio lät oss sova nästan till 10 så året började bra! sedan kom fortsättningen då jag tittade klart på "så som i himelen" och åt regält av jordnötsringarna vi inte orkade igår...

RSS 2.0