Duschen full av nakna karlar

Inte lika glamoröst som det låter då duschen är minimal och därför enbart rymmer, som nu, son och man, men kanske väckte det någon form av nyfikenhet att läsa vidare...

Lite lagom stolt över att gravidhjärnan visade sig duga till mer än som mat- och sovklocka i tid och otid och med detta "mycket bra resultat i förhållande till de krav som ställdes i lärandemålen" slipper jag omtenta som gravid i v 39, den 19:e. Ska fira med Mattias, bror och Wallander senare på det enda tillfredsställande sätt jag i detta tillstånd kan komma på - med te och lussekatter. Det har blivit riktigt mycket fika och riktigt lite animalier denna helg men det känns lite sent att ändra på nu. Det är ju ändå bara fyra veckors graviditet kvar (+/-) och sedan ska någon typ av kroppsform återfås, och inte i form av enbart skrynklig deg...
 
Nu kom någon springande i handduk och skrek att "jag är en nakenfis", gissa vem (och gissa för guds skull inte på att det är Mattias)!


En del av helgens julpyntande...

Snabbis

För jag har klarat tentan, för jag har klarat tentan... och Mattias har gjort sig av med sin rostiga 900!
men nu ska middagen hittas på och lagas så jag får återkomma.

Idag lördag

Såg att jag fått kritik för att bildtexterna i förra inlägget inte går att läsa (och Klara var tydligen inte smart nog att använda länken och läsa hela katalogen istället) men som sagt så önskar jag mig bara julklapp av Mattias (och Mio kanske) så det gör detsamma.

Är i Böle där termometern visade -16 imorse, och inne i köket var det 14 (+). Pysslar med en adventsljusstake och med att sätta snören i alla de julgranskulor jag köpte i fjol, fast just nu är det besök hos svärföräldrarna som gäller. Skoterpremiären har ägt rum och de elektriska adventsljusstakarna/stjärnan är på plats.

Så var det med det

Inget tentaresultat idag heller verkar det som. Har inte brytt mig särskilt mycket de senaste veckorna men nu när det är så nära så börjar jag bli otålig!

Sov till 08.30 efter att Mio gallskrikit i ottan för att hans pappa ville borsta hans tänder med vuxentandkrämen och vid samma tid försökte lillebror åter igen att ställa sig upp, trots att jag låg ner och trodde att jag aldrig skulle lyckas somna om igen, men men, det gick till sist. Fick till skillnad från igår behålla frukosten men jag fick sedan strula med skrivaren en åtskillig stund då den vid varje omstart automatiskt väljer "nej" istället för "ja" på frågan om att skriva ut allt i svart, så alla mina 60 sidor matades både in och ut i enbart vitt innan jag förstod vad som var fel. Mattias kom sedan hem och lunchade och efter det så "hamande" jag här på skolan igen, och snart tror jag bestämt att det är dax för kaffe. Det var min dag det... Mattias var förresten inte alls så främmande inför tanken på att lämna på dagis alla de 17 arbetsdagar som återstår innan jul så jag gissar att det blir jag som får äran att steka pyttipanna till middag innan vi sedan åker till Böle med glögg och tillbehör i lasten. Jag ska pynta imorgon och sedan mysa ordentligt med adventsfika på söndag.

Om snön ligger kvar så ska jag försöka mig på årets skoterpremiär också (om jag får plats), grabbarna gjorde sin redan förra helgen men jag har som sagt min kvar. Tror att jag kommit på en någolunda bra kombination av julklappar till Mattias också så nu är det bara att shoppa dem kvar, men något ska jag väl ha kvar till vår officiella julklappsinhandling på stan den 5:e (och det finns faktiskt inget samband mellan dem och skotrar trots att bägge ämnena nu behandlas i samma stycke). Själv har jag utifrån gårdagens reklam satt upp dessa på min önskelista: (collage efter bilder från Cervera)


En stunds ensamhet...

... så jag tar mig an en lista jag hittat i en blogg jag läser:
 

1. Är du nöjd med ditt namn eller önskar du dej ett annat?

Mer nöjd än när jag var yngre men jag skulle kanske haft något mindre vanligt och "mindre sött" om jag fått välja fritt (men efter att själv ha namngett ett barn så respekterar jag mina föräldrars val på ett annat sätt).


2. Saknar du något i ditt liv?

Tror ju alltid att det skulle varit bättre "om bara" men när jag tänker efter så har jag ju det jag helst vill ha, kärlek.


3. Sommar eller vinter?

Sommar (fast julen är inte så dum den heller)



4. Vad var det första du la märke till hos din partner, som du föll för?

Hans lukt (Axe Africa i kombination med hans egen)

5. Vilken är den bästa julklapp som du fått?

Väntar mig den i år men annars är det kanske Backstreet Boys-cd:n jag fick när jag var 11 eller nåt.


6. Påverkas du av media och alla sk ideal?

Jag har mina dagar, men de blir färre i takt med stigande ålder, på ont och gott.


7. Vart i världen skulle du helst vilja leva?

Jag hoppas och tror att det ska vara med min familj på Hansan.


8. Finns det något du ångrar att du gjort?

Ja.


9. Hur många barn vill du ha?

Till att börja med de två jag hoppas att jag snart har, eventuellt en sladdis senare.


10. Har du återkommande drömmar?

Nej.


11. Om du fick äta en maträtt resten av detta år, vad skulle det vara?

Skinkstut (men utan både äppelmos och senap)


12. Märkeskläder eller inte?

Inte.


13. Vart ska du/ni fira jul?

I Offerdal eller på förlossningen/BB


14. Har du ett nyårslöfte?

Nej, men det skulle kunna bli att komma i form så snabbt som möjligt efter graviditet och förlossning, saknar främst att vara rörlig.


15. Vad har du för planer för dagen?

En dusch och sedan sängen.


Fudge!

Tror aldrig att jag startat med julgodiskokningen så tidigt som i år men när Mattias meddelade att han hade något att svetsa på jobbet (om hans mekande var svårt att hålla fokus på innan jag blev gravid så var det ändå ingenting mot vad det är nu) så tog jag tillfället i akt att i lugn och ro koka mig både en och två satser fudge. Den första blev både bränd i botten och så glömde jag att hälla i vanillinsockret innan jag hällde den i formen att kallna, men den andra hoppas jag våga bjuda på i Sundsvall till veckan. Att baka har aldrig varit min starka sida men ingen jul utan fudge och så har det varit alltsedan jag i tonåren bar tandställning och varken knäck eller kola fungerade särskilt bra.

Provsmakningspaus...

Inte dumt alls! Lite för mjuka för att packeteras bara så det blir en stund i frysen istället för på altanen, det har ju trots allt slagit över och blivit plusgrader igen. Även den första satsen smakar som den ska!

Eftersom jag gillar det där med bilder så kommer några från min och Mios julklappsinslagning igår:




Och apprå på den sista bilden och att Linnea inte bloggat på snart ett dygn nu så börjar jag misstänka att jag är ensam kvar i väntans tider nu. En månad till BF för mig imorgon och det är ett kluvet jag som både önskar att lillebror vill komma så snart han känner sig mogen för det och som önskar att han väntar tills i januari.

Konstpaus

Brukar få mejlade månadsbrev från Pampers med rubriken "ditt barn..."  och idag var fortsättningen "...29 månader". Shit, är han så gammal?! Ja, om någon vecka är det faktiskt så. Min lilla bebispojke... fast det är ändå svårt att komma ihåg allt som han en gång inte kunde för det händer ju nya saker hela tiden och allt blir så självklart. Måste skriva att jag häromdagen inte som jag brukar frågade "älskar du mamma?" utan istället frågade jag om han kunde säga "jag älskar dig" och det kunde han minsann! Sånt där som får hjärtat att banka lite extra hårt, stolt och lyckligt.

 
Smygreklam för Icas klementiner...


Hade mer tid än vanligt för morgon-tv imorse och där pimpades det julgranar - med små, i beiga runda former inramade, bilder av kvinnliga catwalkmodeller som om man tittade närmare var håriga karlar. Inte vad jag tänkt hänga i min julgran precis... Jag är istället lite för traditioner och barnaskapande och sånt när det gäller julgranspynt, smällkarameller till förbannelse och flätade pappershjärtan, krimskrams i rött och förstås glitter och ljusslinga. Vet dock inte om det blir någon gran alls i år, lite meningslöst då den inte kommer att "användas" på julafton och lagom till plundringen har vi väl ändå inte bara en utan två söner att lägga uppmärksamheten på. Har tänkt pynta med kulor och sånt i fönstren istället. Utebelysningen är jag ganska säker på att vi slängt efter att slingan gick av i fjol så det blir nog mörkt där med... nästa år däremot!

Sitter på skolan och väntar på ett tentaresultat som borde kommit idag men som med otur inte visar sig förrän på måndag, så jag tror att jag ska åka hem och sova en stund istället. För sena kvällar (för att vara gravid) med mitt stora M och för tidiga morgnar med lilla m är inte precis vad jag egentligen borde unna mig... Kanske att M skulle kunna tänka sig att lämna på dagis varje dag de få veckor som återstår om han får motorvärmaren och jag lagar middagarna?!

En smula "kärut" (för alla som förstår sig på jamskan)

Jag har gjort ett försök för att få den snudd på bortglömda lägenheten att kännas mera hemtrevlig och inbjudande igen (tillbringar ju trots allt mestadelen av tiden här ännu). Ingenting kan ersätta de tomma väggarna eller det omaka porslinet som lämnats kvar men lyckas man med att enbart hålla ögonen kring köksbordet så finns iaf lite stämning att inhämta efter lunch och en tur på stan med Sandra. Förhoppningen är att det ska kännas lite mera lockande att stanna hemma och bara plugga på fredag och måndag, för imorrn blir det hur som helst träff med studiegruppen.




Stora ljusstakar från Domus tillfälliga inredningsavdelning (f.d. kiosken), halva priset med medmerakort.
Bordstabletter, 2 till priset av 1, från Hemtex.
Änglaspel med mistlar, från Hamngatan 10.
Glassljusstakar från IKEA, och där väntar ett besök på tisdag kväll, om det så ska bli i rullstol...

Köpte även ett par tjocka strumpbyxor för halva priset på KappAhl (har bara ett par byxor att variera med, men fortf flertalet kjolar) och nu när jag varit hemma och stoppat i mig te och pepparkakor så tror jag att jag ska åka till Mio och Jysk innan dagis. 

Fick förresten kommentaren om vilken kula jag lagt mig till med av M:s närmsta (manliga) chef  idag och svarade givetvis med ett "du också"...! Någon gång måste ju chansen tas...  

Paus i julklappsinslagning

Dålig pluggdag idag så jag drog med M på julklappsshopping i Odenskog och en klapp var kan nu bockas av från oskrivna listor. Fick paketet från H&M också så Mio har fått sin cardigan (manekängar i den på bilderna) och resten av kläderna väntar på inslagning.
Trött och ont så gott som överallt men M överaskade med lussekatter och choklad igår kväll så på den fronten är allt på god väg framåt (läste i dagboken från när jag väntade Mio och tydligen så var jag lika ledsen och besviken på hans, i mina hormonstinna ögon,  bristande intresse även då, så det går väl över om någon månad...).





 

I ensamhet i evighet?

"Sorg är inte farligt och det smittar inte", sades just i barnprogrammen.
BM-besök imorse och jag har hela dagen väntat på att min för dagen sjukskrivne sambo ska undra över hur det gick, hur bebisen mår, hur jag mår... men han har visst huvudet fullt av annat. Det känns väldigt ensamt just för stunden men det tänker jag inte orda mer om här och nu.

Allt var bra iaf och för en gångs skull så sammanföll besöket med ett i samma vecka då jag väntade Mio (värdena inom parentes):

Lillebrors ♥-ljud: 148 slag/minut (130)
SF-mått: 34cm (34)
Min vikt: 68 (76)
HB/blodvärde: 129 (140-nånting)
Blodtryck: 105/66 (110/60)
P-glukos: 4,1 (5 nånting)

Han har nu vänt sig och ligger med huvudet nedåt men fortf är det rörligt (normalt för tiden). Jag fick ännu en akupunkturbehandling men till sist fick jag avbryta då trycket från bebisen när jag ligger på rygg gjorde att benen började pirra och det svartnade för ögonen, hoppas att det hann göra någon nytta iaf. Den senaste tiden har det blivit lite, lite mindre smärtsamt iaf (men det är väl inte värt att skriva för då kommer det väl igen...). De senaste dagarna har magen kännts större ön jag nånsin minns att den gjorde med Mio och det påverkar andningen, vilket i sin tur gör att jag svankar för att ge bebis så stor plats som möjligt, vilket gör att ryggen inte precis blir smärtfri... så om någon i mitt hushåll kunde erbjuda massage skulle jag verkligen inte tacka nej...

Nu sitter någon och trånar, fast mer efter datorn än efter mig tyvärr!

Det måste vara graviditeten...

...som gör att jag förutom att nalla sura nappar av bror Joel även förälskade mig i sångaren i Scotts när han sjäng "fröken fräken" som en gud i Dansbandskampen igår. Går in i v 36 idag.

Har haft mamma på besök hela helgen och efter en lyckad pepparkaksbakning och efterföljande glöggfika med svärfamiljen så var det klart att hon skulle få se på Dansbandskampen (och vad annars fanns att välja på? Stjärnor på is...?)


Det mest fantastiska

Ville lägga ut en bild på det mest fantastiska som finns men det fanns tydligen inga nytagna, opublicerade kort så istället blir det den nyinköpta Saaben...

 

"Det mest fantastiska" i stycket ovan och i hela mitt liv är förstås Mio, som idag fick frågan om vi skulle gå och borsta tänderna och svarade: "ja, gå på huset" (ett uttryck han tydligen snappat upp av någon som använder det, för det är då inte jag)! En stund senare ville han åka till mommo och jag berättade att hon kommer till oss i eftermiddag (hon ska följa med till Böle över helgen) och Mio svarade trotsigt att "faan heller"... Inte allt gör en lika lycklig men jag kan ändå inte låta bli att skratta (och det är gissningsvis inte från mig som han snappat upp det uttrycket heller). Igår kväll satt han med Anna och läste leksakskatalogen från Barnens hus och berättade om vem som hade vilken traktor och vad de gjorde med dem (utefter färgerna), hur alla djuren lät och vilken gubbe bland Pippi-Långstrump-figurerna som var Bertil... Han kallar alla nallar för Nalle Puh också, mitt underbara barn!

Ska ägna mig åt vad jag borde en stund nu för sedan väntar en tur till M:s jobb för försäljning av någon gammal motor som legat i min bil och luktat hela veckan nu, och sedan ska det både handlas och hämtas barn, umgås med modern och förhoppningsvis skrivas ut en och annan AD-dom också.


Den nyaste hästen i hagen

Skulle bara "titta lite" och sedan åka hem och sova en stund nu när studiegruppen (inkl. jag själv förstås) varit så duktiga och effektiva i flera timmar, men så blev jag fast i en presentation av mig själv i klassens webforum som jag ändå sedan bara sparade som utkast - utan att veta var det hamnade och nu ligger!

Vi (eg bara Mattias, jag har inte ens blivit tillfrågad om att bidra) inhandlade en ny andrabil igår. Än så länge är jag riktigt nöjd, den är vad jag alltid velat ha - svart och snygg (men nu när jag tänker efter så inser jag att jag inte ens provåkt den så hur nöjd kan man eg vara då?). Behöver väl inte ens tillägga att det är ytterligare en Saab i mängden... men av de andra är en till försäljning, en ska skrotas, en tredje är nedplockad i molekyler sedan flera år och en fjärde (veteranbilen som varit i bruk till och från de senaste fem åren) har för tillfället ingen motor - och när den så får så blir den knappast i original. Sedan återstår bara räcer-9-5:an som jag snart ska baxa mig in i igen (det är tyvärr inte lika kul att köra bil när man knappt kan sitta så pass upprätt att man når fram till ratten). 
Det blev visst sex bilar till sist... men snart kanske bara fyra och det är ju faktiskt inte mer än en per familjemedlem...

Middag för Anna och Kristoffer ikväll, ska satsa på det vinnande konceptet risotto som vi inte ätit sedan i måndags! Förhoppningsvis har inte de gjort det så nära inpå iaf... Måste köpa ölkorv, champinjoner, gul lök och gräddfil på vägen hem.

Sista Höök på tv sedan också.

Eftermiddag av idag

Att ombesikta bilen tog ca 4 sekunder, jag hann inte ens stänga av motorn (fast det fick jag ändå göra sedan för att kunna betala de 200kr som det tydligen skulle anses vara värt). Små, löjliga fel som jag säkert eltat om tidigare, ett varselljus för lite och ett obefintligt dragkrokslock som den förre ägaren borde åtgärdat efter förra årets besiktning, men men...

Jag hade köpt ett jättetjockt julnummer av en inredningstidning jag inte tidigare läst (som heter nånting med "...hem och trädgård" om jag inte minns fel) att läsa under väntetiden men inte heller den blev så lång som väntat så jag hann bara bläddra igenom några adventspyntade sidor och när jag sedan kom hem igen var jag så full av energi att jag både ringde Östersundsbostäder (för utfrågning av eventuell andrahandsuthyrning) och Ragunda kommun (för eventuell "praktikplats" där under våren)! Hade tänkt samla mod angående det sista ända till på fredag men jag trotsade mig själv och kom i kontakt med någon form av chef (kvinnlig) som uttryckte sig i termer som att "chanserna var mycket stora" för att jag skulle kunna få vara där, så nu har jag tagit mig till skolan igen för att kunna mejla iväg den skriftliga info om kursen som jag har och sitter sedan här och väntar... Nej, men oavsett jag får/kan vara där eller inte så är varje samtal av sådan typ ett steg högre på min stege av självförtroende och trotsandet av social fobi! Nu är jag definitivt värd de mazariner jag köpt till namnsdags/kvällsfika.

Elisabet-dagen

Är på skolan (igen). Efter sommaren fanns plötsligt en ny kaffeautomat i fiket, utan mitt favoritalternativ chocoffee och med ständigt överbryggt vanligt kaffe, ändå har jag åter igen köpt mig en kopp. Känner att Marianne aldrig uppskattas nog för sitt underbara kaffe som hon gång på gång släpar med sig till våra gruppträffar, så Marianne, du är en ängel! Förstod förresten att det var du som kommenterade anonymt i förra inlägget.

Kom eg hit med ekonomiska avsikter. Nästa vecka får min älskade 9-5:a körförbud om jag inte ser till att ombesikta den så jag tänkte ge mig i kast med det redan i eftermiddag, men med tomma kontokort och utan internet hemma (också igen) så fick jag vackert bege mig hit för diverse överföringar - vad gjorde folk innan internetbanken fanns? Hur gör mamma?

Medan internet fanns i går kväll (vi ska skaffa ett eget och det ganska snart hoppas jag, men jag förlitar mig på att M ska hitta oss det "bästa" och hur gör man det utan möjlighet att leta?! så jag tjatar vidare här så länge) så hann jag faktiskt med både ett snabbt besök på tradera, där jag insåg att jag istället borde letat efter den cardigan till Mio från H&M som jag sett i något modereportage så jag hamnade på deras hemsidar och insåg att flera snygga plagg fanns på rea, inte dumt alls... bland annat så beställdes en cardigan (fast inte den jag sett ut innan) och även något som förhoppningsvis mitt stora M ska vilja bära.

Elisabet-dagen idag ja, jag har grattats av Stina och hoppas att den namnsdagslista vid blombukettsståndet på kvantum som jag visade M i förra veckan ska ha kommits ihåg... om inte annat så får jag väl fira mig själv!

Wishes

Mio, 28 månader, har ännu inte lärt sig skriva. Han har ännu inte förstått vad julklappar är eller vad önskningars vara kan innebära, så jag tar mig friheten att föra hans talan:

Kläder i stl 98, främst byxor (helst jeans) och pyjamasar.
Duplo, gärna något med brandbil eller djur.
Verktyg (som helst inte låter)

Min egen önskelista ser ut som följer (om nu Mattias läser, för frågar gör han inte):

Presentkort på kläder. Garderoben jag hade som "smal" känns lite trist numera.
En termosmugg.
Massage, aldrig fel och dessutom gratis.
INGEN bebis. Alla andra dagar går bra men ett julaftonsbarn är inget jag önskar. Kommer förstås att tacka och ta emot om nu lillebror själv vill något annat, men men...


Tror att jag ska surfa in på Tradera och titta till dagens utbud. Mattias är borta ikväll igen men med tanke på all den tid jag misstänker att vi kommer att få för att nöta och slita på varandra efter jul så försöker jag att inte klaga, och dessutom fungerar internet och jag behöver inte ens slåss för att få nyttja det...




"Synonym för klagodikt eller -sång."

Wikipedias förklaring till ordet "elegi", som för övrigt är en av de bästa och mest passande Winnerbäck-låtarna med textrader som "vi skulle klara vad som helst, vi skulle aldrig säga nej, och vad du anförtror åt mig ska jag anförtro åt dig".

Skolan är varm, eller också är det jag som är det. Ullkofta och dunjacka... fast bägge är av just nu. Huvudvärk på g och jättesvårt att varva ner utan att egentligen veta varför jag överhuvudtaget varvat upp. Har läst vad jag borde och mer därtill så jag unnar mig en ny layout nu när jag ändå har både tid, ork och lust, får se hur snart jag som brukligt lessnar på den. Funderar annars på julklappar. Min man (om än ej juridiskt) brukar berätta för sonen om tomten som ska komma och undra om det finns några snälla barn, varvid sonen glatt svarar "nej", så shoppingen till dem, sonen framför allt, är för min egen skull och verkligen inget måste. Ett IKEA-besök med studiegruppen är inbokat den 2:a och på listan står både sängkläder och matchande förvaringsboxar till sonen:


Hoppas även på att Birsta city ska stå för den ultimata lösningen av present till föräldrar, fyra yngre syskon och en tidigare aldrig träffad svåger, helst i form av ett enda, hyffsat billigt paket. Har en del idéer men alla av dem är ju läskunniga så det är inget som yppas här. "Problemet"  Mattias återstår också och problemet ligger inte i val av klapp utan i att han försöker intala mig att vi ska sluta byta julklappar! Så jag (som är av åsikten att även om jag helst ser att nära och kära lägger energin på Mio istället för oss tråkigt vuxna ändå kräver en julhälsning i mer än ord av vissa) vill ge något som förutom det konkreta även ger honom en regäl släng av dåligt samvete...

Middag i form av gröt väntar, det ambitiösa på matfronten tog slut igår men jag sörjer inte för det.

Och drygt sex veckor av året återstår

Startar med lite bilder här så får jag se om internet stannar länge nog för ett inlägg i husbloggen också... Har iaf hunnit kolla upp att en sal till imorgon fanns bokad och vilken det är och det var det viktigaste.


Lite bilder från ett Böle där snön kommit, och v 5, 15, 25 och nu även 35 med magen. Mår ganska bra men Novalucolen i asken är snart slut - igen, och om nätterna inte bara svär jag utan tvingas kliva upp för att byta från höger till vänster sida, att rulla i den riktningen är för tillfället en omöjlighet men åt andra hållet är det än så länge möjligt (verken enkelt eller smärtfritt - men möjligt).



Idol och popcorn

13,2 grader plus visade termometern i köket på Hansan när vi kom men blommorna lever och jag börjar få upp värmen liksom vedspisen. Mio sover, Mattias pratar i telefon och jag testar ett internet som för en gångs skull verkar fungera felfritt. Annars intet nytt tyvärr.

På återseende.

Det är ju snart dax igen ju!




Har börjat inse att det faktiskt snart gått sju månader sedan vi firade vårt svaga plus med hämtpizza och ickelightad coca cola och att det därmed börjar dra ihop sig till förlossning. Har förgäves försökt logga in på familjeliv där min självskrivna förlossningsberättelse från när Mio föddes ligger, men futan resultat. Minns mest att i jämförelse med graviditeten så var den en dröm men jag har en känsla av att jag om sex veckor kommer att förbanna mig själv att jag glömt hur fruktansvärt ont det gjorde... men som det helt klart var värt och så kommer att vara även denna gång, när han väl är ute vill säga. 

Lite kortfattat så började den förlossningen på det sätt som den oinvigde tror är det enda rätta - med att vattnet gick. Vi åkte in, gjorde ett ctg (koll med mätinstrument på magen för att mäta värkarna) och fick konstaerat att värkarna var för svaga och att vi skulle komma tillbaka morgonen därpå. Vi hann bara ut så kom den första riktiga värken men vi åkte hem (efter ett snabbt stopp på Statoil där vi båda gick in och handlade fikabröd - en av oss med dyngsura byxor av fostervatten men i tron om att det inte syntes), bäddade sängen med "kisslakan" och jag konstaterade ganska snabbt att med dessa allt fler och smärtsamma värkar så skulle det inte bli särskilt mycket sömn. Tror aldrig att vi hann gå och lägga oss ens utan knappt två timmar efter att vi lämnat förlossningen så var vi där igen, trots att personalen som Mattias haft telefonkontakt med trodde att det skulle vara onödigt.
Jag fick ett förlossningsrum, lustgas och ctg:et konstaterade denna gång kraftiga och ganska täta värkar (30 sek långa och varannan minut eller nåt sånt). Efter ytterligare en stund (kvart/halvtimme, man har ju inte direkt någon tidsuppfattning i sådana lägen) blev jag för första gången undersökt och barnmorskan konsaterade förvånat att jag var helt öppen! Ytterligare en stund senare så kom krystvärkarna men det tog ett tag innan jag fattade att jag hade både ork, förstånd och förmåga till att krysta flera gånger på samma värk så efter nästan 1,5 timmars krystande kom prinsen äntligen ut (den första bilden ovan är den första som finns på honom)! Det tog ett tag innan chocken lade sig över att jag faktiskt lyckades föda ut honom. Totalt tog förlossningen mindre än sex timmar från det att vattnet gick och att den blev så intensiv var förmodligen skälet till att jag under dagen därpå svimmade vid ett flertal tillfällen då jag försökte resa mig, men trots det så hoppas jag på en lika snabb och okomplicerad förlossning denna gång. Och helst inte på julafton... eller i bilen...

Mjölkersättning för de första dygnen är inhandlat och jag har börjat på någon sorts bb-väsklista. Längtar så efter att få se vem det är som gömmer sig därinne och att få klä honom (eller henne, om de mot förmodan sett fel) i björnoverallen, sätta honom i bilstolen och ta med mig honom hem för att börja vårt liv som fyramedlemmarsfamilj! Men hur mycket jag än längtar och hur hårt han än sparkar stundvis så hoppas jag att han vill stanna kvar i mig i minst en månad till för JAG är inte färdig än (och troligtvis inte han heller)! Och julkorten är bara önskade från mig, Mattias och Mio...

Dax att dricka ur kaffet, svälja den sista tuggan snickers, packa ihop datorn och bege mig från skolans café (internet hemma har somnat för oss igen) för att hämta hem Mio från dagis och kanske lycks övertala honom om att ge magen en "prutt" eller så. Kyckling i sötsur sås och ris står på menyn och jag hoppas att 16 minuter i solariet ska ha gett mig lite mera energi för att göra något med resten av dagen.



En bild på en rund och go Mio från hans första julafton också.

...och min ex-arbetsgivare Carema har börjat med reklam på stadsbussarnas rumpor.

Lillebror roar sig med att försöka ställa sig upp, inte särskilt skönt. Om ett år skulle jag väl jubla...
Flera i klassen tyckte jag såg "liten" ut för att bara ha 6,5 veckor kvar så jag hoppas att Mattias smyghandlat sådana Dumle-bites som jag pratat en stund om nu när han nyss var till tvättstugan.
Skola imorgon igen, och fotografering för Mio.

Kanske är det synen på världen som är fel?

Det stör mig att jag för tillfället har så svårt att vara nöjd i nuet, att jag så lätt faller ner i depp och tror att "om bara..." så vore livet lite lättare att leva. Ikväll har jag lite skämtsamt funderat på om det är mitt sätt att se på allt som är fel så jag har beställt hem nya glasögonbågar från favoptic i ett försök att lätta upp stämningen...! De på första bilden är de jag använder och har använt mig av dagligen sedan jag väntade Mio, gillar dem men det kan ju vara kul att variera sig lite, eller?!



"Det är visst nån som är tillbaka"

Den långa helgen är nästan inte slut än. Farsdag har firats och Mio har testat sin nya overall. Lite snö skulle inte sitta helt fel nu. Mio har varit sjuk med feber och spyor så jag "vabbar" idag (fast utan FK-ersättning) så att han ska få vila upp sig och förhoppningsvis gå på dagis igen imorgon. Idag är han mer vild än tam (synbart frisk alltså) så den arbetsrättsläsning jag hoppats på att få starta upp ligger ännu ostartad. Nu sover han men då finns det ju så mycker roligare "måsten"...




 

Mattias har (trots förekomsten av farsdag) alldeles innan vi åt varit ute och röjt bland skräp och sågspån (sånt vi kastar ut och hoppas att nån annan till sist ska komma och städa undan åt oss - det händer uppenbarligen inte) så han var så varm att han envisades med att äta barbröstad, febertussMio var klädd i desto mer.

 Måste ju visa (stolta?) moster Klara att Mio älskar traktorboken på norska (fast ljudet låter likadant som på svenska) nu när han blivit så stor att vi vågar låta honom läsa den utan rädsla för att han ska riva sönder den.

BM-besök idag (v 33+1):
Vikt (min): 67, + 8 sedan inskrivningen.
Blodtryck: 104/57, lågt och en bidragande orsak till att pulsen låg på 97 (!).
Plasmaglukos: 5,3
Lillebrors ♥-slag: 140/minut
Synfus-fondusmått: 32, samma som i v 32+ när jag väntade Mio.
BM trodde att lillebror "satt upp" och jag som trott att det är rumpan jag tryckt undan när jag tycker att han tar för stor plats... får väl ta det lite försiktigare i fortsättningen. Än finns det ju tid för honom att vända sig iaf.
Fick akupunktur för tredje gången och sedan sist har det blivit lite mindre smärtsamt med sängvändningarna så skam den som ger sig!


Monstertenta

Insåg så snart jag fått tentan i min hand och börjat skumma igenom frågorna att detta är verkligen inte en tenta som jag vill göra om och nu, drygt fyra timmar senare med en regält stel och ond högerhand så är jag ännu mera övertygad. Därför hoppas jag förstås att mina nio inlämnade sidor åtminstone ska ta mig till ett godkänt resultat och eftersom jag inte ser det som någon omöjlighet så tänker jag inte ställa in mig på någon omtenta förrän om jag får ett rött "F" hemskickat om si sådär tre veckor. Har aldrig suttit så länge på en tenta heller och det känns inte omöjligt att vissa inte ens hinner skriva klart innan tiden går ut kl 13.

Ska åka hem för lunch och kanske en powernap nu, sedan ska jag fundera över om jag och Mio ska satsa på att åka till Böle redan ikväll eller om vi ska vänta tills imorgon (M jobbar där borta idag och imorgon). Hur som helst så ska jag nu inte öppna en enda skolbok eller studentportal innan måndag då nya tag med arbetsrätt väntar.

Obama vann visst

Det är så kul med Mios prat. Nästan varje dag får jag höra vad han pratat om på dagis och hur han får till det ;) Igår handlade det om att pappa hade däck på taket. Jag fick förklara att han med "taket" menar fåsbotten (som på svenska betyder "övervåningen på ladugården") i Böle där M förvarar skotrar, motorer och förmodligen även däck (Mio är där oftare än mig). Imorse sprang han in på dagis och innan jag hunnit få honom att ens ta av sig stövlarna hade han berättat om "gubbar" som han skulle få. Han menade jordgubbar och med ens så är halva "fikat" för Stina och Arvid (och Johanna genom bröstmjölken) senare i eftermiddag avslöjat. Dagisfröken undrade om han sett några gubbar på vägen in och det kan ju inte vara så lätt att förstå vad barnen menar alla gånger, fast hade jag det yrket så skulle jag se det som ett mycket mindre problem än det där med att behålla tålamodet, de gör det bra! Ikväll är det föräldramöte så "Jolven" kommer och passar Mio så att vi båda kan gå (med mitt kontrollbehov vill jag inte missa något men jag vill ändå inte låta M vänja sig vid att jag "fixar" sånt på samma sätt som jag nästan i detalj kunde återberätta både Andra Avenyn och Desperate Housewives när han kom hem igår kväll).

Om det inte märks så mår jag bättre idag. Har aldrig vuxit ifrån de där "up:s and down:s" som jag periodvis lidit av från tidiga tonår och att det dessutom både är höst och en orörlig sådan gör det så enkelt att sjunka när man bara blivit lite blöt om strumporna. Idag hoppas jag däremot att tiden inte ska räcka till för grubblerier för Stina kommer som sagt, sedan blir det middagslagning (jag låg hela tiden medan M gjorde lax igår så det är väl min tur idag gissar jag), föräldramöte och sedan är det ju dax för Roomservice och Grey´s Anatomy. Undrar vad jag kan tänkas vilja äta för gott till det... nej, just nu behövs ingen tröstätning men efter att fler och fler tycks haft glöggpremiär och Sara dessutom skrivit om lussebullar så skulle man ju kunna njuta för njutandets skull också!

Lägger in den sista bilden jag skulle lagt in igår. Mina män med "samma" frisyr (fast den ena har desto mer hår i ansiktet) och lika djupt koncentrerade över något på datorn.


En tömd ask toffifee

A L L A 15 bitar ligger nu tillsammans med bebis i min mage. Är inte så dum att jag tror på reklamen som säger att "man har så kul med toffifee" (och som Soran gjorde ett underbart inlägg på i sin show) men efter att ha städat Mios rum (får främmande imorgon) och sedan tagit med mig sonen till Lillänge för att åtminstone köpa ett halvnyttigt fika (får främmande imorgon)  så tyckte jag mig vara värd dem - varenda en. Har även diskat och slagit in en farsdagspresent så nu finns ingenting kvar som kan konkurrera om tiden imorgon som är sista dagen att plugga innan tentan. 

Ni kanske inte tror det men igår stod jag emot sötsuget/tröstätandet och lät te vara det enda jag stoppade i mig under kvällen så idag lät jag bli mera av en ätarkväll. Är dessutom ensam hemma (med Mio som sover) och då slipper man ju dela med sig...

Bombhistorien tycks ha löst sig nu också - en påse hushållssopor, men nu vet man ju iaf att polisen kan vara mer på alerten än som i fredags (dag före helgdag) då de utdelade böter för en hastighet som bara gäller på vardagar... Det återstår att se vem som vinner USAvalet då men jag har inga planer på att vaka utan litar övertygat på att resultatet knappast kommer att undgå mig ändå.  

Verkar må lite bättre...

Finnes: tröstätande shopoholic


Misstänker att detta inlägg inte kommer att vara någon vidare bloggunderhållning...men jag är inte på humör för sånt, det är bara så.

På kortet: jag igår. De stunder jag inte försöker döva med mat (och annat ätbart) eller genom att köpa mig något nytt (kan vara till någon annan också) blir allt färre. Jag vet så väl att det i längden är ohållbart och det gör mina låga tankar ännu lägre. Försöker tänka på att mindre än två månader nu borde återstå innan jag (förhoppningsvis) blir mobil igen men att knappt kunna gå ut till bilen utan stånk och stön gör mig knappast till en bättre och sundare människa. Vad är väl ett bombhot på Lidl mot att en gravid, blek och deppig tjej i en av förorterna lider av foglossning och därför blir ännu mer blek och deppig?! Kul att det händer något, förmodligen visar det sig vara falskt larm ändå och efter vad jag hört om arbetsförhållandena i Lidl-koncernen så är det ju inte helt otänkbart att någon kännt sig riktigt missnöjd och tycker att de förtjänar lite rädsla. Synd på alla som evakuerats från sina bostäder och vad en sån här sak kostar samhället, men men... Vet inte riktigt vad jag vill få sagt egentligen så jag lägger in lite AndyWarhol-inspirerade bilder från igår istället i ett försök att lätta upp stämningen. Först Mio i sin gamla frisyr (hoppandes i sängen med tusch i handen och djupt koncentrerad framför tv:n) och sedan i sin nya (som kanske inte syns så väl på just dessa bilder dock). Jag är åter igen den i familjen med längst hår...



F-n, de sista bilderna vill inte laddas upp, det känns som att det var väldigt länge sedan jag hade medvind nu men jag hoppas kunna återkomma med det i nästa inlägg... Vet att detta kommer att vara ett av de inlägg jag i efterhand kommer önska att jag aldrig skrivit men jag orkar inte tänka på det nu. Titta på bilderna istället för jag är väl medveten om att jag iaf lyckats med något bra här i livet (och då syftar jag inte enbart på klippningen). 

Kvällens vinster

Jag har vunnit en Didriksson-overall till Mio, några år på nacken men förhoppningsvis bra ändå, samma pris som att köpa en ny av lägre kvalitet och jag vill ju ändå att den ska stå emot viss väta.
Vann även över M i spelet "mix-max" och eftersom han nu skaffat sig en mobil med hyffsat internet så har jag även vunnit tillbaka tillgången av dator på kvällarna.

Har snaggat Mio också, före-och-efter-bilder kommer. Hade som mål att spara tills det ser dumt ut men hans halvlånga bebisfjun (som han aldrig fick som bebis) gjorde sig inte så bra efter att mössan varit på... får spara ut det till sommaren nu istället.

God natt!

Storkok

 
 

Dagens bilder (länk 1 och länk 2) och motivationen till dem:

Jag (med viss utfrågning och ekonomiskt deltagande från Mattias) har beslutat att börja samla på Astrid-Lindgren-dvd:er till Mio. Han, och så småningom även lillebror, ska få en vid varje födelsedag och julafton för vad vore väl en uppväxt utan Emil, Pippi, Tjorven, Bröderna Lejonhjärna, barnen i Bullerbyn eller Rasmus?! Utfrågningen gällde hur länge dvd kommer att vara ett aktuellt filmformat men Mattias tyckte inte att vi skulle ta hänsyn till det och oavsett när eller vad som kommer sedan så måste de ju gå att lägga över i annat format då. Jag har redan köpt årets film som blir vad bilden visar (Mio min Mio har han redan). Till 3-årsdagen väntar förmodligen något med Emil.

Mattias har, efter att bland annat T9 slutat fungera på k750:n han en gång gav mig men som han själv bytte tillbaka sedan, inhandlat en begagnad HTC touch som bland mycket annat faktiskt också är en telefon! För en dryg vecka sedan hade jag fortfarande aldrig hört talas om märket men efter vissa dragna paraleller har jag förstått att den hårdvarumässigt är ungefär lika bra som den PC min mamma köpte för ca 10 år sedan, men istället för windows 98 så har den xp... Alldeles för mycket teknik för min del och det törs jag stå för men jag hoppas att han blir nöjd för till skillnad från så många andra förhållanden har jag alltid varit den av oss som haft nyast mobil och fått köra den nyaste bilen så det är på tiden att han får ta igen lite (men inte mer än så här för bilen lämnar jag inte ifrån mig utan strid)! Men med tanke på min mekanikers regäla fingrar så måste han använda sig av den medföljande pennan när han skriver sms och trots att jag skickat minst två till honom idag så är jag tydligen inte värd besväret att få något tillbaks...

Tenta på torsdag, så snart är det färdigältat i det ämnet för ett tag. Läser och läser och idag lyckades jag med bedriften att somna mitt i en text när lillebror en gång för alla sagt ifrån gällande den framåtlutande ställning jag suttit alltför länge i innan jag slutligen lade mig på sängen istället. Hörde igår att det där med att oroa sig är som att betala av på ett lån man ännu inte tagit så jag försöker lägga tankarna på annat än funderingar på hur kombinationen av eget reflekterande och graviddåsig hjärna ska sluta, på torsdag vet jag mer. Lessnade hur som helst på att bara läsa så jag har gjort storkok av napp (har bara en yttepytte än så länge) och flaskor till lillebror och nu försöker jag hitta en billig och bra overall till storebror på Tradera.

Antar en utmaning och gör inte så mycket mer

Vet inte vad jag skulle skriva om, om jag skulle försöka skapa ett inlägg just idag. En tur till stan, en för kort tröja och fler scrappade julkort är vad dagen innehållit, intressantare än så blir det inte... Så jag antar utmaningen från Petra:

4 arbeten jag haft i mitt liv:
1. Feriearbete på ett servicehus
2. Sommarvikarie på samma servicehus
3. Vårdbiträde inom Carema
4. Vårdbiträde inom kommunen (längre än så har jag liksom inte kommit i min karriär än...)

4 filmer jag kan se om och om igen:

1. Där fick du! (Stefan och Krister-buskis)
2. Grease
3. Filmen då Mattias försöker få Mio att säga "pappa" men Mio bara envisas med att säga "mamma"
4. Beckfilmer

4 ställen jag bott på:

1. Brunflo (3 olika adresser)
2. Idre (2 adresser)
3. Offerdal
4. Östersund (4 adresser)

4 tv-serier jag gärna ser:

1. Desperate housewives
2. Grey´s Anatomy
2. Navy CIS
4. Parlamentet (fast bara om vissa komiker deltar)

4 ställen jag vill åka till:

1. Grekland
2. London igen
3. Pite´havsbad
4. IKEA

4 favoriträtter:

1. Bacon med vad som helst
2. Pizza med massor av ost och salami
3. Stekt korv och stuvade makaroner
4. Kyckling, ris och örtkryddad sås

4 ställen där jag trivs:

1. I mitt hus
2. I min lägenhet
3. I bilen
4. På café

Ingen inbördes ordning för jag är långt ifrån så klar i huvudet att jag skulle kunna tänka ut något sånt. Utmanar inga andra.

Partaj del 2

Kom i säng vid 02.30, ganska övertygad om att det inte blivit så sent tidigare under denna graviditet - och förmodligen inte kommer att bli igen heller (surt att vakna pigg kl 8 sedan för jag antar att det kommer att bli märkbart senare under dagen). Hade jätteroligt och led inte alls av att sakna berusning, något jag varit lite orolig för innan. Tyvärr blev jag jättettrött mot slutet så jag vet inte hur väl jag lyckades förmedla värdinnorna om hur trevligt jag hade innan...

Mattias, med kvällens sämsta utklädnad (?) hann med att prova en hel del andra (utklädnader) och själv vann jag både introtävlingen (27/40) och den officiella hand-handleken (18p). Det fanns ju förstås de som senare under kvällen tog upp leken igen bara för att kamma hem en sista ynka poäng upp till 19 men den officiella versionen vanns som sagt av mig! Tillsammans med honom jag skulle röstat på om man fått rösta på kvällens bästa outfit, värdinnans man K i för korta hängselbyxor, töntig peruk och minst lika töntiga glasögon.








Frukost och en tur till Änge och Mio väntar.

RSS 2.0