Lovely!

tycker det känns svårt att kombinera mina forna vänner och min lill-mio men det gick jättebra med anna-karin idag! hon hade ny mobil också, kände mig jätteoteknisk, så där som mina fördomar om mammor säger mig att de är. upptäckte flera nya finesser med w800i:n som jag brukar och jag är helsäker på att mobilen jag ska önska mig i julklapp av mattias ska bli en sonyericsson. vet inte om jag vill ha en "vanlig" eller vikbar men den måste ha walkman. ska flukta någon månad till...

har tvättstugan ikväll! tvättberget är större än på länge så jag har verkligen ingen lust! klart vi hjälps åt men vi kunde ju gjort något annat istället...

ska prova festtoppen igen och se om det ser bätre ut än för två veckor sedan, vikten står där den står...

Så här mycket snö har vi idag

Så här mycket snö har vi idag
och det snöar igen

Chokladkaka

Stackars malin har rivit sig. tycker åtminstone lite synd om dig!

mio ska fotas av fotograf om en timme och tio minuter. lyckligtvis lever han kvar i sommartiden så han sover förmiddag nu och är förhoppningsvis pigg och glad sedan. imorgon ska vi ändra på den rutinen för jag går och lägger mig alldeles för sent för att orka kliva upp kl åtta varje dag.

anna-karin kommer idag också. long time no seen. har bakat chokladkaka som vi kan mumsa på. kunde inte hålla mig utan jag bjöd på den även igår kväll när sandra var här. gott!

börjar bli färdig med scrapbooken, har bara foton för två sidor till. har idéer om fler sidor men jag måste framkalla och ta fler bilder först. ska lägga in lite fler här också!

ser fram emot fredag, men inte att gå till gläntan idag - det snöar igen.

Ännu en ny dag

mio ligger ute och sover. behöver verkligen en barnvakt så jag inte måste springa och kolla om han är vaken hela tiden. skulle dessutom vilja ha radion på men jag törs inte.

stör mig grymt på insändaren i öp idag om hur gud ska kunna lösa alla världens problem bara vi tar honom till oss! alla har rätt att tro vad de vill men jag tycker att man ska hålla det för dig själv och inte försöka övertyga andra!

gjorde ett spöke på unga föräldrar. vet inte riktigt vad jag ska göra av det för jag ska ju inte fira halloween i år, och mio ska ju inte ens vara hemma...

klara kanska kommer "hem" över jul så hon firar här med oss! superkul!


Hemma igen

besök hos svärföräldrarna summeras:

Mio var enormt övertrött igår, skrek, skrek och skrek. efter en timmes ständig "buffning" somnade han äntligen men vaknade under natten alldeles för många gånger. mattias bar ut honom i sängen så han sov resternde stund i köket. vaknade sedan alldeles för tidigt - trots vintertiden. sov bättre idag men alldeles för många och korta gånger... borta bra (men inte för länge) men hemma absolut bäst!

God mat igår, spagetti och köttfärssås, idag VÄLkokt kött (mycket väl kokt).

Nya vinterdäck på alufälgarna, lagade extraljus, luftgevärsskytte (jag var ganska duktig) och 3 koppar kaffe...
 
Så fort skärgårdsdoktorn är slut ska jag och mio bada! ibland finns det ingenting jag saknar (förutom badet), nu är precis en sån stund.


Lördag

Basöket på badhuset gick riktigt bra! kanske för att mattias "hjälpte till" (tog hand om sitt eget barn) mer än väntat. kanske har han lyssnat till allt mitt gnäll den senaste tiden om att jag tycker mig ha två barn... när de sedan väntade på att jag skulle bli klar så spillde han ner mio med lakritsglass.

jag solade också, underbart!

nu väntar besök med övernattning hos svärpäronen!

Mitt liv

att gå till bussen med barnvagn i decimeterdjup snö var en pärs som jag svor regält över, men i övrigt har jag haft en bra dag!

jag gnällde så mycket över mattias körstil i halkan så till sist fick jag köra själv - och jag sladdade inte det minsta! tantvarning men vi tog oss säkert hem! en titt på en trea vid kvantum hann vi med först också men vi ligger femma så det är nog ingen idé att hoppas ens. dessutom låg den högst upp utan hiss eller barnvagnsförråd.

har scrappat några fler sidor också och jag fick stort beröm av mattias! mio sa "mema" en gång idag också men jag har en känsla av att det inte var meningen...

ska gå och umgås med min stora älskling nu, det är ju trots allt fredagskväll!

till carro: tro inte att det var fel på sällskapet i lördags, men det där med tjejhångel har jag lagt av med innan jag knappt hann börja. föredrar min älskling och krogen ger mig sån längtan!

STORM!

skojade bara förut... för nu snöar det för fullt och vid en närmare titt syns det inte ens att plogen var här för mindre än tre timmar sedan!

fick ingen av lägenheterna vi hoppats på heller. blev lite sad men jag hade ju ändå börjat trivas här igen så jag hoppas det går över fort!

Storm

ännu en film jag inte sett...

idag skulle bli veckans lugna pysseldag när jag äntligen skulle ta itu med mios scrapbook som jag skulle köpa igår. sagt och gjort. jag och stina gick in och våra bebisar var snälla och lugna hela tiden. mio fick ett utbrott på törners och krånglade allmänt nästan hela tiden och ville inte sitta stilla i vagnen. så jag kånkade runt på honom bland alla hyllor på syssla. lyckligtvis hade jag ju då vagnen att skjutsa mina fynd i! kunde inte hålla mig så de två första sidorna gjorde jag igårkväll medan jag första tittade på söderlund och bie (ann söderlund som tillsammans med hanna rosander skrivit boken jag läste likt en "bibel" när jag var gravid) och sedan fråga anders och måns.

mattias tog mio i natt så jag skulle få sova ordentligt och det tycks ha fungerat! hörde plogen vid halv sju men mio somnade visst om i det ljudet iaf och vaknade med ett illt skratt prick åtta. nu ligger han här och "mmmmar". bara han somnar igen så ska jag duscha och låta pysseldagen börja, eftersom jag bestämde med mattias att vi skulle ses på stan efter hans jobb och reklamera barnvakterna vi köpte igår, så det gäller att skynda på fram tills dess för jag vill ju göra massor!
vi är ändå ganska tekniska (särskilt han) men hur vi än försökte kunde vi inte få barnvakterna att komunicera med varandra! så det bilr middag på stan idag för första gången på evigheter.

imorgon ska vi ta med oss mio på badhuset! på barnens hus babykväll igår med goda salami-briesmörgåsar och alldeles för mycket folk hittade vi iaf ett par badbyxor åt honom och en haklapp för snart börjar vi med gröt åt honom! mattias köpte slajm också och hade väldigt roligt när jag scrappade...

vet inte om stormen dragit förbi eller bara tagit en paus men ett stort snötäcke är den enda skillnad jag sett ifrån igår.



 

Andra sidan...

Andra sidan...
...i Mios scrapbook

Scrapbook

126259-12
Första sidan i Mios scrapbook!

Löning!

inte för mig förstås men vad gör väl det...

1075kr eller nåt liknande på coop, men då har vi allt utom färskvaror för de närmsta tre veckorna. ska börja om på matsedeln efter nästa vecka för vi är för dumma för att hitta på en ny! jag älskar att handla upp mig på mat, bensin, blöjor, barnmat... så vet man vad som återstår för nöjes skull! iofs var det ju inte mina pengar som handlades upp idag för det ska jag göra imorgon... hoppas få med mig någon mer som vill gå ner på stan och det verkar inte helt omöjligt. annars har jag ju alltid mp3:n...

besöket på rusta resulterade inte i någon kupévärmare som mattias hoppats på men väl i ett nytt duschdraperi (det gamla har haft mögelprickar i över ett år) och en ny badrumsmatta med den välkända ängeln på moln (vet inte vad den kallas...). mattias köpte en stor uppblåsbar fåtölj också så nu tycks han ha svimmat av utmattning. mio är dessutom less på hoppgungan så jag måste rädda dem!

05.22

Så länge dröjde det innan mio skrek efter nappen första gången i natt!

vid tretiden vaknade jag av att han pratade och skrattade för fullt, han kan verkligen vara högljudd för han ligger ju ändå två stängda dörrar och en hall bort. jag var så trött då och tänkte att han får väcka mig när han lessnat på att vara vaken - men inget hände. jag hann reagera på att det bilvit tyst igen innan jag somnade och när jag sedan vaknade igen vid fyra var det fortfarande tyst. det är första gången han somnat om utan napp!

nu ska jag gå och lägga mig en stund till. mio är nyäten och sover förhoppningsvis till framemot nio... sedan får dagen börja på riktigt!

Till mina vänner

Ni betyder mycket för mig men den enda ärliga ursäkt jag har till att jag blivit sämre på att höra av mig är att det faktiskt finns det som betyer mer.

jag har alltid velat bli en ung mamma, det vet ni, eftersom ni känner mig. I åratal gick jag och väntade på att jag skulle hitta någon som så småningom ville ha barn med mig och jag är jätteglad att det gick så fort att bli gravid när mattias väl kommit på att han också ville. sedan gick jag i nio månader och väntade och längtade på att få börja ta hand om det nya lilla livet som vi faktiskt skapat tillsammans. något större tror jag inte finns!

jag skulle kunna prata i evighet om mio och hur fantastisk jag tycker att han är men jag är rädd att tråka ut er. därför sitter jag tyst istället. jag vet inte var allt vi tidigare kunde prata om i timmar har tagit vägen för allt jag numera tänker på och pratar om kretsar på något sätt kring mio. jag vet inte om det är en fas eller något bestående men jag hoppas att jag så småningom ska bli bättre på att kombinera mitt nyvunna familjeliv med det liv jag en gång hade.

jag tror inte att någon som ännu inte har barn kan förstå hur underbart det faktiskt är och hur stor kärleken kan vara. så med all rätt förstår jag om ni blir uttråkade för det är ju för mig och mattias som han är det häftigaste som hänt. med all rätt förstår jag om ni tycker att jag blivit en tråkig "gammal" hemmafru som hellre sitter och skriver blogg när mio sover än försöker hålla kontakten som förut. men det måste få vara så.

vänner kan man aldrig få för många av sägs det, det är säkert sant men för mig är det viktigare med bra vänner än att ha mobilens telefonbok full. jag vill alltid ha er i mitt liv men den intensiva kontakt som vi en gång hade kommer nog aldrig tillbaka är jag rädd. jag hoppas att ni som mina sanna vänner har förståelse för hur jag känner. om inte annat hoppas jag att jag fortfarande är med den dag då ni själva får barn och upptäcker hur mysigt det kan vara att bara sitta och beundra, i timtal, det underverk man själv varit med och skapat. man glömmer tid och rum!

men jag glömmer aldrig er. ni är en del av det drömliv jag nu äntligen har fått!


Min underbara unge!

Han ligger här och pratar för fullt! han har lärt sig en massa nya ljud och han låter nästan arg när man inte förstår honom... jag har lyckats spela in en liten film med honom också! tyvärr så försvann en massa filmsnuttar när vi formaterade datorn sist och de ska inte hända igen.

vi gick till affärn nu ikväll och glömde varorna! helsnurrigt! iofs bara 4 st men vi hann flera 100 meter innan vi upptäckte det. ingen av oss hade tänkt på att packa ihop dem! usch så glömst man blivit av att få barn! lyckligtvis låg de kvar så jag fick min nyckelhålsmärkta smörgåsröra skagen som jag ska göra toastar av senare. synd att det där med nyckelhål är relaterat till varuslaget och inte till något standardmått.

ska iaf leka med min son och hans gula skallra nu. den är av hårdplast så jag vågar inte låta honom ha den själv för han slår vilt omkring och på sig.

läste att min syster somnat på nattbussen efter en blöt kväll och hamnat i slummen igen. londons slumkvarter... vet inte vad jag ska säga.

Kategorier

jag hoppas inte att någon läser efter kategorierna i min blogg för jag är värdelös på att komma ihåg att byta från familjeliv. fast allt i mitt liv är väl egentligen familjeliv eftersom jag har en sån underbar liten familj som allt kretsar kring...

Kreativ tisdag

Alla växter från köket står i duschen och alla julkort är klara! känner mig jätteduktig! planerat att damsuga och börja med julklappsetiketter också. vissa dagar ska ju vara bra dagar... och ikväll är det ännu ett avsnitt av desperate housewives. vi såg ju hela säsong 2 när jag var gravid (mattias idé faktiskt) men utan text, så nu tittar jag mest för att fatta svåra ord och sånt.

Vi var 4 par på olycksfallsutbildningen igår. undrar varför...? med tanke på den dryga, opedagogiska smålänning som höll i det. förra gången var vi säkert 10 par...
och på slutet igår när mio fått nog och skek för fullt och vi försökte lugna honom så blev först mattias framropad för att låtsas ha ett sår som skulle läggas om - och sedan var även jag tvungen att rädda livet på en jävla docka! hur många fler än han skulle tycka att det var viktigare att rädda livet på en jävla docka än att försöka lugna sin egen älskade unge!? jag låter inte alls lika arg och irriterad som jag faktiskt var! är. och trött blev jag efter två minuter ungefär när han skulle repetera mun-mot-mun-metoden på stora dockan i EN HEL MINUT! alla munblåsningar är ju likadana. jag har ingen som helst förståelse och inte ens marabou-kaffet som vi hade med oss gjorde mig piggare!

Något trevligt är iaf att det slutat snöa. funderar på att ta en tur till affären, med mio i bärselen kanske. det står blodpudding på matlistan och vi har en bit som kanske räcker till 4 skivor... och lingonsylten tog helt slut till gröten i morse. det går ju an att äta äppelmos till gröten men till blodpudding?


Årets julkort

Årets julkort

OBS! Kolla inte för noga om du förväntar dig att få ett...

Min Mio

126259-10


Blöta fötter

Tänkte som sagt gå till barnens hus men slasket gick igenom förra årets vinterkängor (eftersom de jag köpt i år är blöta sedan igår) redan ute vid garagen så jag gick till bussen istället - nog långt det...

hittade iaf en mjuk skallra med lilla spöket laban till mio. köpte också bitringar och plastskedar åt honom. till mig själv köpte jag en ny sax eftersom jag använt kökssaxen så länge nu, och ett limstift! har sedan gjort fler julkort så nu har jag bara två eller tre kvar att göra. fick också posten till sist så nu har jag ännu fler band (snören) och moduler att dekorera med! ändå väntar ett gediget besök på syssla på torsdag!

Olycksfallskurs ikväll med en torr gubbe. har inte kollat vart man kan drunkna här i närheten. ska koka kaffe på termos och ta med för förra gången höll jag på att somna. men först ska jag koka soppa så vi hinner äta innan.


Klockan 12.30

Rätt gissat - ännu ingen post! postbilen har väl kört fast i någon driva någonstans precis som pappa gör ibland när han kör, fast hans postturer går ju förtås i offerdals lappmarker de gångerna...

Mio greppar saker ganska bra nu och han nypps hårt! har kommit på att vi ska gå till barnens hus när han ätit nästa gång och köpa en mjuk skallra. han har en hård men jag är rädd att han kommer att slå sig på den...

Tillägg till inköpslistan också: tyg till fondväggen. men först måste jag veta hur stor spånplatta mattias köper så jag vet hur mycket tyg som behövs. ska sedan ställa "väggen" bakom tv:n så att den stora tavlan över new york kan återf sin plats vid sofforna. svårt att veta vad det ska vara för tyg bara eftersom de nya gardinerna är mönstrade. i värsta fall får jag väl hänga gardinerna i köket istället.


Väntar

på att posten ska komma! *suck*
Vill att mina scrapbookgrejer ska komma. traderavinster förstås, till julkorten.

varför går tiden alltid så långsamt när man väntar?!  det dröjer minst 1,5 timmar till...

Min inköpslista

Limstift - annars kan jag inte göra färdigt alla julkort

Scrapbook - så att jag har någonstans att sätta in alla foton på Mio, och jag kan ju inte börja med några sidor eftersom jag inte vet hur stora de ska vara - och jag har ju inget limstift...

Julklappar till Mattias - vet inte ens vad han vill ha. vill absolut inte köpa verktyg för de smutsar han bara ner och tappar bort. köpte en liten slägga en gång och den fick precis den historien. kläder kanske, fast han tycker jag har fått dålig smak efter att jag snaggade honom och sedan köpte en mörkgrön farfarströja med orangea revärer. han hade den faktiskt igår - under en annan tröja som han fått av mig! nej, det ska vara något utöver det vanliga, nästa år ska han få en kryssning med ålands- eller finlandsfärja. och jag ska givetvis fixa en biljett till mig själv också!

Egentligen måste jag fundera ut julklappar till Mio också men jag har en hel del och jag vill ju köpa ihop med mattias så det får vänta till i december när han ska ha semester en vecka om det blir som vi vill. övriga nära och kära ska jag pyssla till!

Lingonsylt - sedan jag blev "nyttig" och äter micrad havregrynsgröt till frukost varje dag så tar sylten slut så fort och då är det absolut inet lika gott längre! pratade med peter samtidigt som jag gjorde gröten idag så jag glömde salta, heller ingen höjdare.

Hårvax - det går bara inet att göra en korthårig frysyr utan och trots att jag haft långt hår så använde jag vax då med - med resultatet att det nästan är slut nu när jag behöver det.


Problemet är bara att det är så mycket månad kvar i slutet av pengarna... fast egentligen har jag pengar så jag får väl skylla på snön. det snöar så mycket nu så jag vet inte ens om jag vill gå ut med mio. han skulle se ut som en tomte efter en minut - och inte av spya som i vanliga fall! vi får se hur dagen ter sig helt enkelt.

Pratade med Peter som sagt, den korta killen från paralellklassen på gymnasiet och som är en av de få jag fortfarande håller kontakten med. egentligen mest för att han ringer, jag är dålig på det. han skulle nu äntligen flytta till sin tjej i luleå iaf. lycka till peter!

Kom änglar

Måste vara den vackraste låttext som gjorts, åtminstone första versen. tack Lars Winnerbäck! För alla de skivor du gjort och som jag nästan lyssnade sönder under min graviditet för att bebisen också skulle älska dig! vet inte hur det har gått, efter 3,5 månader är det väl för tidigt att avgöra.

Jag har en son ja, Mio (efter Mio min Mio of course) och en sambo, Mattias. Är egentligen väldigt lycklig med dem och vårt liv men det är ju så lätt att hänga upp sig på småsaker! har iaf blivit bättre på att både prata och skriva om både de bra och dåliga stunderna istället för att illosionera någon tomte-bo-lycka som inte alls är 100%ig. Vi bor trångt, ekonomin kunde varit bättre, jag kunde varit smalare och så vidare men vi har iaf varandra och ett friskt barn tillsammans! resten planerar vi att lösa på sikt.

Pysslar julkort för fullt och ska sedan börja med en scrapbook till Mio. Längtar till jul men vill helst inte ha någon snö förrän den 23:e.

Återkommer...


Jag och min vackra son!

Jag och min vackra son!

I hip-hop-pyjamasen han fått från moster klara, för tillfället bosatt i london.

Årets julkort

Årets julkort

Tog över 50 bilder och mot slutet urartade det hela, men denna bild blev det. efter lite klipp och klistra så blir det riktigt fina kort! snälla släktingar och vänner kan förvänta sig lite extra post om si sådär1,5 månad.

Vardagsrummet med nya pysselbordet

Vardagsrummet med nya pysselbordet

Ja, som sagt...


Nya tv-möbeln

Nya tv-möbeln

Nya tv-möbeln

Har stigit upp kl 07.00.

Mio brukar äta vid 06.30 men idag tog vi liten "sovmorgon". Brukar iofs gå till sängs igen efter matningen men idag kunde jag inte slita mig från datorn. illa! jag spenderar redan alldeles för mycket tid framför datorn och nu har jag skaffat min den här bloggen också! får se hur ofta jag orkar/har tid att skriva men jag älskar ju att skriva!

Nu snöar det ute igen så det får väl bli en promenad med mio i bärselen idag. måste iaf komma ut lite så jag tappar ytterigare några hekton innan nästa fredag. toppensom jag köpte i lördags ska ju tvättas nu...

Lade in lite bilder från gårdagens ängebesök också. och från vardagsrummet som vi uppgraderade med att dela på den tidigare hörnsoffan, ny tv-möbel och nya gardiner förra veckan! och nu senast med pysselbordet.


Mio, jag och mormor

Mio, jag och mormor

Vårt 3-generationerskort...

Mio och morfar

Mio och morfar

Under gårdagens besök hos (min) mamma och pappa

Mios första pulktur

126259-2


Min söndag

Krogen igår. inte speciellt kul faktiskt.Mitt nya jag inte alls som jag mindes det men det var ju trots allt över ett år sedan sist.  försökte dricka mig till en roligare tillvaro men jag blev inte ens fullare. dansade lite men jag saknade bara mattias. älskar att dansa med honom på fyllan! men han måste snusa! om två veckor ska vi ut tillsammans! och då hoppas jag att jag inte kommer hem redan vid 01.30!

vaknade vid 9 av mio förstås, men han sov ändå längre än han gjort de senaste nätterna. förstås! det var ju mattias natt. mio hade tydligen bara vaknat en gång under hela natten... jag var iaf inte speciellt bakis när jag vaknade så vi for till mamma och pappa ganska fort. lovis hål i magen har nästan läkt helt och jag fick deras gamla köksbord! jättebra för nu har jag någonstans att pyssla, pussla, bygga modellbilen jag fick av mattias i julas, sy, äta med tv:n i synhåll...

ska gå och leta rätt på mattias nu, han har bergis somnat trots att vi bestämt att vi skulle mysa lite! 

RSS 2.0