Så fick jag en äntligen en present, och inte vilken som helst...

..utan nämligen en elektronisk tärning!

Till saken hör att Mattias under min mammaledighet skyllde på att han aldrig hade tid att överraska med presenter men han lovade att när han väl blev pappaledig så... Imorgon har halva tiden gått och äntligen så kom han idag hem med ett litet paket!

Det kanske inte låter sådär romantiskt som blommor och parfym men när Mattias nu de senaste dagarna satt igång med sin egen lödningsprocess av insprutningssystemet så blev även jag inspirerad och vill minnas att jag var rätt duktig på högstadiet när jag gjorde både en glödlampsprovare och ett trådspel. Älskling, som inte ville låta mig "leka" med sina grejer gav mig alltså något eget att pilla med. Nu är jag färdig och väntar spänt på att han ska komma hem och hjälpa mig att stoppa i batteriet! Jag har lånat 9-voltsbatteriet ur brandvarnaren men det sitter en liten pigg i bakkanten på tärningens batterihållare som jag bara inte orkar bryta undan...

Nu kom han, så nu ska vi se om jag lyckats!

Oj, nu snöar det också

Och jag har bara 4 kapitel kvar att sammanfatta, med många olika (onödiga?) exempel på samma saker också...  Kanske att jag orkar åka på rusta sedan och kolla efter tapet att göra fondvägg av här i lägenheten!

image384

Julklappsfunderingar

I år ska vi snåla. Vi ska bara ge julklappar till Mio och varandra. Ändå har vi köpt varsin till våra respektive familjer också, men längre än så sträcker sig inte generositeten! Så vänner, köp mig inget för det skulle bara ge mig ångest och det är väl inget man vill ge någon i julklapp...!

Mios första julklapp (måttstickan) är skapad, inslagen och gömd, men annars tycker jag att det är roligast att slå in allt samtidigt, även om det i år inte blir så mycket då... Mattias ska iaf få en:

image383

Kanske inte just denna men något liknande. Vuxna människor ska kunna passa tider, inte sant?! Självständighet och eget ansvar är sexigt. Mio får väl med min hjälp hitta något åt honom som han inte redan vet... Tror förresten att Mio ska få en radiostyrd bil med sladd och eventuellt en ny bilbarnstol också, beroende på om Mattias besiktat sin 900 tills dess eller ej.

Jag vet inte riktigt vad jag ska önska mig av Mattias och Mio, den sista Harry Potter-boken på svenska har jag tidigare sagt men den kan jag ju lika väl köpa själv för det blir ju ändå ingen överraskning. Ett äkta Microsoft Word vore heller inte helt fel. Jag hatar så mycket av Open Office trots att det vid en första anblick liknar Word nästan på pricken. Min version vill tex sär skriva alla ord som jag vill sätta ihop, troligtvis för att versionen har amerikanska vanor och ikoner. Jag avskyr särskrivningar och allt annat som inte ser intelektuellt ut, felstavningar och att skriva som man talar; "ja" istället för jag osv. Usch och tvi!

Egentligen borde jag fortsätta sammanfatta den bok jag nu skriver stödanteckningar kring i just Open Offiice... Mattias och Mio har äntligen lämnat hemmet för att leta efter det sista till Mattias fredagsoutfit så jag borde väl passa på.

jag måste bli bättre på att ta vara på allt

för tänk att allt kan ta slut på en oförberedd sekund. ♥

Om dagarna var längre och böckerna annorlunda formulerade...

image382

Ännu en Bölehelg och vi som fram till i fredags inte hade en aning om vad vi skulle dit att göra, förutom att vattna blommorna, har haft fullt upp ändå. Tyvärr vaknade jag med migrän igår så allt jag försökte mig på tog minst dubbelt så lång tid eftersom jag var var tvungen att ta det så lugnt. Jag hade tagit med mig den sista kurslitteraturen men såg inte ens åt boken. Så idag är det råplugg som gäller, och imorgon, och onsdag, och torsdag - fast nu är det ju lunch... dessutom måste jag hela tiden mottivera mig själv med något roligt som belöning för varje kapitel jag tar mig igenom, tex att måla ännu ett lager på Mios blivande julklapp (en mätsticka) eller ett blogginlägg. Dessutom blir det redd grönsakssoppa till lunch och det känns inte sådär jättefestligt... Middagen däremot blir tacogratäng, mums!

På fredag kommer mamma och hämtar Mio så sedan ska jag och M hitat på något smaskigt att laga middag med innan det bär av mot årets halloweenfest. introtävlingen är färdig och ska bara flyttas över till USB:n...

Konsten att möta blicken på två 15-månaderskillar - samtidigt

 
 
image378


 

  

 
image374  
  
 
Önskar att vi sågs lite oftare!

Lite kuriosa

Min nuvarande lektor (som det så fint heter när lärare utbildar på universitetsnivå) upplyste oss häromdagen bland annat om att Sverige inte bara är det land i världen som har högst sjukskrivningssiffror utan att Jämtland specifikt är det län där sjukskrivningar bland gravida är som högst. Kvantitativ forskning men jag saknar siffror... För kännedom har vi också Sveriges lägsta dödlighet bland svädbarn och lektorn hade en tanke på att undersöka vidare om detta hänger samman (att mammorna i större utsträckning är hemma och vilar under graviditeten och därför får "friskare" barn) och det tycker jag låter väl värt att forskas i! Ett underbart aggrument för att få vara hemma och vila när man behöver det som mest eller bara en tillfällighet...

För övrigt har jag tagit mig igenom ännu ett kapitel i boken om "Samhällsvetenskapliga forskningsmetoder". Den är lång, invecklad och tråkig - även om kursen jag läser och som innehållet i boken är en stor del av känns intressant. Lyckligtvis sade lektorn att det som det pratats om på föreläsningarna nog räcker för att bli godkänd så jag tänker inte lägga mer energi på just den boken än att ta mig igenom den och repetera det jag tycker att jag känner igen.

3 veckor kvar till tentan idag. Första salstentan, än så länge känns det lugnt. Problemet ligger i att vi dagarna innan tentan ska börja med nästa kursmoment och få en ny mängd information att blanda ihop den gamla med... men det ska nog gå på något sätt. Jag har ingen lust att tenta om den 20:e december nu när jag nästan säkert vet att Klara kommer hem till jul, så jag ska ge gärnet! Med start på måndag... för snart kommer Stina och Arvid och hälsar på och det var evigheter sedan! Mattias har åkt iväg till en kompis och kunde inte minnas när han träffade någon utan att han hade Mio vid sin sida senast. Som jag hade det förra året alltså så jag vet mycket väl hur mycket lite egentid kan var värt!

Lilla familjen spenderade förmiddagen på stan för att kompletera halloweenkostymerna och jag hittade till sist ett par hängslen... Sedan blev det jättegod lunch på Shanghai wook! Har nu bestämt att vi åker till Böle imorgon förmiddag istället för idag. Min idé för vad är väl en bäddsoffa med extramadrass uppepå i ett hus med bara kallvatten mot en dubbelsäng med resårbotten och fri tillgång på varmvatten ur ett duschmunstycke med snudd på för bra tryck...!?

Jag vill faktiskt ha en hund också...

...fast så länge vi bor i en liten tvåa är väl inte det heller att tänka på... 
Men en egen "liten" Båtsman...! Absolut en anledning till att få den där motionen det annars är så lätt att slingra sig ur.

image370


 Kanske inte i Nalle Puh-dräkt bara...

Mattias har en sockerkaka i ugnen och färdigfikade ska vi sedan ta oss en tur till Sjödins på Frösön och kanske lite matinköp med. Löningen till ära...

När jag vill så mycket att det nästan gör ont

Åh Sara, vilken fin bil! En dag vill jag ha en likadan. Svart är ju finaste färgen och i Saabar är vi fast...

Jag vill ha en (ny) bebis också, fast lite mer tror jag att jag vill göra färdigt min utbildning och lyckas hitta ett stimulerande jobb.

Jag vill att huset ska bli färdigt, helst igår, och jag vill gifta mig.

Jag vill spara ut håret och bli bättre tränad, men helst av allt just nu så vill jag att boken som jag läser inte ska kännas så fruktansvärt invecklad och dryg.

image369
En av mina viljor...

Hur låter en kanin?

Stackars Mio kom hem rödslagen både här och där i ansiktet efter en lite väl häftig lek i rutshkanan på dagis. Som den snälla mamma jag är ville jag mysa med sagostund och pekboken "på bondgården". Härmade alla djurens läten utom kaninen, för hur låter en kanin?! Lyckligtvis verkade inte Mio märka att jag hoppade över en sida...

Alldeles strax

Bilen ska varmköras. Eftersom jag blev förbannad över allt hån jag tyckte mig tvingas utstå när motorvärmarskarvsladden skulle kopplas på för någon vecka sedan så gav jag upp och har ännu inte provat på det igen. Tyckte liksom att det var idiotiskt av M att skruva på extraljusen om han ändå visste att grillen skulle bort när sladde nsedan skulle dras fram. Önskar väl någonstans att han ska fixa det på tio sekunder som med allt annat...

Om en timme kan det vara min grupp som redovisar statistik. Vet att vi har alla rätt (av de vi fattade...) så det känns rätt lugnt.

Till bilen ja.

Någon annans lycka

Idyllen där vi en gång upplevde radhuslycka är till salu. Inte för att jag skulle betala det priset för det oplanerade köket och nyrenoverade badrummet nu, men en gånggick det iaf utmärkt att hyra... http://www.maklarhuset.se/ViewObjekt.aspx?objektid=375318&view=Images

 


Sovrummet där jag valde tapeter och staketet som Mio höll sig hårt i när han var för liten för att gå. Hoppas att någon annan hittar samma lycka där som jag tror mig hitta på Hansan när tiden vill.

Jag har sökt ett jobb idag. Tror att det kanske skulle vara trevligt efter jul när Mattias jobbar heltid igen och jag ska sitta av mina 40 timmar här. Att åtminstone någon dag i veckan göra något annat än som idag, en ordlista om begrepp inom statistiken. Försöker hålla förhoppningarna nere men när jag vet att sistahandsvalet är att söka till Tross igen så kan jag inte låta bli att vilja att åtminstone det ska vara ett avslutat kapitel i boken om mitt liv. Det har gått så lång tid sedan jag sist var där.

image367

image368

Fortfarande lite för kort för att väcka morbror Joel... och för att tända alla lampor. Inte för att släcka dem dock...



Det återstår att se om jag anses lika vuxen som Stina...

[X] Har körkort
[X] Har bil (i hushållet finns just nu 5 st Saabar, mer och mindre körbara)
[X] Har egen lägenhet (ej egenägd men egen, och alldeles eget hus, med sambon...)
[  ] Har tvättmaskin (men superbra tvättstuga där det så gott som alltid är ledigt när man vill) 
[  ] Har diskmaskin (sålde den tyvärr ganska nyligen)
[X] Har kaffebryggare
[X] Har ica/konsum kort  (både och...)
[X] Har delad ekonomi
[  ] Storhandlar en gång i månaden (har ständigt ambitioner på att börja "nästa månad")
[  ] Har pengar kvar när lönen kommer
[  ] Planerar månadens inköp
[  ] Diskar varje dag (diskar aldrig numera utan fixar tvätten istället)
[X] Äter riktig mat varje dag (riktig för mig...)
[x] Dricker minst 3 koppar kaffe om dagen (vissa dagar, därav det lilla krysset)
[X] "Snoozar" aldrig när klockan ringer på morgonen
[X] Har hemtelefon (tills i april när bindningstiden går ut, hinner aldrig svara i tid då någon oväntat ringer på den)
[  ] Har abonnemang på mobilen
[X] Bäddar alltid (men väldigt sällan med överkast)
[  ] Har SL-kort
[X] Sover aldrig till efter kl 10 på helgerna (men till efter åtta ibland...)
[X] Tar hellre en promenad än att ta bussen (oftast, men eg mest av snålhet)
[  ] Har heltidsjobb (heltidsstudier iaf)
[  ] Pensionssparar
[X] Har ett sparkonto
[  ] Sparar alla kvitton
[X] Har barn

Kents nya är lika gnällig som vanligt...

...men det är ju så vi vill ha det.

Pappa kom på snabbvisit, trevligt.

Tänk om jag kunnat designa om bloggen själv utan att ständigt behöva välja på de trista förinställda. Kommer nog snart att återgå till den blå igen...

Trevlig helg!

Sitter och väntar i en timme till innan det blir dax att bege sig mot gate 2 på Gustav den 3:es busstorg. Fick kursbetyget idag och jag klagar inte. Har vunnit ett par regnbyxor på Tradera till Mio eftersom de förra sprack. Den gången lät jag snålheten ta över men ÖoB:s regnställ för 39.50 höll (inte så oväntat) inte måttet. Dessa var billigare men jag har ändå högre ambitioner... Funderar på om jag ska välja någon kurslitteratur eller köpa någon rolig tidning att läsa på bussen.

Liten dig saknar!

Mystiskt, här hemma står det fortfarande att tentans resultat ej är publicerat så det är väl bara att hoppas att det är någon inställning på datorn här som uppdaterar dåligt så att det inte var fel som jag läste på skolan...

image364

Det stämmer Stina att lill-Mio har blivit stor nu igen. Saknar min runda bebis en kväll som denna. Fast den stora pojken jag nu har och som springer ifrån en och skrattar så fort man ropar hade också gått bra. Imorgon...

För jag har klarat tentan, för jag har klarat tentan, för jag har klaaaarat teeeentan

Fy faan vad jag är bra!

Har suttit hela dagen på campus och gjort en gruppuppgift och gått igenom en halv bok så till imorgon finns det lika mycket kvar. Trodde helt ärligt inte att jag skulle hamna en poäng under B-gränsen (A är bäst och F och Fx är IG i det nya systemet) på tentan men det känns så j-a bra för det kommer att krävas så mycket mer för att klara nästa tenta och nu kan jag verkligen lägga all kraft på den!

Sitter här och äter godis och ska ringa älskling och berätta strax.

Mitt i Roomservice

Kom att tänka på sovmorgonens heta dröm. Drömde att vi fick en ny bebis - som skulle heta Mio, så vad skulle vi döpa nuvarande Mio till då?! Denna nya bebis var dessutom liten och vägde bara 2,5 men lade man honom i sängen så reste han sig själv upp (fast ramlade sedan ner igen och fick börja om). En granne kom förbi också och gratulerade med en påse hemkola. Tolkning, någon?

Chatrine från studiegruppen ringde och bjöd inte bara på skjuts imorgon så jag slipper sitta på M:s alldeles för smala cykelsadel i den enorma blåst det ryktas om, utan hon berättade också att tentaresultatet kommit! Inte mitt dock, alla har ju inte ett efternamn på A... Fast jag fick just höra att det nog inte ens berodde på det utan bara vanlig gammal hederlig otur. Men innan veckans slut ska det vara tillkännagivet. En testmall fanns iaf och med mycket tur har jag kanske nått upp till de (låter futtigt) 11 poäng (men av 20) som krävdes. Kände direkt att på några frågor hade jag nog inte ens fått med hälften av vad som krävdes men att behöva tenta om känns inte så farligt ändå. Det blir ju även då en hemtenta med böckerna till hands och mer än två veckor innan nästa ordinarie tenta. Tror att jag hajat ungefär vad de vill att vi ska ha förstått nu också. Klart jag hoppas på ett godkänt resultat men (med lite skryt) jag vet att jag iaf fick ett bättre resultat än minst två andra i gruppen på den kortare delen och att jag klarade den, den första tentadelen nånsin, är för mig en seger i sig.

Anna (och Kristoffer) bjöd på god middag bestående av kasslergratäng med pepparsmak och ris. Mio var inte helt uppskattande men han åt desto fler av rånen till efterrätt. Kollade i Annas blomböcker och ihop med Roomservice spritter det i mina göra-om-sidor. Men vad gör man om i en hyresrätt med två rum men där man redan lyckats klämma in hall/kök/vardagsrum och sovrum i det ena rummet och kontor/barnrum och gästrum i det andra!? Jag ska åtminstone ta hit ett par "nya" gardiner till det sistnämnda rummet på söndag men tills dess...

Paus, för nu är första reklamen slut...

Haha, nu är det reklam igen men jag bara låtsas att jag suttit stilla framför tv:n då jag i själva verket organiserat om bland ett antal tavlor... men jag lyssnar och lovar att titta på resultatet i slutet! Antar att jag bara kommer att lyssna på Grey´s sedan också!


Fast ifrån i söndags då den senaste omorganisationen ägde rum... Önskar för övrigt att jag hade riktigt konst och större foton i min samling.



 

Dagens önskan

Jag önskar att jag var starkare. Att jag kunde prata för min sak och inte alltid känna en osäkerhet för vad andra ska tycka eller tänka. Projektarbetet på gymnasiet blev en katastrof och ibland kommer känslan gnagande av att det även i min nuvarande studiegrupp ska sluta på samma sätt. Ett mejl med många smileys fick mig dock att andas ut för denna gång. 
Så, nu har jag blottat min själ tillräckligt.

Jag fick sovmorgon till 09.20 men har sedan misslyckats med att göra en köttgryta god, fått en törn i min självsäkerhet, valt fel skor (stövlar) för att promenera runt i Odenskog och slutligen klämt i mig ett antal skinkmackor för att döva hungern efter noll frukost och en halv lunch. Inte riktigt min dag med andra ord.

Sätter mitt hopp till middagen hos Anna och Kristoffer ikväll innan mina killar åter igen ska lämna mig ensam.

Vid dagens första kopp

Hoppas ingen tog illa upp av det där med facebook, idén är jättebra. Det är bara det att jag är fel typ. Jag hade aldrig någon lunar och jag har ingen msn, annat än för hotmailen. När jag nyss hade fått barn och kände mig ensam så upptäckte jag familjeliv och blev kvar men annars försöker jag dra på mig så lite cyber som möjligt. Säger jag samtidigt som jag har två bloggar igång... fast jag tröstar mig med att de mest är för min egen skull. Jag har i perioder skrivit dagbok men detta käns så mycket lättare, och att kunna lägga till bilder inte minst! Att sedan de vänner och bekanta som vill kan få ta del av mitt liv utan att behöva ses känns också befriande.

En liten summering av gårdagen.

- Eftersom Mio bara fick en halv dag på dagis så fick jag den andra halvan och fascinerades ännu en gång över vad jag har varit med och skapat. Lilla ego. Denna gång är det ett litet barn som pekar och säger "titta där" (eller åtminstone "titta dä") åt allt! Pedagogisk som jag är så svarar jag "ja, titta en lampa" eller "ja, titta en bil" men efter ett tag känner jag mig lite tjatig... Hans tal kommer nog när det vill, som allt annat.

- Jag har hittat en jättebra utklädnad till maskeraden som Anna pratat om att genomföra vid Halloween! "Vanligt men bra" var M:s ord och då syftade han både på min och sin egen outfit (vi kommer inte att vara lika, snarare motsatta stereotyper). Det blir ingen skrämselfaktor på någon av oss men efter att ha plöjt igenom hon-djävulsrollen på alla de vis så känner jag i år för något helt annat! Vad M haft i tankarna förtäljer inte historien.

- Älskling kom faktiskt hem redan vid 18.30 så med fika bänkade vi oss framför "från koja till slott" (fast det nog i M:s fall mest var fikat som var det angörande) och sedan fortsatte vi med "gynekologen i Askim" och ännu en gång fick jag scener från ett Grey´s anatomyavsnitt i tankarna där en gift man vill byta kön. Frun lämnar honom (förstås) och försöker så smått att leva vidare och dejta andra. Ganska snart kommer hon till insikt om att den enda hon vill berätta om sitt nya liv och dessa dejter för är sin bästa vän - sin man, så hon står där vid hans sida när det slutligen ironiskt nog visar sig att de kvinnliga hormonerna han ätit har gett honom bröstcancer.
Även fast jag ibland tror att jag hatar Mattias och att allt vore så mycket lättare om vi separerade så kommer jag ganska kort efter att tänka på de mängder av saker som gör honom och jag till oss och som jag skulle sakna varenda sekund. Jag vill tro att vi är för alltid och att ingenting någonsin ska få komma emellan oss två.

Ingenting att skriva

Ingenting exationellt har hänt.
Mios ögon var förstås ok.
Mattias är på jobb i Funäsdalen och jag ska läsa vetenskapsteori för nybörjare och räkna statistik.
Det ena roligare än det andra...
Men en uppdatering iaf, Carro.

Jag kommer förresten aldrig att bli en av alla de människor som skaffar facebook. Ska väl eg inte säga aldrig men det finns absolut inte med i mitt nuvarande liv...

Lite bilder från veckan då den första ordentliga snön kom och ytterligare två Saabar tog sig plats på vår gård.

image358

image359

 Varför släppa på ett vinnande koncept... Den ensamma är den fulaste, billigaste, minst körbara och som lyckligtvis bara ska fungera som reservdelsbil.   image362

Mio så söt, sov så gott i sina nya sängkläder!

För första gången på Svejan

Svärparenteserna har skaffat Internet. Kanske, kanske lyckas jag skriva ut föreläsningsanteckningarna till morgondagens lektioner.
Dagen idag har innehållit massor av nya, omständiga ord och uttryck men övning ger väl färdighet eller vad det heter... Och IKEA men übersöta sängkläder till Mios spjälsäng här, som han nog snart kommer att växa ut...

God natt!

Ännu en dag i motvind

Skulle bara ta bort en låt ur spellistan och så försvann hela Daugava - från både spellistan, mediaplayern och tydligen hela datorn! Men det är snart fixat igen...

     

Annars vill jag bara minnas hur härlig Mio är varje morgon innan dagis. Man blir så okrossbart stolt och fylld av kärlek man inte visste fanns av att se sitt älskade barn utvecklas och upptäcka världen.

    

Kameran värms upp inför julkortsfotograferingen för jag hoppas att vi kan få till några fina bilder i helgen.
Ikväll åker vi igen. När huslånet kommer ska vi ta av de pengar vi lagt ut och köpa oss en lap top. Hoppas på att utvecklingen av mobilt internet nått ända dit också... Det kan behövas en sån när vi ändå tillbringar all ledig tid på Hansan och all ledig tid i stan med att slåss om den stationära. Sedan kan vi mejla till varandra om vi sitter i olika rum så behöver vi inte ens ses... 

Ny kursstart i Sundsvall imorgon, oundviklig vetenskapsteori. Läste igenom en av kursböckerna igår om vad rapporter och uppsatser bör ha för upplägg. Ganska intressant, jag som kanske ibland prioriterat en snygg lay out mer än innehållet! De andra böckerna känns däremot lite sådär så jag hoppas på bra föreläsningar! Och ett trevligt IKEA-besök efter det! Det känns inte särskilt tokigt att de lagt halva utbildningen i Sundsvall av alla städer...


"Kanske ljög vi hela tiden för att vinet skulle kännas lite dyrare och smaka lite mer,nu har vi druckit av det dyraste som finns, det är inte lätt att svälja ner"

Lars Winnerbäck, det blåser genom hallen

En liten aggresiv undran.

Ingenting ont mot dig Sara, eller Janne, eller säkert en hel mängd andra, men vad är det egentligen för föräldrar som har sina barn på Lillfjällets förskola i Torvalla?
Nästan varje gång jag lämnat Mio på hans dagis och går hem längs Lillfjällvägen så kör det förbi bilar i hög hastighet med lösa barn i bilen på väg mot dagis. Vilken förälder är beredd att förlora sitt barn så lätt?  Även om man ser sig själv som en bra bilförare så kan det ju dyka upp så mycket oförutsett!

Jag ville bara undra det...

Nu törs jag andas ut

Åtminstone den del som innehöll 30 frågor med tillhörande svarsalternativ gick vägen! 25 rätt fick jag till med lite knepande och knåpande (hade nog inte ens haft hälften utan tillgång till böckerna) och det lustiga var att bara två av felen fanns med bland de frågor jag gått igenom innan och som jag kände mig osäker på.

Hur det gick på den större delen får jag ju inte veta förrän om tre veckor men det kändes iaf tillräckligt ok för att jag ska kunna koppla av och inte ha vemodet gnagandes över mig nu när jag snart (om fyra timmar...) ska åka och träffa mina fina pojkar igen! 

Skönt att känna att min maxnivå för inlärning iaf tagit mig någon liten stans.

Känner mig värd en present också! Ska gå in till stan lite tidigare så jag kan kolla i affärer.

Trevlig helg allesammans, och särskilt Anna som ska komma till Hansan och tillbringa en del av den med mig!

Jag är 73% norrlänsk. Vad är du?

Testa på http://www.norrlandtestet.se

Stulet från en blogg jag nyss hittade med en ägare jag kände en gång.

Jag är f.ö mer norrländsk än Markus Fagervall, den fjollträskarn...

Tror att jag försonats med mig själv nu

Åtminstone för stunden. Det får gå som det går imorgon, jag ska göra mitt bästa. Önskar att jag kunde få börja skriva nu så att jag kan ta första bästa buss och åka och kramas med mina killar sedan!

Det

Var fjärde vecka önskar jag helt och fullt att jag vore någon annan, någon med jämnt humör och en förstående själ. Den veckan startade med en mycket gråtfylld kväll i förrgår, för INGENTING alls. Igår gick det ganska bra men idag är det något som gnager igen. Det känns som att jag har gett upp angående plugget inför tentan. Jag är inte nervös och inte orolig. Jag har lärt mig massor den senaste månaden och det hade absolut räckt till ett gymnasieprov men om det räcker till en universitetstenta, det får jag känna av imorgon. Just nu sitter någon på min axel och viskar att det inte är någon idé att öppna böckerna för ingenting mer skulle gå in. Samtidigt sparkar någon annan runt i min mage och vill att jag ska gå igenom allt en sista gång. Slutsatsen bilr att ingenting görs men känslan av att jag borde kvarstår. Skulle jag kugga första tentan så finns så många arrgument; "många kör med den studietekniken att de satsar på omtentan direkt" eller att "ingen kan ju veta hur en tenta är innan man provat"...
Men jag vill klara den här. Inte för att det är den första och att det vore bra för psyket utan just idag känner jag att jag vill klara den för att jag är övertygad om att duktigare än såhär blir jag inte. Tänk om det inte räcker!?

Jag hoppas att något händer bara jag fått lte soppa i mig, kanske kommer motivationen tillbaka eller också förlikar jag mig med tanken på att jag är redo.

Det nya köket

 

Mattias frisyr på Mio igår. Känns lite ensamt utan dem här men överlag går det bra. Jag har skippat middagen så nu sitter jag och mal mackor i väntan på Grey. Har helt enkelt inte haft tid till middagslagning för städat har jag gjort och fint har det blivit! Särskilt köket:

image343
Före

image344
och efter.

Förutom plasten på väggarna så har jag hittat världens snyggaste diskborste, men som inte riktigt gör sig på detta kort, men den är rosa och rutig.


När elden falnar men fortfarande glöder

Singel. Nyss hemkommen från en mycket givande träff med studiegruppen och lägenheten är alldeles tom och öde. Ingen barnskratt, ingen som ropar hej, ingen tv som står på. Fast det var väl såhär jag ville ha det... Studiero kallas det visst, men jag vill bara städa. Och köpa nya jeans. Igen. Och somna intill den bättre halvan av jag. 

Till det viktigaste: Kvällens Grey's Anatomy-avsnitt! Viktigt, viktigt!

En sån där dag när Norge känns riktigt, riktigt långt borta

Och Östersund tar slut bara ett stenkast härifrån.


Lillasyster Klara blir 20 idag. Grattis.
Lite bilder till dig från en stad att alltid komma hem till.
Närhelst du vill då Norge inte platsar.
Kom och hälsa på då.


Minns hemfärden från London för två år sedan just idag.
Sista mensen innan Mio.
Dricker nybryggt kokkaffe (bra där Mattias) som variation till allt chai-te med mjölk.
Lite så jag längtar tillbaka.
Kent släpper nytt den 15:e.



    
       


Grattis igen systeryster önskar





Lite över lunch

Insåg att det där med att referera i rullande text inte riktigt känns lika enkelt som det låter, så jag tog mig an kursmålen som om de vore en tenta. Försökte att så utförligt och beskrivande som möjligt svara på dem i skrivprogrammet, med referenser och allt. Mitt uppe i allt skickade läraren ut anvisningar angående hur den riktiga tentan kommer att gå till så med en lättad suck insåg jag att jag nog varit lite väl ambitiös!

Att skriva direkt ur minnet, som om det vore en tenta där man inte har böckerna till hands, är alltså helt ok MEN bearbetar man text direkt ur böckerna så måste denna refereras. Tack för det. Jag som innan försökte leta upp var alla den senaste månadens uppsnappade kunskaper kommer ifrån. Som det känns nu så kommer jag nog att skriva ur minnet så mycket som möjligt för att slippa slå, men har jag inte minnet hos mig så...

Känner att jag skrivit mycket om detta nu men det är till det som mina dagar går åt just för stunden, kombinerat med tvättstugan, att bättra på hårfärgen och att blogga... Såg Evan den Allsmäktige igår iaf, för efter kl 16 är det färdigpluggat. Den var sådär, lite småkul ibland men inget att överdriva med. Mattias kom hem efter ännu en dag med renovering av ett utgödslarsystem och luktade därefter, men det var iaf den sista dagen med det. Imorgon åker han dessutom ifrån mig, och Mio med. Lite vemodigt fast jag har valt det själv med tanke på tentan. På fredag kommer jag efter dem igen!

Det känns som en solig vinterdag om man tittar ut, bortsett från att det inte är vinter. Jag lämnade bilen vid dagis och gick hem så nu måste jag gå och hämta den sen, annars hade jag tagit en promenad nu istället. Fast tvätten är ju snart klar igen... och att organisera lite bland mina böcker och papper så att läget känns lite mer kontrollerat är ju inte fel det heller! Måste jag få klara denna första tenta så att jag inte börjar tvivla på vad jag gett mig in på...för vad ska jag då göra med resten av mitt liv?!

Min cykel har förresten fått punktering, eller gjorts punkterad för den har bara stått den senaste veckan.


På Mattias mobil får jag gnistra och glimma.

image327

Helgen har varit kanon. Mio hade det jättebra hos mommen och moffen och vi klarade oss bra här hemma. Nästan nykära gick vi hand i hand på stan i fredags och strax före stängning drog jag in M på zero6 där han hittade ett par urläckra jeans i en klass långt ovan de han en stund tidigare köpt någon annanstans. I klass med Dieslarna han köpte i våras men inga andra når någonsin dit! Själv hittade jag iaf några finare t-shirtar, fast på HM. Sedan orkade vi trots allt rus i affärer bara varsin tallrik på Eastern (men det var så gott!) och inte ens Brucan (Die hard 4) kunde få oss till att ens poppa några små popcorn.

Lördagen gick lite segt men frukost på sängen fick jag och till Svensta kom vi. Som ensam tjej med fyra medhavda ansiktsmasker och killar med lagom mycket i kroppen så tog jag min chans! Tyvärr är programvaran till min mobil där korten på alla fyra ligger i Böle så efter nästa helg... Vid 3 kom vi glada och trötta hem igen och jag minns inte när vi var ute så länge sist.

Kan inte säga att jag saknar de tider då ytterdörren hann låsas upp och tidningen komma innan vi själva intog horisontellt läge igen men nån gång ibland...

image328

Tentan på fredag ja.
Precis som i bowling så vill jag hävda att det är tur snarare än skicklighet, men att vara förberedd kan ju inte göra det hela sämre... Det återstår om jag tillhör den kategorin men just nu känns läget ok.

image329

RSS 2.0