-24 grader ute, "bara".

Ännu en relativt bekymmerslös natt avklarad och jag har därmed gått in i v 41+0 och det här med att jag inte ska vara föräldraledig har börjat stressa mig lite.

Det är inte det att Mattias inte skulle klara av att vara hemma för det är inte ens värt att fundera kring, det gör han och det har ju hela tiden varit planerat så (men jag hoppas inte att det ska innebära besök hos farmor och farfar alla dagar, vilket jag inte är lika säker på). Det är istället mina egotankar som stressar. Min nästa tenta, det obligatoriska seminariet i Sundsvall och de efterföljande kursstartsdagarna där börjar närma sig och planen var ju liksom att lillebror skulle vara ute i god tid innan dess...  Helst i god tid innan den 12:e för då börjar den första av de två mest intensiva veckorna, även om den sker på hemmaplan iaf, och min avsikt var att kunna delta fullt ut medan Mattias skulle stanna hemma och snusa nyfödd (och jag skulle längta hem hela dagarna förstås, men stoppa i öronpropparna om nätterna och inte alls vara lika avis då). Om jag går jag över en vecka till så är det redan den 11:e...
Jag har inte ens brytt mig om att läsa på angående vad man kan kräva eller hur det brukar gå till när man går över så pass för jag trodde, lite naivt, att det skulle vara klart nu eftersom jag "bara" gick över fem dygn med Mio. Har ett BM-besök imorgon som jag aldrig räknat med att behöva gå på men nu börjar jag inse att det är högst troligt, och då ska jag verkligen fråga ut henne om specialistmödravården osv (fast den som läser detta och vet får ju gärna också informera mig).

Eftersom inget som sagt har hänt har jag mejlat både nuvarande kursansvarige och mannen som håller i de tillämpade studierna senare i vår med praktiska frågor angående både det ena och det andra (delvis förlossningsrelaterat förstås)och även om jag var ensam "deltagare" på web-plattformen nu på morgonen så hoppas jag på snabba svar! (Fast ännu hellre en snabb start och ett snabbt avslut på förlossningen så att svaren inte skulle göra någon skillnad eftersom jag då inte skulle behöva missa något.)

Tror att det är läge att väcka han som fortfarande sover så att vi kan "unna oss" ännu en barnfri frukost (fast jag hade så mycket hellre haft någon på höger sida som för varje sak man pratar om ska berätta vidare precis detsamma i nästa sekund för den andre av oss). Om jag sedan får starta bilen (det är ju inte jag som lagar den om den sedan går sönder...) så ska jag ta mig en sväng på Åhléns för att handla klart till Mattias födelsedagspresent, 24 år på torsdag... som ett- eller tvåbarnsfar.

Hade förresten nytt läsarrekord bland unika läsare för femte dagen på en vecka igår... fast någon vidare rolig läsning kan jag inte tro att jag är just nu, antar att en hel del av er bara kollar efter bebisfoton...

Kommentarer
Postat av: Stina

Å vad det är spännande!!! Såg nyss att Andreas suttit vid datorn före mig idag och kollat din blogg, alla är vi nyfikna men det vet du nog redan. :)

Jag trodde också av någon underlig anledning att jag inte skulle behöva gå längre än jag gick med Arvid, men med honom gick jag 8 dagar över tiden och med Johanna 11 dagar... Flera sa förresten till mig att jag troligen inte skulle behöva gå över tiden alls, men det var ju helt fel...lurad kände jag mig.

Specialistmödravården gick jag på med Johanna, men pga att Arvid var så stor, så jag vet inte hur det är med när man gått full tid, osv...

2009-01-04 @ 11:34:25
URL: http://stinur.blogg.se/
Postat av: ullis

nu börjar det absolut närma sig den 6e och då tycker jag att det är dax :-) Skönt att kunna ta det lugnt nu innan, fast förstår att du längtar efter Mio ;-) man kan ju inte låta bli det!! Kramar!

2009-01-04 @ 14:51:31
URL: http://lindgren-jonsson.blogspot.com
Postat av: Sandra

Idag kommer han =)

Tycker det är konstigt det där med att "gå över tiden". De säger ju att det är vanligt att förstföderskor går över tiden, och sen att och man gick över första gången, är det vanligt att man även gör det med nästa. Då ska det ju alltså vara vanligare att gå längre än beräknat. Är det inte att beräkna fel i så fall?



Har inte haft någon dator på ett par dagar.

Vi har varit i Åkersjön från i fredags till idag. Sen tog vi en tur till Hammerdal och grattade min kusin på födelsedagen!





2009-01-04 @ 16:46:08
URL: http://perfectbynature.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0