Lillebror kom och hälsade på med pizza och trocadero. Inte helt fel.

Har tappat fokus på studierna (igen) så nu gör jag helg någon timme tidigare än tänkt och tar en tur på stan istället. Ska inte ta med mig en enda bok eller ett enda papper utan bara vara ledig ända till måndag morgon. I stället ska det bli klinkersstättning i badrummet och kanske julskyltning på Hammarn på söndag. Första adventsmys och snön ligger kvar! Mattias har visst köpt ny skoter också... Och när vi kommer hem igen på söndag kväll lyser både ljusstaken och stjärnan! 

Så jag skyller på vädret och tar en godis till

Ibland tror jag att jag skulle behöva motionera mer och äta lite nyttigare men sedan kommer jag att tänka på alla de som skulle behöva det så mycket mer. De som verkligen lider av fetma och övervikt, hjärt- och kärlsjukdomar, depression och diabetes, mm, mm.

Om bara två veckor får jag äntligen läsa i boken "kropp och genus i medicinen" igen, om rehabilitering ur ett hälsoperspektiv och om hur farligt allt ovan nämnda faktiskt är. Det återstår att se om motivation och stöttning är de största drivkrafterna, vilket jag tror. Själv skulle jag absolut inte kunna hålla mig hälsosam och nyttig utan Mattias, eftersom jag knappt gör det med... men än så länge känner jag inte att det finns något jag inte klarar av pga min hälsa så då måste jag väl ändå klassas som sund... Bara jag skrivit psykologitentan så ska jag ägna mellandagarna åt att ta reda på det (och allt annat som ska läsas in inför...) och sedan göra en intervju med jag-vet-inte-vem (vet ingen som kommit tillbaka efter en långtidssjukskrivning och de andra alternativen har jag glömt) och sammanställa det till kursens sista betygsgrundande moment. Men först psykologin ja, och imorgon fm kommer tydligen Joel och hälsar på så jag måste skriva ut mina miljoner med papper nu!

För att bara tjugosex dagar återstår

image431

Från Mattias (den enda jag önskar mig något av) har jag önskat mig denna parfym - men bara parfymen. Har rivit ut lappen ur någon reklam och han har iaf lagt den i sin plånbok... 
Att bli förväxlad med Anna är en risk jag är beredd att ta för att få lukta så underbart gott!

Med en flottig salamipizza i ena handen och den andra på musen

Datormusen alltså. Min dator hittar inget internet för tillfället så... dessutom har jag blivit frivilligt lämnad så jag har inte ens någon att slåss om datorerna med. Ska sammanfatta klart det sista kapitlet efter pizzan och kolla igenom alla föreläsninganteckningar för att se om något från dagarna i Sundsvall kanske ramlat på plats - om jag kan hålla mig! Idag kom nämligen och äntligen tentaresultatet och eftersom jag med råge klarade den så har jag nu köpt belöningen, sista Harry Potterboken! Dessutom innehåller ju kvällen säsongsavslutningen av Grey´s och minst en bit mjuk pepparkaka...

Började dagen med tankar som "jag är inte OK - alla andra är OK" och världen visade mig att jag tänkt rätt.

Mio vaknade med ett skratt klockan 4.45 och när han en timme senare äntligen tystnade och somnade igen så var det nästan dags för mig att gå upp. Bilen var sedan så frusen att det med nöd och näppe gick att skrapa fram hjälplig sikt på rutorna (M hade glömt stoppa i motorvärmaren). Bensinmätaren visade så nära botten som möjligt, utan att ändå riktigt vara där. Väl på tankomaten i Torvalla hade (förstås) tanklocket frusit fast i stängt läge och det äntligen gick upp var det bensinslangsmunstyckets tur. Den 95-oktaniga ville inte spotta ur sig ens en enda liten futtig droppe men efter minst tre minuter med 96-bensinen hade jag åtminstone fått i hela 0,65 liter (!) så jag gav upp, hoppades på det bästa och skyndade vidare mot dagis. Lämnade av en lite extra söt Mio inför dagens fotografering, bortprioriterade att hälsa på den nya personalen och hämtade upp Catherine nästan i tid.

Under förmiddagsfikat någongång vände det. Från att ha haft en konstant tro på att jag i nästa sekund skulle somna så insåg att jag åtminstone fattat de fyra olika varianterna av synen på sig själv i jämförelse med andra och jag började känna att "jag är OK - alla andra är OK". Ännu bättre blev det förstås av de tre nya sms:en som meddelade att datorn (äntligen) kommit (!) och att den fortfarande lite hemligt gravida kompisen undrade vid vilken vecka det började synas på mig.

Efter några timmar av installering sitter jag nu här och "lånar" av någon grannes trådlösa internet och känner mig ganska tillfreds. Stressen har jag gömt bakom tankar som "när Mattias och Mio imorgon far till Böle så har jag en hel dag på mig att ta igen allt jag borde ha läst till på torsdag" och "det är ju ändå två veckor till tentan och jag fattar ju iaf fyra saker mer än igår". Dessutom antydde dagispersonalen som jag faktiskt hälsade ordentligt på när jag hämtade, att fotona var att se fram emot!


för underbara vänners skull

vad jag önskar att det inte kändes som så mycket hela tiden
eller att jag visste bättre sätt att hantera och organisera min för tillfället okontrollerade tillvaro
jag vill tro att det är psykologitentan som spökar och att livet lugnar sig sedan
och jag vill tro att ni finns där när jag orkar ses för bättre vänner än mina tror jag inte på
tack för att jag får vara en del av era liv!



Sluta Säga SåAttSäga

Den tredje dagen av tre har gått, jag har suttit på helspänn och kännt skenvibrationer från mobilen åtskilliga gånger men ännu ingen datoravisering.
Vägarna är hala, bilrutorna fryser på, ingen middag finns hemma och förstås, en heldag på skolan med läraren som aldrig kan sluta säga "så att säga" eller låta vigselringen sin sitta kvar på fingret.

Känslan säger mig att dagen imorgon kommer att bli precis likadan.

Lite lagom tillfreds

Björn Gustafsson. Parlamentets stolthet. Anledningen för att varje söndag fara lite tidigare bara för att få krypa ner, nyduschad och beredd på både ögongodis och en skrattsalva som heter duga. Fast oftast blir man ju besviken eftersom blått parti verkar hitta sina medlemmar där andra (läs: rött) sedan länge slutat leta men Björn den söta är undantaget, hittar tyvärr ingen bra bild eftersom Internet tycks utvecklats så fort att stillbilder inte längre duger.

Läste förresten Johan Hemmingssons krönika på nyaste 100%Östersund idag och han slår som alltid där han ska. Iofs var det inte hans egna ord men sista stycket handlade om att det nog finns en mening till att alla de där kontakterna man kan hitta igen på facebook en gång tappades bort... Jag tar till mig argumentet och fortsätter stå där jag står, utanför.

Darling


Ibland måste man få framhäva varför man gjort den bästa av killar till sin.

Igår kväll var jag så arg på Mattias att jag till sist inte mindes varför.
Så jag städade av mig ilskan och sedan blev allt sådär lite bättre än innan som det alltid blir efter försoning. Åtminstone för mig.

Idag när jag kom hem från skolan stod han och diskade bort det berg som aldrig annars tycks ta slut. Sedan åkte vi på Fresks och till Krokom för att hämta Mios ishockeyhjälm. Hemma igen satte jag mig vid datorn och efter ett tag hörde jag hur han än en gång övade Mio på att duka! Sedan fick jag sätta mig till bords och blev serverad kycklingfilé med ris, sötsur sås och majskolvar som jag älskar så mycket! Tyvärr ingen efterrätt men det var nog också av kärlek...

Så nu ikväll när han är hos en kompis har jag fortsatt städa, fast på mitt bästa sätt, genom att möblera om. Jag lyckas aldrig bli så nöjd som jag önskar eller trivas så bra som jag vill här i lägenheten. Förmodligen för att jag vet vad som väntar när huset är klart, och för att jag som person aldig blir riktigt nöjd.

Har iaf tänt ljus i doftoljelyktan och överallt så nu väntar jag bara på att han ska komma hem igen. Om en timme eller två kanske...



image430


"Vad vore jag utan dina andetag!"

Galet och lite emot mina väl genomtänkta principer

Träffade Sandra och blev på helgalet humör. Helt plötsligt verkade allt möjligt och jag utnyttjade ivern genom att köpa mig en dator!

image426


Fast med en leveranstid på 1-3 arbetsdagar (netonnet, där även bilden lånats från) så blir det till att fortsätta skriva på den stora, underbara men ej så flyttbara, stationära ikväll...

Mattias har förresten köpt en "grejsimojs" så att vi ska kunna titta på kalle Anka på julafton från vårt annars tv-mottagningslösa hus! Så nog kommer datorn till användning allt! 

Egentligen har jag nog blivit rätt bortskämd

Imorse fick jag sovmogon med M till nästan 9. Efter en utdragen frukost och dusch och påklädning i lugn och ro skjutsade jag ner killarna på stan och satte mig sedan vid en av universitetets biblioteks datorer. Här har jag nu suttit och skrivit i snart tre timmar om ett enda kapitel i en enda av böckerna och jag klagar. Över att jag inte fattar, över att jag måste fortsätta skriva ikväll eftersom jag snart ska fika med Sandra, över att skolan inkräktar på min lediga tid... Egentligen vet jag att jag har betalt (om än väldigt dåligt, men ändå betalt) för att, vid behov, sitta i åtta timmar - fem dagar i veckan! Egentligen vet jag att jag är vuxen och att, som alla andra vuxna, en tredjedel av varje dag är min arbetstid och att allt annat ska göras på fritiden (kvällar och helger) men jag har liksom inte fått in det än! Jag vill hinna med allt, skolan, vänner, hushållsarbetet och ärenden på dagtid så att fritiden kan läggas på min familj, men inget vill som jag vill. Nu vill jag iaf fika med Sandra för datorn här bara loggar ur (fast man får faktiskt förfrågan om att spara sitt arbete innan) och någon laptop har jag ännu inte hunnit med att skaffa mig, trots att jag klagar över att fyra timmar av en onsdag (alltså hälften av en "riktig" arbetsdag) kommer att läggas på min utbildning, mitt jobb...  Snacka om att vara bortskämd!

Komihåg!

* Ta ut makaronigratängen innan den börjar lukta bränt.

* Hämta tvätten som inte hade torkat när tiden gick ut så jag fick boka den efter också.

* Ringa mamma och höra efter om hon (eller pappa) kollat om ishockeyhjälmarna sedan vi var små finns kvar, måste fixa en till Mio till på måndag.

* Buda på aktionen på tradera imorgonkväll så att Mio kan bli dagis sötaste pepparkaksgubbe på lucia.

* Leka lite med Mio så han slipper tigga om min uppmärksamhet genom att slå fönsterlamporna i porlin, som ingen ännu orkat sätta upp, mot varandra...

Lite att göra? Fjortis...

[  ] Du har fler än 10 nagellack?
[  ] Du har en parfym som kostade mer än 500 kr.
[X] Du har eller har haft lösnaglar.
[  ] Du har en bild på dig själv som bakgrundsbild på datorn.
Totalt: 1

[X] Du har färgat håret.
[  ] Du brukar säga \"blonda\"saker.
[X] Du har alltid din mobil med dig.
[  ] Du dansar vilt när du är ensam hemma.
[X] Du går aldrig hemifrån utan att vara sminkad
Totalt: 3

Du älskar:
[  ] Glitter
[X] Färgen rosa
[X] Shopping
[  ] Dekorationer
[X] Speglar
[  ] Skolan
[  ] Enhörningar
[  ] Disneyfilmer
[X] Ljus
[X] Blommor
[  ] Mjukisdjur
Totalt: 5

Du shoppar på:
[  ] C&A
[  ] Pimkie
[  ] Victoria's Secret
[X] H&M
[  ] New Yorker
[  ] Gina Tricot
[  ] NK
[  ] Top Gun
[  ] Taily Weijl
[  ] Bijou Birgiette
[  ] City Girl
[  ] Colosseum
[  ] Madonna
Totalt: 1

Du säger ofta:
[  ] Whatever
[  ] Oh my god!
[X] Vet inte
[  ] Cutie
[  ] Hot
[  ] Visst
[  ] Säkert
[  ] Ursäkta?
[  ] Fabulous
Totalt: 1

Du läser:
[  ] Cosmopolitan
[  ] Glamour
[  ] Marie Claire
[  ] Elle
[  ] Teen Vouge
[  ] Bravo
[  ] YAM!
[  ] Wendy
[  ] Bravo Girl
[  ] Popcorn
[  ] Star Flash
Totalt: 0

Du älskar dessa filmer:
[  ] Elizabethtown
[  ] Girls Club
[  ] Freaky Friday
[  ] The Notebook
[  ] A Walk To Remember
[  ] Sweet Home Alabalma
[  ] Where the heart is
[  ] Just My Luck
[  ] John Tucker Must Die
[  ] Centerstage
[  ] Girls United
[  ] How To Lose A Guy In 10 Days
[  ] Mona Lisas Smile
[  ] My Girl
Totalt: 0 (men har iaf sett 1,5!)

Du brukar kolla på:
[  ] Lost
[  ] America's Next Top Model
[  ] Project Runway
[X] Desperate Housewives
[  ] The Simple Life
[  ] Men In Trees
[  ] 8th & Ocean
[X] Grey's Anatomy
[  ] OC California
[  ] Laguna Beach/The Hills
[  ] Nip/Tuck
[  ] Gilmore Girls
[X] One Tree Hill
[  ] Heroes
Totalt: 3

Du gillar:
[  ] Paris Hilton
[  ] Jessica Simpson
[  ] Mariah Carey
[  ] J-Lo
[  ] Britney Spears
[  ] Beyonce Knowles
[  ] Christina Aguilera
[  ] Hillary Duff
[  ] Lindsay Lohan
[X] Gwen Stefani
Totalt: 1

Över 48 poäng och jag hade klassats som fjortis... 15 och jag känner mig rysligt vuxen.

Såklart det blev Grey's igår...

Dessutom kläckte en av tjejerna i min underbara studiegrupp idén om att var och en kan sammanfatta två kapitel så nu har jag prioriterat ner tempot angående de två jag har kvar så i eftermiddag ska jag alternera mellan tvättstugan och nuvarande position!

Jag velar

Har läst så jag fått ont i nacken och sedan tagit paus och kollat näst nyaste Grey´s så nu är nacken bättre. Nu velar jag över om jag ska se även det sista avsnittet innan jag går och hämtar Mio eller om jag ska läsa en stund till. Kollar jag Grey nu så har jag inget val imorgon utan jag "måste" läsa i brist på annat men läser jag istället nu så har jag ju mindre att läsa imorgon... Hur som helst så har jag även hela onsdagen (undantaget en sväng på fresken för val av klinker) på mig att ta mig igenom fyra kapitel och idag har jag redan läst två och ett halvt så jag skulle hinna... Hmmm...

Det bästa livet gett mig

image424

Tack lillasyster Klara

Kanske har det undgått någon att jag och Mattias, trots att vi ibland tror att vi hatar varandra, ändå ska gifta oss och har för avsikt att stå ut med varandra "until death do us apart" (någon har sett ett antal amerikanska snyftare och snappat upp ett och annat). Vi planerar att göra någon av lördagarna i juli 2009 till vår dag. Som den drömmare och det kontrollfreak jag då är så frågade jag för ett tag sedan min kära syster Klara om hon skulle vilja axla den tunga rollen som toastmistress och hon svarade förstås ja (när blodsband är som starkast...). Så i fredags kom ett kuvert med Bryllupsmagasinet (380 sidor på norska) där syster då strukit under diverse av värde, bland annat lite info om vad det innebär att vara toastmaster/-mistress och ett uppslag om hotellet där hon just nu jobbar och där personalen tydligen var den bästa om man har för avsikt att gifta sig där...

Har bara bläddrat som hastigast men jag har massor av klänningar, blombuketter och ringar att se fram emot! Tack så mycket!


Lars Winnerbäck, Sporthallen Östersund, 14 november 2007

Knappt hälften av alla gårdagskvällens bilder hann läggas in innan batteriet på kameran tog slut, lite surt för de flesta av de vackra bakgrundsbilderna tillhör den del som fortfarande bara finns på kameran, men till nästa gång...
image422

image423

Det är som alltid, är man ute efter en sprakande scenshow utöver det vanliga, med förnyelse och improvisation, då är det inte Winnerbäck man ska bege sig till. Vill man däremot lyssna och förundras över hur mannen som nu tycks ha tappat sin smak och låtit håret växa ut ändå kombinerar helt vanliga ord till makalösa texter, då har man kommit rätt. Då spelar det ingen roll att låtarna, undantaget fiolmusiken, låter precis som de lät på yran -03, -05 eller den där söndagen i november -04 då den inställda konserten på Gamla teatern äntligen blev av. Vad vore väl en kväll med Winnerbäck utan publikens jubel då frasen "Jag dricker glögg med balkongdörren öppen i natt, jag är så trött på alla mejl och koder" lämnar hans strupe, eller refrängen i samma låt då publikens allsång är maximal.

image419

Hade lillasyster i Norge varit jag eller tvärt om så hade jag också setts stå längst fram och sjunga med i de för stunden kombinerade fraserna om hur mycket vi älskar Lasse men nu är jag ju bara jag och nöjer mig med att sitta högt upp på läktaren och småviska med mamma i pauserna mellan låtarna.

Elden som extranummer och med bara Johan Persson som pianoakompanjemang. Det var högstadienostalgi, minnen från en tid i det som nu är lille lillebrors rum, och problem som då var så stora att de nu nästan blivit otänkbart små. Det var långt innan staden, långt innan love. Långt innan barnet i magen började sparka och kom ut. Det var tider men jag tror inte om jag saknar dem nu.

Som han själv uttryckte det i slutet av Du hade tid  "Visst, vad fan, vi var ju i Östersund" och det känns ju lite extra i den patriotiska delen av hjärtat, liksom beslutet att spela den största av dem alla trots att beslutet från början varit att lämna den hemma under denna turné. Jag talar förstås om Kom änglar, som om det inte vore för vers två skulle passat så jävla bra på mitt kommande bröllop!

image420

image421

Att låta Anna Stadling ersätta Miss Li i Om du lämnade mig nu gjorde nästan ingenting det heller, allt kan man ju inte få men efter att ha fått tidigare nämnda Elden, Kom änglar och Hugger i sten och utöver dem även nya Farväl Jupiter och Och det blåser genom hallen om hur ett dyrt vin kan vara svårare att svälja ner så är jag i den extas jag aldrig vill växa ifrån. Lite, lite besviken över att Jag fattar ingenting inte tycktes platsa men kanske nästa gång...

Den som väntar på något gott...

...får vänta på bilder av Winnerbäck ett tag till. Senare idag hoppas jag få tid att recensera konserten lite mer ingående men jag kan ge en liten vink om att allsångsversionen av "Hugger i sten" aldrig slutar kännas sådär andlöst mäktig och att jag vid hemkomst hade tre behov; halstabletter, nässpray och lypsyl. Sångröst och förkylning tycks aldrig vandra hand i hand...

Min tillfälliga stilmall gör att man måste hitta på så klyftiga rubriker hela tiden och jag har inte riktigt kännt att det är min grej, än. Vetenskapsteoritentan var defenitivt min grej iaf så nu är humöret på topp! Skulle jag inte ha lyckats skriva till mig ett godkänt betyg så vet jag inte vad. Frågorna berörde kanske en bråkdel av vad jag tragglat in så efter mindre än två av de tillåtna fem timmarna sitter jag nu här och väntar på att killarna ska komma in för en mysig familjestund på stan.

Älskade Astrid skulle fyllt 100 just idag

Jag har min Mio och min Lovis. Det blir nog inte fler än så i hennes ära, det skulle vara en Jonatan i så fall, och nästa katt som ska få heta Tjofsan då förstås.
Hon gav världen så mycket! Tack!

Sick

Igår kändes det ganska lugnt, idag fattar jag ingenting och imorgon är tentan.

Men jag har tagit de sista alvedonerna för att orka köpa nya och ikväll ska jag på Lasse. Sedan ska jag försöka komma ihåg det där lugna läget igår som sade mig att jag borde klara tentan och slutligen ska jag sova mycket gott.

Smekmånaden över

och jag som inte ens hunnit bli gift!

Först kom förkylningen, sedan den ena ögoninflammationen efter den andra och slutligen en fruktansvärt opedagogisk lektor på det nya kursmomentet. Vi skolkade sista timmen idag, for hem och jag har nu gjort mitt som gruppchaufför för denna vinter! Ska plugga gärnet imorgon inför tentan på torsdag och sedan blir det till att greppa den första psykologiboken och ge sig på den introduktion som lektor knappt gav mig någon som helst förståelse i.

Ändå är modet inte helt borta, en dokumentär om Astrid Lindgren ska sändas på tv ikväll och imorgon kväll ska jag och mamma äntligen på Lara Winnerbäck! Min 4:e (om inte 5:e) gång och mammas första. Dessutom är det ju vinter och snart jul! Härliga bilder från helgen kommer...

image413

Gullunge poserar på en inte fullt lika gullig skoter men som åtminstone både rymmer oss alla och tar oss framåt (och bakåt om man så vill...)

 och så att ingen ska tro att vi inte värnar om vår son (mamma)...

 ...som vid så gott som varje ledig stund ställer sig på pallen vid köksfönstret och pekar mot samma skoter som han sedan går raka vägen fram till när man släpper ut honom. Kanske är motorintresset genetiskt eller också är det bara en fas...

 Lycklg pappa fick förresten sonens första målning ("häxan") inramad i farsdagspresent.

 


"Mamma, mamma"

Mio står i sängen och ropar mamma, mamma! Han har inte sagt mamma sen han lärde sig säga pappa istället.
I söndags somnade han i min famn och utan att skämta så har det aldrig hänt förr!
Jag har ett sötare barn än jag förtjänar. Så söt faktiskt att nu har jag tagit upp honom ur sängen trots att hans morfar varit här och lagt honom så fint. Han hade faktiskt inte somnat om det är till någon tröst. Kanske kan det innebära sovmorgon imorgon men jag ska vara på skolan 9 så det blir inte något av med det för mig...  

Sugen på förrändring?

Det blir dubbelsäng i huset till nästa helg men vad hjälper det nu. Redan less på fondväggen jag satte upp förra veckan... Blomskotten jag tog i lördags har ännu inte fått några rötter och nystädat är här med. Har köpt ett nytt regnskydd till Mios vagn men ännu inga nya torkarblad trots att det nog hade behövts bättre. Snart snö iaf, en helt ny värld en vecka för tidigt.  

Träffade underbara bebismagar på Sara och Carro och ni var så fina bägge två! Fast jag tänker behålla fotot för mig själv... Saknade för en stund kapitlet av mitt liv då dagarna ägnades åt promenader till stan med tillhörande fika, måndag-onsdag på gläntan och ett idogt skrivande på familjeliv... men bara för en stund för jag vet ju att livet just nu är helt okej det med.


Kombinationen fiskgrätäng och internet

fungerar bra och nöjdare än innan blir jag eftersom fiskgratäng är min kokkosts stolthet. Denna gång med spenat och surini. Ikväll ska jag försöka mig på sambal oelekkryddad kyclingfilé i gräddsås. Vet inte riktigt vad som flugit i mig men just innan stängning igår kväll stod jag och älskling med en överfull korg på kvantum innehållandes så mycket mer än det toapapper som ärendet från början bestod av. Jag hoppas bara att intresset håller i sig så vi hinner förbruka allt innan vi återgår till det trista mottot att "mat är till för överlevnad"... men det brukar liksom alltid finnas så mycket annat att intressera sig för!

Tack för fina kommentarer ang gårdagens inlägg förresten men jag måste ändå dementera. Jag har inte gått ner i vikt på säkert ett år nu, vågen blev vattnad för ett tag sedan men kläderna sitter som vanligt så jag tvivlar på något annat. Lite vill jag dock tro att jag lärt mig att "klä in" minnena efter det barn jag en gång bar. Jag har kass kondis och fruktansvärt otränade muskler, ingen motivation till något annat och absolut ingen smak för frukt och grönsaker, men fikabröd och godis... så jag är så långt ifrån ett ideal! I en hälsosammare variant men med samma bmi skulle jag dock föredra mig själv framför spicearna, vilket jag såklart gör nu också!

Nu är maten slut men inte boken och ska jag hinna hälsa på Sara som jag vill så är det bäst att jag lägger lite energi på de fyra sista kapitlen i boken jag repeterar idag. Kanske har jag några tips angående foglossningar...

The comeback


Ja för idag kan man på http://www.aftonbladet.se få se hela videon till Spice Girls nya låt.
Vet inte vad den heter och orkade inte lyssna efter vad den handlade om men uppenbarligen något som kräver att tre av de fem tjejerna i 30-årsåldern (varav minst två av dem gifta) sjunger i bara bh:n och att en av dem sitter i minimala trosor för att budskapet ska nå fram ordentligt. 
Det gjorde det då inte till mig, men jag funderar faktiskt på att titta en gång till för att kanske förstå om Victoria missuppfattat det hela som en light-porrinspelning när hon åmar sig som om hon var i sänghalmen. Jag lyssnade knappt på dem på den tid då det begav sig och att åtminstone fyra av dem såg glada ut och verkade trivas gör inte att jag kommer att göra det nu heller. Divan Victoria kan få vara vilken skönhet och stilikon hon vill men stelare ansikte och oförmåga till smile har jag inte sett på länge.


Jag ler i smyg åt vuxna människor (undantaget MelC) som verkar tro att det är mängden synlig hud som angör hur bra musik man gör. Jag vet att de absolut inte är ensamma om detta samhällsideal men någon kanske någon gång skulle kunna känna för att bryta den trenden en aning...

Jag har iaf varit och tvättat min bil, dammsugit och putsat, på Mattias jobb. Fick höra av en av "tanterna" att jag såg så smal ut (- med kläderna på förstås)! Hon, i 60-årsåldern, väntade fortfarande på att kroppen skulle dra ihop sig efter förlossningen... Ändå har jag så gott som stått still i vikt det senaste året men komplimanger är ju aldrig fel! Skulle däremot inte gå ut i media och åma mig och kråma mig för att få bekräftelse... Fick förresten lämna tillbaka stövlarna så nu funderar jag på om jag ska köpa ett annat par nu eller till våren. Har faktiskt tre par andra vinterstövlar, och kängor...

Koncentationssvårigheter

Idag är en sån där dag då jag tror att jag kan precis allt inför tentan i vetenskapsteori och metod nästa vecka. Jag tragglar mig igenom föreläsningsanteckningar och sammanfattningar men mitt inre har liksom bestämt sig för att jag redan har nått maximal inlärning och för mig därför ständigt in på andra tankespår. Det är illa för jag vet egentligen att jag inte alls är fullärd, jag är "inte där än men på väg", tycker mig ha fattat vad jag ska kunna men för att inte blanda ihop och röra till alla ord och begrepp skulle det kännas skönt om motståndaren i mig gav upp nu och inte kvällen innan, när jag dessutom ska på Winnerbäck!

 Jag måste gratulera mina föräldrar som träffades för precis 30 år sedan ikväll! (Fast det är pappas blommor till mamma på bilden.) I helgen fick jag dessutom veta att ödet förde dem samman (han från Idre och hon från Uppsala) på ett av de dansställen som pappa med vänner singlade slant om att åka till. Hade istället kronan visat klave eller om det var tvärtom så hade jag med största sannolikhet inte suttit här idag.

 Jag har en liten lista på vad Mio (min lilla djävul med chokladsås efter marrängswissen på kinden)kan tänkas önska sig i julklapp. Eftersom de enda substantiv han säger än så länge är "pappa" och "tutte" så känner jag tvingad att fylla i lite.
* Självlysande stjärnor att sätta i taket, * kläder i stl 92 för jag fattade liksom igår att 80 inte länge sitter som det en gång gjorde och nästan inte det lilla i 86 som han har heller, * böcker, gärna Astrid Lindgren, * mera duplo, fast han i helgen tycktes ha övergått till att bygga med (små-)lego... Får se om denna lista kommer att kompleteras senare.
 
  Jag skämtade innan jag byggde min elektriska tärning om att jag skulle bygga en som bara visade sex och nu har jag lyckats! Efter att Mattias hjälps mig att ta loss de fellödda delarna och jag åter satt dem på plats så har jag på något överintelligent sätt skapat en tärning som gång på gång låter sex lampor lysa...

Nu väntar mera plugg, oavsett mitt inre håller sig i styr eller ej. Men kanske, kanske ska jag åka på stan en snabbis efter lunch och försöka byta de stövlar som varje gång ger mig skavsår och som en söm nu dessutom börjat lossna på.

Mingelbilder från en lyckad kväll!

Tack Anna och Maria så mycket för en förträfflig fest!

    

Musen och kaninen lyckades alltså, fast något annat var väl inte tänkbart. Inte minst välkomstdrinken var till belåtenhet! Jag kan verkligen ingenting om drinkar, vet bara att jag brukar älska White russian...

  

Mycket lekar och tävlingar och ♥ och jag ställde till sist upp som ett par i hand-hand-leken och utklassade alla andra! Tills Patrik och Maria ett antal försök senare fick ihop en 17:e poäng...

      

Det var sedan en vit värld som mötte oss när vi fram emot halv fyra knatade hemåt igen. Sex timmar senare känns det inte helt fel att jag förutom välkomstdrinken nöjde mig med tre cider och ett större antal glas vatten. Vuxen och tråkig, men någon ska väl vara den också... Jag hade som sagt mycket trevligt ändå!

   

Längtar nu ihjäl mig efter Mio och hoppas på att han är bättre i ögat idag. Bara Mattias vaknar och känner sig kry så ska vi åka till mamma och pappa utan att behöva stressa hem igen, det finns ju en hel morgondag!


På väg mot festen

image386

image388

image389

Känner mig fortfarande inte helt 100 men åtminstone som en något upphottad skoluniformsflicka.
Mattias läckra outfit behöver väl ingen närmre beskrivning... Är man norrlänning så är man.

Varför klä ut sig till häxa bara för att helgen råkar vara halloween?!

Halloween, även om solen står i topp

Natten har gått sådär. Mio har inte spytt och inte febrat, men jag... Skulle göra i ordning välling åt honom i natt nångång eftersom han bara fick en halv portion igårkväll utifall det skulle komma upp igen. När jag just skulle till att skaka flaskan så kände jag hur både synen och hörseln försvann och jag var tvungen att lägga mig ner. Vet inte varför jag blir svimfärdig ibland på nätterna men innan i natt har det iaf inte hänt sedan i juli. Har kännt mig småyr sedan dess så jag försöker ta det lugnt inför kvällen. Är verkligen inte på humör för några cider så kanske står jag över den biten, men jag ska iaf tvinga mig dit nu när jag har sett fram emot det så länge!

Mamma kommer om några timmar för att hämta min lilla ögoninflamerade kille och hans alldeles nya bilstol! Det blev en Acta graco, ungefär som den nedan fast i svart och kritstrecksrandigt. Kommer sitta fint i mitten i baksätet i "min" bil medan Mattias får ta den gamla och slitna men nytvättade...

image385

Jag tyckte att det luktade spya...

...efter att ha klivit in i bilen när M:arna kom och hämtade mig på campus efter dagens sysslor. Funderar seriöst på att köpa en ny bilbarnstol till Mio redan nu. Tvättstugan var för en gångs skull bokad på bägge sidorna men om bara några timmar får vi äntligen tvätta upp den gamla bilstolsklädseln och x antal ombyten.

Måste ringa mamma och fråga om hon vill barnvakta en liten sjukling som iofs kan bli bättre tills imorgon men i värsta fall... Hoppas att vi förblir friska för jag har verkligen sett fram meot halloweenfesten hos Anna!

Lånet på huset blev klart idag också men sängplanerna får vänta till en friskare dag.

Förresten så fungerade inte den elektroniska tärningen för jag hade fattat fel på hur vissa delar skulle vändas... men det är inte värre än att M lött löst dom åt mig så att jag kan pilla på lite till. Tyckte hur som helst att det var en överraskande och gullig present!


RSS 2.0